Какви изследвания ви назначиха след 2 -ри мисед аборт

• 78 656
  • 417
  •   1
Отговори
# 75
Включвам се в темета от позицията на "моя опит". Много е важна точната диагноза, защото един път може да е случайност, но втори или трети път Недай Боже, едва ли. Когато на мен ми се случи, АГ-специалистите , при които ходех платено, си вземаха
таксите за прегледите/ отелно за двата/ и ми казваха така е трябвало да стане. Един от завеждащите В АГ-болница дори каза:
"Една жена и с краката нагоре да я вържеш, щом е писано...., то и моята дъщеря претърпя същото......", т.е. няма причина.
Но аз нали съм си инат, лесно не ме убедиха, позачетох се, без да имам медицински познания и попаднах на научни статии на Доктор-биолог от Ева- Медикал-Варна / тогава беше в "Чайка"/, където на достъпен език обясняваше за коварността на микроорганизмите, причиняващи полови болести- уреяплазма, микоплазма, хламидия и пр., които в буквалния смисъл разяждат плода, предизвикват инфекция и водят до сп. аборт. Прежалих парите и без да имам никакви оплаквания и видими признаци, без да предполагам за резултата, въпреки , че нямах никакъв сексуален опит преди да забременея и да ми се случи нещастието, си направих ДНК- тест за 5-6 показателя "насляпо" и.........Ударих "Бинго" по два показателя.  Мноого МЕСЕЦИ НАРЕД ЛЕЧЕНИЯ С РАЗЛИЧНИ АНТИБИОТИЦИ, и накрая Д-р Савулева ни преписа правилния, така победихме тия гадини. В заключение изгубихме доста време, но благодаря на бога, че не послушах АГ лекарите, които посещавах/ сигурно щях щях да имам още сп. аборти/, а послушах сърцето си, че причина не може да няма.
Желая късмет на всички, сблъскали се с този проблем.

# 76
Zdraveite na vsichki az imam podoben problem i tarsia otgovora sred maiki i jeni kato men pochystvali razocarovanieto na poredica aborti ,iskam da vi popitam ? imam dve jivo rodeni deca bez nikakvi problemi povreme na bremennostta sled vtoroto imam mnojestvo aborti pojelanie okolo7pieh protivozachatachni no vse gi propyskah imam edin spontanen no se izchistih sama smisal bez abrazio  sled tova zabremeniah normalno no vaznikna problem /finansov/poradi koeto se naloji da napravia abort po-jelanie v 13g.s i tova beshe poslednia pat v koito iamh normalna bremenost   sega ot minaloto liato na sam se opitvame da imame treto i rezyltata e dva poredni miseta edinia kyxo iaice v 6-7g.s a drygia mised v 10-11g.s kakvo da pravia i na men kato i na vas mi predpisaha dejyrnite lekarstva folika ,dyfaston, i niakakav xormon progesteron ako ne se laja. I taka poslednia mi abort beshe na 26.02.2010 doki me posavetva da izchakame pone 6 meseca do sledvashtia opit ot tova koeto chetoh po-temata moje i da ne se chaka no molia vi ako niakoi ima podoben slychai ili nablydenie da mi pomogne mnogo mi e machno mnogo iskam oshte edno detence sega sam na 29g. i neznam tova ima li znachenie  neiskam da si mislite che sam negramotna ili bezotgovorna prosto taka se slychvashe mojebi losh kasmet organizma mi othvarliashe postavianite spirali a xapchetata zabraviax Molia pishete shte vi bada mnogo blagodarna

