Тайланд

• 141 878
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
...сега почвам да се ограмотявам за тази дестинация и евентуално индонезия. дано е всяко зло за добро. дайте съвети моля
Еlan, публикувала си докато пишех и не видях.

Споделих вече в темата за Бали, ама и тук да напиша - Тайланд е мястото, определено! Тази зима бяхме и в Сингапур, и в Бали, в Малайзия не съм ходила, обаче.... Абе след Тайланд всичко ми бледнее.

# 181
  • Русе
а и още нещо се сетих. тъй като е ясно че ще трябва да пътуваме с алфатур - какво препоръчвате да включва пакета - само хотел и самолет или и вътрешни разходки - не съм посещавала друга държава и английският ми не е много добър

# 182
Вътрешните разходки може да си ги пазарите на място на половин или една трета цена, не ги купувайте от Алфатур. И без английски ще стане. Вероятно и други от българската група ще правят така, може да се сдружите с някой.

# 183
А тайландците какъв английски говорят простооооо.... Първите 5 дена гледах като отстреляна и се чудех на какъв език ми говорят. Пример - питам сервитьорката дали имат прясна риба и получавам в отговор "фре фи вер наи". Чак на другия ден се освестих, че е казала fresh fish very nice.  hahaha Тъкмо им свикнах и си тръгнах.  Grinning
Вътрешните екскурзии задължително на място, съгласна съм. Ако трябва да е тази година по-добре след дъждовния сезон, т.е. след октомври.

# 184
  • софия
Joy Joy Joy
тен баа мистър, тен баа  Joy
ох, за такива като мен, на които тайланд им е мечта, и които са в яка финансова криза, ни остава само да четем тук и пътеписи  Cry
онази нощ пак откарах до нощите да правя маршрути, да гледам хотели и полети и да смятам
три седмици съм замислила, последните пет-шест дена на бали...
само не се ориентирах от краби директно за бали можем ли да литнем  Mr. Green

айде, плийз, пуснете малко снимки да оплакнеме окото  Peace

# 185
elan , аз друго нещо се сетих Ти в Тайланд може да отидеш целогодишно, ако сама си го организираш, но в твоя случай се налага да ползваш пакет на Алфатур, та - имай предвид, че те не предлагат Тайланд целогодишно!! Имат чартъри на Нова година и за зимата след Нова година. Виж им програмата, разпитай в офиса, но според мен единствения ти шанс е да отидеш сега февруари или март. Следващите им групи ще са чак догодина, а ти тогава няма да можеш да си ползваш правото.

# 186
  • Русе
благодаря за съветите. Пина, агента ми обеща да направи каквото е възможно. аз все още се надявам да стане за египет макар чеее???направо незнам какво да правя, но другите ми дестинации са тайланд, доминикана или тенерифе.но ако не стане края на март началото на април, възможностите ми са лятото или по коледа.направо съм в шах. и въртя тука цяла седмица варианти. затова ми се ще сега на египет да изляза веднъж - да ми мине страха  Laughing, а догодина тайланд да си организирам сама - тайланд и бали и после доминикана - оооххх мечти, мечти. само самолетните билети да не бяха тооолкова скъпи.

# 187
О, Египет е доста шокиращ за първо излизане в чужбина, ама като минеш от там, после нищо друго няма да те стряска. Ако държиш на него, можеш в краен случай да го оставиш за октомври- ноемрви, тогава със сигурност вече ще тече нормален туризъм там. Сега едва ли ще стане, най- рано май, но тогава ще е адска жега, изобщо не мога да го препоръчам.

# 188
... "фре фи вер наи". Чак на другия ден се освестих, че е казала fresh fish very nice.  hahaha
Joy
Нашият гид пък като пристигнахме в хотела и взе да ломоти "тъкет, тъкет". Викам си, тоя пък какво му стана, билети ли иска нещо, кви са тия тикети?! То било "luggage" багажа искал човека! ooooh!

# 189
elan , аз друго нещо се сетих Ти в Тайланд може да отидеш целогодишно, ако сама си го организираш, но в твоя случай се налага да ползваш пакет на Алфатур, та - имай предвид, че те не предлагат Тайланд целогодишно!! Имат чартъри на Нова година и за зимата след Нова година. Виж им програмата, разпитай в офиса, но според мен единствения ти шанс е да отидеш сега февруари или март. Следващите им групи ще са чак догодина, а ти тогава няма да можеш да си ползваш правото.
И аз това си помислих. Не знам на каква стойност ти е капарото, но ако не греша някъде прочетох че е ~300 лв.Със сигурност за Бали и Тайланд ако си ги организираш сама ще ти излезе по-евтино от пакет на туроператор /и на 2те места говорят масово руски Wink/, та мисълта ми е че само разликата ще ти покрие капарото. За Доминикана пък да не говориме, че е пълно с ласт минит оферти, които  са ти на цената само на самолетния билет при редовен полет. Сега от 04/02 имаше оферта 1100 евро за 14дни ал инкл. в 4* с полет от Германия

# 190
  • Русе
При последните събития сигурно така ще стане, mi6i, ще се пробвам сама, макар че ми е за първи път и ще се поозоря с трансфери, хотели и т.н., но никога не е късно да почнеш да правиш нещо ново. единствения ми проблем е че новите неща ме плашат. но смятам че ще се справя, а ако и вие помогнете Hug ще е чудесно - в смисъл със съвети. доколкото разбрах на лято не е удачно за тези дестинации - много валяло, не можах до момента да намеря нищо за края на март началото на април, а  за една седмица - мисля че не си струва полетите до там. в агенцията всичко е скрито в сайта, може пък да подобрят тези дестинации при случващото се в Северна Африка - нали трябва да работят някъде??? може пък да е на късмет за нашата почивка. Grinning, което звучи доста егоистично на фона на събитията там ,но....

# 191
При последните събития сигурно така ще стане, mi6i, ще се пробвам сама, макар че ми е за първи път и ще се поозоря с трансфери, хотели и т.н., но никога не е късно да почнеш да правиш нещо ново. единствения ми проблем е че новите неща ме плашат. но смятам че ще се справя, а ако и вие помогнете Hug ще е чудесно - в смисъл със съвети. доколкото разбрах на лято не е удачно за тези дестинации - много валяло, не можах до момента да намеря нищо за края на март началото на април, а  за една седмица - мисля че не си струва полетите до там. в агенцията всичко е скрито в сайта, може пък да подобрят тези дестинации при случващото се в Северна Африка - нали трябва да работят някъде??? може пък да е на късмет за нашата почивка. Grinning, което звучи доста егоистично на фона на събитията там ,но....
Специално за Бали високия сезон съвзапада с нашето лято. Макар, че вследствие на глобалното затопляне вече не  е ясно кога и къде е сезона Confused Мин. год август, когато няма дъждове по принцип е валяло през ден, а декември когато пък влизат в дъждовния период не. Иначе билетите Ся Бк или Ся Бали са ти ~750 евро и ~850 евро. А за 1седмица според мен не си струва само дългия полет, особенно пък до Бали.

# 192
В Бали не е ли опасно покрай някакви бомби? Мъжът ми твърди, че там туризъм няма вече
Цените как са, плажове , разкажи повече

# 193
В Бали не е ли опасно покрай някакви бомби? Мъжът ми твърди, че там туризъм няма вече
Цените как са, плажове , разкажи повече
Shocked Ние от тия бомби насам 3 пъти вече ходиме Wink и туристите са все повече и повече. Бали се разработва с пълна сила, цените са все още добри, но на фона на 2005г. са около 3-4пъти по-високи в заведенията поне. Иначе хотелите са страхотни, особенно за цената си Wink
Плажа и морето не стават, някъде имало някакъв хубав плаж...но ние до него така и не сме стигнали. Не знам какво те интересува, Бали се развива точно защото там има за всекиго по нещо - сърф, интересна култура и обичаи, страхотни хотели и обслужване за релакс, гмуркане, рафтинг, шопинг Wink

# 194
цените сравними ли са с тези в тайланд или е по-скъпо.
как така няма плажове  не е ли остров..  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт