Машина за хляб -22 част

• 39 937
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
дами и господа, поръчах си нова машина за хляб  Hug

Ердинч,
отдавна се каня да ти благодаря за идеята за лимонов сок в тестото   bouquet

# 451
Джемма,NadiaNGX,благодаря и на вас за отговорите!    bouquet
Надя,ако много започнат да прекаляват с хляба има лесно-няма да правя и няма да ядат,защото мноооого се съмнявам да се захванат сами да си заредят машинката Laughing.
Джемма,то аз съм една питкоправячка Embarassed,малка питка не съм правила още,че за голяма съм се закъхарила,ама пусто нали все гледаме като вземем уред да е максимално полезен,та за това питах.

# 452
  • Варна
Вчера направих хляб от брашно за козунак, много вкусен стана, но ми стана интересно дали слагат някакви допълнителни набухватели в това брашно?! Thinking
И друго не разбирам, защо като правя една и съща рецепта, с еднакви продукти, хлябът става различен. Rolling Eyes
А, и друго да ви питам, пресявате ли брашната?

Шани, някъде бях чела, че е най-добре продуктите да са на стайна температура, но аз не винаги успявам да ги докарам така.

Ердинч, честито, сега съвсем ще се развихриш! Wink
 А каква марка поръча?

# 453
  • Разград
PURE ELIXIR ,питка правя от 600-700 гр брашно,в тава с диаметър 28 см и височина 10-12 см.За мен това е нормална по големина питка.Имам и тава с диаметър 30см и височина 12 см.От тази тава излизат огромни(за мен) питки.Е,зависи колко души ще хапват от питката.

# 454
  • с/у ОколоМръсТното

изпуснала съм целта на идеята. Може ли да ми я споделите пак  Rolling Eyes Мерсаж  Hug

В последно време отварям нон-стоип капака, че и натискам за да се убедя какво се върши вътре  Twisted Evil Вече няма да пипам, че яко се излагам...
Аз също затоплям всичко в МВ фурна, преди да заредя кошницата. Лошото е, че една рецепта си експлоатирам нон-стоп. Само вида на млякото и рядко вида на мазнината сменям. Хич нищо не експериментирам. Дори продуктите слагам на око.  Flutter

Преди около месец една приятелка ми гостуваше и ми направи содена питка, която не се меси, а само се бърка... Та викам си, край с месеното на питки.  Laughing

# 455

Преди около месец една приятелка ми гостуваше и ми направи содена питка, която не се меси, а само се бърка...
Може ли рецептата на тази питка и стана ли вкусна?

max-mamabouquet и на теб!

Задължително ли е тавата за питката да е с такава височина 10-12 см.Правило ми е впечатление,че се пекат в такива по-дълбоки тави,отколкото са например тавите за баница,тиквеник и т.н.,но с каква цел е това/простете за елементарните въпроси Embarassed/?

# 456
  • Бг-мама
Здравейте , имам машинка Мулинекс 2000 , ( от сполучливата партида  Wink), възникна един въпрос .Днес реших да правя питка и тестото го разделих на два пъти месене , защото ми се стори че машината нямаше да се справи. До тук добре , понеже машината няма програма само месене , аз ползвам програма 11 която е тесто за пица и като свърши цикъла ваяд тестото преди да почне да втасва.Извадих първата доза тесто и чинно изчаках 7 минути  та машината да забрави старата програма , даже изчаках повече минути.Когато реших да пусна отново второто тесто пустата машина си помнеше инструкциите за старата програма .Някой който има машинката да е пробвал подобна процедура или да му е гасил тока  и да е забелязъл след колко време се губят настройките ?

# 457
Здравейте, аз имам такава машина - след 10 минути губят настройките, но аз я изключвам от копчето и след това пускам програмата пак

# 458
Здравейте! Едно глупаво въпросче- когато слагаме нещо с мерителна лъжичка, тя трябва да е пълна до върха, в смисъл нали тава означава 1  лъжичка? Става дума за "Мулинекс".

# 459
Здравейте! Едно глупаво въпросче- когато слагаме нещо с мерителна лъжичка, тя трябва да е пълна до върха, в смисъл нали тава означава 1  лъжичка? Става дума за "Мулинекс".
Да точно така.Ако е до половината е половин мерителна лъжичка.Само трябва да знзеш,че тя е с два края едното е супена(по-голямата),а другото крайче е чаена(по-малката).

# 460
Зечова, за да прекъснеш програмата просто задръж натиснат старт бутона, докато машината издаде звук, после си я пускай смело пак, тя ще започне отначало, няма нужда да я изключваш и да чакаш да си забрави програмата.

# 461
  • с/у ОколоМръсТното
Може ли рецептата на тази питка и стана ли вкусна?[/quote]

Може, но като се върна в нас. Там ми е записана рецептата.  Hug

# 462
TheNMaster, благодаря за отговора.Това въпросче се породи като сравних вместимостта на мерителните лъжички с моите. Половин мерителна /голяма/ е една супена , съответно има такова несъответствие и с чаените. Та затова попитах, да не би да не съм разбрала.

# 463

Може, но като се върна в нас. Там ми е записана рецептата.  Hug
ок Hug

# 464

изпуснала съм целта на идеята. Може ли да ми я споделите пак  Rolling Eyes Мерсаж  Hug

...

С няколкото капки лимонов сок, който добавяш към останалите съставки, се разбива глутена и текстурата на готовия хляб е по-равномерна, без големи дупки и трохи.

Общи условия

Активация на акаунт