Тайланд

• 141 890
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
  • Русе
ние точно това търсим - като начинаещи де Peace, сърфинг, шнорхелинг, кайтинг, аквапаркове и др. такива, а ако има и какво да се види - животни и подобни - бонус. mi6i, разбирам че си ходила на доста места - дай жокери моля. Praynig  и ако може инфо от къде си регистрираш хотелите, трансферите

# 196
Елан, в тази тема има доста инфо за полети и настаняване http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=534672.45

# 197
  • Русе
мерси, аврора, аз пък пуснах нова тема, карай. Hug Peace

# 198
Като четох историята на kotkovo, как е "разгледала" плаващия пазар се сетих, че и ние имаме подобна в Банкок.Направила съм аз точен график за разглеждане на Банкок по места и часове, стигаме до двореца и храма на изумрудения Буда и виждам порта, засилвам се към нея, а един пич /тайландец/ ми вика ..."ааа мис с този панталон не може да влезете по това време в двореца, трябва да дойдете след 2 часа". Гледам аз тъпо и се чудя кво ми е на облеклото като съм с туника почти до коленете и панталон само 1 педя над глезена, а оня продължава  "Обаче мис, ако хванете тук тук може за 20 бата да разгледате тези 3 храма и после да се върнете да гледате двореца". И ние зелени туристи хич и не проверихме информацията, чиято цел е била да наемем тук тука. Но без да искаме пак не му направихме оборот щото хванахме нормално такси. Така пропиляхме 2 часа, хванахме голямата обедна жега и яко маранясахме, а каква беше изненадата ми като разбрах, че с това облекло пак не мога да вляза, та си наех пола на входа. Та който ходи за пръв път път в Банкок да внимава, ако някой се опитва да го отклони с цел наемане на нещо и въобще даване на пари за каквото и да било. Мамят здраво, но по островите не е така. А в дворците - стария, летния и Виманмек се влиза само с покрити рамена, пола, рокля или панталон до глезена.
Качих няколко снимки от Тайланд, не са най-добрите, но набързо толкоз... http://todes.snimka.bg/asia/tayiland.569056.22326271

Последна редакция: нд, 06 фев 2011, 16:07 от AvrorA

# 199
  • софия
снимките ти са страхотни!
сега, понеже тотото се тегли след малко и нищо не се знае  Laughing, аз да питам как стои въпроса с проверките на багажа в района по принцип. аз например взимам няколко вида лекарства, има ли проблем с пренасянето или никой не пита? и също как се справяте с жегата и гадинките, хлебарки, плъхове и други гадости?

# 200
цените сравними ли са с тези в тайланд или е по-скъпо.
как така няма плажове  не е ли остров..  Simple Smile
Писах, че не става плажа, не че няма Wink Ще издиря снимки, а ти ще си прецениш, за мен май като се замисля само на Малдивите ми е харесал плажа и на един безлюден о-в в Доминикана. Иначе в Бали има огромни приливи и отливи, т.е морето влиза поне 1км, а може и повече навътре когато има отлив, затова трябва да се следят и да си правиш план в кой ден ще влизаш в океана и в кой в басейна Simple SmileЗа цените аз мисля, че са долу горе еднакви, ама в Тайланд съм била по отдавна newsm78 Асинка, като се върне ще каже

# 201
преди цунамито и на Пукет не са ставали плажовете, водата е била много по-мръсна, цунамито е изчистило много, сега водата е като девствена, дано да е така още години

# 202
А в дворците - стария, летния и Виманмек се влиза само с покрити рамена, пола, рокля или панталон до глезена.

Когато ние ходихме освен това не беше разрешено да се влиза със чехли т.е. трябваше да е покрит глезена на петата. За тази цел предлагаха сандали, като самите сандали бяха безплатни, обаче по хигиенни съображения трабваше да си купиш чорапки  Laughing Неизвестно защо обаче това важеше само за чужденците (тайландците можеха да влизат и по джапанки). Също така съвсем по нашенски в някои резервати имаше цени за тайландци и други (десеторно по-скъпи) за чужденци.

