. Още по-сложно е, че на двата езика името му започва с различни букви, които съществуват и в двата езика. Може би ще го учим след като понаучи английските. В Родители в чужбина има доста материали по темата, но още не съм се организирала да ги прочета. Та, засега сме без стратегия, мо ме замисли. Ти как смяташ да подходиш?Това което имате е сигурно същото и казва напр. Di says D, Di says D. Every letter has a sound, the Di says D. За тези песнички говоря. Те са от едно филмче "Letter factory" пак на Leap Frog, което беше голям хит вкъщи и все още си го обич.
Винаги съм си мислела, че Дядо Кольо е много по-правилно от Дядо Коледа, като се има предвид, че се казва Свети Никола въпросният човек (а и "коледа" е в ж.р. като се замислиш). Много ти е умно детето.
Не ми харесва измисленото Дядо Коледа, може би защото влезе в България след като аз излязох

ще си ги бия в главата.
Вече си мисля, че в яслата някой така говори.
Вече се напих, ама то какво да правя с две лапета, вдигнаха ми кръвното, нито да се учи, нито да се почива... 
Липсва ти тръпката да се прибереш в къщи, да се чудиш кое по-напред да захванеш, да не ти се мърда от вкъщи, защото не ти остава време да си помързелуваш на воля... (обаче уточнявам говорим за работа която доставя удоволствие)