Отговори
# 585
Добро да е, добро да е...Ама какъв сняг има пак в Сливен..бре тука дет не вали никога Shocked бчх забравила какво е да имаш зима между сезоните :') Благодаря на всички за отговорите и аз си мисля че е от бременността, защото всички шарки сам ги изкарала като малка  newsm44 newsm44 апак и не са толкова много, но са така дразнещи, повярвайте ми УЖАС!!!! Mr. Green и аз сам за количката с една дръжка, поне ще може да се бута с една ръка...Та да се варнем на темата за КОЛЕДААААААААААА и пазаруването...Я споделете вие набързо какво сте намислили за свекарите и за любимия, че нещо въобръжението ми изневерява апък врмето си лети и лети....
Целувам ви и ви желая лек и ползотворен ден  Two Hearts

# 586
froh, препоръчвам ти курсовете на "Естествено", аз съм доволна както от информацията, така и от атмосферата на курса за активното раждане.
За покупките - от самото начало съм с нагласата, че ще се постарая да купя само най-необходимото и няма да се поддавам на потребителската истерия /което не е никак лесно при избор на бебешки неща/. Разговорите с мами от „Естествено” ме увериха, че като начало наистина не ни е нужно толкова много и сумата, която сме подготвили е много далеч от четирицифрените, които бяха споменати. Освен това мисля да не оставям свободна инициатива при избора на подаръци и да дам на близките си списък с нещата, от които ще имаме нужда на по-късен етап.
Ето първоначалния ми списък:
Слинг
Нощна лампа
Термометър за въздуха
Непромокаема постелка за матрак /бебето първоначално ще спи при нас на спалнята/
Одеало и пелена    
Пелени за еднократна употреба за първите седмици

Комплект за изписване
Бодита – с къс (2 бр.) и дълъг ръкав 6 бр.
Гащиризони - 5
Ръкавички- 2-3
Лигавници – поне 2 да са с непромокаема подложка
Шапчица – 3 бр.
Памучни чорапки и търлъци – 3-4 бр.

Тензухени пелени 6 бр.
Тензухени кърпи 12 бр.
Хавлийки – 2 бр.

Ако се наложи:
Помпа за кърма

Извинявам се за дългия пост.

# 587
здравейте мами  Hug,
как мина срещата?
аз снощи бях на женска сбирка с моите дружки в едно много приятно италианско ресторантче. супер си изкарахме. сутринта ходих да жидя бебка. бях се притеснила, че на последък много не я усещам. тя си е добре. точно преди прегледа и по време на прегледа така риташе, че всички тревоги ми се изпариха. и на мен ми предписаха магнезий превантивно. много е голяма моята бебка. цели 700 грама  Rolling Eyes. беше като пумпал в тумбака Simple Smile.

Excellent като гледам за какви суми говориш.... ужас. аз мисля да се огранича с по-евтина количка и легълце. за дрешките още не съм смятала. столчето за кола ще ми го подарят колегите.
kaat как така ще спи при вас? мен би ме било страх да не я смачкам  Embarassed
и, извинете за въпроса: какво е слинг?

на мен утре ми е последен работен ден преди отпуск и нямам търпение, независимо , че тук се опитват да ме тормозят с всякакви проблеми #Cussing out. малко съм им теглила майната  Blush
хубав ден на всички   bouquet

# 588
Sling:

Демек приспособление от плат, в което се носи бебето. Особено практично докато е съвсем малко. Можеш да го поставяш по различен начин в зависимост колко е голямо, спи ли или будува. Можеш да кърмиш "инкогнито"  Peace

# 589
Excellent като гледам за какви суми говориш.... ужас. аз мисля да се огранича с по-евтина количка и легълце. за дрешките още не съм смятала. столчето за кола ще ми го подарят колегите.
Абе то нали знаеш  всеки според възможностите и желанията  Hug  Аз дадох цена за неща който са среден клас има и скъпички  ooooh!
Аз съм забравила да ви ссе похваля ... smile3555 newsm53 ще ставам ВУЙНАААААААААААА   newsm76  bigdance2 newsm18 сестрата на мъжа ми е бременна и то термина и е 2 месеца след мен  hahaha  на 8-ми юни.Та сега с нея си ходим по магазините и се збавляваме взаймно  newsm71 newsm71 lalalala Тя примерно има възможност ,но пък не е прахосница като мене  hahaha Whistling и неиска да дава толко много пари за бебешките неща. Та то си е до човек и вкусове  Wink

# 590
  • В сърцето на един мъж
Здравейте
Страхотни снимки и тумбачета сте  Hug
И ние вече се приготвяме с бюджета, като съставих списъка с най-необходимите неща и не много дрешки, поне за първият един месец сумата ми излезе към 2300. Количка + столче за кола, легълце, ваничка, комплект за изписване, 2 бр. одеалца, обиколник, ританки, бодита и гащеризончета, чорапки, шапчица, лигавничета, помпа и то хубава стига да имам кърма /за мен е важно сега една приятелка е с тежка мастопатия ли се казва дето от кърмата ти се образуват бучки и съжалява че не си е взела/, музикална играчка за легълце + други играчки, козметика за бебо / мойта козметика е в друг списък че там е сложно, пълна съм с алергии и общо взето само конкретни неща мога да ползвам дето цифрата им е ooooh!/ , бебефон / писала съм един от 200 лв. с камера ама имам познати дето го имат и ще ги питам има ли смисъл/ и евентуално кенгуру и кошарка, които не знам за новородено стават ли  newsm78

# 591
Excellent така е. на всекиму според възможностите. но пак казвам, понеже ми е за първи път и се учудвам какви могат да са цените  newsm78. аз също имам възможност, слава богу, но определено съм от по-пестеливите. ще видим, ако се влюбя в нещо....  Heart Eyes със сигурно си го купувам.
Old Sport мерси. академично описано Simple Smile. не че не можех да си го видя в google  Embarassed...вие ползвате ли го това нещо? може и да е удобно  Rolling Eyes

# 592
Здравейте мили мами!!!   
Казвам се Веси и съм на 26г. Живея в София . Много се радвам , че има толкова много априлски мами. Чета ви с интерес и с радост ще се присъединя и аз към вашата група. 
Бременна съм в 21 Г.С. и чакаме  нашата принцеса на 27 април. Това е първата ми бременност и ми е много полезно всичко, което обсъждате. За съжаление аз нямам опит и не мога дам адекватен съвет или коментар.  Simple Smile
Пожелавам на всички лека бременност!

# 593
vesigeo, добре дошла и лека бременност!  bouquet Хубаво е, че се множим  Mr. Green
 tansu , смятам, че е удобно, да...то си е модерен вариант на т.нар. "цедилки" (поне на родопски така се казват  Laughing), с които жените хем са работили на къра, хем са дундуркали детето. Има го в различни разцветки и варианти на поставяне. И много мъже го ползват (поне на Запад). Аз ще си купя сигурно, но по-нататък. Казват, че най-важното е да го пробваш преди да го купиш, за да прецениш дали ти е удобен. Доколкото съм чела и чувала впечатления - повечето жени, които са ползвали и двете, го предпочитат пред кенгуруто  Peace

# 594
vesigeo Добре дошла сред нас !!! Hug  Лека ,щастлива и успешна бременност ти пожелавам   bouquet
ето ти и един полезен сайт с инфо за развитието на твоето бебче  Rolling Eyes Hug  http://myfelicitas.com/parent/za-ochakvashti-bebe/bremennostta-p … nnost-po-sedmitzi

# 595
Благодарности и на Excellent и на Kaat. И двата поста са доста полезни - поне за мен. Като чета на Excellent коментарите - определено избира доста симпатични неща - оптимално съотношение цена/качество. А пък за курсовете - не знам на кой е по-добре да ходя, май и на двата  newsm78 Там може би наистина ще се ориентирам още по-ясно какво наистина ми трябва и какво не. Някой от вас смята ли да се записва на някой от курсовете?

# 596
"kaat как така ще спи при вас? мен би ме било страх да не я смачкам"
tansu , и аз в началото не бях убедена дали е безопасно, но след доста четене и коментиране на темата, се успокоих, че няма страшно  Simple Smile Надявам се, че ще мога да кърмя и поне 1 и 2 месец май ще е по-удобно и за бабчето и за нас. След това ще видим как ще се развият нещата.
За покупките наистина е въпрос на възможности и най-вече на нагласа. Не искам да ангажирам никой с мнението си, но ако се замисляме колко природни и човешки ресурси са нужни за производството на дадена вещ от една страна и от друга - каква е реалната полза от нея, се оказва, че можем да живеем с далеч по-малко от това, с което сме свикнали Simple Smile
За слинга - ако бебето е поставено правилно не би трябвало да има проблеми - удобно и за него, и за майката. Много е полезно, ако има кой да ти покаже в началото /както с всичко друго/, но предполагам, че бебчето ще алармира, ако не се чувства добре. 

Включих се малко спонтанно и пропуснах статистическата информация Simple Smile Първа бременност, термин 14.04, момиче

Хубав ден Simple Smile

# 597
Когато за първи път чух за слинг бях скептична. Сега обаче живот и здраве смятам да опитам, но мисля да си го направя. Тук в това сайтче е добре показано и обяснено. Прилагам го, за който му е интересно. http://sling.beinsa.info/

Срещата снощи мина добре. На мен ми беше приятно да се видя с част от момичетата, обитаващи форумчето.  Simple Smile Определено на живо нещата са по-различни.  newsm10

# 598
  • София
Здрасти и от мен! Laughing
И аз вече 2- ри ден съм си вкъщи с дребната, че има хрема. Хайде да идват почивните дни вече... ooooh!

Сега гледах снимките от вчеращната среща-лошото е, че нанадписани никой не разпознах...Ама тя грешката може и при мен да е...Иначе съм сигурна, че сте изкарали весело.

Excellent, много пари, бре. Ти ме уплаши. Някой неща са с ненормално високи цени. Добре,че повечето неща ги имаме, та само количка ще е основната ни покупка. Еее, и компания си имаш за пазар, а после и за бебетата! Party
vesigeo и kaat, добре дошли при нас и лека бременност!  bouquet

Аз слинг никога не съм ползвала, макар че казват, че е много удобно. Но пък в кенгуру ми беше много неудобно.

# 599
Здравейте Априлски мами Simple Smile Аз също съм една от вас, от София съм и терминът ми е на 18-ти април (ако може да ме запишете със синя звездичка).
Чета ви още от началото с голям интерес, и научих доста полезни неща, но тъй като не съм от  най-активните потребители във форумите, затова чак сега се "престрашавам" да се представя  Simple Smile
Желая на всички Вас лека бременност докрая и живи и здрави бебчета на пролет! Hug

Общи условия

Активация на акаунт