# 203
Като четох историята на kotkovo, как е "разгледала" плаващия пазар се сетих, че и ние имаме подобна в Банкок.Направила съм аз точен график за разглеждане на Банкок по места и часове, стигаме до двореца и храма на изумрудения Буда и виждам порта, засилвам се към нея, а един пич /тайландец/ ми вика ..."ааа мис с този панталон не може да влезете по това време в двореца, трябва да дойдете след 2 часа". Гледам аз тъпо и се чудя кво ми е на облеклото като съм с туника почти до коленете и панталон само 1 педя над глезена, а оня продължава  "Обаче мис, ако хванете тук тук може за 20 бата да разгледате тези 3 храма и после да се върнете да гледате двореца". И ние зелени туристи хич и не проверихме информацията, чиято цел е била да наемем тук тука. Но без да искаме пак не му направихме оборот щото хванахме нормално такси. Така пропиляхме 2 часа, хванахме голямата обедна жега и яко маранясахме, а каква беше изненадата ми като разбрах, че с това облекло пак не мога да вляза, та си наех пола на входа. Та който ходи за пръв път път в Банкок да внимава, ако някой се опитва да го отклони с цел наемане на нещо и въобще даване на пари за каквото и да било. Мамят здраво, но по островите не е така. А в дворците - стария, летния и Виманмек се влиза само с покрити рамена, пола, рокля или панталон до глезена.
Качих няколко снимки от Тайланд, не са най-добрите, но набързо толкоз... http://todes.snimka.bg/asia/tayiland.569056.22326271
Сега, като чета поста ти и разбирам как и нас са ни метнали #Cussing out По абслютно същия начин и нас един чичка ни спря пред дворците и каза, че сега не работили. Да дойдем след 2 и пак за 20 бата имахме оферта за 3 други храма. Ние обаче се хванахме Sad За съжаление така и не се върнахме после до дворците, защото детето го болеше ушето и вдигна темпераура и се прибрахме в хотела.
Аз бях ходила в там преди години с наште, но ми се искаше малкия и мъжа ми да ги видят. Другия път.
Ходи ми се пак в Тайланд Simple Smile Благодарение на mi6i и dolores си организирахме сами всичко. Благодарности, за което   bouquet

# 204
Чета ви и не мога да повярвам !!!  И нас   ни върнаха от храма , казаха , че не работел ,да го посетим след 2-3  часа  Mr. Green Беше  ужасна  жега , от там  един  с тук тук ни завербува , и започна да  ни  води  в   бужутерии за  диаманти и перли , в разни  магазини за платове  да ушиели   костюм на мъжа ми  Joy Joy и  още доста изцепки , след което  аз не издържах и  слязах от въпросното   тук тук такси . Явно това  е тайландска практика Confused

# 205
Чета ви и не мога да повярвам !!!  И нас   ни върнаха от храма , казаха , че не работел ,да го посетим след 2-3  часа  Mr. Green Беше  ужасна  жега , от там  един  с тук тук ни завербува , и започна да  ни  води  в   бужутерии за  диаманти и перли , в разни  магазини за платове  да ушиели   костюм на мъжа ми  Joy Joy и  още доста изцепки , след което  аз не издържах и  слязах от въпросното   тук тук такси . Явно това  е тайландска практика Confused
Същата работа и при нас Joy Ще знаем за другия път Simple Smile

# 206
Същата работа и при нас Joy Ще знаем за другия път Simple Smile
Ох, ние в Тайланд не сме имали такива предложения, но първия път ходихме организирано, а втория не помня в кои храмове и дворци ходихме.Но пък в Индия как ни ``прекараха``още не мога да го преживея Close Точно последния ден след дълъг престой и вече уж наясно с поведението на местните, а и е н-тото ни пътуване ни кани един тук тук с един гид да ни развежда цял ден из Делхи, където искаме за някаква сума. Качваме се, но си имаме програма която започва от един голям пазар Чатни Чоук или нещо подобно и една джамия която също се намира там, при което ни се казва че пазара днес - събота не работи, а като питах в хотела как да стигнем не ми казаха такова нещо newsm78 а в джамията точно сега имало служба и чужденци след 2 часа пускали. Почнахме да обикаляме естествено едни магазини в които имаше само заблудени туристи и в един момент казахме, че искаме да отидем до някаква друга забележителност, `гида` изведнъж изчезна, а с тук тука имахме разправии защото мястото се оказа доста далече и цената се смени, той не бил разбрал и не се познавал с `гида`, с който се договаряхме Shocked Излизайки от въпросната забележителност - вече забравих какво беше, сме разбрали че цял ден ни мотаят и все пак решаваме, че ще ходиме до пазара и джамията и влизаме в същия сценарий - джамията и в 5 часа не работела за чужденци Laughing Все пак стигнахме до пазара, ама вече беше тъмно и бяхме толкова изморени...А тоя пазар се съмнявам, че въобще някога затваря, той е огромен и пълен с какви ли не боклушаци
Нещо подобно на Пат Понг в Бк.

# 207
За Индия съм чела за друг често използван номер. Качваш се в тук тук и искаш да те закара в определен хотел, бар, ресторант и т.н. и ако шофьора не взима комисионна от това място казва "а то изгоря миналия месец" и пак иска да те води където си знае. А в Банкок само веднъж се опитахме да вземем тук тук, ей така да видим как е. Уговорихме цена, а пича се съгласи само ако първо сме минели през един магазин, не било задължително да купуваме, било по път. Сядаме ние и оня поема в абсолютно обратна на нашата посока. Направихме му забележка един-два пъти и накрая просто слязохме, а мъжа ми каза повече никакви тук тук и продължихме с такси. Сега разбирам, че сме се отървали леко, можехме да загубим доста повече време.
Bluevelvet, от цялата обиколка поне някое диамантче не закачи ли?  hahaha

# 208
Диамантите ги пропуснах но си взех обици  и колие с перли  много е хубаво Blush  Mr. Green  Честно  казано нищо материално не би ме съблазнило  , както   гледките  които   видях  там ..пак ми се ходи  bouquet

Относно английския им, имахме големи преживявания с мъжа ми кацаме  във  Банкок и от там   самолет  до Пукет  , но имахме много малко  време  и много  багаж  Mr. Green Бях взела целия  летен гардероб  ooooh! Спирам един тайландец  показвам билета и  го питам на английски  къде трябва да отидем и  той ми  казва fourty four  Mr. Green koeto e 44  той имал предвид Ф4 но на  да  беше казал така , хванахме самолета  но  след доста обиколки и притеснения .
На другия ден  от персонала един тайландец  вежливо ми казва  Kiss me  Joy а  той казвал Excuse Me  Laughing

Хубави спомени ..

Последна редакция: пн, 07 фев 2011, 16:17 от Bluevelvet

# 209
Диамантите ги пропуснах но си взех обици  и колие с перли  много е хубаво Blush  Mr. Green  Честно  казано нищо материално не би ме съблазнило  , както   гледките  които   видях  там ..пак ми се ходи  bouquet

Относно английския им, имахме големи преживявания с мъжа ми кацаме  във  Банкок и от там   самолет  до Пукет  , но имахме много малко  време  и много  багаж  Mr. Green Бях взела целия  летен гардероб  ooooh! Спирам един тайландец  показвам билета и  го питам на английски  къде трябва да отидем и  той ми  казва fourty four  Mr. Green koeto e 44  той имал предвид Ф4 но на  да  беше казал така , хванахме самолета  но  след доста обиколки и притеснения .
На другия ден  от персонала един тайландец  вежливо ми казва  Kiss me  Joy а  той казвал Excuse Me  Laughing

Хубави спомени ..

Английския им е уникален Joy При настаняването ни в хотела момичето на рецепцията любезно ми поиска " уошер"  newsm78 След като 3 пъти я попитах какво е това разбрах, че става въпрос за ваучер  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт