Тайланд

• 141 908
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Мнението ми специално за Самуи е доста противоречиво. Хотелът ни беше много добър, но идвахме от Камбоджа, където обслужването ни беше просто космическо, в сравнение с това на Самуи и това ми попречи да го оценя както подобава.
Лично аз не бих повторила там - не е моето място и не ми хареса особено - а обичам Азия.

Обиколихме буквално целия остров, имахме възможност да се качим на слон до водопадите, но аз отказах. Такива атракции не са ми по вкуса - без значение дали се удря животното или не, за мен то страда от непрестанното разнасяне на туристи. Докато разглеждахме водопадите (мръсно и неприятно място) видях и слоновете и определено бяха в плачевно състояние...
Била съм във ферми за животни в Южна Африка и не съм виждала да се отнасят зле с животните.

Бангок ми хареса - там бих отишла пак. Не ми пречи миризмата - така мирише навсякъде в Азия - дори в Токио.

# 271
Много хора са писали, че удрят слоновете с чукове. Явно е практика. На нас не ни се случи, слава богу, но вече бях чела за подобни извращения. Не знам доколко има смисъл да изказваш възмущението си /не че трябва да си мълчим, естествено/. Ние с мъжа ми почерпихме слона с кошничка банани, а на тайландеца не му дадохме бакшиш - това беше моята реакция след прочетеното в нета. Не мисля, че хора, отнасящи се по подобен начин с животните заслужават да ги поощряваме допълнително!

# 272
Интересуват ме цените на питиета, коктейли, храна в 5 звездни хотели в Банког и Самуи, защото пакета ни е нощувка и закуска. Също и цени на вътрешните екскурзии и кое си заслужава да се види?

# 273
Здравейте за 2012 сме планували Тайланд. И аз се присъединявам към въпрса за цени на питиета и храна по ресторанти като цяло. За сега сме харесали един хотел на Phi phi само със закуска. Планирали сме 11 нощувки, не знам само дали да не ги разделим 6 на Phi Phi , а останалите на друго място. Отворена съм за всякакви предложения като това на което държа е спотове за гмуркане и хубав плаж. Едва ли ще тругнем да обикаляме по храмове, ако отделим време за тях няма да е повече от един ден, така че за предпочитане е някой симпатичен тих остров. Идеи ??

# 274
Dustу, аз определено бих пообиколила..))

Но мен трудно можеш да ме вържеш на едно място повече от 5 дни..

Колкото до питиетата - цените са разнообразни по хотелите, но навън е много евтино всичко.

# 275
Dustу, аз определено бих пообиколила..))
Аз също. Пък никой не ни е предлагал екскурзии до храмове  Crazy Тези само в Банкок ги предлагат  Wink
Всички екскурзии ни бяха по острови разни и до зоологическата градина, е вярно че бяхме отседнали в Патонг, Пукет, но то си беше само отправна точка. Там не сме ходили на палж нито един път. От Островите много ми хареса Рая (Раша му казват местните) Там има много хубави къщички и плажове и алеи за разходка. На Симиланските също е много хубаво, но условията за престой, нощуване са леко казано първобитни  Mr. Green
Следващия път (да порасне малко бебето), надявам се ще е другата зима, бих си разделила ввремето там на поне 3-4 места.
Фи-Фи, Рая, Краби, и Патонг, малко циганийка за през вечерта не е излишна Laughing пък денем на някоя екскурзия.(Пханг-На, Симилани и т.н.).
Ето тк са местните острови покрай Пукет и хотели да позяпаш

http://phuket.sawadee.com/hotels/around.html?gclid=CMPEhMjJiKwCFUUOfAodVWwmUw

Аз много харесвам този
http://www.sawadee.com/hotel/676293/&cur=USD
но има и по-достъпни и семпли

# 276
  • София
Здравейте, и ние планираме пътуване до Тайланд за 2012г. Отначало бях твърдо убедена, че ще бъдем на Пукет, но като прочетох тук за Краби определено се зарибих. Вижда ми се много идилично и спокойно, особено плажа Raily. Искам да ви попитам понеже не съм организирала сама пътуване на такава далечна дестинация - откъде резервирате самолетни билети, вкл. и за вътрешните полети? Някъде преди време гледах такъв сайт за самолетни резервации, може и в тази тема да е бил, но не мога да си спомня къде. В него имаше и вътрешните полети в Тайланд, и такива до Сиам Рип, където много мечтая да отидем...Помагайте, моля... Praynig

# 277
Искам да ви попитам понеже не съм организирала сама пътуване на такава далечна дестинация - откъде резервирате самолетни билети, вкл. и за вътрешните полети?

