Тайланд

• 142 614
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
сиси благодаря ти, значи така ще се действа   bouquet

# 376
пари ние обменихме в Чейнч бюро близо до хотела на главната улица на Патонг. Курсът беше изгоден. т.е. такъв какъвто очаквахме и бях проверила предварително  Peace Комисионна нямаше. имаше само курс купува/продава.
И забележеи имаше разлика в това каква банкнота давате. За банкноти от по 100 $ курса беше малко по-добър  Mr. Green Не знам, сигурно като ги изнасят/пренасят да не заемат място  Mr. Green
И другото което ми направи впечатление е че момичето 2 пъти се опита да ми даде с по 20 бата по-малко (нарочно разбира се). Но аз винаги още с взимането ги броя пред нея и й казвам, тя се прави на луда, че се е объркала и ми дава още 20. И така всеки път, ако мине номера  Laughing
Долари приемат навсякъде. И в таксита и магазини и заведения и сергиите  Peace така че не е проблем ако Ви свършат батовете  Peace

# 377
Лeни, scorpios, сиси  благодаря за информацията!
Интересуваше ме точно дали тези посреднически агенции работят с повече фирми и има избор, защото се интересувам от  по-малките корабчета конкретно.
А за такситата чуденката ми е, защото другата 2ка са малко разсеяни (при последното пътуване момчето накрая чрез посолството го издирвали) и се опитвам да предвидя колкото се може по-точно всичко, за да не се отделяме и да са ми под око.

Лени, разкошен блог!

# 378
Може да си поискате по-голяма кола за четирима.

# 379
Липсва ми Тайланд  Confused, прекарах месец изпълнен с приключения, из цялата държава  Grinning
пътувах с различен транспорт  и съм удивена от тази страна, мога да помагам с инфо за островите без тези в Андаманово море   bouquet

# 380
Със самолет коя компания е най-изгодна? И по-изгодно ли излиаз сам да го организираш или от агенция?

# 381
Няма най-изгодна . Проверяваш всички с търсачката . Иначе от София най-лесно е с Qatar или Turkish.
При Qatar се случва да падне цена и  около 500 евро до Бангкок.

Ако ти е за пръв път едва ли е най-подходящата дестинация за самостоятелно пътуване.
Иначе всичко е много лесно - полети , хотели , влакове ... в нета има цялата инфорнмация за която човек би си помислил.
Като начало си избери къде и какво точно от Тайланд искаш да видиш (предполагам искаш морска , а не културе тур)  почивка -  на Краби , Пукет , Ко Самуи , Патая...

Последна редакция: ср, 11 юли 2012, 20:41 от mallkata

# 382
Мерсиии Simple Smile Ще разгледам.

# 383
Около 1300 лв отиване и връщане са билетите за декември за един човек до Банкок - Икономична класа с  Qatar .

# 384
Много ясно, че Декември билетите ще са скъпи, та скъпи. Февруари, март също е не лош период, а цените са доста по-ниски.

# 385
Да побутна темата - нещо ново newsm78

# 386
Да побутна темата - нещо ново newsm78
МММ да, мечти са новото. Мъжо вчера ме пита къде ще ходим за коледа, и от другия месец ще почна да мисля и да се озъртам  Blush

# 387
Имаше малко противоречива информация , но според тези източници България е в списъка на държавите чийто граждани могат да кандидатстват на място в Тайланд за виза при пристигане aко престоят им не надвишава 15 дни ( Visa on arrival) :

http://www.worldtravelguide.net/thailand/passport-visa
http://www.thaiembassy.sg/consular-visa-matters/visa-on-arrival

Предполагам просто инфото тук е старо. И така последно може или не може виза на място ?

# 388

Може виза на място, последно инфо от март тази година. Беше много бързо и лесно.

# 389
Аз винаги си вадя виза от тук, в Посолството ( почетното ) са много любезни и бързи. Обикновено изпращам всичко необходимо по куриер (апликейшъна за визата е наличен в интернет страницата) и до два- три дни ми връщат паспорта с визата

Общи условия

Активация на акаунт