С прежда и куки, да скучаем не знаем

• 72 255
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
Коте, синовете ти са красавци!!!!!!!!!!!! Особено големия  -  наближава момента, в който девойки ще се бият за него под терасата ви. Малкия още е сладур, но предвиждам и за него същото развитие като на баткото Peace
И шапките им отиват Laughing

# 121
Добро кафенце, бгмами-машинки за плетене. Браво на всички, които са показали творенията си. Hug

Аз плетох тия дни тарлъците на Дани Т и станах ... експерт вече.  Joy Обичам те, Данюше.  Heart Eyes

Покрай тарлъците оплетох и една лента за глава от сивото Мерино за един колега с велоситрактор. За да тествам преждата. Ще плета жилет за мен от двойна нишка. Иначе е тънко, но с двойна нишка става трепач. Надплита, мека и топла преждичка.

Днес сутринта почнах V образно пулоувърче на детето от двойната нишка на Ангора рам от Хобито. Е как надплита, не е истина. За 1 час изплетох 10 см. на 80 бр. Много ще се учуди детето като си дойде от училище кога съм го заплела това чудо.  hahaha

# 122
Коте, чудесна фотосесия сте направили! Шапките са много весели, а камбанките носят много настроение.
Имам за снимане комплект шал+шапка и един незавършен каскет.

# 123
  • Варна
 Аз да се похваля, че в Равелри качих първия си "дизайнерски"  Whistling модел на шал за свободен даунлоуд - http://www.ravelry.com/patterns/library/marios-scarf#
[/quote]

Фиф, като твоя голяма почитателка бих искала да ти кажа едно огромно "Поздравления" за модела на шала - още повече ме радва, че е за момче и ще мога да го включа към  плановете за плетки за моя син. Пожелавам ти скоро да има следващи проекти, с които да ни радваш и вдъхновяваш!

Vania, плетките са страхотни!! И моделката също. Зеленият комплект е толкова хубав, че просто нямам думи.

На останалите момичета - да не забравя някого - и играчките, и шаловете са много хубави. Действате ми много стимулиращо!

# 124
# 125
viodidi, симпатична рокличка! Моделчето от списание ли е?

# 126
Здравейте момичета! Hug От известно време ви чета и искам да ви кажа че плетките ви ме вдъхновиха да започна отново да плета   bouquet
Изплетох няколко шала и 2 шапки. А сега имам въпрос към вас. Единият ми шал е плетен от кашмирата на ализе, а аз от мързел снощи взех, че го пуснах в пералнята на 40 градуса. Няма да ви показвам на какво приличаше  #Crazy. Сама съм си виновна де. Накиснала съм го сега в препарат за вълна. Мисълта ми е дали мога и нещо друго да направя да го приведа в що-годе приличен вид?  Praynig

# 127
  • София
amfitrina, какво точно се случи със шала ти? Отпусна де, сви се, намачка се?

Аз съм плела два шала от Ализе Кашмира. Пера ги на ръка в почти студена вода с розовия Первол за деликатни тъкани. Изтисквам без да усуквам и ги слагам пак да се отцедят известно време в мрежичка за пране на бельо в пералня, ако се сещаш. Стоят там цяла нощ. На другата сутрин ги опъвам на хавлиена кърпа. Доизсъхват така. Не съм ги гладила.

Ако тази информация ти е полезна  newsm78

# 128
  • София

Чудни са!

И книгите са интересни...

# 129
  • София

Някой май беше споделял нещо за фламенко фърфър? Или се лъжа?..

# 130
Да, аз, Кати. Какво те интересува за фламенкото? Ето тази лента плетох за шалче.

# 131

mimi flax, от една книга е. Доста старичка...  Rolling Eyes

# 132
Здравейте плетящи и творящи Grinning Grinning
Влизам в новата тема за да ви поздравя за всички красиви работи които сте изплели  bouquet
Аз все още нямам какво да покажа, затова ще ви чета , ще гледам и ще ви се възхищавам smile3525

# 133
amfitrina, какво точно се случи със шала ти? Отпусна де, сви се, намачка се?

Аз съм плела два шала от Ализе Кашмира. Пера ги на ръка в почти студена вода с розовия Первол за деликатни тъкани. Изтисквам без да усуквам и ги слагам пак да се отцедят известно време в мрежичка за пране на бельо в пералня, ако се сещаш. Стоят там цяла нощ. На другата сутрин ги опъвам на хавлиена кърпа. Доизсъхват така. Не съм ги гладила.

Ако тази информация ти е полезна  newsm78
Ами сви се и се намачка... ooooh! И аз го перях по подобен начин, но да ме пита човек защо ми беше да експериментирам. В интернет като търсих намерих и някакъв друг начин за пране като се накисва в разтвор от равни части вода и дестилиран оцет (не съм чувала за такъв оцет  newsm78).
Довечера може да покажа снимки на някои от успешните ми творения  Mr. Green

# 134
dodo, от каква прежда са снежинките, не ми се отваря картинката и не мога да видя добре името.Много са красиви!
...

canu6a, преждата е BEGONIA на Yarn Art.

Казвай кое ще плетешHeart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт