Отговори
# 525
Иии много сте ми ползотворни. Hug Hug Hug Hug
Ами лично за мен дупките не са огромен проблем,тъй като тук живеем съвсем на центъра,който е една дълга пешеходна главна улица с кафенета,градинки и магазини. Laughing  Laughing  Laughing А иначе има разлика около 2 кг.между двете колички.Пликото е само 8кг,което дори за лятна количка е добре Simple Smile За обръщата се дръжка само са ми колебанията.Наистина има по-затруднено движение когато е обърната,но пък е и цяла и всеки един момент при слънце или вятър може да предпазиш детенцето. newsm78 Аз пък до сега с дръжки не съм ползвала.  newsm78 Освен това на Уното колелата са с амортисьори.
 Имам и още една питанка.Според вас червеният цвят количка от тези посочените "женски" цвят ли е Simple Smile На мен ми се струва просто спортен цвят,но една позната ми каза,че ще ме питат само дали е момиченце бебока  Laughing Laughing Laughing

Извинявам се,ако съм ви досадила с моите дилеми Simple Smile И много съм ви благодарна.Надявам се поне дискусията да е полезна и за всички вас. Simple Smile   bouquet  Hug

Последна редакция: ср, 16 дек 2009, 00:14 от cveta80

# 526
  • Sofia
cweta, изобщо не досаждаш, на мен ми е доста полезна дискусията, която поде. Аз имам от каката едно чико лятна, която е с две дръжки и това много ми пречеше, затова сега твърдо ще взема с една дръжка. За Уното 2010 има само нови цветове... Единственото, което не ми харесва, че не се обръща коша, а дръжката... но по-добре отколкото хич да не можеш да обърнеш бебето към теб, особено в началото е хубаво да може да е към теб постоянно.
Мен ме тегли за сега към тази, но ще изчакам още http://qualityfashioninvarna.blogspot.com/2009/05/hauck-apollo-rs-plus.html

# 527
Добро утро!  wavey
Хайде на млякото с какао:

На мен ми е последен работен ден за тази година и после чаааак догодина.  Party
Утре съм на ЖК и следобяда на концерт от народните танци в детската градина.  Grinning
После 2 дена се пускам за коледни подаръци и от 20-ти почваме да пътешестваме из страната на гости на родата.  Party
Приятен ден на всички!  newsm51

P.S. Малко инфо от бюлетина на Естествено:

Курсове на "Естествено" през януари
На 10 януари започва курсът за бъдещи майки "Всичко за активното раждане". Този курс ще ви помогне да познавате и разбирате по-добре физическата, психическата и емоционалната същност на бременността и раждането и да бъдете максимално в съзвучие с природата, която е създала такъв съвършен механизъм за даване на нов живот. Курсът е подходящ както за бременни жени, които за първи път ще стават майки, така и за жени, които вече са раждали, но искат да научат повече за активното раждане и защо то е най-доброто за майката и бебето. 

Курсът ще продължи 5 седмици до 7 февруари 2010. Лекциите ще се провеждат всяка неделя от 10:00 до 13:30. Адресът е ж.к. Изгрев, ул. Елемаг, бл. 307, ет. 4, ап. 21. Цената на курса е 120 лв. Присъствие на таткото или друг придружител по ваш избор е включено в цената. Групите са до 10 бъдещи майки. Повече можете да прочетете тук, за записване пишете на kursove@estestveno.com.

На 23 януари ще започне курсът за отглеждане на бебето "Родителство в хармония с природата". Има само едно нещо, от което бебето наистина се нуждае – от нас, родителите. От нашата топлина, внимание, любов. Противоречивите препоръки за отглеждането на децата, които ни заливат от всички страни, често ни пречат да се концентрираме върху нуждите на собственото ни бебе и сигналите, които ни подава. Този курс ще ви подготви за съжителството с малкото човече, ще ви помогне да повярвате в себе си и интуицията си и ще ви предпази от някои грешки, които често се допускат.

Курсът ще продължи 5 седмици до 20 февруари 2010. Лекциите ще се провеждат всяка събота от 10:00 до 13:15. Адресът е ж.к. Изгрев, ул. Елемаг, бл. 307, ет. 4, ап. 21. Цената на курса е 120 лв. Присъствие на таткото или друг придружител по ваш избор е включено в цената. Групите са до 10 бъдещи майки. Програмата можете да разгледате тук, за записване пишете на kursove@estestveno.com.

Последна редакция: ср, 16 дек 2009, 09:36 от tini-mini

# 528
Цвета, аз не робувам на цветове и мисля, че можеш да си купиш каквото искаш, без да се съобразяваш кой какво щял да каже. Те повечето колички така или иначе са в поне два цвята. Аз лично не си падам по червеното, а най-вероятно ще избера сиво и бледо зелено, ако купя модела, който съм си харесала засега.
Количиките с по-големи гуми може да са по-тежки, но може и да не са - зависи от модела. Има и такива, които са по 6,5кг. След време и аз най-вероятно ще купя една тип "чадър", защото са много удобни при пътуване. Но това ще е, когато детенцето попорастне живот и здраве...
Усмихнат ден на всички!  bouquet

# 529
Здравейте и от мен! Аз от вчера съм на каталози за колички, както писах и темата много ми харесва! И аз се заглегах по пликото он трак, защото има и кошче.
http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=1665
Смущават ме някои мнения, че лятната количка била сравнителна тясна и двойната дръжка.
taigi как изкара РД Simple Smile? Ти доволна ли си от Чикото? За Хаук четох, че се водели ниско качество в германия  и давали чести дефекти като паднала гума  newsm78. Задължително трябвало с гаранция...
Тини-мини е дала интересна информация. Мен ме впечатли първият курс, но ще трябва да пропусна.

Последна редакция: ср, 16 дек 2009, 09:58 от EliMeli

# 530
  • Sofia
Добър ден!
От давна не съм писала, ама детето болно, аз също. За сега се опитваме да се излекуваме и двамата с билки - да видим - дано да стане ...

Виждам колички обсъждате. Аз няма да купувам - ще карам с тази от баткото - http://www.giordanibaby.com/galleria_test.php?pdt=300&folder=ppesante - много съм доволна - лека, маневрена, ОГРОМЕН багажник с тайник (където мога да си сложа документите например), а десена е - патешко жълто и дънков плат. В момента (за дълъг път или ако ходим на пазар, че не мога да мъкна торби и дете) сме пак с тяхна количка - също съм доволна.
И двата вида - с 2 и една цяла дръжка си имат предимства - като колко чанти с багаж можеш да натовариш. Големите гуми има смисъл ако са гуми като на колело - имам предвид принципа - с вътрешна гума, а не просто уголемимени пластмасови.
За ХАУК - едни приятели - изгледаха 2 деца с ХАУК - сега чакат трето и предполагам пак ще е същата количка. НО също съм чувала че дават доста дефекти.

Относно пазаруването - не съм суеверна - ще пазарувам след празниците. Доста дрешки ще вземем от приятели, а и от баткото имаме много. Помпа за кърма - мисля като за начало да си взема една с по-скромна цена тип АВЕНТ, но не АВЕНТ (с баткото бях с такава и свърши работа, въпреки, че по ред причини не съм кърмила много). Ако видя, че нещата стават - ще инвестирам повече в АВЕНТ. Също сега една приятелка си купи МЕДЕЛА - ще ражда тези дни - и ще видя какво ще каже. Стерилизатор - за микровълнова е една добра инвестиция - има на различни цени, но зависи дали ще е нужен. Ние всеки ден стерлизирахме докато стана на 1 година.

ами това от мен - малко дълго, но не съм писала доста време.

# 531
Здравейте и от мен, гледам обсъждате колички ето това е количката от каката http://www.bebemarket-bg.com/bm/?p=katalog&razdel=artikuli&a … ;id=5&marka=1
Модел Astro, само че модел от 2007г. (но какво от това), цветовете са й черно, зелено, жълто и бяло, така че спокойно мога да возя и младежа в нея. Не мисля да си купувам друга просто няма смисъл. Имам и лятна тип чадър от Premaman и тя е от сиво-зелената гама. За Astro-то мога да споделя само, че не е много удобна за сгъване защото коша се сваля от основата и така се прибира примерно в багажник на кола. Но пък удобство, е че и двата коша могат да се поставят и в двете посоки и към майката и бебето да гледа напред! Отделно се продава кошницата за кола 0-13кг, която за съжаление не се монтира на основата на количката (а и аз съм против бебето да се вози дълго в толкова сгънато положение продължително време). Има чанта, дъждобран и покривало за крачета за летния вариант!  Peace

# 532
здрвейте мами,
темата с количките е интересна. аз също се заглеждам, но за сега само он лайн. определено искам да е с цяла дръжка, да може да се обръща бебето към мен и обратно, да е стабилна и да може лесно да се сгъва в колата (аз само с кола се движа май  newsm78). бях харесала едно Чико Дуо комплект със столче за кола, но току що видях, че дръжката не се върти и се отказах. продължавам да търся, а след нова година вече ще впрегна мъжо да ходим и на място да гледаме и разпитваме. все пак опита на всяка мама тук е много полезен.

