Тайланд

• 141 893
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
Sawadee khaa  Laughing

Въпреки рисковете, бясното возене на тук-тук из трафика на Банкок определено си заслужава. Съжалявам, че късно се престрашихме да ги ползваме,разбира се за кратки разстояния.

# 211
тук-тук сме взимали и ние  Simple Smile
имам дори снимка, как добре го запълваме и пъшка по хълмовете на Пукет.
После се отказахме от тук-тук и си причиняваме улични скутери.
Аз никога не бях карала скутер в живота си, когато трябваше просто да го подкарам по улиците и да не се проваля. В лявото движение и хаоса, между някакви хора родени на скутер.
Момчето ни каза къде е бензиностанцията и ни даде моторчетата с някакви капки бензин, което ми изправи допълнително косата от страх пред неизвестното, представях си как го бутам нагоре, надолу...Мъжът ми твърдеше, че знае къде е, но по едно време спряхме на един пункт за бензин от бутилки , където разбира се бензина струва 10 пъти повече и докато се усетя бяха наляли 3 литра бензин и искаха не помня колко (много) пари. Оказа се, че безиностанцията е зад ъгъла и за 100 бата зареждаме всичкия бензин на света. 2 часа по-късно си като в утробата на майка си - скутерът е част от теб и се чувстваш кореняк тайландец, усещаш се като героите на Синьо лято, и ти си турист, но си тукашен. Все пак не се пристрашавахме да караме вечер,много пиян народ кара и е опасно. Но до плажа и обратно, обикалянето на острова няма такова преживяване.
Тоя транспорт не бих го заменила  с друг:)

# 212
Сега си видях брошурите на екскурзиите с цените, до които успяхме да се спазарим с посрещащата ни агентка за тези които ги интересуваше, макар и късно  Embarassed
от остров Пукет
Симилански острови 2800 THB на човек 06.00ч-17.00ч слиза се на острови 9.8.7 и 4 с включен обяд на един от островите (люта супа, ориз, панирана бяла риба, салата, вода и плодове)
фирмата е www.jacksimilan.com до единия от сотровите плувахме с гигантски костенурки от тези на по 60-80г, защитените, около 80см - 100 см беше корубата само ( и малката плува с тях също и много й хареса, особено като гледаше как едното от момчетата й хвърляше да яде банан от лодката, а на единият имаше огромно, ама наистина огромно дърво със спящи огромни прилепи  Simple Smile
Phang-Nga 2000 THB 09.00 - 18.00 ч. включваше националния им парк, подводните пещери, морската река, рибарското селище (със слизане) и острова на Джеимс Бонд - включен обяд на лодката (люта супа, бял ориз, пилешко с ананас и зеленчуци, печена цяла голяма риба, панирани кралски скариди, кола и вода, ананас и диня, кафе и чай, абе имаше за хапване и пийване предоволно)
фирмата www.phangngaexplorer.com
Zoo 450 THB 09.00-13.00 включва шоу с маймуни, шоу с крокодили, шоу със слонове (много добро), и само 10 мин свободни за снимки из зоологическата градина  Rolling Eyes
после ни заведоха в някакъв уж "евтин" мол за сувенири, от където естествено не си купихме нищо, поредното рекламно посещение срещу комисионна. Но като цяло на малката много й харес зоологическата градина

Phi-Phi - Maya Bay - Khai Island 1900 THB ми знаете какво включва, Camel rock, Monkey beach, Viking Cave, Pileh Lagoon (много красиво), Maya Bay, Phi Phi Don (там беше обяда) и следобеда гмуркане и плуване с рибките на Khai Island и на тази екскурзи малката храни пък маймуни (но от лодката само разрепиха  Rolling Eyes, че беше валяло преди това 5 дни и бяха осирепели)
фирмата Aqua Adventure

Raya Island 1400 THB 08.30.-16.00 шнорхелниг и плаж на бял пудрен пясък с коралчета и страхотна природа, видях аз лично не един а 2 варана, водни бикове, хиляди кокосиви палми и абе рая  Mr. Green включен обяд в местно ресторантче в средата на острова
фирмата Raya Father tour (толкова ни хареса, че ходхме и втори път на тази екскурзия), пък и за тея пари с обяд си е далавера поне за нас, особено, като малката мина метър и не я таксуваха никъде, макар да е над 3г. Mr. Green

