Отговори
# 75
  • София
Цитат
И чакам да ми кажете сега как е качеството за да продължа нататък.
Качеството е идеално! Hug
Изритвам девойката към СМГ.....

# 76
Мами, прощавайте, че така нахълтвам в темата, моето детенце е второкласник, но приех присърце молбата на едно близко седмокласниче, та моля за отговор...
Въпросът ми е - какви са предполагаемите теми за класното по БЕЛ тази година? Тя щяла да пише трансформиращи преразкази на "Немили - недраги", но дълго време боледуваше и се оказа, че никой от съучениците и не може точно да ги формулира.
Майката е в чудо...  newsm78
Тя не знае точно върху какво ще и е класното, какви теми по принцип се дават и се обърна към мен, че да помогна. Аз обаче съм учител по АЕ newsm78
Ще ви бъда благодарна, ако попитате вашите седмокласници.

# 77
Мами, прощавайте, че така нахълтвам в темата, моето детенце е второкласник, но приех присърце молбата на едно близко седмокласниче, та моля за отговор...
Въпросът ми е - какви са предполагаемите теми за класното по БЕЛ тази година? Тя щяла да пише трансформиращи преразкази на "Немили - недраги", но дълго време боледуваше и се оказа, че никой от съучениците и не може точно да ги формулира.
Майката е в чудо...  newsm78
Тя не знае точно върху какво ще и е класното, какви теми по принцип се дават и се обърна към мен, че да помогна. Аз обаче съм учител по АЕ newsm78
Ще ви бъда благодарна, ако попитате вашите седмокласници.

Трансформиращ преразказ се прави или от името на някой герой, или на неутрален разказвач. За " Немили-недраги" най- вероятно ще бъдат върху 3 глава-Речта на Странджата-(от името на Странджата или от името на неутрален разказвач), върху 5 глава-Смъртта на Странджата-( от името на Бръчков или на неутрален разказвач), върху 10 глава- Минаването на Дунава от Македонски-(от името на Македонски или на неутрален разказвач), по-малко възможни - върху 1 и 2 глава и  17 глава от името на неутрален разказвач. Когато се разказва от името на някой от героите се пише в мин.вр., а от името на неутрален разказвач- сег. историческо вр.

# 78
  • София
Здравейте мами,
Чак сега се освободих от разни ангажименти и сядам да споделя с вас, колко съм ядосана... Crossing Arms
Отивам  аз към 12 часа  да прибера  девойката от СМГ, че оттам имахме друга работа и виждам няколко деца, които са излезли по-рано от пробния изпит и коментират с листовете в ръка отговорите на съответните въпроси. Слиза след малко моята хубостница без листа и ми заявява, че квесторът ги задължил да предадат заедно с бланката и него. Едно момче от стаята си позволило при тръгване да се опълчи, че родителите му са платили 10 лева за теста и се предполага, че имат право да получат листа, за да знаят допуснатите от сина им грешки. А другарят-квестр не само че не му го дал, ами го заплашил че ще му анулират работата.. Rolling Eyes Чудя се, как така видените долу в коридора от мен деца го имаха..Единственото обяснение, което ми идва наум е това, че са процедирали така само с външните деца - т.е тези, които не учат в СМГ или не посещават курсовете там.Във въпросния кабинет с дъщеря ми  са били все такива деца - просто платили за да вземат участие в изпита... Thinking Струва ми се леко дискриминативно подобно разделение..
Както и да е, казвам ви това като извинение за факта, че не мога да кача обещаното. Дойде ми наум да го преснимам от някое от децата долу, но нямах идея къде в неделя бих намерила ксерокс.. newsm78
Изпитът е бил в познатия ни  до сега формат- 50 въпроса и трансформиращ преразказ.Едва 5-6 са били въпросите по литература върху  изучаваните до сега произведения - "На прощаване" и "Немили-недраги". Първите 25 въпроса били за по една точка, останалите носели по 2 точки.Въпросите по български били доста завъртяни, т.е сложничко формулирани. Преразказът е бил трансформиращ, от неутрално лице, в сег.историческо време.Разказът  бил със заглавие  "Най-скъпото".Автор не помни...

Последна редакция: нд, 06 дек 2009, 22:24 от not stubborn enough

# 79
Чудя се, как така видените долу в коридора от мен деца го имаха..Единственото обяснение, което ми идва наум е това, че са процедирали така само с външните деца - т.е тези, които не учат в СМГ или не посещават курсовете там.Във въпросния кабинет с дъщеря ми  са били все такива деца - просто платили за да вземат участие в изпита... Thinking Струва ми се леко дискриминативно подобно разделение..

От поста ти оставам с впечатление, че децата, които посещават курсове по български език в СМГ не плащат такса 10 лв. за пробен изпит. Така ли е?

Голямата ми дъщеря миналата година ходи на доста пробни изпити и си плащахме, независимо, че учи там.
Малката ми дъщеря също в момента ходи на курсове по математика и отново си плащаме за пробен изпит.
Каква е процедурата по записване за изпит по информация от миналата година?
Записването за пробен изпит става в книжарницата на СМГ. Жената никога не ме е питала,дали дъщеря ми посещава курсове в СМГ или не.При записването получавам квитанция с номера на стаята, в която детето ще е на изпит...т.е. разпределението става в момента и няма подредба на децата по стаи в зависимост от това ходят ли на курсове или не. В този смисъл притесненията ти за дискриминация са неправилни.

Тази вечер се постарах да намеря днешния пробен изпит по БЕЛ чрез приятелки седмокласнички на голямата ми дъщеря,но се оказа, че и на тях не са разрешили да си го вземат.
Дали е нова политика на СМГ или не, ще разбера следващата неделя, когато третокласничката ми е на пробен изпит по математика.
Дано да й го дадат, че ги колекционирам. Grinning
В крайна сметка...СМГ организира изпита, значи те определят и правилата.Но ако са нови, определено не ми харесват. Sad

Последна редакция: пн, 07 дек 2009, 00:11 от ana_

# 80
  • София
ana_  Hug
Споко, неслучайно упоменах, че това обяснение е единственото , което ми идва наум на мен.. Това по никакъв начин обаче не означава, че съм права.PeaceКазвам го просто защото с очите си видях значителен брой деца, които носеха теста и си сверяваха отговорите във фоайето долу. А за това, дали плащат или не децата учещи в СМГ или посещаващи курсовете там - не мога да отговоря.. Sad Като записвах дъщеря си, жената наистина не ме попита, дали детето е оттук или оттам, но самата моя абсолютна липса на информираност по повод начин и такси за записване, място и час на явяване, публикуване на резултати и т.н й показаха със сигурност, че детето е външно... ThinkingА за това, дали децата са нареждани на случаен принцип или на база обучение в СМГ и тамошни курсове, мога само да гадая. newsm78 В нейната стая е имало момче от школата, в която тя ходи и момиче от съседния клас в нашето училище, подготвящо се в Милениум. Peace
И аз се надявам следващата неделя да имаме възможността да се сдобием с листа със задачите. Peace Ако не, ти услужливо си насреща, с отзивчивост като твоята ще си спретнем и ние солидна колекция, дори и СМГ да са си сменили тази година политиката...  bouquet

# 81
Ако не, ти услужливо си насреща, с отзивчивост като твоята ще си спретнем и ние солидна колекция, дори и СМГ да са си сменили тази година политиката...
Работя по въпроса.Най-късно до седмица ще кача това, което имам. Grinning

Що се отнася до резултатите от пробните изпити, обикновено са готови към петък и могат да се видят във фоайето на СМГ. Миналата година ги качваха и на сайта.Как ще бъде тази година... не знам. Thinking

# 82
И какво сега, седим и чакаме министерството да кихне нещо и се препотяваме от притиснения:
http://www.uchenik.com/4274-izpitite-sled-7-mi-klas-otnovo-s-testove.html

Благодаря ти Ани! Hug
Добре поне, че сред нас има хора!

# 83
  • Пловдив
Здравейте Wink
Както ви бях писала имам теста по БЕЛ от миналата година на състезанието "Иван Рилски".
Давам ви линк към аблума, дано са четливо снимани  Wink Ако не се чете пишете да ги снимам отново.
http://jonova.snimka.bg/daily/testove.451167.16285375

Относно НЕ даването на тестовете в МГ на децата - ми може да сме ги подразнили, с това, че ги споделяме в публичното пространство  newsm78

# 84
Равносметка:Разполагам с:

10 пробни изпита СМГ за учебната 2008/09 и 2007/08
2 пробни изпита от Междучасие
1 пробен изпит ПЧМГ
2 пробни изпита за АК проведени в ПЧМГ
1 пробен изпит проведен във Веди
И още няколко интересни теста.
На 4 от пробните изпити има и отговори.

Относно НЕ даването на тестовете в МГ на децата - ми може да сме ги подразнили, с това, че ги споделяме в публичното пространство  
Предвид казаното от Джони, до края на седмицата решете как да ги получите.
Тук ли да ги кача или чрез имейл.
Ако решите да са с имейл, решете на коя мама да ги изпратя.Тя обаче ще ги доразпространи на всички останали.
За мен няма никакво значение.

Последна редакция: пн, 07 дек 2009, 15:46 от ana_

# 85
Ами най-добре е тук да се пускат, пък всеки да реши кой да си изтегли Simple Smile
Ще кача скоро и аз тест по БЕЛ

# 86
  • София
Не мисля, че СМГ се е повлияло при решението си да не дава листата  с въпросите от качването на тестове във форума. Thinking
Затова мисля, че най-добрият вариант е да продължаваме да ги качваме тук.Така  никой няма да е прекомерно натоварен с препращането на едни и същи файлове на редица мейли, които  като идващи   съобщения ще задръстят кутията му за лични.  Mr. GreenОсвен това всеки ще си прецени, какво да свали и какво не.. Peace

# 87
  • вкъщи
Запишете и мен в темата.
Принудихме се да ходим на частни уроци по математика

# 88
  • Пловдив
Аз също съм съгласна, че трябва да ги качваме във форума  Peace
Просто споделих предположение, което не ме спира да качвам и за напред  Wink

# 89
  • София
Аз също съм съгласна, че трябва да ги качваме във форума  Peace
Просто споделих предположение, което не ме спира да качвам и за напред  Wink
Джони, аз също само под формата на предположение споделих, че едва  ли СМГ е съобразило новата си политика със ставащото във форума.  Още повече, че така или иначе имаше деца, които изнесоха листата, така че на практика тестовете им отново могат да бъдат качвани..Каква съм заспа, не е истина, забравих вчера да ти благодаря за качените файлове по БЕЛ.   bouquet
Моята седмокласничка другия понеделник има Коледен концерт с формацията, в която пее. В тази връзка  помолила госпожите да я освободят от последните 2 часа, за да стигне на време за генералната репетиция. Две-три нейни приятелки помолили също да ги пуснат, за да я уважат с присъствието си..И понеже госпожите се оказали разбрани и дали съгласието си,повечето момчетии мигом  наскачали и казали, че и те проявяват силен интерес към събитието.. hahaha JoyАма госпожата  не им се вързала. Mr. Green Те заохкали и запуфкали , че не е честно и тя съответно предложила да ги заведе самата тя организирано, на мястото на часа по музика. Peace Интересът им мигом се изпарил..  Joy
Malami , добре дошла в темата! Hug

Общи условия

Активация на акаунт