Тайланд

• 141 781
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
И аз имам същия въпрос с колко пари да тръгна???С колко примерно се плаща един обяд за трима големи хора?И повтарям въпроса зададен преди малко - Ще ми стигнат ли 2000 евро за 10 дни? Praynig

# 691
И аз имам същия въпрос с колко пари да тръгна???С колко примерно се плаща един обяд за трима големи хора?И повтарям въпроса зададен преди малко - Ще ми стигнат ли 2000 евро за 10 дни? Praynig

Около 200 - 300 бата меню в Макдоналдс
 в италиански ресторант с бели покривки и  вино на човек около 1200  бата ( салата, основно (пица или паста) десерт
Меню в Японски ресторант около 700 - 900 бата
Ако се храните от колички по улицата може и тримата да се нахраните за 1000 бата (плодове , сандвичи , скара , десерти, кафе , бира , алкохол )  

# 692
tsvetentse благодаря ЗЛАТНА си точно това ми трябваше като отговор  newsm20

# 693
50-60E за двама за основно + 2 бири в приличен ресторант

# 694
...до пътувалите вече до Тайлнад...оттук ли си взехте от тяхната валута или на място обменихте...някъде прочетох и за sim-карти,които се купуват там...ако може някаква информация...за островите сме си направили програма,но трите дни в Бангкок не сме решили какво точно да посетим...за кратко време максимум забележителности,това е идеята...

# 695
Пари малко от тук за началото -  от Tavex /най-добре/, другите - от там.

# 696
  • Варна
Около 200 - 300 бата меню в Макдоналдс
 в италиански ресторант с бели покривки и  вино на човек около 1200  бата ( салата, основно (пица или паста) десерт
Меню в Японски ресторант около 700 - 900 бата
Ако се храните от колички по улицата може и тримата да се нахраните за 1000 бата (плодове , сандвичи , скара , десерти, кафе , бира , алкохол )  

Mалко не намирам смисъл да сядам в италиански или американски ресторант в Азия , Арабия или Африка да речем.За да се потопя реално и по пълно в обстановката предпочитам микроресторантчетата с по 2-3 маси по пазарите или покрай реката , а също и по готварниците с храна за в къщи около спирките на градския транспорт, и те имат по 2-3 маси където храната може да се опита на място.Типична тяхна и друга азиатска кухня има и в големите търговски центрове или молове.И там както и при нас един от последните етажи е отделен почти само за хранене.

# 697
  • София
На мен там храната ми беше твърде пикантна и през цялото време ядях ориз със зеленчуци. Дори и най - слабо пикантното ми беше люто. Май и пици ядях. Confused

# 698
Пари малко от тук за началото -  от Tavex /най-добре/, другите - от там.

С условието, ако купувате и долари да са след 2001-ва година. Ние бяхме взели съвсем малко бати и долари с идеята да ги сменим там. Така и стана, но поне 30 чейджа ни върнаха с думите, че не приемат долари преди 2001-ва година. Беше меко казано неприятно.  Confused Confused

# 699
Моля никой не се засяга , но въпроса с колко пари да тръгна е безмислен. Ако се пита колко е минимума ясно , но нагоре само небето е над теб.
Затова ще споделя минимума - за около 60 бата/на човек/на хранене  може да хапвате доста прилично от количките. Пликче с ананас 20-30 бата . Ако сядате в Старбукс няма да стигне и за кафето , защото цените са като в Европа и по-скъпо от САЩ.
За пътуване до островите планирайте средно 1200-1800 бата на човек /на екскурзия според това доколко добре може да се пазарите.
Ден на плажа с два шезлонга и чадър е 200 бата общо.

# 700

50-60 евро за едно ядене ли се има предвид?  #Crazy

# 701

50-60 евро за едно ядене ли се има предвид?  #Crazy
Тайланд е евтина страна. Има ресторанти с такива цени, но като цяло моето впечатление е, че цените 2012г в заведенията в Пукет бяха като на средностатистическа квартална кръчка ( не ресторант - а кръчме) в България. На Пи пи бяхме в един от скъпите хотели и там беше по-скъпо, но дори там не сме оставяли 100-120 евро за вечеря  Peace Не се притеснявай Peace

А за джобните, stenk го е казала много добре. Това е широко понятие и много зависи дали ще обикаляш по екскурзии, дали се гмуркаш(джобните ни обикновено отиват за това), дали си шопинг маниак и няма да се върнеш с още един куфар. Има някакъв минимум, но максимума всеки може сам да си определи. Без да ангажирам никого с мнението си според мен 1000 $ на човек, с условието че не се гмурка, биха стигнали за 10 дни Peace

# 702
Картите за мобилните се казват Дитак, продават ги на много места, включително и в СевънИлевън. След като си купиш самата карта, около 100 бата е цената, трябва и да заредиш. Зареждането може да стане с ваучер, купува се също от СевънИлевън или в някой от местата тип Глобул, Мтел. Навсякъде можеш да помолиш да ти сложат картата и да ти заредят определена сума, любезни са и никога не отказват да направят такава услуга. При сим картата има обяснение на командите с които после можеш да си следиш сметката.

# 703
Здравейте и от мен.Simple Smile Следя ви с голям интерес, благодаря ви за полезната информация, момичета! Страхотни сте! Hug Тайланд ми е голяма мечта и дано някой ден успея да го посетя.
maxima,
Скрит текст:
много ме изненада, като спомена за веригата магазини СевънИлевън. Тази година бях в Южна Корея и там също са много разпространени. В почти всички градове ги има, а в Сеул бяха под път и над път. В тях си зареждахме картите за метрото, даже в Пусан нямаше автомати на станциите за зареждане на карти, а точно от тези магазинчета го правехме. Наистина интересно, значи са масово разпространени и в Тайланд?

п.п. Мерси, Асинка. В Европа не съм ги засичала или поне не съм им обръщала внимание досега. И затова попитах.

Последна редакция: пн, 02 дек 2013, 14:12 от Blue_Moon

# 704
7ELEVEN са масово разпорстранени не само в Южна Корея и Тайланд, а по целия свят!

Общи условия

Активация на акаунт