Аз лично за дългия полет първо преглеждам всички сайтове на авиокомпаниите, които предпочитам ( British Airways, Turksih Airlines, Qatar ( вече), Lufthansa) и избирам най-изгодната оферта като цена, дати и престой на междинните летища.
За вътрешните полети пускам www.Skyscanner.com и задавам желаните дати и отправни точки, той си ми дава почти идеална информация за възможните полети.От там пак директно си влизам или в сайта на съответно харесаната авиокомпания или през посредника, който предлага по-добра цена понякога, отколкото самата авиокомпания.
Всички билети купувам он-лайн, не ползвам агенции тук в БГ. Досега проблеми не сме имали.

# 278
  • София
Благодаря, Аsinka!   bouquet Mного полезна информация. Сайта, който си дала е много хубав. Когато започна да резервирам билетите вероятно ще имам нужда от още съвети и помощ.  Hug

# 279
Нашето пътуване се затлачи Cry Cry Оказва се, че през март не можем да пътуваме. Алтернатива са февруари и април. Някой от вас пътувал ли е по конкретно през април до Пукет? В сайтовете са климат , които гледам пише, че април отива вече към дъждовния сезон и вали средно 15 дена в месеца Sick Sick
Помагайте плиис Simple Smile

# 280
То на Пукет вали 32 дена в месеца  Laughing през всеки сезон. Април не е ли горещия сезон, не дъждовния? Февруари е идеално.

# 281
Не съм пътувала през април, но съм пътувала в дъждовния сезон. Вали всеки ден проливен топъл дъжд, който ти обърква програмата, скъсява деня и въобще е нещо с което трябва да се съобразяваш. Тъй като споменаваш март и тогава сме случвали дни с валеж или пък доста студено време, но това е по-скоро извънредна ситуация. Така че пред алтернативата февруари или април, смело за февруари.  

# 282
pina наистина ли всеки ден вали? Сутрин, вечер или периодично кратки превалявания?Хм.
Иначе знам , че февруари е най-добре , но после пък трябва да се върнем на зима. Много гадно се получи. Все пак ако някой е пътувал април , ще се радвам да сподели впечатления относно времето и най-вече дъждовете.

# 283
Dusty - защо те притреснява връщане на зима? Че какво по-хубаво от това в студа да разнообразиш с малко плаж? Ние най-редовно използваме точно Февруари за тази цел в Азия или Карибско море.
Иначе за Април мога да споделя о-в Бали, който също се предполага да е в дъждовен сезон тогава - нищо подобно, явно уцелихме с време, защото да е преросяло точно за 5-10 мин лекичко един ден от 6. В останалото време си беше идеално за плаж, но пък с доста висока влажност.

Последна редакция: пн, 14 ное 2011, 11:56 от Asinka

# 284
Ами от моя опит, от информация от познати и съдейки от прогнозите за времето, там винаги вали  Simple Smile Ето в момента прогнозата за 10 дни
http://www.weather.com/weather/tenday/THXX0018

Значи, аз когато и да съм проверила, винаги прогнозата е една и съща, все такава. Имам чувството, че забравят да я подменят  Simple Smile От моя опит валежите са с продължителност около 10-20 мин макар, че така здраво се излива... не бях виждала такъв дъжд. После спира и за половин час изсъхва. Един по- продължителен дъжд имаше, за около 2 часа, но беше вечерта към полунощ.
Иначе аз съм била там от 17 март до 31 март. Бих отишла точно февруари, за да избягам малко от зимата, то това е най- ценното в цялата работа.

Общи условия

Активация на акаунт