# 533
  • Sofia
Eli, като им гледам цената предполагам, че не са най-марковите, ама то както се случи. На чикото гумите му започнаха да изпадат, мъжа ми ги пооправи уж, но като цяло съм разочарована. Рождения ми ден беше отбелязан само от домочадието и мама дойде да ме види Simple Smile толкова скромен отдавна не съм имала, но нямах и желание да организирам празнуване... беше си ми екстра  Peace поглезихме се с торта от лагуна, имаше и подаръци, но най-сладкия беше от каката, която ми го нарисува Grinning

# 534
  • София
Добр` утро мацки !
За довечера партито остава нали ?  Rolling Eyes Изпуснах му дирята колко човака бяхме потвърдили...
Да се похвалвам - излезе ми стерилнана урина - нямам бактериии хип хип урааааааа Grinning.
Приятен ден, а на някои - до довечера. Grinning

# 535
  • Варна
Здравейте! И аз цяла сутрин се ровя в нета да се ориентирам за количка. Засега фаворита ми е тази. http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=4995
Постарах се максимално да се съобразя с вкуса си и с вашите съвети, но идея си нямам кое ще ми е удобно и кое не. Живея в новоизлюпен квартал (май е бивша вилна зона, кореняк варненки да ме поправят  Blush) с почти не направени все още улици и едни баири, но слава Богу не съм чак толкова далече от цивилизацията и близо до морската градина.
Така или иначе догодина ще купуваме количката, живот и здраве, сигурно ще харесам нещо още по-подходящо.
mama.radi, и мен ме грабна на първо четене Бианка. Много е звучно и запомнящо според мен.

Последна редакция: ср, 16 дек 2009, 11:28 от Galia_5

# 536
Здравейте и от мен ,минавам само да кажа ,че много ми харесва количката на Galia_5 .
Аз от колички нищо не разбирам ,но тази определено ме грабна Hug
Ааа и да ,мамао Ради ,Бианка е моят фаворит! Много красиво ,женствено име..
Защо няма хубави имена за момченца беее #Cussing out
Приятно прекарване довечера на срещата ,чакаме и снимки!
Да си хапнете добре и да се наприказвате едно хубаво Mr. Green

# 537
Здравейте!
Минавам само да ви пожелая весело изкарване на срещата! Не се съмнявам, че ще е страхотно! Чакаме снимки!!!

# 538
  • Варна
Данче, аз се побърках от многото гледане и четене за количките, но тази единствена ме грабна. Особено в зелено. Но все пак мамите с опит ще кажат дали е подходяща. Чакам съвети  Hug
А за мъжките имена наистина се оказа трудна работа. Не знам какви предпочитания имаш, но моите критерии са да е мъжкарско, респектиращо, запомнящо, звучно и все в този дух. Голям мъж смятам да го правим и искам и с име да му помогнем  Wink Та такива имена за мен са: Страхил, Борис, Андрей, Велизар. Имам и едно, което се цепи малко от тази групичка - Емил, но много ми харесва. Всичките имат готини значения и ми звучат "тежко". Нашият фаворит си е Страхил (99 %), също като татко си. Аз обаче съм в чуденка - Страхил СтрахилЕВ или Страхил СтрахилОВ. Кое ви звучи по правилно?
Мале, сега проверих моята количка фаворит в различните магазини варира много в цената - от 400 до 600 лв.  newsm10
Аз тъкмо се притесних, че е малко скъпичка, но 400 - 450 лв звучат доста добре.

Последна редакция: ср, 16 дек 2009, 12:59 от Galia_5

# 539
  • В сърцето на един мъж
Галя и на мен ми харесва тази количка но и на мен ми е за първи път и съм в чуденка. В магазин щъркел струва 385 лв.
Тя всъщност става за новородено нали  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт