Тайланд

• 141 896
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
Ехеее - остава сега да кажеш, че ще сте между 19 и 27 Декември и направо ще вземем да си спретнем срещичка на място  Wink Laughing

Досега на Изток все с турците или Бритиш сме летяли, но по очевидни географски причини с турците е било по-добре Mr. Green

# 226
При престой над 8 часа в Доха мисля е необходима и транзитна виза !
Полетите им са и  с едночасов престой в Букурещ (без транзитните пътници да слизат от самолета).
Проверявам едни други полети с тях и ги разниших на молекулно ниво Simple Smile
Наистина в момента  до 30 Септември имат оферти,  които са много по-добри и от турските и от руските  , и като цена и като връзки.

За Аерофлот многото оплаквания са от големи закъснения и отменени полети.
Иначе новият терминал на Аерофлот на  Шереметиево  е за 500 млн. долара...

# 227
Asinka , мислим ние след средата на ноември да си вейнем байрака, че нещо вече забравихме кога сме почивали лятото и умората си казва думата. До декември няма да издържа, а и софия декември е приказна (август също) - всички са на някъде и е кеф голям.
Малката, не всички полети са през букурещ. Има и такива, които май са директно към доха, но забравих кой ден от седмицата точно. Виза за доха май не трябва ако няма да излизаме от летището... Тази транзитна виза странна ми се вижда, но ще проверя, че да не стане някоя беля

# 228
Със сигурност нямат полет ,  дето не минава през Букурещ Simple Smile

Относно визата ето аз какво четох :

"National Bulgaria (BG)          /Embarkation Bulgaria (BG)
Transit Qatar (QA)              /Destination Thailand (TH)
ALSO CHECK DESTINATION INFORMATION BELOW

Qatar (QA)

TWOV (Transit Without Visa):
Visa required, except for Holders of onward tickets for a max.
transit TIRULES/R32 time of 8 hours.

Visa required, except for If transit time exceeds 8 hours and
passenger wants to leave the airport and holds a passport
valid for at least 3 months on arrival, a prearranged STPC (24
hour) visa, issued by the airline is required. 

http://qatarairways.com/bg/en/passport-visa-health.html

Доста съм объркана.

# 229
Ще летим с Катарците само защото независимо от ужасния 8 часов престой, цената за 3-мата с детето излезе 1400 Евро тотал, което досега не ни се е случвало Mr. Green
Asinka провери какво е положението с хотел на летището, защото 8 часа там ще пощуреете Confused Супер малко е летището, предимството му е че има безплатен wi-fi, ние така убихме 5-6 часа последният път.
Иначе май  всички полети на Катарци ще имат стоп в Букурещ Confused

# 230
Ще летим с Катарците само защото независимо от ужасния 8 часов престой, цената за 3-мата с детето излезе 1400 Евро тотал, което досега не ни се е случвало Mr. Green
Asinka провери какво е положението с хотел на летището, защото 8 часа там ще пощуреете Confused Супер малко е летището, предимството му е че има безплатен wi-fi, ние така убихме 5-6 часа последният път.
Иначе май  всички полети на Катарци ще имат стоп в Букурещ Confused

Да, всички ще имат спиране в Букурещ, а за съжаление кофти летището в Доха го видях и чакаме догодина да направят новия терминал. Няма и хотел за съжаление сега, а за 8 часа между 12:00 и 8:00 сутринта не си струва да се излиза в града специално за хотел. Има обаче лаундж срещу 40 Долара на човек с доста приятни условия, където да убием няколко часа.

И в крайна сметка не разбрах дали ни трябва виза ако няма да излизаме, но пък не сме и в транзитна зона newsm78 и престоят ни е малко над 8 часа.............

Последна редакция: пн, 12 сеп 2011, 17:14 от Asinka

# 231
Май някой ще трябва да каже от първа ръка или да пита  агента им в София:

Sofia

Representative Office:
Qatar Airways plc
Regus Sofia City West
53-55 Totleben Blvd.
Sofia 1606

For reservations and ticketing:

Tel: +359 2 9819910
Fax: +359 2 9819912
E-Mail: info@qatarairways-bg.com

Аз купувах билети през сайта им и първоначално идеята беше с еднодневен престой в Доха.
Сложната процедура с визата обаче разколеба нещата . За ден не си заслужава.
Разрових се из сайта и попаднах на това за транзитните визи.

# 232
Ние сме имали престой в Доха, около 6-7 часа, имахме запазен хотел близо до летището и  изкарахме визи на място .  За разходка не може и да става дума, ако не отидеш в центъра.  Нямаше какво да се види освен мръсни улици и безброй араби насядали по тротоарите. Язък, че са толкова богати. Жени по улицата в 8 вечерта нямаше!!!
В началото на година с мъжо се мятаме до Тайланд. Май пак ще пътуваме с Катарците, освен ако не излезе нещо по-изгодно.
В тази връзка искам да попитам някой може ли да ми предложи някое малко островче подходящо за релакс, плаж и дайвинг. Ние не сме по обикалянето на забележителности, а по-скоро по мързела. Мъжа ми е харесал Фи Фи, но аз обичам да го опонирам и искам да намеря още нещо.

# 233
Самуи.. Peace

# 234
за дайвинг не става Wink
И аз точно в момента гледам валидна ли е промоцията на Катарците, защото то е грехота при такава цена на билет да не отскочиме до там Wink Мдааа май всичко са изкупили в ниската цена Close

# 235

нали там по-добрият сезон е нашето лято, а зимата е добре от другата страна Wink в Андаманово море.
Аз доста исках Самуи за декемврийското ни ходене, но навсякъде четох, че тогава водата е доста бурна и не е това, което търсим Sunglasses
По същата причина отпадна и Лангкави - много ме беше впечатлил он-лайн Mr. Green, а освен всичко и връзките дотам не ми допадаха Confused

mi6i
- каква е промоцията, която търсиш с Катарците?

# 236
480 евра, но видях че за Януари няма билети /т.е за навръщане не са в най-ниската цена/. Но хайде да кажем, че и 520 евра става, но ми дава освен онзи престой от 09 ч и  20 ч на връщане Shocked
Може да е само за някой дати, не ги гледах обстойно...

# 237
Асинка, аз съм била там януари - и си беше супер.. Peace
В интерес на истината - не съм се гмуркала там, но пък се размазахме от релакс, слънце и всякакви други удоволствия..

# 238
480 евра, но видях че за Януари няма билети /т.е за навръщане не са в най-ниската цена/. Но хайде да кажем, че и 520 евра става, но ми дава освен онзи престой от 09 ч и  20 ч на връщане Shocked
Може да е само за някой дати, не ги гледах обстойно...

най-вероятно, ако се разтърсиш подробно с много варианти и ще намериш:) обаче този престой....ужассс
ние нали с цената се съобразихме и изместихме датите спрямо нея Mr. Green никак не ми се тръгваше толкова рано, но....нищо Sunglasses

магарчо
- помня аз разказите за Анантара на Самуи Heart Eyes Heart Eyes, но не ми стигна куража да рискувам със сезона. А че понякога човек е късметлия спор няма, само че ние тази година както ни е тръгнала, май не сме от тези с късмета Confused

Току що платих и Air Asia и сме готови, живот и здраве  Praynig

# 239
Asinka, дъждовния период на Самуи свършва януари. Ние бяхме там февруари и беше ок, но в морето имаше от тези парещи гадинки и за къпане на дете не е много подходящо.
 Самуи не става за дайвинг, по-добре Пи Пи .

Общи условия

Активация на акаунт