Тайланд

• 141 852
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
В Пукет това ни е хотела:
http://www.deevanapatong.com/
Знае ли се горе долу какъв е курса долат/бат newsm78 да знам какво да търся  Hug
Ей момичета, благодаря Ви за изчерпателните отговори   bouquet
Пожелавам Ви пак да отидете  Heart Eyes

# 106
Знам го.  Ами значи, така или иначе ще се движиш на юг по улицата пред входа на хотела ви ( т.е наляво), за да стигнеш центъра ( вж. къде е бангла роуд) и там, където пише 'банк', 'банк', 'банк" се обменят парите:)
1 евро мисля, че беше 45 бата мин. година. Но се мени, май накрая купувахме по 49 , но не съм сто процента сигурна.
Виж някой валутен калкулатор.

# 107
Трябват ли някакви ваксини?

# 108
не  Peace, само лекарства за повръщане и разтройство ми казаха да си взема, ако не ни понесе климата и храната  Mr. Green

# 109
вземи си и за слънчева алергия.
ваксини -не. внимвайте със слънцето, защото е силно, а и идвате от зима.
имаме един приятел, който една година си изкара ваканцията в хотелската стая - изгаряния, повръщания и драми около топлинния удар.

# 110
Мъжът и малката ги мажа, та дори ислед 2 седмично юлско-августивско море пак се прибират полубелички  Mr. Green
А аз за съжаление съм алергична към слънцезащитни продукти, вкл. и всякаква козметика със защитен фактор, като дневни кремове за лице примерно. Червило също не слагам, че ако знаете на какво ми става устата и лицето  Mr. Green
Та ми е сложен въпроса, ще си взема тънки дрехи с дълъг ръкав или кърпа ще намятам, или ще пазя някоя сянка.
Все пак ако се наложи какво да купя за изгаряне, понятие си нямам  newsm78
Остават 2 седмици, пък аз нещо не мога да повярвам още че ще ходим, някак си още я няма оная тръпка в душичката Joy, ама другата седмица сигурно ще се появи   Laughing

# 111
Сега е хладен период, около 28- 30 градуса е температурата, няма да има чак такава жега. Аз изкарах без да се мажа, а бях края на март, когато започва горещия период - на Пукет беше 36 градуса, а в Банкок - 42 градуса. Не съм се и пекла, де, все по екскурзии бях, но човек се мярва и на слънце, то няма как. Там банския е основно облекло.

# 112
Аз също не съм се пекла на плажа, затова мажех само лицето. Ние също бяхме по екскурзии. Но в Тайланд продават натурално кокосово масло за предпазване от слънцето. Можеш оттам да си купиш. Проблемът е, че става само за плажа, много е мазно. Ако ти трябва за печене ще свърши работа.
За къпането в морето, не знам дали знаеш, но там има едни дребни, невидими с просто око гадини, които доста парят. Някъде бях чела, че са вид медузи, които се движат по много и минеш ли през тях веднага усещаш.  Sunglasses Не знам дали информацията е била точна, но не е приятно, от личен опит.  Peace

# 113
Аз лежа предимно на плажа  Twisted Evil
Продават продукти от алое за успокояване на кожата, също така минават едни тайландки, които на самия плаж продават алое. Мазането е изключително важно. Само мин. година не съм изгаряла, като прасе, но настоявах много за мазане още от сутринта вкъщи. На мъжът ми за 1в път не му се обели темето:) После ние сме на скутери, и особено навръщане от плаж като пекне това слънце и както е ветровито чувстваш всеки лъч, как те гори.
Аз правя и сериозни слънчеви алергии, но миналата година ги овладях с това мазане и разбира се винаги на сянка, аз нямамм момент в който да се 'пека'. Тенът ми е от водата , защото е много синя и чиста, няма нужда да се пържиш:)
И пак сме много черни накрая.
Ако получиш алергия , само я показваш на аптекарката и тя ти сипва в едни пликченца хапчета и мазило ти дава. Цените са като у нас на лекарствата ( или по-евтини..)

Отказахме самолетните билеит, сега трябва да пишем и на хотела. .. гадост.

Малко за настроение на заминаващите:)))

Тези неща, които парят са яйца на медузи, излизат след средата на февруари, няма да ги хванете.

Последна редакция: вт, 07 дек 2010, 22:23 от 10 c's

# 114
Яйца на медузи, това ли било. Никак не беше приятно, не че това ме спираше, но аз бях в Тайланд в началото на февруари и вече бяха плъзнали гадините.  Twisted Evil

# 115
Е сега като гледах снимките (много са готини) вече ми излезе оная тръпка на очакването, за която говорех  Mr. Green
Вече с нетърпение чакам да събирам багажа   grinning039, пък и още не съм резервирала хотел в Истанбул, та ще помисля сега да се занимавам и стова Laughing

# 116
tsvetentse

Към Цветенце, не ми стана явсно в тоя търговски център Сурия, евтино или скъпо е ?
И
Да знам колко пари в брой да си взимам приблизително, а и на двете места вървят долари нали?
Не е евтино, исках да да кажа,че няма нужда да обикаляш и по другите шопинг центрове за да намериш нещо хубаво и евтино  Mr. Green
Долари не вървят, особенно пък евро, не  че няма да ти ги сменят но курса ще е  Money в минус за теб  Laughing
В Малайзия е добре да се плаща с кредитна карта, ползват се големи отстъпки ( за пазаруване на техника) но това на място може да  се попита          
USD/MYR - 3,1355    малайзиски рингит  ;  USD/THB - 30,004   тайландски бат .  с акуален час от световната борса, в момента борса Азия работи Peace

Последна редакция: пт, 10 дек 2010, 03:03 от tsvetentse

# 117
  • Stara Zagora, Bulgaria
Моля,препоръчайте ми туристическа агенция,която да организира почивки до Тайланд.Благодаря Ви предварително!

# 118
ronisum, не се ли върна вече, да споделиш?

# 119
ОООО тъкмо пишех докато  ит и  Mr. Green
За много години на всички  Hug
Хора забравих да кажа, че искарахме фантастично  Hug
Мъжът вчера ми вика на лято да запазиш билети, че пак ще ходим  Mr. Green
Няма такова преживяване просто. Записахме се на екскурзии
1. Raya Island - уникално за почивка плаж и разходка
2. Пи Пи
3. Зоолигическата градина ( на малката също много й хареса)
4. Пханг На + Джеймс Бонд
5 ПАК на Raya Island - даже мислим живот и здраве другия път с преспиване, видяхме не един а 2 гущера Варани в двата дни  Wink, както и водни биволи, рибки, корали и много кокосови палми и прозрачна топла вода  Grinning
6. Симиланските острови - плувахме освен с рибки с костенурки  от тези защетените огромни  Shocked Ема беше заедно с нас във водата и тя с пояса им се радваше  Mr. Green Такава тръпка няма, та понеже бяхме и тримата във водата нямаше как да се снимаме. Освен това на единия остров имаше едно огромно дърво с накацали прилепи, а също така в гората докато стигнем до другия плаж срещнахме и малка игуана (дребен род)

Имам над 1000 снимки и няма как да Ви покажа всички, но наистина е уникално, просто не може да се опише с думи  Rolling Eyes
Хареса ни много и в Истанбул и в Куала Лумпур, но в Тайланд е уникално  Heart Eyes
В края на месеца съм резервирала за Венеция, ама после ще гледам да се стискаме та на зима да отидем пак към Азия
Абе както не бях ходила почти никъде, сега нещо така ми тръгна тая година  Mr. Green Пожелавам на всички да попътуват тая година поне до едно място и благодаря на всички за полезните съвети които получих тук   bouquet

Последна редакция: ср, 12 яну 2011, 15:50 от ronisum

Общи условия

Активация на акаунт