СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класира&

• 74 379
  • 1 568
  •   1
Отговори
# 255
аз съм на 100% убедена че предните съботи беше заключена...след първите класирания май месец тази година,в събота не можеше да се влиза,аз си проверявах класираните деца през графата детски градини,а не можех да си вляза в профила да видя.
Отключваха я не помня даже дали не беше и понеделника,а не неделите след класиранията Rolling Eyes

# 256
  • София, под Карлсон
Ако се сещате преди винаги в ИСОДГ излизаще съобщение, че системата е заключена за класиране и така всеки път преди класирането в събота. Сега погледнах и ако съм видяла правилно, то излиза, че за последен път такова съобщение е имало на 02.10.2009. Ако една такова заключване гарантира, че няма да има подобни "техн. грешки", то няма смисъл  от сложни програми, които може да ни изнендат с някой нов, неочакван бъг... newsm78

# 257
  • София
Kati, определено ми стана ясно причината за грешката, но се чудя дали не е имало подобни "технически грешки" и при предишни класирания? И аз като теб досега съм следяла само моето дете, но явно ще трябва да си запазвам списъците преди всяко класиране и да ги следя изкъсо, или поне там, където имаме някакъв шанс  newsm78 Ей, луди ще ни направят...

Ами това е програмна, а не "техническа" - каквото и да означава този термин в случая - грешка, която просто не е имала шанс да се прояви. Просто 98 е била първата новооткрита градина след първоначалното класиране, затова сега се вижда. Това е грешка, която е заложена в програмата. Но определено не преднамерено - просто поради недоглеждане и липса на провеждане на нужните тестове преди въвеждане в експлоатация.

# 258
  • София
Kati, определено ми стана ясно причината за грешката, но се чудя дали не е имало подобни "технически грешки" и при предишни класирания? И аз като теб досега съм следяла само моето дете, но явно ще трябва да си запазвам списъците преди всяко класиране и да ги следя изкъсо, или поне там, където имаме някакъв шанс  newsm78 Ей, луди ще ни направят...

На предишни класирания заключваха системата и на практика нямаше възможност на 22.05. да може да се кандидатства след 18 часа ако не бъркам. Оттам нататък като отключат системата всеки си получи съответната късна дата след 22.05. Все пак мисля че точно това се е случило. Никога не и се е налагало на системата да интерпретира час като случайно число за да се прояви въпросния бъг досега.

Не - просто единствената "уравновиловка" по време, която е правена преди, е първата - преди първото класиране. От там насетне се кандидатства с време, не със случаен номер.

# 259
  • София
Кати,ще им драснеш ли едно въпросче защо на 28-ми за първи път решиха да отключват системата в събота,и защо след като са решили така, не са задали на всички дата 27-ми,като на 27-ми се заключва системата и няма вероятност да стават такива "бъгове" както се получи?
ако не ти се занимава,да им драсна аз?

Нямам спомен кога се е отключвала системата преди това. Може би си права - просто аз не съм обърнала достатъчно внимание.

# 260
Аз съм съвършенно паднала отнякъде в темата, нищо не разбирам, помогнете ми - как се процедира, как трябва да почна, за да може някога, незнайно кога, детето ми да ходи на детска градина - родено е на 11 юли 2007. Къде да търся първо тези смесени градини, дето са с ясли, ако там не стане, поне от следващата есен, когато е на 3 г. вече да може да ходи - да не би да съм закъсняла вече и за това?
Толкова съм наплашена от сложнотията, че ме е страх да си помисля, дори да почна да проучвам как се кандидатства, не знам си какво...
Как да се ориентирам? Първи стъпки...

# 261
  • София
Седада, не е толкова сложно. Тук сме, ще помагаме.  Peace
Влизаш в ИСОДГ и правиш профил на семейството. Лесно е.     http://kg.sofia.bg/
После избираш градини, в които искаш да кандидатства детето ти. За набор 2007 в момента шанса да бъде приет някъде клони към нула. За догодина - основно ще приемат дечица именно от този набор и тогава има шанс да го приемат /първа група/.
В Момента можеш да кандидатстваш само в ОДЗ /обединено детско заведение - ясла+градина/. В ЦДГ не можеш за момента, там ще можете от догодина - това са градини без ясла, могат да кандидатстват деца в годината, когато навършват 3г.
Направи си профила в сайта и питай ако има нещо, има значение коя градина на кое място ти е, защото се получават различен брой точки за първо, второ и трето желание.

# 262
Sedada , залягаш на Нова Година пред компютъра, и изобщо всеки свободен миг пред компютъра използваш за да кандидатстваш за ЦДГ, майчетата ми казаха, че ще мога още януари , директорката на едно ОДЗ ( ясла и градина ) каза, че миналата година било февруари кандидатстването, ама аз за всеки случай ще стоя на компютъра, никому вяра в таз неравна и тежка битка Joy Сайтът го знаеш, нали ? https://kg.sofia.bg Ако още не сте регистрирани, не се бави ! Избираш си район, който те устройва и те ти  излизат всички ОДЗ и ЦДГ, и не забравяй да упоменеш за всяка една точка, която би ви била от полза Hug ( месторабота, местоживеене, други деца и т.н. ), дерзай ! Simple Smile Ние  много късно се регистрирахме в системата, но нищо, по-добре късно, отколкото никога. Flushed
Докато напиша, Ника ме изпреварила, нищо, ще си го постна за всеки случай, толкова труд положих. hahaha

# 263
  • София
Дъмбълдор, аз се опитах да не я стресирам.  Laughing
Иначе абсолютно вярно - половин година преди кандидатстването сме се срастнали с темата и ИСОДГ. При нас, нали бяхме първи с тази система, много неща ги научавахме само от тук. В нощта след първото класиране не знам дали някой е мигнал от тук пишещите, чакахме Родителския контрол /имаше такъв/ да се прибере по нощите с данните за класираните деца и ги атакувахме на ЛС - моето прието ли е? Ех, спомени, спомени.... hahaha

# 264
Дъмбълдор, аз се опитах да не я стресирам.  Laughing
Иначе абсолютно вярно - половин година преди кандидатстването сме се срастнали с темата и ИСОДГ. При нас, нали бяхме първи с тази система, много неща ги научавахме само от тук. В нощта след първото класиране не знам дали някой е мигнал от тук пишещите, чакахме Родителския контрол /имаше такъв/ да се прибере по нощите с данните за класираните деца и ги атакувахме на ЛС - моето прието ли е? Ех, спомени, спомени.... hahaha

Да, и аз бях от пишещите ЛС. Добре, че две от тези майки се смилиха над мен и ми пратиха добрата новина малко след полунощ някъде, че да заспя, иначе нямаше да мигна тази нощ  Joy

# 265
аз нещо хич не мога да я разбера тази система,детето ми е родено юни 2009, мога ли тази година да кандидатствам за ясла  за от догодина или немога, защото в сайта са обявени места само за деца 2007 и 2008!! Или за яслите е друга системата на класиране или пък не приемат деца на възраст 1год и нещо??!! Моля някой да ми разясни къде точно мога да прочета как да процедирам??!!

И според тези точки може ли да се тълкува,като предимство,че едната прабаба е работила 40 год като учителка в детска градина в София или тя се пада далечен роднина, пък майка ми е все още практикуващ учител обаче на ученици??? Mr. Green

# 266
Дъмбълдор, аз се опитах да не я стресирам.  Laughing

Еееех какъв купон беше целия ден просто. И през нощта. Но ще ми остане ценен спомен в интерес на истината и за самия граждански контрол и за валящите ЛС през нощта.

# 267
  • София
аз нещо хич не мога да я разбера тази система,детето ми е родено юни 2009, мога ли тази година да кандидатствам за ясла  за от догодина или немога, защото в сайта са обявени места само за деца 2007 и 2008!! Или за яслите е друга системата на класиране или пък не приемат деца на възраст 1год и нещо??!! Моля някой да ми разясни къде точно мога да прочета как да процедирам??!!

И според тези точки може ли да се тълкува,като предимство,че едната прабаба е работила 40 год като учителка в детска градина в София или тя се пада далечен роднина, пък майка ми е все още практикуващ учител обаче на ученици??? Mr. Green
Тази година не можете да кандидатствате, днес правих профил и на моите племенници.
Догодина.  Peace
Нямате предимства по описаните примери. Ако детето има баба, която в момента работи в ДЗ ще имате предимство. Ако ти или съпруга ти в момента сте преподаватели в столичното образование - също /тук не важи предимството за баба/дядо/.

# 268
Като казахте за онази нощ, сетих се, че Щурчо не е писала отдавна, иначе аз много-много не се надявах, защото в началото бях курназ hahaha, викам си няма да се бутам , не ни е толкова спешна яслата, но сега щяхме да сме поне с 10 места напред ако бях побързала повече. Момичета, аз друго се сетих. В една ДГ от квартала една година приемат само една първа група, на другата-две, не знам на какво се дължи. Някоя мама, чието детенце е влязло вече, а и от другите, дали имат впечатления от техните детски градини, по колко групи приемат ? Питам, защото все се надявам, като навърщи бебка 3, ако преди класирането е в първите 60 чакащи, да влезем, ако приемат 2 групи, макар, че едва ли са по 30 деца в група.

# 269
Щурчо е добре, но е много заета. Чуваме се понякога. А иначе броят на първите групи зависи от броя на подготвителните групи предходната година. Ако "завършват" две групи, се освобождават две помещения и два екипа и съответно се отварят две първи групи. Ако е една или три ПГУ, съответно една или три първи групи следващата година.

Общи условия

Активация на акаунт