СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класира&

• 71 198
  • 1 568
  •   1
Отговори
# 945
  • гр.София
 не ровете Simple Smile
 Няколко поста над този(моя) Час 14.53  от днес
Ариа, има комисия в състав. Има заповед на ББ за създаване на работната група и вътре е записан основния състав. Това е комисията. Повечето от имената които са по протоколите от срещите са от заповедта. Допълнително работната група се отваря когато не се обсъждат лични жалби и има малко по-разширен състав. Минчева каза че принципно на контрола трябва да присъства работната група и по възможност и желаещи родители по ред, определен от работната група и екипа на ИСОДГ.

# 946
  • София
Намерих това което ме интересува благодаря Ви  bouquet

# 947
Ели (Hrisa) надявам се искрено, че неофициалната информация няма се окаже вярна, особено на база недостига на места в Младост, ЕСПА да си остане в сградата, ще е направо кощунство.

От СНБМ няма да допуснем да ни замажат очичките. Развитие ще има.

Бих искала да зная каква е и ще бъде позицията на СНБМ относно критерия К4 в работната група при обсъждането на тазгодишните правила за прием в детските градини.

Опитах се да намеря този отговор в сайта ви, но не успях.

# 948
  • Sofia
Така имам няколко въпроса и ще съм благодарна ако някой от ИСОДГ ми отговори КОНКРЕТНО. Детето ми на 02.12.2010 ще стане на 3г.,т.е. както са ми писали от ИСОДГ може да кандидатства за ДГ в годината която става на 3г.,т.е. 2010г.
1. Тогава за класирането на 26ти защо не може да добавим кандидатура?
2. За февруари ще можем ли?
3. Как ще бъдат предупредени родителите за ТОЧНАТА дата,когато ще могат да добавят и оформят списъка с желанията си, не кога ще е първото класиране, а кога ще е активна като опция тази услуга?
4. Кога може набор 2007 да добави допълнителна точка за посещаване на ясла?

# 949
  • Върху лъчите на Слънцето.
Аз пък искам да ви кажа съвсем сериозно, с риск да ме нападнат поголовно, че съм за това да влезне критерий за поне 10 годишна постоянна адресна регистрация в София. Целия ни квартал е пълен с млади хора, дошли от провинцията и родили деца тук, а в родните им места са празни детските градини и родителите им са там. Знам всичко, което ще ми кажете за безработицата в провинцията и т.н., но не ме интересува. София вече ще експлоадира. Аз ли да отида някъде другаде, за да има място за детето ми в детска градина?! Когато аз съм била дете е имало за всички място, а пък раждаемостта е била висока. Обаче е имало и софийско жителство-о-о!

"За пет години населението на София се е увеличило с 25 902 души. " от http://dnes.dir.bg/2010/01/12/news5680509.html
Това не са баби и дядовци, а млади хора с деца. Още един довод да подкрепя горното мнение, което съм правила многократно.

Ами направи си тогава татуировка с пречупен кръст на рамото и с другите мами родени в София си направете движение, което ще се стреми към чиста раса от хора родени в София. Напишете си и книга, може да използвате "Моята борба" на Хитлер за помагало. После уший на мъжа ти бяла перелина и бяла качулка с дупки за очите и го прати да пали чучела на "провинциалисти" посред нощ. А когато детето ти се прибира къщи го посрещни с вдигната дясна ръка и му кажи "Хайл".
Правете си този театър у дома.
Мисля, че съм свободна да изкадвам мнението си, независимо, че на някои то няма да се хареса! Въпрос на гледна точка. Просто не е честно някой, дошъл вчера да живее тук заради единя му мерак да живее в София, да ползва услугите на ДГ, а аз не. Аз нямам алтелнатива - няма къде да се върна, защото не идвам от някъде си. А новодошлия има алтернатива -  да се върне там, от където е дошъл.

