Как се третира мухъл по стени?

• 25 390
  • 53
  •   1
Отговори
# 30
  • Helsinki / Sofia
Саво - в него и без друго се съдържа белина. Не оставя никакви следи след това. Аз така разкарах мухъл в банята, при положение, че там постоянно се запотяват стените и е доста влажно.

# 31
Жилището ни е тухлено,на 1-ви етаж,старо,без мазе под него.Когато го отремонтирахме преди 4години,сменихме само един прозорец със Саламандер.Друтите прозорци ги сменяхме поетапно през годините.Т.к жилището е ползвано от семейството на съпруга ми,от него знам,че и със старата дървена дограма,която "зееше"от всякъде са имали проблем с влагата.Тогова направихме външна изолация на къщата,отопляваме се с камина на дърва.Сложихме и паркет,който се поду на места.Може би влияние оказа и факта,че го сменихме,когато вече бе застудяло,а и не изчакахме замазката да изсъхне.Заживяхме ноември месец и стените започнаха да "стоят"мокри на места,появи се мухъл.Започнахме да пръскаме със Саво и да проветряваме всекидневно.В другите стаи сменихме дограмата с по-нисък клас,направихме и вътрешна изолация на детската и спалнята.Сега в хола е най-топло и там стените продължават да са мокри на места,но няма видимо мухъл.В детската изчезна,а в спалнята,която е наи-студена изобщо няма.Лошо е и,че сушим дрехите в хола до камината.Другата година ще боядисаме с подходяща боя и ще купим влагоуловител.

# 32
  • Helsinki / Sofia
1. Купете си сушилня като начало. Сушенето на дрехи в стаята също допринася за мухъл.  Naughty

2. На дограмите, които сложихте, сетихте ли се да поискате да сложат саморегулиращ се вентилатор за автоматично проветряване, които се монтират във фалца на прозореца. Така по-ефективно ще се предпазите от повишаване на влажността и опасност от поява на мухъл в помещенията.

3. Друго, което сега ми хрумва  newsm78, да не би да има някъде теч по самия блок, защото тогава колкото и да изолираш, да измазваш, да подменяш дограма - пак ще има теч и ще ти се подува паркета. Допитайте се до някой специалист и проверете и този вариант. Струва ми се доста вероятен.  Thinking

Успех!  Simple Smile

# 33
1. Купете си сушилня като начало. Сушенето на дрехи в стаята също допринася за мухъл.  Naughty

2. На дограмите, които сложихте, сетихте ли се да поискате да сложат саморегулиращ се вентилатор за автоматично проветряване, които се монтират във фалца на прозореца. Така по-ефективно ще се предпазите от повишаване на влажността и опасност от поява на мухъл в помещенията.

3. Друго, което сега ми хрумва  newsm78, да не би да има някъде теч по самия блок, защото тогава колкото и да изолираш, да измазваш, да подменяш дограма - пак ще има теч и ще ти се подува паркета. Допитайте се до някой специалист и проверете и този вариант. Струва ми се доста вероятен.  Thinking

Успех!  Simple Smile
1.Струва си да се замислим.
2.Не за съжаление.
З.живеем в семейна къща на 1-вия етаж.Теч със сигурност няма.
Благодаря,че отдели време за моя проблем! Hug

# 34
  • Helsinki / Sofia
Deyzi, все пак ти пожелавам успех с борбата с мухъла и влагата.  Praynig Проверете все пак да не би някакви тръби, които са вътре в стените някъде да правят конденз!

# 35
Сменяш дограмата,имахме този проблем много дълго време.Препаратите помагат,но временно,мухълът се появява отново Peace

# 36
  • Helsinki / Sofia
jeni80, както писа deyzi, те два пъти сменят дограма.. и въпреки това има проблем

# 37
Извинявай пропуснала съм точно това да прочета.Когато ние си правехме ремонт и сменяхме и вътрешната изолация по същата причина,знаеш ли че тухлите бяха слагани както им падне,и уплътнени тук там,и имаше големи фуги от където влизаше влагата.Може и тук това да е проблема.Ние така за първа година се спасихме от мухъла PeaceУспех  bouquet

# 38
  • Helsinki / Sofia
Тухлите не са слагани, където им падне, а вероятно са поставени не плътно залепени, за да може къщата да диша... но е само предположение, моля да не ми се нахвърляте   bouquet

# 39
Не се нахвърлям мила,а обяснявам.В сграда сме не в къща и едва ли са поставяни така за да диша,защото освен да влиза влага друго не става. smile3525

# 40
Колко време трае ефекта на Саво?

# 41
Последно пръсках лятото и от тогава на третираните места няма видимо мухъл.

# 42
  • Helsinki / Sofia
Последно пръсках лятото и от тогава на третираните места няма видимо мухъл.

На етикета на препарата е написано, че при нужда се повтаря.

# 43
Аз взех най-обикновен антимухъл и процедирах по следния начин: понеже ако пръскаш директно остават кръгли петна по стената (при мен е боядисана с латекс),аз излях антимухъла в един леген ,взех една гъба за миене на чинии,топих и "замазвах" по стената .Не останаха никакви неравномерни следи,а мухъл още нямам.Въпросната процедура я направих преди около 7-8 месеца  Peace

# 44
Здравейте,мами!Искам да попитам остават ли бели петна по стените от "Саво"?

Общи условия

Активация на акаунт