Тайланд

• 141 811
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
  • София - Бургас
Да организираш почивката си сам, без агенция, определено е по - евтино и доста по изгодно, независимо от дестинацията..Казвам го и от личен опит и като туристически агент..Пътували съм и с агенция до Египет, определно с нищо не се ангажираш и не се занимаваш, но реално като се замисля, какво като бяхме с агенция, да ми помахат на летището и да ме посрещнат на следващото, а разбира се трансфера до хотела...Ами, то това е..Но да платя двойна цена, че и отгоре за това, не мисля..повече не..Особено и след опита ми с лична организация, когато през лятото посетихме Барселона..Както и да е, въпрос на личен избор, о-ця, смелост и ред други умения, които сигурна съм всиички притежаваме..
Скоро изкарах курс за продажба на самолетни билети и ще ви кажа компаниите, които летят до Тайланд. Ето някои от тях:

Emirates -  EK
Qatar - QR
Etihad - EY
Qantas - QF
Malaysia - MH
Thai airways - TG

# 91
Скоро познати бяха на чисто културна обиколка - Тайланд през Камбоджа та до Южен Виетнам.
Според тях нямало "нищо по-лесно от това да си организираш сам пътуването там"
Не ми е в плановете засега , но един ден бих направила нещо подобно , а друг път  ще е само за релакс на плажа.

# 92

Emirates -  EK
Qatar - QR
Etihad - EY
Qantas - QF
Malaysia - MH
Thai airways - TG

Gulf Air на пътуват ли вече до там?  newsm78

# 93
Мъжът ми от 20 години си организира сам пътуванията по тази дестинация, никога не сме били с нещо организирано, но мисля, че с малко дете е по-удобно, а и от 1ви път няма как да знаеш всичко.

# 94
Само за лежане на плажа не си струва, според мен - плаж като плаж, да пътуваш 2 дни заради него  Thinking  Но има и много различни от културните обекти за гледане или по- скоро за преживяване. Там почивката е по- скоро много активна, от колкото лежане.

# 95
Мъжът ми от 20 години си организира сам пътуванията по тази дестинация, никога не сме били с нещо организирано, но мисля, че с малко дете е по-удобно, а и от 1ви път няма как да знаеш всичко.

Затова е гугъла, той знае всичко.  Grinning Има и добри пътеписи, при това на български.

Ние в Тайланд си направихме пътешествие из островите и архипелазите smile3549. Спахме на Самуи /любимия ми/, Пи Пи и Пукет + 3 екскурзии с корабчета. И това за 1 седмица.  Общо взето скачахме от кораб на самолет и обратното, но всеки ден беше динамичен, различен и много забавен.
Летяхме с турските авиолинии и съм много доволна, защото полетите бяха нощни, когато мога винаги избирам такива, в сън полета минава по-бързо.  Grinning

# 96
Обадиха ми се от агенцията да ми кажат, че са сменили хотела в Куала лумпур. беше Crown plaza, a сега сме щели да бъдем в Шератон. Ако някой е бил там да каже преебати ли сме  Rolling Eyes
Привет   bouquet  много се радвам, че ще посетиш тези места. Куала Лумпур е много красив град била съм там и ми се иска пак да отида, за хотела няма какво да се притесняваш и Crown Plaza е добър и Шератон разбира се няма как да не е . Все пак говорим за градски тип хотел в който престоя ти се ограничава заради обиколните екскурзии които ще имате през деня. Мога да те посъветвам да не ходите в Китайския квартал всички които отидоха съжелиха за изгубеното време над 3 часа и буклуците който са продавали на сергии или на земята. Горещо препоръчвам да отидете на вечеря на Телевизионната кула има въртящ се ресторант на 360 градуса и на височина около 350 метра (непомня точно).резервацията се прави предварително и е напълно подходящо и за малко дете,имай предвид че се изчаква доста да се качите в асансиорите които са с предружители но пък има много любопитни маймунки които ще ви искат от вас бонбонки и ще скачат по дърветата. Такситата са страшно евтини, само показваш визитка и те откарва, а и удобното е ,че са доста големи като мини ван и можете да сте повече.
Имай предвид
че трансфера летище - хотел е около 1.30мин ( на 75км от града е летището). Климата - много влажно над 80%

# 97
Благодаря ти за изчерпателния отговор и насоки. Макар да бях скептично настроена за т.н. banket hall, в телевизионната кула, мъжът ми настоя и ще посрещнем новата 2011 г. точно там. Имаме организиран транспорт от хотела и обратно до телевизионната кула и новогодишна вечеря със снежанки и дядо мразовци  Mr. Green Дано малката само издържи до толкова късно, понеже обратния трансфер на 01.01 към хотела е в 02 ч. сутринта, но вкраен случай ще си хванем такси. Все пак си мисля, че като има програма и танци, манци, ще издържи детето, то някак неусетно минава времето.  Laughing
Китайския квартал ще го пропуснем, какво друго освен кулите Петронас, трябва непременно да посетим  newsm78
Абе да сме живи и здрави, надявам се всичко да е ок.  Praynig

# 98
http://tsveteli.snimka.bg/?album;aid=93417;pid=1933570
Ето и малко снимков материал  снимки от ресторанта,( не си спомням дали Шератон се виждаше на снимката ще трябва да си намеря дисковете от камерата и там да видя), снимки от града от обиколната екскурзия, която е около половин ден.
Препоръчвам ти да си вземеш детска количка ако й се приспи и вообще без количка да не тръгваш на път.
Петронас - уникални са, може да се качите само до етажа с моста , но и там е с предварителна разервация, точно пред кулите  се намира и най-големия шопинг център на Азия -- Суриа, може да не посещаваш друг. Хубаво и евтино няма  Laughing
Не съм погледнала програмата ви, но ще трябва да имате обзорна обиколка на града не я пропускайте!
Ние също мислим да ходим в Тайланд на Ко Самуи (така ли се казва) все още нямаме резервация  , аз не съм ходила но мъжа ми е ходил и каза че климата е много по добър за почивка в Тайланд, не така влажно като в Малайзия.
Та исках да питам как е медицинската помощ там, ако се наложи да търсим  за малката. Това ме притеснява най-много. Моля тези които са били и са ползвали медицинска помощ да ми обяснят. От малка пътува с нас навсякъде, но в Азия не сме били с нея.
Благодаря Ви предварително   bouquet

Последна редакция: чт, 02 дек 2010, 20:32 от tsvetentse

# 99
За Самуи най-доброто време за почивка е февруари. Peace

# 100
За Самуи най-доброто време за почивка е февруари. Peace
да ние мислим след нова година да е, но кога все още не знаем

# 101
tsvetentse ми то нашето е с един удар 2 заека дет се вика  Mr. Green, Тайланд (Пукет -7 нощувки) и Малайзия (Куала Лумпур - 3 нощувки), та ще видим и част от двете. преди това 2 нощувки в Истанбул, че полета е от там. А докато сме на Пукет се предлага и еднодневна самолетна екскурзия до Банкок, която също мислим да запишем, но тъй като БГ опертора не знае цената, затова още не знаем, а на място ще я научим първия ден като има среща с местния агент за записване  на екскурзиите.  Peace

# 102
tsvetentse
Чак сега разгледах снимките. Много са хубави, дано и ние си искараме хубвао като Вас, само дето стриди не мисля да опитвам  Mr. Green
Наистина са обирджии с новогодишния куверт, ама какво да се прави Rolling Eyes Ще ги преживеем някак си.
Имам въпрос за шопинга  newsm78
Към Цветенце, не ми стана явсно в тоя търговски център Сурия, евтино или скъпо е ?
И към мамите ходили на Пукет, оттам заслужва ли си да си купуваме нещо, визирам преди всичко дрешки и парцалки  newsm78
Да знам колко пари в брой да си взимам приблизително, а и на двете места вървят долари нали?

# 103
Нищо няма смисъл да си купуваш от Пукет. Там обичайните туристически тип неща бяха доста по- скъпи, от колкото по пазарите в Банкок. Не, че не се продават всякакви джунджурии, но не е място за шопинг. Други са ценните акценти там.

# 104
И аз така мисля Peace. Въпреки, че на Камала ( м/у Патонг и Сурин) има пазар но не помня в кои дни. Там има доста евтини неща, но голяма цигания http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs120.snc4/36361_405 … 937_3499912_n.jpg
Още не мога да приема, че няам да ходим. Все отлагам да пиша на хотела и на самолетната компания, че отменяме всичко. Confused

Долари не вървят. Вървят бат-ове. Добрият курс без комисионна се намира близо до Junk Ceylon. Самият вход на практика е перпендикулярен на улица Бангла.
Та, като погледнеш входа на комплекса трябва да тръгнеш наляво по улицата.
Няколко метра след като пресечеш първата уличка има обменно бюро, много надеждно.
Не разбрах къде сте, обаче.

Последна редакция: нд, 05 дек 2010, 22:22 от 10 c's

Общи условия

Активация на акаунт