Тайланд

• 141 919
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
pina - конкретно само за Пукет ли говориш? Защото за Краби прогнозите се сменят и има и доста слънце - особено Януари и Февруари. Би трябвало да са аналогични - с Пукет са на съвсем малко разстояние, освен ако няма някакво влияние от океана при Пукет.
Ние бяхме в Краби през Февруари и грам дъжд не е капнал за седмица тази година. Прогнозите определено малко преувеличават. Още като кацнахме в Тайланд и веднага проверихме времето - даваше 2 м. вълни, вятър и лек дъжд. Като пристигнахме на място - водата гладка като стъкло, никакъв вятър, още по-малко дъжд  Wink Sunglasses Wink

# 286
Мисля, че наистина само за Пукет съм гледала прогноза. Ей така като ми щукне и поглеждам и все е такава за 10 дни. Такава беше когато и аз ходих и много ме беше притеснила. Да не мислиш, че не е имало слънце?  Simple Smile То и на прогнозата се вижда - слънце с дъжд и гръмотевици. Цял ден пече, 10 мин вали и гърми. И два пъти на ден се е случвало.

# 287
Нашето пътуване се затлачи Cry Cry Оказва се, че през март не можем да пътуваме. Алтернатива са февруари и април. Някой от вас пътувал ли е по конкретно през април до Пукет? В сайтовете са климат , които гледам пише, че април отива вече към дъждовния сезон и вали средно 15 дена в месеца Sick Sick
Помагайте плиис Simple Smile

пове4е вали през май.
февруари е топ месец за Пукет

ние този февруари пак ще прескочим, 2рия прескочен. Ега..си кризата, и чудото Sick

# 288
Гледам бистрите времето на онези ширини - да се включа с малко спам. Laughing
Когато тръгвахме за Сингапур прогнозата беше такава - дъжд, гръмотевици, бури.... Страхотия! Отиваме - 40 градуса на сянка, мор, небето като джам. Бре, викам си, къде го видяха тоя дъжд, сигурно някъде по сингапурските преградия Mr. Green И точно влизаме в летището да хващаме самолета, като заплющя - дъжд като стена, смрачи се, в очите ти да бръкнат няма да видиш. Такава буря не бях виждала. В същото време обаче беше толкова топло, че дъждът буквално се изпаряваше щом стигнеше до асфалта. Валя има-няма 20 минути и край. Така е явно в този край на света, тъй че не им се връзвайте на прогнозите!

# 289
kotkovo по кое време на годината сте били там?

# 290
  • София
Ние бяхме през май тази година и бях предупредила мъжа ми, че отиваме в дъждовния сезон...
Що мрънкане ми измрънка, че не е видял дъжд  Joy За 2 седмици само веднъж поваля за около половин час рано сутринта и при това в Камбоджа.

# 291
Ние бяхме през май тази година и бях предупредила мъжа ми, че отиваме в дъждовния сезон...
Що мрънкане ми измрънка, че не е видял дъжд  Joy За 2 седмици само веднъж поваля за около половин час рано сутринта и при това в Камбоджа.
И аз потвърждавам, че прогнозата за времето е мноооого невярна. Миналата година ходихме за Коледа на Пукет. Момчетата от хотела, както и тези дето са по екскурзиите казаха че преди ние да дойдем, не било спирало да вали цяла седмица. Направо се чувствахме щастливци, че все пак е спряло предния ден. Даже на 24.12 като ходихме на екскузия ни предупреждаваха да внимаваме с маймуните, че били освирепяли от глад, тъй като една седмица като не са ходили лодките с туристи и били настървено гладни. Даже те (тамошните) ходили да ги нахранят предния ден, че да не почнат да скачат по лодките и да нападат първите туристи  Laughing.
В края на Май ходихме за 11 дни на Малдивите в т.н. дъждовен сезон. Наистина последните 2 дни валя и не ставаше, обаче предните 9 времето беше супер. Като си тръгвахме пак нямаше кьораво облаче, а прогнозата за всеки ден беше с превалявания.
Всичко е въпрос на късмет  Wink

# 292
Ние бяхме за 2 седмици в началото на декември. Сингапурският дъжд беше единствения за този период, а и той продължи не повече от половин час..

# 293
 Мисля,че е нужно да споделя опита си за Тайланд и Пукет,поради простия факт,че от тук взех доста информация,но има още какво да се напише.
Ние с жена ми заминахме средата на ноември за 14 дни на меден месец,като цялата екскурзия организирахме съвсем самостоятелно.
Относно самолетните билетите резервирахме ги чрез http://www.esky.bg/, както големия полет така и вътрешните до Пукет,веднага вмятам,че направих грешка,като оставих разлика между големия и вътрешния полет на връщане само 3 часа,за малко да го изпуснем,защото вътрешните полети имат големи закъснения ние бяхме с Air Asia,но и на всички други имаше закъснения,така,че ако организирате сами гледайте да има около 5-6 часа разлика между полетите.Все пак си беше приключение,защото за първи път ми се случи да чакам пред самолета да ми изнесат багажа и да ме метнат на другия полет.
Летяхме с катарските авиолинии през Доха,като избрах полета с по-малкия престой от 7-8 часа,за което съм много благодарен на себе си,защото да киснеш 22 часа,на летище е направо убийствено.За тези които ще избират между Турските авиолинии и Катарските,пътували сме с жена ми и с двете,но като че ли турските са по-добри,дори и летището е по-добро.В Доха летището е огромно като писти и самолети,но самата сграда овътре някак си не е впечатляваща и удобна за престой,просто е препълнена и навсякъде щъкат чаршафи/араби/.
    Хотелите резервирах ме чрез http://www.booking.com 3 дни в Банкок и 9 в Пукет.
Хотела в Банкок го избрах от форума,защото беше евтин и практичен,близо до всички забележителности и до китайския квартал,сега му забравих името,но ще се сетя и ще го  напиша.В Пукет се казваше DEEVANA PATONG RESORT & SPA , приличен хотел с много зеленина,близо до плажа и до всички ресторанти и барове,без шум доста изолиран от централната улица.Още от сега съветвам,ако някой го резервира да се обади и каже стаята да е около басейна и то вътрешния а не този до ресторанта,също така съветвам в който и хотел да се отсяда да си го резервира със закуска,поради факта,че е шведска маса- поне в този хотел,а и в Пукет трудно ще намериш какво да закусиш някъде,също така закуската в този хотела почваше в 5:30 и свършваше в 10:00,за да може тези които отиват на екскурзии да закусят преди да тръгнат.
    Ами това е относно хотелите,някой може да пита повече ако желае.
Н е сменяйте пари на летището,курса в банките и чейнджбюрата е по-добър.
    За Банкок,важното,което ще споделя е това,че не трябва да се яде по хотелите,поне три пъти по-скъпо.Пазаруването да стане изцяло на шопинг центъра до Баьоки скай,повярвайте ми обърнахме целия китайски квартал в Тайланд, и разликата между шопинг центъра до Баьоки скай и китайските магазини е от земята до небето.В китайския квартал стоките са по зле и от тези в БГ.Гледайте да пазарувате всичко от там,защото в Пукет е по-скъпо.Разбира се аз пиша само за Пукет,може някой да ходи и  на някой друг остров.
     Относно превоза с тук-тук,много хора виждам са се излъгали във форума,че те лъжат и едва ли не излиза много скъпо,тук визирам Банкок.Тук-тук може да те вози дори и без пари,което е самата истина,просто се уговаряш с шофьора да минете през два магазина,където уж ще гледате нещо да си купите и ушиете,за по 5 минути и той ще Ви вози безплатно,поради простата причина ,че те взимат гориво или ваучери за всеки откаран клиент,независимо дали той е пазарувал или не,това го пиша от личен опит.
     Ядяхме в китайския квартал всевъзможна морска храна,разбира се не е като да е без пари 30-40-50 лв. за двама,като се има в предвид че в БГ за тези пари не можеш да припариш до такава храна и то прясна от океана а не от живарници,хранена с всевъзможни отрови.KFC- е ужасно,много се различава от това в БГ.
Не успяхме да видим Аютая,защото беше наводнена,посетихме по-големите в Банкок,но и там ,както в БГ някои от тях са превърнати метса за правене на пари, а не за приближаване към духовното.
Ами мисля да се прехвърля на Пукет.
За тези които могат да карат мотор,са си решили проблема с придвижването,въпреки,че хотела в който ние се намирахме нямаше нужда от наемане на моторче за да стигнеш до плажа,ресторанта или дискотеката.Иначе излиза по 7-8 лв. на ден и е много приятно,поне на мен да се разхождаш насам натам.Е и гума може да спукате,както ни се случи и на мен с жена ми,но късмета ми проработи и само на 200 метра,след като разбрах ,че е спукана се намери един човек,който ми я смени само за 15 лв.
Посетихме острова на Джеймс Бонд,прекрасно място за снимки,преди него бяхме и на още 3-4 острова,вече не им помня имената където бяхме с канута и преминавахме през едни пещери и излизахме във вътрешността на острова в нещо като лагуна. Излезе ни по 60 лв. на човек,като разбира се първоначалната цена беше 180 лв.Интересно в случая бе,че първия път успяхме да свалим три пъти цената,докато втория път за Симилианските острови,пробвахме на 3 места и успяхме от 200 лв,да свалим едва на 110 лв.,но си заслужават такава вода и пясък няма.За тези които се гмуркат,мога да кажа,че червено море-Египет е доста по-добро място.Симилианските острови не предлагат кой знае каква морска фауна за гмуркане,въпреки,че беше приятно.
Интересно е да се посети шоуто на Саймън/Simon show/,ние с жена ми останахме втрещени,когато в един момент разбрахме,че от всички участници нито един не жена,просто няма такива травестити.
Масажи се предлагат през 10 метра,цената е 10-15 лв. за час,с жена ми бяхме почти през ден,много са добри.
Градския плаж,на когото отиваме,бях чел ,че не бил хубав и бил пренаселен.Поне ние като бяхме,почти нямаше хора и водата беше прекрасна.
Нощния живот в Пукет е доста интензивен,добри дискотеки и барове.Много от баровете предлагат жива музика с много добри изпълнители,стриптийз клубове,клубове с травестити,които ако си пийнал повече,със сигурност ще ти се случи нещо от сорта като във филма’Последния ергенски запой 2 “
Пиенето си е скъпо едно малко уиски ,което при тях е 25 грама е между 8-10 лв.Предлагат и някакво тяхно,което ти го сервират направо  в кофичка за пясък с лед и кола,но на другия ден главата ти кънти.Бирата е по 5 лв.,някъде има и промоции на тяхната 2 за 5 лв.
Да добавя Английския им е просто ужасен,ама наистина ужасен.
Ами пооморих се да пиша,ако някой го интересува нещо,нека пита.
Дано съм бил полезен с нещо.

# 294
  • София
IVAYLO7, благодаря за подробния разказ. Отдавна планирам такова самоорганизирано пътуване като вашето, но искам да включим и Анкор Ват. Обаче ме е страх да си резервирам самолетните билети сама от някой сайт. Мисля да го направя с туристическа агенция, но хотелите определено сама ще резервирам от booking. От прочетеното в темата ми се струва, че плажовете на Ката бийч и Карон са по-спокойни и красиви от този на Патонг. Ти как мислиш, така ли е? В Карон и Ката има ли достатъчно забавления - имам предвид места за хранене и пазаруване, баровете не ме вълнуват особено. Как може да се придвижва човек между Ката и Патонг например, ако не кара мотор - с тук-тук или има и други начини?
Как беше времето при вас - валеше ли дъжд? Екскурзиите в Бангкок как организирахте? Вие не сте стигнали до Аютая, но например, за да идете до там, с малки улични агенции ли трябва да се пазарите?
Май станаха много въпросите... newsm10

# 295
dechy, има таксита.  Grinning Тайланд не е края на света. Всеки хотел предлага туроператорски услуги.

# 296
IVAYLO7 ние бяхме в същия хотел  Mr. Green
За симиланските острови, непременно трябва да се посетят
Там плувахме с гигантски костенурки. Беше чудно, искам пак  Heart Eyes

