Машина за хляб -22 част

• 39 930
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
  • Разград
Честит празник,дядо хаджия.Жив и здрав и много щастлив.  bouquet

PURE ELIXIR ,не е задължително тавата за питката да е висока,но тогава питките няма да са толкова красиви.При високите тави тестото втасва малко на ширина и повече на височина.

Последна редакция: чт, 17 дек 2009, 13:59 от max-mama

# 481
  • София
estreq,  и аз съм с 5003-принципно, не съм се заглеждала колко реотана пекат,но и при нормален хляб коричката ми става,както  при багетите  newsm78 не съм пробвала, но сега ме подсещаш,че мгат да станат 4 кифличики или 4 кремвишки....но не повече на едно печене, понеже после машината трябва да почине 1 час

# 482
Към TheNMaster
въпроса ми е има ли разлика в изпичането на нормален хляб или втория реотан се ползва само при програма печене на багети. Замислила съм се че ако може да се пече и друго в тези таввички спестява загряването на една голяма фурна.
Вторият реотан си се включва и при печенето на хляб.Не е само при багетите.

Просто хлябът се изпича по-добре.
При машината на нашите(дето има само един реотан) има голяма разлика.След изпичането хлябът седи малко...как да кажа...по-влажен....И ако е по-голям се налага след приключването на програмата да се включи програмата за печене за 10 минутки за да се махне влажността...

При моята машина това не е нужно,точно заради наличието на втори реотан.

# 483
Много благодаря за отговорите - вече окончателно реших включвам се  в отбора на  модела с багетите. 
Просто ще почакам още няколко дена за да си го взема - че докато умувах и четох доста мнения бях на косъм да си взема един Фирст за 130 лв . от магазина до нас - но вчера ги загледах и установих съществени разлики -от там и изводите.

# 484
Днес е св. Данаил може това да му е празника, вие го нагласихте за РД веднага.  Laughing

Честит празник, какъвто и да е повода....  newsm10

# 485
  • Пловдив
Здравейте  Hug
Включвам се в отбора на зарибените хлебопекарки  Grinning
От 4 дни имам Moulinex OW 5000 и мога да се похваля вече с 2 успешни хляба от книжката с рецептите към машинката . Първия беше по основната рецепта за хляб, а втория бял хляб с мляко. И двата станаха супер.
Довечера мисля да пусна едно хлебче с брашно Грахам, но още се чудя на коя програма.

# 486
 newsm45 Привет на всички.чета ви всеки ден,но не пиша,защото няма с какво да се похваля,но пък за съжаление имам какво да се оплача.Имам Мулинекс 5003 от месец,за това време ходи два пъти в сервиза.Първо спря да меси-смениха и мотора,след  една седмица започна като я включа във контакта да върти веднага без дори да е стартирана програмата.Смениха ми интегралната схема.Вчера я взех от сервиза и веднага заредих хляб.Омеси го,втаса и когато започна печенето реши че трябва пак да меси-ЧУДО! Изключих и пуснах програма само печене и чудо пече и меси едновременно.ПЛАЧЕ МИ СЕ!!!Днес я занесох пак във сервиза и ги питам какво да направя за да ми я сменят,а те ми казаха,че най-вероятно няма да я сменят.Утре имам рожден ден и се бях наточила да правя нещо,но сега нямам никакво желание.МОЛЯ ДАЙТЕ СЪВЕТ.БЛАГОДАРЯ!

# 487
Може ли да помоля някой да ми изпрати книжката с таблицата,в която пише на всяка програма отделните цикли и тяхното времетраене.
Машината ми е Северин 3983. Ще бъда много благодарен  Hug

# 488
newsm45 Привет на всички.чета ви всеки ден,но не пиша,защото няма с какво да се похваля,но пък за съжаление имам какво да се оплача.Имам Мулинекс 5003 от месец,за това време ходи два пъти в сервиза.Първо спря да меси-смениха и мотора,след  една седмица започна като я включа във контакта да върти веднага без дори да е стартирана програмата.Смениха ми интегралната схема.Вчера я взех от сервиза и веднага заредих хляб.Омеси го,втаса и когато започна печенето реши че трябва пак да меси-ЧУДО! Изключих и пуснах програма само печене и чудо пече и меси едновременно.ПЛАЧЕ МИ СЕ!!!Днес я занесох пак във сервиза и ги питам какво да направя за да ми я сменят,а те ми казаха,че най-вероятно няма да я сменят.Утре имам рожден ден и се бях наточила да правя нещо,но сега нямам никакво желание.МОЛЯ ДАЙТЕ СЪВЕТ.БЛАГОДАРЯ!

Откъде си купи машината? Няма такива филми като да не ти я сменят Naughty. Отиваш и се разправяш Crossing Arms. Ти отиде ли първо в магазина или направо в сервиза?

# 489
  • Разград
Маринелка,както Полин е казала,няма такива филми.Те си приказват и ако мине номера-мине.Има си закон за защита на потребителите,разгледай го,много ясно е написано всичко.Отиваш и казваш,че ако не ти подменят машината ще напишеш жалба до комисията.Ако стане нужда-пишеш такава, до няколко дни ще има развитие.

# 490
От Технополис я купих,не съм ходила в магазина защото нали е гаранционна.Според вас в магазина ли да ходя.От сервиза казаха,че ще се обадят във Варна.И аз незнам вече с кого да се разправям със сервиза,с магазина или Варна. newsm45

# 491
  • Разград
От Технополис я купих,не съм ходила в магазина защото нали е гаранционна.Според вас в магазина ли да ходя.От сервиза казаха,че ще се обадят във Варна.И аз незнам вече с кого да се разправям със сервиза,с магазина или Варна. newsm45

Винаги,когато имам проблем с ел.уред в гаранция ходя в магазина,от където съм го купила.От там уреда се изпраща на сервиз,когато е готов те ми се обаждат и така.Мисля си,че ако се обърнеш към търговеца,ще ти я сменят.

# 492
Привет на всички.
Дядо хаджия честит празник! /нещо не схванах/Здраве и късмет ти желая.
Мах мама питките ти са направо трепач.
Вкусни козунаци...браво момичета.
Днес в този снежен ден едно хлебче 50/50 бяло и типово брашно с настърган кашкавал,шарена сол и отгоре малко белен сусам.
Много вкусен и ароматен се получи.
Маринелка,съжалявам за нервите ти...Отиваш в Технополис/виждам,че си от Русе/и директно с управителя.
Носи гаранционната карта и искай да ти направят протокол за замяна/или друг вид с доплащане/.Защо ще се обаждат във Варна?
Работила съм с тях с климатици и никога не връщат стоката.Само ремонти,ремонти и накрая хората се принуждават да си купят ново...Бъди упорита макар и да ти струва още нерви.
Всичко се носи в роял електроник в София... мога да ти напиша романи...и да не пиша повече,че се ядосах.
Вече нищо не купувам от Технополис колкото и по евтино да е.newsm78

Последна редакция: чт, 17 дек 2009, 19:47 от megans

# 493
здравейте,ето и последното ми произведение омесено в машинката.
http://ditsan123.snimka.bg/cooking/kulinarstvo.352218.16455376

# 494
  • Разград
Меганс,той направо като козунак от вътре,много вкусен изглежда. Peace
Дитсан,много хубава питка,браво. Peace

Общи условия

Активация на акаунт