Машина за хляб -22 част

  • 39 915
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
  • София
  • Мнения: 6 232
и аз понякога го пресявам,понякога -не,но май си става все един и същи  newsm78 или, поне не откривам разлика

# 511
  • Мнения: 1 147
Аз не пресявам брашното и нямам оплаквания.

# 512
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Търся проверена рецепта за пита, иска ми се да не си губя времето в месена на ръкапо Коледа.
 Машината ми е Мулинекс  5003. Някой да даде идея,моля!

Mногократно проверена рецепта:

2 яйца, 250 мл пр. мляко, 1/2 кубче мая, 2 с.л олио, 1/2 с.л сол, 1/2 с.л захар, 600 гр брашно. Това е за малка питкас, за голяма са двойно повече продуктите, но моята машина събира само толквоа затова аз процедирам така. Зареждам тези продукти, пускам месене, след 30 мин, преди да започне втасването спирам програмата, вадя тестото в легенче. Зареждам още веднъж същата доза, пусакм пак месене и пак преди втасването спирам програмата. Вадя тестото и смесвам с първото като ги поомесвам малко на ръка. След това слагам в голям съд и да втаса  на топличко (извън машината). Ако твоята може да измеси това количество, меси наведнъж. Оформянето на питката е по желание.

# 513
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Момичета подариха ми френска мая SAF INSTANT -суха.Някой работил ли е с нея и какви са отзивите за тази мая.

# 514
  • Мнения: 622
dunia53 , супер е тази мая, веднъж мъжа ми случайно я купи и от тогава не взимам Йоткер- а. Вчера в магазина обаче я нямаше, та мъжо взе суха на Юве, ще видим дали и от нея ще съм доволна.
ria , отначало като ми беше съвсем нова машинката, винаги пресявах брашното, в един момент престанах и мисля, че няма разлика в хляба.  Peace
А за ваденето на мерките, многократно сме го дискутирали- аз поне не съм толкова сръчна и ако извадя перката преди последното втасване, хлябът после не се надува хубаво и формата му е една такава никаква.  Rolling Eyes След като се изпече хляба, изключвам машината от контакта и го оставям около половин час да си седи вътре в контейнерчето, след това го изсипвам и перката си остава в контейнерчето.  Peace

# 515
  • Мнения: 221
Здравейте момичета! Следя ви от много време.
Решила съм да си купя хлебопекарна и съм се спряла на този модел на Тефал. Някой има ли такава машинка и бихте ли ми дали някаква информация. Благодаря   bouquet

# 516
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Здравейте момичета! Следя ви от много време.
Решила съм да си купя хлебопекарна и съм се спряла на този модел на Тефал. Някой има ли такава машинка и бихте ли ми дали някаква информация. Благодаря   bouquet



Джейда мила не знам дали ще съм ти в полза,но специално на мен този модел не ми харесва.С една бъркалка са и двата контейнера,и най вече главният контейнер е нито вертикален нито хоризонтален,а нещо средно между двата.Съветвам те да си намериш с 2 бъркалки и хоризонтален контейнер,с програми които да има и за тесто и за кекс и хляб сандвич,а ако искаш може и с приставка за багети.

# 517
  • Мнения: X
PURE ELIXIR ,не е задължително тавата за питката да е висока,но тогава питките няма да са толкова красиви.При високите тави тестото втасва малко на ширина и повече на височина.
Hug Heart Eyes

# 518
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 143
Момичета, моля ви кажете как вадите изделията от машините?  Embarassed Имах известни притеснения, че ще имам проблем с това и точно така стана. Ами те тези бъркалки се забиват дълбоко в тестото и при изпичането хляба трябва да се разкъса, за да излезе  ooooh! Язък ми за хубавия иначе хляб. #2gunfire

излиза ми супер лесно. Никога не махам бъркалката. Просто обръщам кошницата и я тръсвам.
Да не би да не слагаш мазнина в рецептата..?

# 519
  • Мнения: 419
Сложих всичко както е по рецептата. Не го изчаках обаче да изстине... Може би затова. Но пък кората му отдолу беше доста твърда и дебела, така че ме съмнява това да му беше помогнало.

# 520
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Здравейте момичета! Следя ви от много време.
Решила съм да си купя хлебопекарна и съм се спряла на този модел на Тефал. Някой има ли такава машинка и бихте ли ми дали някаква информация. Благодаря   bouquet



Джейда мила не знам дали ще съм ти в полза,но специално на мен този модел не ми харесва.С една бъркалка са и двата контейнера,и най вече главният контейнер е нито вертикален нито хоризонтален,а нещо средно между двата.Съветвам те да си намериш с 2 бъркалки и хоризонтален контейнер,с програми които да има и за тесто и за кекс и хляб сандвич,а ако искаш може и с приставка за багети.


Моят контейнер е такъв,като главният при тази машина.Нямам оплаквания.Напълно ни е достатъчен хляба,като грамаж,а и формата ме устройва.Режа на две по средата и после всяка половина на филии.
Иначе,нямам мнение за машината,не ми е позната..Мисля,Ердинч,беше показал такава преди време.

# 521
  • Мнения: 767

Харесах си една рецепта за пълнозърнесто хлебче на Диана (,но брашното е бяло, пълнозърнесто и типово в съотношение 1:1:1). Може би най-сполучливата рецепта за тесто - за мен.
Кошничката ми е като тази на Тефал и  процедирам като max-mama.

# 522
  • Мнения: 30
Да похваля Мулинекс 5003, няма нищо общо с 2000.И аз съм за 2 реотана и 2 баркалки.Направих и хляб и пица.За жалост със снимките....Сега ще направя проба за Коледната содена питка,старата рецепта в новата машина.

# 523
  • в обкръжаващия ме хаос
  • Мнения: 348
Да похваля Мулинекс 5003, няма нищо общо с 2000.И аз съм за 2 реотана и 2 баркалки.Направих и хляб и пица.За жалост със снимките....Сега ще направя проба за Коледната содена питка,старата рецепта в новата машина.
Каква е рецептата, по която правиш содена питка?
И аз правих тесто за пица по рецептата на Мулинекс и пиците станаха страхотни. Забърках половината доза и сложих 1 п. мая на Йоткер.

# 524
  • Варна
  • Мнения: 1 231
Благодаря за отговорите, и аз подозирам, че пресяването не оказва влияние на качеството. Wink

Правих тесто за пица - страхотна стана, само че се наложи да добавя още брашно при разточването. Не знам защо, ама винаги превишавам дозата на брашното от рецептите, като точа. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт