Отговори
# 570
Привет на всички коремчета,
много работа много нещо.
За количка се колебая между две колички http://www.abc-design.de/en/products/prams/mamba.html  и втората http://www.ecobebe.bg/product_info.php?cPath=24_43&products_id=38 - много се колебая, но нито една от двете не съм виждала на живо.ABC Design - мноооого ме кефи - и се върти коша и се слага кошчето за кола на количката , но се чудя с 3 или 4 колела.

Биянка - много ми харесва .Страхил също.
Преди 3 години ми се наложи да помагам на братовчед ми защото бебчо подрани и нищо ама нищо не бяха купили - та всичко от памперси , дрехи, ваничка,термометри , легло , скрин , количка 2 в 1 и всичко каквото се сетиш струваше около 5 000 лв./само количката беше 900лв/ всичко това от магазин Малечко.

# 571
Да се включа и аз по темата за количките.Страшно съм неурентирана.
Една продавачка ми каза, че за бебета родени април най добре е да се търси комбинирана количка - да има зимно чувалче и пълно хоризонтално положение на гръбчето - за новородено, и съответно да може да се тронсформира в лятна.
Но тук гледам обсъждате, че ще купувате комбинирани колички и отделно летни.Защо е необходимо това newsm78.
Мамите с опита да кажат Hug
Столче за кола и аз искам да има - много ми е симпатично монтирано столче на количката примерно при пазаруване.Самата количка става по компактна така.
За дръжки и колела още въобще не съм мислила.Аз дори не мога да се ориентирам в типа количка и какво е хубаво да включва тя .Зимен кош не знам ще гледате ли да има newsm78 при положение ,че бебетата са пролетни.
За зъболекар - знам, че много от вас ходиха.Май и на мен ще се наложи.Искам да питам закъсняла ли съм много и какво да давам и какво не да ми се прави.Прочетох, че ренгеновите снимки за забранени, амалгама пломба изключено Naughty.Само фотополимер.
Упойка ако се наложи - без адреналин.
Друго нещо има ли newsm78 за което да питам и внимавам newsm78
poliville - от кога са тези пъпки? Температура имаш ли? Няма ли кой да те погледне - личен лекар newsm78.Да се отхвърли обрив от шарка.Не искам да те плаша Hug.Просто аз така бих направила.

# 572
  • София
Здравейте и от мен, лежа си гушнала лаптопа и непрестанно ме подритват  Laughing
Дребната се опитва да се разболее, вече ми омръзнаха тия грипове. Дано и мен не ме хване  Rolling Eyes
Та по темата - количките. Аз си пазя моята от дъщеря ми. Комбинирана е, марката е Inglesina, прати ми я леля ми от Израел и не е мръднала. Много съм доволна от нея, дръжката не се върти, но това не беше пречка преди/има си люк за гледане на покрива  Laughing/ За мен бяха важни по- големите гуми, защото в центъра е кошмарно придвижването. Много е лека, пък и е синьо и жълто, та каквото и да е бебончето ще върви.
mama.radi - според мен Бианка Зеорт звучи добре като комбинация  Peace  
Galia_5 - спокойно на галено може да се казва "Страхи" звучи готско  Wink
Ние за името май се спряхме на Алиса, хареса му на мъж ми и звучи добре Алиса Пеева. Пък по- задълбочения анализ след това установи, че то включва първите две букви от имената на мама и бащата на мъж ми - АЛ /Александрина, Александър/, и на свеки  - ИС/Искра/ и едно А за разкош  Joy
Та така, хубава вечер и да се наспите добре   bouquet

# 573
Хъни-Бъни, според мен, като те види, че си бременна самият зъболекар ще знае какво може и какво - не! На мен ми правиха един кариес преди дни, но само това и всичко си беше ОК!
Нашата количка също е Маг Ингланд, но не се сещам кой модел точно, но е доста разпространена! Удобна е, на мен визуално не ми харесва много, но това не е най-важното! Аз лятна количка не съм купувала, защото тази си беше подходяща и за първото лято, а второто - вече не се използваше и го возехме в триколка съвсем до скоро, затова на мен не ми е била нужна!
И аз мисля, че СтрахилОв е по-добре! Peace
Хайде, мацките от срещата, чакаме отзиви и снимки, разбира се! Wink

# 574
  • последна надежда
poliville За пъпките по добре питай доктор. Аз имах първите месеци на бременността.
За цените на бебешките неща, не се шашкай. Винаги има и по приемливи като цени неща. Аз съм си избрала количка за 290лв Маг Ингланд, Кошарка за сън и игра за около 150лв. Купих си плат и си уших два комплекта чаршафи за 25лв, Кошниците за кола са около 100лв.  Първият път бях купила само три ката дрешки и едно одеалце с идеята като се роди да докупуваме. Но ни подариха много дрешки и играчки и някои дори не можа да ги пробва.

За количките Зимният кош не ни е необходим. Добре е количката да е комбинирана, като има и напълно легнало положение. Ще ни върши работа до 1г на бебока. След това се ползва друга количка тип чадър за да е по лесно да се носи в моментите когато детето не иска да се вози в нея, а да ходи. По удобно е количката да е с цяла дръжка за да може да се управлява с една ръка при нужда. Предимство е да има голям кош за багаж, за да можем да натоварим играчките и покупките  Mr. Green.

На зъболекар се ходи през втория триместър 4-6 месец.

metchopooh Много практично име. И мойто име е така избрано. По една буква на двете баби, мама и тате и едно Е за баланс  Laughing.

Срещата мина доста добре. Бяхме най-шумната компания от 10 дами. Милена, Марги  ще се видим следващият път Hug

# 575
  • София
poliville, пъпките сигурно са на хормонална основа, заради бременността. Едва ли е нещо притеснително.

хъни-бъни, няма смисъл от комбинирана количка и после отделно лятна /но и аз от незнание така направих първия път, просто защото комбинираната  ми количка и като вариант за лятна беше тромава и тежка и се наложи да вземем лекичка лятна количка/. Според мен няма смисъл и от зимен кош, ако има пълно легнало положение, но всеки си преценява. Peace

За зъболекаря- не се притеснявай, те си знаят като те видят, че си бременна. Иначе в общи линии е това, което и ти си се сетила.

metchopooh , много готино се е получило името при вас. Пък и едно приказно такова.... Grinning

Лека нощ от мен! Sunglasses

# 576
Здравейте!
Да споделя и аз за количките. Първоначално бяхме с Маг Ингладн, с 4 единични, големи гуми. Беше ми страшно удобна до момента, в който трябваше да обърна дръжката и бебето да гледа напред (беше на окло 9 месеца). Тогава амортисьорите се паднаха на предните гуми и ми беше много трудно да я бутам. Отделно коланите не бяха стабилни, а точно тогава Жорко се научи да се изправя и беше опасно. Та тогава купихме лятната Chipolino On Road - триколка, супер удобна. С нея изкарах до към 2 1/2г. на детето (когато ходехме на по-далечни разстояния си я ползвах). Сега пак ще си ползвам и двете колички. Макар и евтини, поне са здрави (Маг Ингланд тогава беше 200лв., а Chipolinoto - 120лв.)Някой беше питал защо е необходимо и зимна (комбинирана) количка, и лятна - ами лятната е доста по-лека, особено тези, които се сгъват на "чадър", но обикновено нямат пълно легнало положение.
Аз ммного се радвам, че си пазим нещата от баткото.  Не ми се мисли ако трябваше да купуваме всичко сега. Но при добро желание може да се намери и по-евтино решение, както Ивета е писала.
metchopooh, много хубаво именце! И на мен ми звучи приказно!
Чакаме да разкажете за срещата!!!

# 577
  • Бургас
mama.radi аз чак сега видях, че живеете в Германия и щом фамилията ще бъде Зеорт - давам глас за Верена. Много добре ми звучи.

Нещо ми се губи бургаската групичка. Къде сте момичета?? Как сте??

Последна редакция: чт, 17 дек 2009, 10:30 от addi

# 578
  • София
О! Привет на всички! Не сме закусвали днес Simple Smile

# 579
тумбачетаааааааааааааааа....................снимките са качени  Hug Hug Hug.........................като продължение на предната среща............ Laughing Laughing Laughing.....извинете индианеца в мен................но все пак ги качих Joy

# 580
Милена ,благодааря за закуската Flutter
Между другото от няколко дни нямам апетит Rolling Eyes
Едва ли е нешо тревожно ,но аз да си кажа ...Особено вечер само някой плод или домат ,туршийка ....не ми се яде ,не знам защо така Rolling Eyes

# 581
*Iman*, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! ЖЕЛАЯ ТИ ЗДРАВЕ И МНОГО СБЪДНАТИ МЕЧТИ!
Момичета, днес е св. Данаил и празнуват всички, които скоро са раждали или ще раждат или пък имат малки деца, т.е. всички ние!  WinkМесят се питки  и се раздават, така че която от вас умее да връши тази вкусна дейност, може да се възползва!
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ!
Аз съм болнични три дни и се оттеглям в прегръдките на Морфей! Боли ме и зъб, но май повече ми се спи...
Но...първо трябва да се видят снимките! Wink

Последна редакция: чт, 17 дек 2009, 10:54 от marini

# 582
  • София
Мацки, ама.... може ли такова нещо.... аз паролка за албумчето още нямам!!!!

# 583
Здравейте, може ли и на мен паролката за албумчето!?  bouquet

# 584
Привет майчета !! Party Heart Eyes
Не съм ви писала цяла седмица ,ама много работа тука се отвори  ooooh!
poliville относно това колко парички биха ти били необходими ,аз като най -напреднала с покупките ще ти дам моя разход  Whistling за най-необходимите неща : помпа за кърма,одеялца 3бр.чершафи два комплекта,обиколник,2 х протектора , 6 бодита, 6ританки , 6 гащеризончета,пелени бархетни и памучни,терлички ,ръкавички,шапки,чорапки,играчка за креватчето,2 шишета,резервни биберони,силиконови зърна,крем за зърна ,цчлата бебешка козметика ,залъгалки,възглавнички ( една държач и една на чико против задушаване ) памперси 3 пакета ,кърпички за гърди и за дупето на бебка,хавлийки 2бр.корито със стойка ,две ношници за мен   newsm78 ами май това беше тегля чертата към 2000лв . За женска консултация 400лв. за раждане с екип съм си приготвила 900лв. Креватчето е подарък от майка ми 750лв. матрака също ама не помня колко беше baby bamboo na magnifleks май към 175лв. беше .количката е подарък от свекърва ми 860лв. столчето за кола е подарък от баща ми 378лв.  Hug Rolling Eyes Shocked  тааа.... горе долу това са мойте разходи . Ааааааа и гардеробчето на бебка по поръчка 400лв. #Crazy лелее..... smile3555

ioanna e -  Аз лично съм привърженик на триколките и ти давам 10000% глас за  ABC Design триколката . Уникални цветове са пуснали ,а и цената е страхотна за мене целия комплект зимен летен кош и столче за кола излиза 980 лв. Има я в бейби мола където можеш да я тестваш без проблем и може да видиш как и до колко се разглобява .Моята количка е на bebe comfort High Trek                                                http://www.malechkobaby.com/index.php?m=320&prodid=6506&lang=1  аз ще купувам само летния кош и столчето за кола http://www.malechkobaby.com/index.php?m=320&prodid=6461&lang=1 защото първо бебето ми е пролетно и второр количката пада на 90% което е подходящо за новородено .Супер удобна ,маневрена , с три високи колела което позволява безпроблемното минаване по софийските улици  smile3506 механизма и за згъване е максимален и се събира идеялно в багажника на колата ми ,а и предното колело се маха в случай че трябва да я побера в по малка кола  Hug гумите и са помпащи което прави возенето меко  ( абе малко расъждавам все едно кола ще купувам  hahaha Joy tooth )  
за зъболекаря   - няма проблем ,аз ходих за три коронки и два кариеса .Снимки НЕ СЕ правят ,но упоика няма проблем ,моя зъбарчо каза че си има упойки за бременни  Wink  за сега никакви грижи нямам .Вече се минаха 2 месеца
Е това е от мене .Надявам се да съм била полезна  thumbsup smile3508  love001

Общи условия

Активация на акаунт