# 297
IVAYLO7, благодаря за подробния разказ. Отдавна планирам такова самоорганизирано пътуване като вашето, но искам да включим и Анкор Ват. Обаче ме е страх да си резервирам самолетните билети сама от някой сайт. Мисля да го направя с туристическа агенция, но хотелите определено сама ще резервирам от booking. От прочетеното в темата ми се струва, че плажовете на Ката бийч и Карон са по-спокойни и красиви от този на Патонг. Ти как мислиш, така ли е? В Карон и Ката има ли достатъчно забавления - имам предвид места за хранене и пазаруване, баровете не ме вълнуват особено. Как може да се придвижва човек между Ката и Патонг например, ако не кара мотор - с тук-тук или има и други начини?
Как беше времето при вас - валеше ли дъжд? Екскурзиите в Бангкок как организирахте? Вие не сте стигнали до Аютая, но например, за да идете до там, с малки улични агенции ли трябва да се пазарите?
Май станаха много въпросите... newsm10

За самолетните билети няма нищо страшно,разбира се трябва да бъдеш много внимателен в датите и часовет,както веч писах,но и всяка туристическа агенция може да ти ги резервира,хонорара не е голям.Можеш да сравниш цените ,които ти дават от агенцията с тези които излизат в сайта и да прецениш колко ти взимат отгоре.Не забравяй ,че за вътрешните полети плащаш и багаж,което не е посочено в първоначалната цена от около 17 евро на 20 кг. В онлайн билетите.
      За Карон и Ката трябва да питаш някой друг,защото ние не ги посещавахме,просто минавахме покрай тях.Дали защото не се води сезон,или пък може би заради наводненията,но плажа на Патонг беше прекрасен,нямаше почти хора по шезлонгите,ресторанти и пицарии са ти на една крачка,в общи линии плажа си беше много добър.
       Ние не сме ползвали превоз в Пукет,като таксита и тук-тук,защото си наехме моторче,което даже не ползвахме много,защото всичко ни беше доста близо.
        Взехме такси само от летището до хотела,което ни излезе към 15-20 лв.вече не помня с точност,а на връщане взехме от тези бусове комбинираните,които вземат хора от различни хотели и ги возят до летището,излиза по-евтино.
       Не се лъжете да ползвате хотела,за да ви извикат такси или каквото и да е било-екскурзии и т.н.,всичко е в пъти по скъпо.
       Времето беше прекрасно валя,два пъти за около  40 минути,един път вечерта и един път към 4 след обяд .
       Относно Банкок и екскурзиите,взехме брошури от хотела,хванахме един таксиджия и се почна пазаренето,кое за колко.Всичко ще Ви излезе по-евтино ако го наемете за всичките дни за които ще сте там,ние даже и до летището си го пазарихме за последния ден.Като споменах летището,важно е да се спомене,че ако си хващаш такси самостоятелно от там,разликата в цените между такситата на горното ниво и долното е около 3 пъти,тоест по-етино излиза да си хванеш такси от долния етаж,те си личат,малко са по старички,но са си ок.
      Единственото място на което ни извозиха,защото си беше и първо- е плаващия пазар в Банкок със разходката на слонове и т.н. одрусаха ни по 100 лв. на човек,а съм сигурен,че можехме да минем и с по 30-40,разбира се си заслужаваше-може да разгледате снимки във фейсбук на профила на жена ми Мария Христова или Ивайло Томов Христов.
         Ами,това се сещам засега питай,ако се сещаш за нещо друго което те вълнува.

# 298
IVAYLO7 можем , ама не можем да разгледаме снимки Laughing

# 299
За вътрешният полет да добавя - нашият беше 2 ч. след дългия и щяхме да успеем, ако се бяхме чекирали директно до Самуи. Ние обаче имахме чекинг до Банкок и изпуснахме полета, което не беше драма, защото има самолети през час и ни качиха 2 часа по-късно, при първа възможност.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт