Тайланд

• 142 614
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
Асинка, в посолството им в Ню Йорк, живея в Щатите, но не съм гражданин и пътувам с български паспорт.  Grinning Дали да не  се опитам да се свържа с посолството в БГ, предполагам ще са по-наясно с процедурата за български граждани...
Кацаме в БКК, със сигурност има на летището офис, и аз щях на място да го правя, но се обадих уж да се презастраховам и тези дами ми объркаха плановете. И аз не виждам как ще стане без виза, след като България е във списъците за визи.

# 361
О, да - със сигурност най-добре с тукашното посолство - много са любезни и отзивчиви.
Дори първият път нямахме много време за вадене на визи и си писахме мейли с консула през уикенда, за да сме на линия в понеделник - човекът беше изключително адекватен и бърз  Sunglasses

# 362
Необходими ли са някакви ваксини при пътуване в Тайланд?

# 363
# 364
Аврора благодаря! Утре пътувам за Банкок и после за Ко Самуи. Ще ти бъда благодарна, ако ми напишеш най- важните неща, които трябва да знам за Тайланд и препоръки за пребиваването.

# 365
Ива, това едва ли е възможно в 1 пост. Прегледай темата назад, има доста мнения и съвети.
Винаги се пазари за цените и внимавай в Банкок, пълно е с хора, които лъжат с цел да изкарат малко пари. 

# 366
Asinka благодаря за включването, отговориха, наистина няма проблем да извадя на място, само дето ме сложиха на тръни дамите.

2 тъпи въпроса ако може:

В такситата седалката отпред до шофьора може ли да се ползва от пътници? Точно 4ма сме и си правя сметка дали ще е удобно всички с едно такси да сме.

В Пукет агенциите, които предлагат дневните обиколки само с по една фирма ли работят, или има избор на различни? Чудя се ако искаме определени фирми (избирам такива с по-малки групи) дали трябва директно с тях да си комукиникирам, или става през тези агенции.

# 367
В Пукет агенциите, които предлагат дневните обиколки само с по една фирма ли работят, или има избор на различни? Чудя се ако искаме определени фирми (избирам такива с по-малки групи) дали трябва директно с тях да си комукиникирам, или става през тези агенции.

Не съм сигурна, че разбирам на 100% въпроса, но ако е това което разбирам... всеки хотел има един наръч с диплянки за всякакъв вид еднодневни екскурзии, като тези до закътани плажчета и острови са или на голям катамаран (по-евтино, повече време в път, по-малко в престой, 'паркират' далеч от плажа и тн) или на малка лодка (малка, малка, ама пак още 30 човека на нея). Та ние комуникирахме чрез хотела, избрахме си къде искаме да отидем и резервирахме.

това за такситата  newsm78, не мисля, че ще е проблем...

# 368
MissNellie, има безброй агенции в Пукет, има варианти с голяма лодка, с малък или голям катер, с различно съдържание на екскурзията и т.н.
Сега си разрових събраните брошури и ето една /не сме я ползвали/, която предлага екскурзии с малки скоростни катери до 20 човека: www.phuket-adventures.com, можеш да отправиш запитване. На място всичко може да бъде договорено.

# 369
В хотела на рецепцията има много диплянки с оферти и цени на тях. Правиш си избора и с тях  отиваш в някое от бюрата по улицата, където също е пълно с диплянки - и тук почва голямото пазарене. Колкото повече екскурзии вземете и при повече хора/евентуално/, толкова по-големи отсъпки си искате. Има и бюра на руски - руснаци продават там. Човек трябва да има време и нерви за такива пазарлъци в жегата Mr. Green.
Такситата бяха с големи  газови бутилки в багажника и два големи куфара не можеха да се съберат - така, че с багаж максимум 2-3 човека.
Весело прекарване!

# 370
www.phuket-adventures.com, можеш да отправиш запитване. На място всичко може да бъде договорено.

точно тези ползвахме ние!

# 371
Аз друго искам да попитам. С какви пари се разплащате? От агенцията, която пътуваме ни посъветваha да си обменим бати. Сефте ми се случва да се разплащам с местна валута и ми е малко криво ( може би защото никога не съм го правила) Ако сменяте пари къде е най-изгодно - в банка, на летището или в някакви change бюра  newsm78

# 372
ДъстиУинд,
С Бати се оперира, да, нищо сложно няма, валута като всяка друга, макар и с доста изкилифенчени писаници по банкнотите. Най-добрият вариант според мен е да се изтеглят пари от банкомат (на летището примерно), за да си спестите комисионните. Ние винаги правим така.

Едит: банковата ви карта трябва да е от широко приетите - Виза например. Хубаво е и да имате някой долар/евро в кеш в случай, че нещо не сработи картата.

# 373
Лeни идеята с картата не е лоша, но нямам кредитна, а другата ми не е no limit  Joy Joy Това значи че ще трябва тегля на няколко пъти, което е малко ангажиращо. Ще съм благодарна, ако някой сподели къде накуп да обменим. Вариант е да търся и тук в големи бюра като Тавекс, но едва ли курса ще е изгоден.

# 374
Ние обменихме малко на летището/ за такси/ и другите от обменни бюра на улицата - бяха на сметка и нямахме проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт