СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класира&

• 71 111
  • 1 568
  •   1
Отговори
# 1 200
  • София
Това е точният отговор на въпроса ми, кога ще може да кандидатства набор 2009:

Тъй като детето Ви е набор 2009, всички секции в профила му ще се появят след 20.01.2010
година, когато ще дадем възможност за предварителни кандидатствания. Свободните места се
определят от директорките на детските заведения.

Поздрави,

Екип на kg.sofia.bg

Да де, ама никъде не пише, че децата трябва да са навършили 10 месеца, за да кандидатстватPeace
Аз кандидатствам за двамата ми племенници 2009, които няма да имат навършени 10 месеца към кандидатстването, но ще имат навършени 10 месеца към приема, има разлика.  Peace

# 1 201
Elle аз бих направила така...
искам детето ми да ходи на градина чак 2011, но искам и да има шанс да влезне тогава... следователно при голямата кампания се бутам с всички, тоест имаш си хубава предна дата, която ти дава предимство пред по-късно записали се, тоест интересуваш се и следиш как се развиват нещата, но си подреждаш кандидатурите, така че детето да НЯМА шанс да влезне Simple Smile или не си попълваш профила изцяло, така че да имате по-малко точки...
Така във всеки един момент, в който решиш, че е време детето да посещава ясла почваш да се бориш с всички с пълни точки... Хем си имаш дата, хем не с налага по-рано да го пускаш...
Но да знаеш, че местата са малко и май шансовете са в първото класиране Sad

Аз и преди исках да пиша, че по такъв начин майките дето все викат, че си пазят место, защото влезнали без да искат и било рано, могат спокойно така да правят... имат си ранна дата и кандидатстват както трябва, когато си преценят...

# 1 202
На 20 януари стартира предварителната кампания за набор 2009. Тогава ще бъдат отворени всички секции в профилите на децата. Това ми писаха от ИСОДГ на мое запитване.
Това ще рече, че ще могат да кандидатсват деца навършили 10 м. Кога обаче ще стартира официалната кампания за нашия набор, още не е ясно. Въпреки това не е лошо на 20-ти още рано-рано да се заредим пред компютрите.
Къде пише, че само навършилите 10 м. ще могат да кандидатстват?  newsm78 Миналата година нямаше такова нещо - кандидатстваха си децата според набора, независимо през кой месец са родени, респ. навършват 10 месеца. Приема е след като навършат 10 месеца, а до септември, когато реално ги приемат, кажи-речи целият 2009 ще ги е навършил заветните 10 месеца.
и по възможност да е проходило  Whistling

пп:Детенце има 70% ТЕЛК.Как ще кандидатства?Дали чрез СОП,или имаше доп.точки Thinking

# 1 203
Деси не съм 100% сигурна, но май СОП..

# 1 204
  • София
Не можах да разбера, като се отворят след 20-ти секциите за набор 2009 пак ли ще е такава истерия в рамките на един ден или  ще има повече дни.И това , което се попълни окончателно ли е или после може да се коригира?

# 1 205
  • София
Не можах да разбера, като се отворят след 20-ти секциите за набор 2009 пак ли ще е такава истерия в рамките на един ден или  ще има повече дни.И това , което се попълни окончателно ли е или после може да се коригира?
Не, не се притеснявай.  Peace Миналата година имахме месец и нещо от началото на кампанията до първото класиране. През цялото време можеш да си разместваш кандидатурите.

# 1 206
  • София
Сега, че докато дойде 2011 ще е участвал в повече класирания и така има по-голям шанс за приемане. Ако чакаш да наближи средата на годината да не те плаша, но шансът ти е равен на нула!
[/quote]
Elle аз бих направила така...
искам детето ми да ходи на градина чак 2011, но искам и да има шанс да влезне тогава... следователно при голямата кампания се бутам с всички, тоест имаш си хубава предна дата, която ти дава предимство пред по-късно записали се, тоест интересуваш се и следиш как се развиват нещата, но си подреждаш кандидатурите, така че детето да НЯМА шанс да влезне Simple Smile или не си попълваш профила изцяло, така че да имате по-малко точки...
Така във всеки един момент, в който решиш, че е време детето да посещава ясла почваш да се бориш с всички с пълни точки... Хем си имаш дата, хем не с налага по-рано да го пускаш...
Но да знаеш, че местата са малко и май шансовете са в първото класиране Sad

Защо решихте, че няколко кандидатури преди това могат да ви дадат по-голям шанс?

Моята щерка става на 10м точно утре  Crazy

# 1 207
  • София
Защо решихте, че няколко кандидатури преди това могат да ви дадат по-голям шанс?
Моята щерка става на 10м точно утре  Crazy
Приятелски съвет - кандидатствай във възможно най-много градини, направо във всички градини около вас и около работните ви места, около баби, дядовци и т.н.  Peace Независимо, че ще стоиш на опашката с малко точки и нямаш шанс да се класирате, получаваш ранна дата, която е от огромно значение. Peace Не се знае в бъдеще къде ще се освободи място и какво ще решите.

# 1 208
Kris4e не знам дали следиш темата, но места по градините почти няма... а като си запишеш детето и с по-късна дата шанса съвсем намалява... (под по-късна дата визирам след първото класиране)
Това става дума за децата, които нямат роднини в детските заведения, не са многодетни семейства и т.н. или със социални критерии.... тоест за "нормалните" деца, които събират по 8, 8 и нещо точки  Peace

Последна редакция: вт, 19 яну 2010, 13:15 от Elichka_mama

# 1 209
Много родители изобщо не са наясно още с тънкостите Tired
Около мен всички деца ги приеха на магия,без родителите им да имат компютри.Всички на лотария Grinning
А аз колко нощи мислих,пререждах,подреждах...на 100 деца 1,2,3 желание....сънувах с  месеци Имена и цифри...докато бебето не ми донесе ОГРОМНАТА 0.1 т. и след 1м. беше приет  Joy Mr. Green
Струва си човек да планува бебе(ако и в градината мислят така) Mr. Green

# 1 210
  • София
SORY но не съм компетентна ако може някои да ми разясни кои са тези мами от СНБМ ?
кои ги назначава или по точно им дава права да решават съдбата на децата ни ?
има ли мами от това сдружение на които децата да не са влезли в ДГ независимо по какъв начин ?
може ли и аз например да стана мама от СНБМ?
Извинете ме за въпросите и за това , че съм гост ( понеже не харесва на някои тук , които просто е регистриран, но анонимен точно колкото мен , в смисъл регистриран или не тук сме не познати и всеки има право на мнение )
п.п. подражавам идеите на kikimora1  и Little wingels  ( само за информация)

Съюз на бъдещите и настоящи майки. Неправителствена организация с идеална цел. Според Законите на Републиката можеш да станеш неин член, ако си съгласна с Устава (който не съм чела, не съм член на организацията).

ПП
Аз съм против който и да било критерий.
Но не мисля, че всички са длъжни да споделят моето мнение - макар че то, разбира се, е най- правилното.

Кати
, СНБМ е Сдружение на Настоящи и Бъдещи Майки. Peace
И никой не говори за споделяне на неговото мнение, а за обясняване на чуждото такова, което не споделяш, пред други хора в отсъствието на споделящите това мнение. Сега разбра ли?

Да бе.
Не било Съюз, а Сдружение.
Голяма разлика има...  Laughing

# 1 211
  • София
Дами,
извинете, че така нахлувам в темата, но спорим с една приятелка и се надявам да ми помогнете. Ако детето е прието в градината Х по първо желание  и му се анулират всички по-горни желания, дали има вариант да има отново 3т. за първо желание макар и с по-късна дата за друга градина или завинаги губи точките за първо желание?
Благодаря на включилите се   bouquet

Мисля, че ако не запише детето където е прието и пренареди желанията си, пак ще получи 3 т. Сега като го прочетох ми звучи глупаво - няма логика, би трябвало да изгуби 3-те точки завинаги  newsm78 Някой по-запознат, помощ..  #Crazy

Губи ги след записването, не след класирането.
За "завинаги" не знам...

# 1 212
  • София
Извинявайте, че ви прекъсвам така, но дали някой знае какво би трябвало да направя като детето ми сега е за кандидатстване за ясла уж (няма да е навършила 3 г. септември), но ще ни изгонят от там 2 месеца по-късно (ноември)....? Rolling Eyes
Опитах се да я вкарам в с-мата за детските градини направо, но не позволява - била за яслена група (а в нашия квартал детските градини нямат ясли). Ако изчакам да навърши 3 г., за да позволи машината, вече ще е ноември и ще сме изпуснали записванията, разбира се! Аз ли нещо не разбирам или с-мата е странна....? Sad

# 1 213
  • На края на вселената!
agileya, детето ти навършва 3год през 2010. Това означава, че септември 2010 трябва да тръгне с 1група в градина( ЦДГ и ОДЗ). Все още не е отворена системата за кандидатстване за септември 2010. В момента може да се кандидатства за яслените групи в ОДЗ за текущ прием, ако има някъде свободно местенце.

# 1 214
  • София
Ох, тъпа ли съм, каква съм и аз вече не знам?!?  #Cussing out До сега се ровя и чета и тук, и в сайта и не мога да разбера няколко неща. Моля за помощ  Praynig Имам следните въпроси:
1. Каква е тази предварителната кампания, която започва утре? По какво тя се различава от "официалната кампания" и каква е целта на тези предварителни кандидатствания?
2. Защо да се зареждаме пред компютрите в 0,00 часа на 20.01 като фактор "време" вече не е от значение и не се отнася до предимства в приемането?  newsm78 Ника пише "Миналата година имахме месец и нещо от началото на кампанията до първото класиране. През цялото време можеш да си разместваш кандидатурите." Това още веднъж потвърждава, че няма нужда от такова бързане да си сред първите на 20.01, нали?
3. В същото време, обаче, споменавате разни ранни дати, които ама грам не разбирам какво означават.... Elichka_mama пише "тоест имаш си хубава предна дата, която ти дава предимство пред по-късно записали се", а Ника споменава за "ранна дата, която е от огромно значение". От значение за какво и какви предимства ти дава и кога? Явно все пак има значение времето, така ли?
Много съжалявам, ако въпросите са ми тъпи  Embarassed, но наистина ще съм безкрайно благодарна, ако някой ми разясни и получа малко компетентна помощ от вас. Благодаря предварително!
И само да вметна две думи за моя случай - детето ми е родено март 2009 и искам евентуално да го пусна септември 2010. В кандидатстването подреждам само ОДЗ-тата (демек без ЦДГ), нали? Или си ги пиша и тях на опашката, въпреки че сме доста малки за тях?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт