Тайланд

• 142 614
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
По повод разликата в климата и дрехите:

1. Вие ще ходите до Истанбул с кола ли? Значи няма как да избегнете зимните дрехи - тогава наистина е много удачно да оставите поне тежките връхни дрехи и ботуши в колата, а до летището предполагам няма опасност да измръзнете, ако паркингът е близо? или ако не е, може би с такси? все едно - няма никакъв смисъл от дебели дрехи, но от някоя и друга лека вълнена жилетчица или поларче - дори за самолета е ОК.

2. Обаче на нас точно през Истанбул за Сингапур ни се случи най-кофти преживяването миналия февруари - беше си около или под 0С и се оказа, че огромният самолет на истанбулското летище няма да е на ръкав, а с автобус Shocked и тогава помръзнахме докато се качим, защото си имаше леден вятър. Ако може предварително да проверите как стои този въпрос и ако сте на ръкав, със сигурност не ви трябват никакви дебели якета и ботуши.

# 346
  • Варна
Asinka Hug

Да с кола ще сме до Истанбул. Има възможност да оставим връхните дрехи... Не знам дали могат да кажат предварително дали ще сме с ръкав newsm78, ще се опитам да разбрера. Варианта за автобус въобще не ми мина през ума ooooh!

# 347
И на мен не ми беше минал, но за Сингапур се случи, както и веднъж за Хонг Конг пак от там Close Другите 2 пъти за Хонг Конг си беше нормално на ръкав............ Confused

# 348
julisa не се качвайте на самолета по къс ръкав. Вземете по нещо с по-топличко. На мен през нощните полети вимаги ми е студено и искам допълнително одеало. Но ботушите спокойно могат да останат в багажника Peace

# 349
julisa не се качвайте на самолета по къс ръкав. Вземете по нещо с по-топличко. На мен през нощните полети вимаги ми е студено и искам допълнително одеало. Но ботушите спокойно могат да останат в багажника Peace

точно затова и аз споменах - лека жилетка или друго подобно си е ОК за самолета. Никога не знаеш дали няма да са на 16С климатиците в него Mr. Green обаче последният път имахме пак кофти тръпка - първата половина на салона беше с леко повредена вентилация и умряхме от жега ( добре, че все пак съм по тениска), а задната част при тоалетните беше хладилник  Whistling

# 350
  • Варна
Значи слагам по някое якенце, обличаме се тип 'зелка' - фанелка, пуловер,яке, че да има какво да се маха и носим някоя сгъваема чанта, в която да напъхаме излишното, като слезем в Банкок Peace
Да попитам още нещо, което не срещнах - имали комари и някакви подобни гадини и носихте ли нещо против тях? В хотела и около него не вярвам да има, сигурно пръскат хората... Но когато сте на екскурзия, или на слонинг примерно, имам ли проблем с гадинки някакви newsm78

# 351
  • София
... обличаме се тип 'зелка'...

Много хубаво определение  Mr. Green Винаги се обличам така в самолета - задължително и с някой по-голям шал, който става за всичко.

За комарите си бяхме вземи гривни, които така и не ползвахме.

# 352
Isa - много добре помня твоите шалове и аз напоследък започнах да си взимам поне за мен (знам, че ти и за децата носиш) и наистина е супер удобно Hug
И да - тип Зелка е разковничето  Wink Laughing

Хм - при нас обаче комари имаше мнооооооогоооооо!!!особено в Ао Нанг
На място продават прекрасни репеленти на растителна основа с чудни миризми и много добро действие!

# 353
и кажете дали някои е ходил през април Wink

мъжът ми редовно ходи през май и обикновено  вали, масажен период е, не много плажен
април предполагам че е горе долу същото нямаш гаранция за добро време през целия период

Май е дъждовен, но питането ми е за началото на април. В сайтовете които гледам го дават все още висок сезон ( с уговорката, че нищо не се знае)  newsm78

Последните няколко дни изгледах доста сайтове на хотели докато избирахме и навсякъде цените бяха в 3 категории, нисък, висок и пик, и ниския винаги почва април. Хубавото е, че пък и цените падат чувствително  Laughing И понеже наши приятели искаха да избутаме за Април, за да могат да се присъединят, доста го проучих,накратко, става чувствително по-горещо, като че ли е най-горещия месец, по-дъждовно е, но не и колкото в разгара на ниския сезон, когато пък температурата пада за сметка на дъжда.

Най-сетне се намотахме и резервирахме всичко, началото на Март, нямам търпение вече! Връщам се да ви чета за съвети на място.

# 354
Особено за граничните месеци каквито са Април и Декември определено нищо сигурно няма за времето. Не знам дали тук или в други темички многократно разисквахме и давахме примери за всякакви аномалии и изключения от очакваното.
Нашето съвсем последно ходене в Тайланд през Декември беше предвидено, така че след средата на месеца уж започва 100% сухия сезон, но за разлика от Февруари, когато наиситна не капна и капак дъжд миналия път, сега си имаше чувствителна разлика и от 8 дни поне 4 валя следобяд, което разбира се не е болка за умиране, но пък не беше така приказно слънчево и безоблачно като Февруари. На една от екскурзиите излезе такава буря на връщане в морето, че направо имахме много екстремно преживяване в моторната лодка и огромните вълни Shocked
Дори вечерта на Бъдни вечер се оказа леко халдно ветровито за навън, а резервирането на маса точно отвън преди това беше доста трудно и се радвахме, че успяхме да намерим такава .........та с две думи, не разчитайте на никакви прогнози, дори такива дадени предния ден - на самото място нищо не се знае в определенив момент. Динамиката на въздушните течения е много голяма и почти непредвидима.

# 355
Осведомете ме, моля какво може да се купи от Тайланд/например аналози на маркови часовници, чанти, очила, бижута и др./ , подаръци, сувенири и от къде е най добре да се пазари. Долари или евро е по-добре да се обменят. Ще ходя за първи път от 20 февруари до 1 март. Ще бъда 8 дни в Самуи и 2 в Банкок.

# 356
  • София
iva19690, имай предвид, че "аналозите на маркови..." както ти им викаш са забранени за внасяне в много европейски държави и ако те хванат, че внасяш "аналози" освен да ти ги конфискуват могат и да те осъдят!  Naughty

# 357
В Самуи купувахме сувенири от Натон и бяха по-евтини отколкото в Банкок. В Банкок си купих страхотни чанти, много добри копия за без пари от MBK Mall. В този мол стоките като цяло са копия и е по-евтино.

# 358
Може ли някой да ми помогне с информация от опит за визите? Някой вадил ли е виза на място, на летището?
Току що прекарах половин час със тукашното посолство на телефона, според една служителка не мога да взема виза на място, само през посолството преди заминаване, според другата въобще нямам нужда от виза, ако ще стоя под 15 дни, според сайта мога да взема виза на летището за престой под 15 дни.

# 359
Това за под 15 дни и ненужна виза ми се струва нелепо - май няма такъв филм.
Интересно - тук в посолството винаги попадам на една и съща служителка, не знаех, че има друга Simple Smile
Бях проучвала много преди да заминем първия път и знаех, че 100% може да се вземе виза на място, но не бях сигурна дали на летището в Краби има офис, а за Банкок е абсолютно сигурно, че има и може на място, както и за Пукет, но ние не кацахме на нито едно от двете летища.

Явно, обаче, сега има промени - не сме в списъка за Visa on arrival:

*19 Countries eligible to enter Thailand under the VISA ON ARRIVAL rule:

Bhutan
China
Cyprus
Czech Republic
Estonia
Hungary
India
Kazakhstan
Latvia
Liechtenstein