# 950
  • София
Мисля, че съм свободна да изкадвам мнението си, независимо, че на някои то няма да се хареса! Въпрос на гледна точка. Просто не е честно някой, дошъл вчера да живее тук заради единя му мерак да живее в София, да ползва услугите на ДГ, а аз не. Аз нямам алтелнатива - няма къде да се върна, защото не идвам от някъде си. А новодошлия има алтернатива -  да се върне там, от където е дошъл.

Наистина не исках да се намесвам, ама защо не се замислиш, че не аз или мъжа ми сме искали да останем тук, а работодателите ни. Ако мога да си уредя и по-добър стандарт и в чужбина бих отишла стига да ме искат там както ме искат тук. Изобщо не сме дошли вчера и аз живея от 10 години тук, не че това има значение.

По-важното е, че точно ти имаш алтернатива защото цитирам "защото не идвам от някъде си" т.е. родителите ти са тук и ако аз трябва да си оставя детето на 150 или 350 км ти можеш да го оставиш най-много на 10 км някъде из София (е, освен ако не разчиташ на заплатите на родителите си).

Сега аз ще плащам на бавачка, защото дори и частна детска градина няма около нас, а с новото бебе няма да мога да се разкарвам до другите квартали. Това е избор, който се налага да направя щом съм предпочела семейството ми да се възползва от възможностите, които предлага административния център, въпреки че предпочитам детето ми да се социализира сред децата в детската градина. Ти също трябва да направиш твоя избор, защото сме еднакво в 'кюпа', вместо да се цупиш и да обясняваш дали е честно и кой може да остане и кой не, защото това не е твое решение.

п.п. Мъжа ми онази вечер даде предложение и за ДЗ да се въведе платено и държавна поръчка. Като не можем да се класираме по точки за градината да имаме възможност да плащаме по-висока такса, но детето да се сред свои. Така и обслужването в ДЗ би трябвало да се подобри.

# 951
Аз пък искам да ви кажа съвсем сериозно, с риск да ме нападнат поголовно, че съм за това да влезне критерий за поне 10 годишна постоянна адресна регистрация в София. Целия ни квартал е пълен с млади хора, дошли от провинцията и родили деца тук, а в родните им места са празни детските градини и родителите им са там. Знам всичко, което ще ми кажете за безработицата в провинцията и т.н., но не ме интересува. София вече ще експлоадира. Аз ли да отида някъде другаде, за да има място за детето ми в детска градина?! Когато аз съм била дете е имало за всички място, а пък раждаемостта е била висока. Обаче е имало и софийско жителство-о-о!

"За пет години населението на София се е увеличило с 25 902 души. " от http://dnes.dir.bg/2010/01/12/news5680509.html
Това не са баби и дядовци, а млади хора с деца. Още един довод да подкрепя горното мнение, което съм правила многократно.

Ами направи си тогава татуировка с пречупен кръст на рамото и с другите мами родени в София си направете движение, което ще се стреми към чиста раса от хора родени в София. Напишете си и книга, може да използвате "Моята борба" на Хитлер за помагало. После уший на мъжа ти бяла перелина и бяла качулка с дупки за очите и го прати да пали чучела на "провинциалисти" посред нощ. А когато детето ти се прибира къщи го посрещни с вдигната дясна ръка и му кажи "Хайл".
Хора,спрете се вече бре! Темата е " СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване " а не клой кога и от къде дошъл...  сума страници глупости се пишат ooooh!
То щото малко са стреса,нервите и напрежението около предстоящото стартиране на кампанията за прием,та и допълнително нерви си създаваме  Sick
Всеки има право да живее където и както си иска...,щом държавата е сметнала че няма нужда от 5-10-15 годишно гражданство,всеки е в правото си да живее където намери за добре! (само да поясня,че аз не съм от така наречените "провинциалистки".Рродена съм и съм израстнала в София,но не парадирам с това,както и нямам против новодошлите по нашите земи(така да го кажа)).Ако някой толкова държи да спори на тема гражданство,да си пусне тема във форума(ако вече няма и такава ooooh! )
Нека не пълним излишно темата с глупости,достатъчно страници има за да се затруднят новите майчета тук в намирането на отговорите си,та и извън темата щуротии да четат!!! Peace

# 952
Малко в страни от дискусията, за което се извинявам, но моля да ме ориентирате, дали някъде има систематизирана информация, относно това коя детска градина какви условия предлага, каква е провежданата политика, мисии и прочие.

# 953
Благодаря момичета,
наистина сме в сериозна грешка Hug
При нея, не само не са отнети родителските права, но са и доброволно предоставени от бившия съпруг.
Сега и махам трите точки и я нареждам при простосвъртните с 8 точки и каквото сабя покаже.
Отново Благодаря!
Успех на всички!

# 954
  • гр.София
Така имам няколко въпроса и ще съм благодарна ако някой от ИСОДГ ми отговори КОНКРЕТНО. Детето ми на 02.12.2010 ще стане на 3г.,т.е. както са ми писали от ИСОДГ може да кандидатства за ДГ в годината която става на 3г.,т.е. 2010г.
1. Тогава за класирането на 26ти защо не може да добавим кандидатура?
2. За февруари ще можем ли?
3. Как ще бъдат предупредени родителите за ТОЧНАТА дата,когато ще могат да добавят и оформят списъка с желанията си, не кога ще е първото класиране, а кога ще е активна като опция тази услуга?
4. Кога може набор 2007 да добави допълнителна точка за посещаване на ясла?

Тук от ИСОДГ няма кой да ти отговори.

В момента можеш да кандидатстваш само за 2-ра яслена група в някое ОДЗ.( ще си в края на опашките,освен ако не събираш мно-оого точки ,има свободно място и няма желаещи)
 За ЦДГ трябва да чакаш да обявят прием , свободните места и старт на кампанията. Следи в Новини в сайта за ДГ.Вярвам,че ще ви дадат поне един месец за редене на желанията и формиране на опашките. През май трябва да има класиране, а тръгването е чак през септември.

bebkakrasi, няма такова чудо Simple Smile
 Можеш с търсачката да видиш из форума мнения за някои градини,стига да им знаеш номерата.
 А също в сайта на ИСОДГ ,на страницата на всяка градина пише по нещичко за нея. Тук таме са дадени и сайтове на градините.

По спора-добре си се ръфаме-софиянци и живеещи от 10 г. в София (сиреч,пак софиянци !).
 Имаше предложения поне някакъв срок за пребиваване в София да се сложи (2 години, 3 години)-не се прие.
 Нормално е,ако аз сега тръгна да се заселвам във Варна,първо да преценя-ще мога ли без градина за детето,понеже и там е сложно. Но в София е късмет-идваш вчера, а днес жребият те класира преди някой вече установил се в града задълго.

Последна редакция: чт, 14 яну 2010, 08:56 от blanc

# 955
  • София
п.п. Мъжа ми онази вечер даде предложение и за ДЗ да се въведе платено и държавна поръчка. Като не можем да се класираме по точки за градината да имаме възможност да плащаме по-висока такса, но детето да се сред свои. Така и обслужването в ДЗ би трябвало да се подобри.

Аз съм за вдигане на таксата като цяло и за всички (е, предполагам че ще има и изключения за някои дечица). Нека да направят поносима такса от порядъка на 150 лв. (лично аз нямам против и повече). Няма да изпадам във философски размисли защо искам подобна промяна и с какво евентуално тя може да стимулира родителите.
Писнало ми е да гледам майки, които по цял ден си клатят блажено краката по кварталните кафенца, докато децата им са на градина през това време.

# 956

Всеки е свободен да изказва мнението си, както и всеки е свободен да живее където си иска. ЛЪЖЕШ, че нямаш алтернатива - можеш да се заселиш във всеки град в който пожелаеш (проблем ще имаш само в Държавите, които не се управляват демократично - ще ти трябва виза). Така, че стига търси съжаление. Бъди креативна и спри да мрънкаш, че не ти се поднася всичко наготово. Погледни си акта за раждане - там никъде не пише, че щом си родена в София си "хванала Господ за шлифера". Ако искаш да се борим за повече места в детските градини и за справедливо класиране (не на база расизъм) за съществуващите места, значи ще застана до теб. Ако искаш само да претендираш, че си богоизбрана понеже си се пръкнала в София - ами сбъркала си сайта. Напиши "Хитлер" в Гугъл и ще намериш къде да споделяш расистките си идеи. Там ще получиш и подкрепа и разбиране. Хайл!

Нормално е,ако аз сега тръгна да се заселвам във Варна,първо да преценя-ще мога ли без градина за детето,понеже и там е сложно. Но в София е късмет-идваш вчера, а днес жребият те класира преди някой вече установил се в града задълго.

Ами на този принцип е късмет, че някои провинциалисти работят за повече пари от теб - несправедливо, да се промени закона: който е от София да взима най-висока заплата. Несправедливо е и провинциалисти да карат по-хубави коли от теб - да се промени закона: На всички софиянци да се купи по една хубава кола.
Къде видя, че някой от провинцията иска предимство заради това. Всички дошли в София също са преценили какъв им е шанса за място в ДЗ. Малък, но това не означава, че не трябва да се борим за нови места. Ти като раждаше не знаеше ли, че местата в ДЗ не достигат, че сега се правиш на ощипана. Да не са ти дали декларация в родилния дом, че щом си от София ти гарантират място в ДЗ?

Защо искате предимство на база местораждане? Нито сте по-хубави, нито сте по-умни, нито децата ви са нещо повече от нашите.Всички сме еднакви. Ако ще претендирате, че родителите ви са плащали данъци - ами да, плащали са и затова вие сте посещавали ясли, училища и т.н. Ако искате да си мерим пиш..те, нека се въведе критерии: кой СЕГА плаща данъци за собствено жилище в София, кой работи в София и плаща данъци на държавата и т.н. Да видим кой СЕГА допринася за благото на София?
Поинтересувай се от статистиката: каква е средната възраст на софиянци притежаващи собствено жилище и каква е средната възраст на провинциалисти притежаващи собствено жилище и какво е съотношението между тях. И ако искаш да обсъдим резултатите ми пиши на лични  Peace

# 957
Малко в страни от дискусията, за което се извинявам, но моля да ме ориентирате, дали някъде има систематизирана информация, относно това коя детска градина какви условия предлага, каква е провежданата политика, мисии и прочие.

В сайта на ИСОДГ като отвориш съответната градина, освен адрес, класирани, чакащи и т.н. излиза и кратка информация за самото ДЗ (басейн, уроци по английски ...). Иначе можеш да звъннеш на директорките на градините, които те интересуват и да ги поразпиташ  Peace

# 958
  • гр.София
 madchen ,ти не си добре.

по отговора ти към мен ( прочитам само първото изречение и отказвам да стигна до края) -определено не смятам,че е до късмет, колко печеля аз и колко друг .Въобще не деля хората на провинциалисти и не... Въпрос на качества и труд. ОК ?!?!
 Лично-нямам никакво намерение да се оплаквам.

За Гневна- свидетелствам,че ДА, жената се бори за нови градини и нови места.

# 959
  • София
madchen 202uu  Hug
По-добре не мога да го напиша!

Колкото до това:
Поинтересувай се от статистиката: каква е средната възраст на софиянци притежаващи собствено жилище и каква е средната възраст на провинциалисти притежаващи собствено жилище и какво е съотношението между тях. И ако искаш да обсъдим резултатите ми пиши на лични  Peace

...то е повече от ясно. Аз също съм провинциалистка (макар и половината ми живот вече да е преминал в София) и съм със собствен апартамент тук. Както и всичките ми приятели провинциалисти, които живеят тук, до един си имат собствени жилища. Повечето ми приятели и познати столичани живеят при мама и тате  Blush  Wink
В тази връзка - плащам си данъците тук, а не някъде другаде, и затова големите ми претенции са просто да ме третират като равнопоставена в този град.

Общи условия

Активация на акаунт