Може ли възрастен човек да възпитава добре

• 10 392
  • 330
  •   1
Отговори
# 225
Може и да може ама не е редно друг да ни отглежда и възпитава децата.Но като знам що народ заминаха на гурбет и си оставиха малките деца на родителите си.А те милите, колкото и да се стараят им е трудно при тази динамика.С баница или не, сигурно е че поне в ценности могат да възпитават по-възрастните хора.
Ако става въпрос за почасово гледане от баба, след подробен инструктаж не виждам какъв е проблема.Както и да си прекарат времето ,все пак говорим за 2,3 часа.
ПП А пък това да не излезем с мъжа ми поне 1,2 /всъщност и максимум 2/вечери сами в месеца, не си го представям.и ние сме хора -кино, приятели,магазини.

# 226
След подробен инструктаж?Свекървата беше там,когато се върнахме от лекаря и разказах всичко!Какъв по-добър инструктаж?Как трябваше да го направя,за да разбере?Жигосване на дясна ръка?Опрян пистолет в челото?Камери?СОТ?

# 227
След подробен инструктаж?Свекървата беше там,когато се върнахме от лекаря и разказах всичко!Какъв по-добър инструктаж?Как трябваше да го направя,за да разбере?Жигосване на дясна ръка?Опрян пистолет в челото?Камери?СОТ?
Laughing Laughing Laughing Аз отлично те разбирам,но някои хора явно не могат. Гледай си детенцето и не прави компромиси и занапред. Hug Кафетата и банкетите не са ми толкова важни,ще имам време и за тях някой ден,пък и достатъчно си походихме с мъжа ми преди да имаме дете,не съм умряла за заведения.

# 228
  • Пловдив
Ох, Китана, стига си ми се карала!  Stop Никъде не твърдя, че без баба детето не може да диша и че е абсолютно задължително наоколо да се навърта такава. Мисля някъде по-горе казах, че частни случаи има всякакви, изключения много. Идеята ми е, че по принцип тезата "никой да не припарва до детето ми дори за минута поне до абитуриентския му бал, а за баби строго забранено" за мен е неприемлива. Това е! Никого не агитирам да си оставя детето на баба отровител, почитател на кока-кола или просто на кока  Wink или каквото и там друго се сетите. Защото темата тръгна от съвсем друга точка.

И моите деца имат алергии. Дъщеря ми също е с хранителна алергия, та много добре знам какво е. Няма нужда от излишни нерви и стига сме приемали нещата така лично. Аз съм отгледала децата си, които са породени без баби първите 7 години, та не съм бабешки пристрастена, просто тук ми идва малко крайно.

# 229
Ами тя темата отдавна се обърна към частен случай. Да си беше така и почнала, сигурно нямаше да пиша и аз по нея. В ДиС има достатъчен брой оплаквания от някоя конкретна мама или свекърва.
И аз баби рядко ползвам, писах и колко рядко, но и за мен обобщително отрицателната теория е нещо изключително крайно.

# 230
"никой да не припарва до детето ми дори за минута поне до абитуриентския му бал, а за баби строго забранено" за мен е неприемлива.
Е това пък никой не го е казал.Извади ми цитат ако намериш. Може би ти така си го перефразираш.

# 231
  • Пловдив
Дословнно така синтезирано така го няма в точен цитат, да. Но виж самото заглавие, попрегледай я пак, изчети дадените примери и ми дай ти друга, по-достоверна според теб перефраза.

# 232
Дам, и всичко това е подкрепено с примери за психично-нездрави деца, села, изоставени от младите и баби, отглеждащи отвратително децата, както и обобщението, че възрастните просто не стават  Confused

# 233
Не се карам,ядосах се. Simple Smile

# 234
  • София
Явно трябва да обобщим:
- щом свекървите на Китана и Babe factor не стават на работа, то автоматично трябва да заличим всички бабета като евентуални гледачки;
- който не си гледа сам детето до две-три годишна възраст, то най-вероятно не излиза от кафенетата или го е харизал на бабите, за да ходи на гурбет;
- бабите не са хора, всеки със собствени особености. Като станеш баба автоматично губиш право да си добра, зла, умна, проста, болна, в отлично здраве. Просто те картотекират като непригодна и това е.

Китана, защо се ядоса?

# 235
Дословнно така синтезирано така го няма в точен цитат, да. Но виж самото заглавие, попрегледай я пак, изчети дадените примери и ми дай ти друга, по-достоверна според теб перефраза.
Е заглавието не е "Забранено ли е на възрастния човек да припарва до детето ни". А това, че всеки дава примери от собствения си опит и обкръжение е нормално,все пак и те са показателни, освен другите случаи за които научаваме от новините например.

# 236
А, виж, новините не се бях сетила да гледам, за да реша дали да оставя детето си на по-възрастен  Peace

# 237
Не е вярно,че всички баби трябва да бъдат зачеркнати като негодни.Но не съм съгласна и да се казва,че няма какво толкова да стане на детето,ако го гледа баба,която просто не е способна на това.
Цитат
бабите не са хора, всеки със собствени особености. Като станеш баба автоматично губиш право да си добра, зла, умна, проста, болна, в отлично здраве. Просто те картотекират като непригодна и това е.
Аз казах точно това-първо си човек,а после-баба.Защо смятам,че точно нашите баби не стават за детегледачки?
1.защото изобщо пренебрегват моите мнения като майка.
Ако аз не искам да давам бибата с мед,а те искат...
Ако не искам да давам сок,а само кърма.
Ако не искам да давам цяло яйце на 6 месечна възраст.
2.смятат,че те,като по-стари,знаят повече от мен и не съзнават,че разбиранията им са опасно остарели.
Като мазането на детето със свинска мас.Осоляването с шепа морска сол.Ореховата шума във водата за къпане,която трябвало да се редува с яйце.Пристягането на крачетата с пелена,за се изправели.Даването на обща храна след 6месечна възраст.

Тези двете неща ги има при повечето възрастни хора.Не само при моята свекърва и майка ми.
Не знам и аз защо се ядосах.Просто като се сетя за случките и ми прекипява.

# 238
Е, и на теб ти е трудно ти да оставяш храната и да казваш как да е облечено детето, когато баба му го гледа, така ли? Защото аз така правех! Обясних на баба ми /прабаба на детето/ как да се процедира и нормално интелигентната жена ме разбра! Но това въобще няма общо с възпитанието на ценности и знания...

# 239
  • София
Е заглавието не е "Забранено ли е на възрастния човек да припарва до детето ни". А това, че всеки дава примери от собствения си опит и обкръжение е нормално,все пак и те са показателни, освен другите случаи за които научаваме от новините например.
Всеки дава примери, които са му известни, но не ми се струва редно да се обобщава на тази доста ограничена база. Познавам възрастни хора, които не стават за гледане на деца, ще направят и невъзможното да се наложат на родителите, да дадат торта гараш, сурово пилешко шишче /не се шегувам/ и какво ли още не. Познавам абсолютно същите типажи и на моята възраст, че и доста по млади, които правят същите неща със собствените си деца. Просто, не виждам връзката с възрастта. Има ограничени и безразсъдни хора от всички раси, възрасти и държави.

По- рано в темата казах, че не смятам, че е работа на бабите и дядовците да възпитават и да се натоварват с целодневни ангажименти. Но те имат своето важно място в живота на децата, най- малкото, за да знаят децата, че и ние сме били деца.

Общи условия

Активация на акаунт