Последна редакция: вт, 08 фев 2011, 14:48 от ronisum

# 213
Ехо - привет и от мен! Най-после на родна земя.
По-каръшко пътуване едва ли би било възможно, но все пак за мен вече Тайланд е в топ3 дестинации за почивка Heart Eyes Влюбена съм в малкото, което успях да видя и очаквам кога пак ще отида за по-дълго и спокойно изучаване на красотите. Не мога да повярвам, че малкият се тръшна супер болен още с кацането в Сингапур и едва предпоследният ден от почивката успя да свали високата Т. Така, че прекарахме седмица в лежане под сенките на чудния курорт, който бяхме избрали - добре, че той също беше райско кътче.
Планирах поне 3 екскурзии, но успяхме последния ден да осъществим само една - до Hong Islands Confused

# 214
Ехо - привет и от мен! Най-после на родна земя.
По-каръшко пътуване едва ли би било възможно, но все пак за мен вече Тайланд е в топ3 дестинации за почивка Heart Eyes Влюбена съм в малкото, което успях да видя и очаквам кога пак ще отида за по-дълго и спокойно изучаване на красотите. Не мога да повярвам, че малкият се тръшна супер болен още с кацането в Сингапур и едва предпоследният ден от почивката успя да свали високата Т. Така, че прекарахме седмица в лежане под сенките на чудния курорт, който бяхме избрали - добре, че той също беше райско кътче.
Планирах поне 3 екскурзии, но успяхме последния ден да осъществим само една - до Hong Islands Confused
Първо добре дошли на влюбените Heart Eyes Ееее, така е с деца на море Cry добре, че поне мястото ви е харесало, че аз бях в притеснения Wink Надявам се  сега да сте здрави поне, ще чакам снимки, макар че то явно много възможност не е имало

# 215
Моля за помощ. Ще ходим на почивка в Тайланд през ноември, обаче идея нямам къде да идем. Банког за 3-4 дни е ясно, но оттам нататък идея нямам към кой курорт. Препоръчаха ми Краби, гледах хубави отзиви за Сурин в Пукет и изобщо нещо се омешах. Къде са хубавите плажчета от картичките  Joy. също ако може да дадете и препоръка за някой приличен като цена и качествмо хотел мин 4 звезди...

# 216
Ние бяхме в  Пукет , комплекса се казва Мьовенпик  - 5 звезди . Много    ни   хареса , всеки ден  ходихме до  различни острови, вече са споменати в темата и 4 дена в Банкок .
http://www.phuket.com/moevenpick/

# 217
Богиня, кажи какво търсиш и какво очакваш - плажове като на картичка разбрахме  Simple Smile Но, тишина и спокойствие или луд нощен живот + безброй дневни забавления. Тайланд предлага и двете, но трябва да избереш.

# 218
Търся безброй  дневни забавления и плажовете като на картички. Нощния живот е за ппо-младите... Аз в 23 часа съм в леглото  Joy

# 219
Абе, то аз съм 21.00ч. в леглото, ама на Пукет се случва друго  Simple Smile Пък и там поради часовата разлика няма да ти се спи, ще ти се доспива къде 3-4 часа през нощта, тъкмо когато тук, в БГ, е 23 часа и така нощния живот ще ти дойде дюшеш (тая дума я научих преди месец и сега търся къде да я сложа  Simple Smile ). Та, моя опит е скормен, а информацията ми вече неактуална, тъй като в далечната 2006 имах щастието да преживея явлението Тайланд. Но, много съм доволна от Пукет. Може би трябва да избегнеш Патонг бийч, тъй като ще ти дойде твърде голяма лудница, но нещо като Карон или друг, още по- спокоен залив. В същото време ще се възползваш от безбройните предложения за дневни турове, които са страхотни и супер разнообразни. По обиколките на Пи-Пи, Краби, Рача, Симиланските и още един куп острови, които не помня, ще се насладиш на красота. Резервата (залив с много малки острови) Панг-Нга също и т.н. - ще разгледаш и ще си избереш. Пък вечерта, като не можеш да заспиш, може да пробваш някой рок клуб или дискотека.  Simple Smile

# 220
Богиньо - тези дни и аз бях в размисъл за Пукет, дори вече бях избрала хотела и всичко около пътуването там, но в крайна сметка реших, че не ми се иска да съм в навалица и колкото и да се опитвах да се самоубедя, че не е страшно, накрая пак решихме Краби. На всичко отгоре, след неколкодневно изучаване на всички комплекси в региона ( вече имах идея и реална представа кое къде е) през сателита на Гугъл, пак си резервирахме в същия хотел, в който бяхме и февруари тази година, но поради болестта на малкия не успяхме въобще да използваме пълноценно почивката тогава. Тишината и спокойствието там, ги няма почти никъде другаде, а кристалните води и изумрудените плажчета са предмет на ежедневните екскурзии и разходки с лодки наоколо. И от Пукет и от Краби е еднакво - повечето красоти са разположени в залива между двата курорта. Така или иначе Пукет ми се стори прекалено натоварващ, а Краби ( самият град въобще не ме вълнува) и региона по-спокоен и релаксиращ.
Не знам дали греша, но и самите плажове на Пукет - Карон, Патонг и другите, не ми се видяха особено привлекателни като плажна ивица и вода, за разлика от доста красиви и приятни плажчета дори на самия бряг при Краби и Ао Нанг. Примерно Railay beach, който е една от забележителностите за посещение, е само зад завоя от нашия хотел ( само че този завой няма как да се мине по суша) Wink Sunglasses Там примерно има страхотен комплекс, разположен като в лагуна, но и цените му са достойни Rolling Eyes Rolling Eyes ето го:
http://www.booking.com/hotel/th/rayavadee.bg.html?aid=332682;lab … 4b18b443ca2a40305

Последна редакция: пн, 12 сеп 2011, 09:03 от Asinka

# 221
Да, плажа на Патонг беше подобен на варненския централен плаж. И пълен.

# 222
Asinka , вие на кой хотел сте се спрели? 640 евра на нощ ми се струват малко неприятни като цена за хотел в тази част на света. http://www.agoda.com/asia/thailand/krabi/railay_bay_resort_spa.html  - на мен ми препоръчват този познати, които са го посетили, но ми се ще някак да събера повече мнения за "добри" хотели преди да се хвърлим в резервации. Ти с кои авиолинии мислиш да летиш. Гледах цените на катарците от София, но на отиване има 8 часа и кусур престой в доха, а на връщане близо 20 часа за дните, които искаме. Като попреместя малко датите пък цената отива на 800 евра, вчесто на 550... и изобщо съм в малка чуденка какво да правя.

Пина, аз до момента в живота си не съм имала проблеми с часовата разлика. Т.е. на където и да хукна и на изток и на запад за 2 мин съм с тяхното време. Последния път като летях на изток си ставах сутрин в 6 тяхно време и в 23 в леглото тяхно време, а часовата разлика беше същата като с Тайланд. Та изобщо не се притеснявам, че нещо ще ми наруши часа за сън. Оказа се, че нямам биологичен часовник, а организма ми се движи по този на ръката ми  Mr. Green.

# 223
Ха, гледай какво съвпадение - аз също покрай Rayavadee гледах и този, който са ти препоръчали твоите приятели. Щом е изпитан, явно не е лош, но мен лично 3-те звезди в тази част на света ме притесняват  Wink А мястото очевидно е уникално красиво. Ние ще повторим този:
http://www.agoda.com/asia/thailand/krabi/centara_grand_beach_resort_villas.html
който на картата е в най-горната част и сам, няма друго при него като хотели.
В Агода Railay Bay resort е 4 звезди, но по други места ( примерно Букинг) си е 3*.

Ще летим с Катарците само защото независимо от ужасния 8 часов престой, цената за 3-мата с детето излезе 1400 Евро тотал, което досега не ни се е случвало Mr. Green Заради цената и ние попреместихме датите, както е най-изгодно ( нямаме точно определени). Иначе имаше полет, който е не чак много по-скъп и връзката е точно след 2 часа в Доха.
Не бих рискувала с Аерофлот и в други теми писах, но ме нападнаха  #Crazy. Просто твърде много лоши случки на познати с тях.

# 224
Аерофлот въобще не ми е минавало през ум да ползвам  Joy. Мислех за французите, турците или нещо такова. Гледах даже и пакети през агенциите в лондон с техните чартъри, но май пак ще си го правим ние индивидуално, че нещо не ми се лети на запад, че после да летя на изток. Този Railay Bay resort му гледах реални снимки и доста се впечатлих. Има си джакузи и малка градинка пред всяко бунгало, плажа е съвсем наблизо, но и мен малко звездите ме притесняват. От друга страна обаче снимките от стаята са доста впечатляващи и цена от 500 долара на седмица е повече от впечатляваща... Сега ще погледна линка, който си ми пратила да видя как ми идва като цена този. Поне едно е ясно - явно ще сме в краби

Общи условия

Активация на акаунт