# 77
Zdraveite na vsichki az imam podoben problem i tarsia otgovora sred maiki i jeni kato men pochystvali razocarovanieto na poredica aborti ,iskam da vi popitam ? imam dve jivo rodeni deca bez nikakvi problemi povreme na bremennostta sled vtoroto imam mnojestvo aborti pojelanie okolo7pieh protivozachatachni no vse gi propyskah imam edin spontanen no se izchistih sama smisal bez abrazio  sled tova zabremeniah normalno no vaznikna problem /finansov/poradi koeto se naloji da napravia abort po-jelanie v 13g.s i tova beshe poslednia pat v koito iamh normalna bremenost   sega ot minaloto liato na sam se opitvame da imame treto i rezyltata e dva poredni miseta edinia kyxo iaice v 6-7g.s a drygia mised v 10-11g.s kakvo da pravia i na men kato i na vas mi predpisaha dejyrnite lekarstva folika ,dyfaston, i niakakav xormon progesteron ako ne se laja. I taka poslednia mi abort beshe na 26.02.2010 doki me posavetva da izchakame pone 6 meseca do sledvashtia opit ot tova koeto chetoh po-temata moje i da ne se chaka no molia vi ako niakoi ima podoben slychai ili nablydenie da mi pomogne mnogo mi e machno mnogo iskam oshte edno detence sega sam na 29g. i neznam tova ima li znachenie  neiskam da si mislite che sam negramotna ili bezotgovorna prosto taka se slychvashe mojebi losh kasmet organizma mi othvarliashe postavianite spirali a xapchetata zabraviax Molia pishete shte vi bada mnogo blagodarna

# 78
Включвам се в темета от позицията на "моя опит". Много е важна точната диагноза, защото един път може да е случайност, но втори или трети път Недай Боже, едва ли. Когато на мен ми се случи, АГ-специалистите , при които ходех платено, си вземаха
таксите за прегледите/ отелно за двата/ и ми казваха така е трябвало да стане. Един от завеждащите В АГ-болница дори каза:
"Една жена и с краката нагоре да я вържеш, щом е писано...., то и моята дъщеря претърпя същото......", т.е. няма причина.
Но аз нали съм си инат, лесно не ме убедиха, позачетох се, без да имам медицински познания и попаднах на научни статии на Доктор-биолог от Ева- Медикал-Варна / тогава беше в "Чайка"/, където на достъпен език обясняваше за коварността на микроорганизмите, причиняващи полови болести- уреяплазма, микоплазма, хламидия и пр., които в буквалния смисъл разяждат плода, предизвикват инфекция и водят до сп. аборт. Прежалих парите и без да имам никакви оплаквания и видими признаци, без да предполагам за резултата, въпреки , че нямах никакъв сексуален опит преди да забременея и да ми се случи нещастието, си направих ДНК- тест за 5-6 показателя "насляпо" и.........Ударих "Бинго" по два показателя.  Мноого МЕСЕЦИ НАРЕД ЛЕЧЕНИЯ С РАЗЛИЧНИ АНТИБИОТИЦИ, и накрая Д-р Савулева ни преписа правилния, така победихме тия гадини. В заключение изгубихме доста време, но благодаря на бога, че не послушах АГ лекарите, които посещавах/ сигурно щях щях да имам още сп. аборти/, а послушах сърцето си, че причина не може да няма.
Желая късмет на всички, сблъскали се с този проблем.

Neznam i az kato vas mislia che problem ima i dvata pati na miseta sled 3-4sedmica i az i majat mi imahme silno parene pri polov kontakt neypisyema bolka siakash me rejat s noj parvia pat ne obarnah vniamnie no  vtoria biah sigorna che iam vrazka spomenah na lekaria no yoi nishto ne kaza vednaga sled aborta vsichko se opravi bez lekarstva ili mazila nishto prosto akkto se poiavi i taka izchezna

# 79
  • София
bibsi765, не ми харесва да ти отговоря така общо, но първо си намери читав лекар, който има опит с такива проблеми. Не си писала дали са ти назначили някакви изследвания и този прогестерон без изследване ли ти го назначиха?
Моля те пиши на кирилица, че едвам се чете.

# 80
Да отележа присъствие и аз. Нова съм във форума. Днес преживях кюртажа от втория мисед. Имам едно раджане преди 5 години след асистирана репродукция. Миналата година се решихме за второ и тръгнах по доктори, защото бях убедена, че хормоналние ми проблеми не са изчезнали и бях права. Но слава Богу след първата стимулация за мое учудване и забременях. Но в 7 г.с. направих мисед. Последва един кюртаж, после задържане на кръв и втори кюртаж след 3 дни. Абе един малък ад. След няколко месеца почивка един неуспешен опит инвитро, много нерви, в следствие на които и паническо разстройство. "Всички екстри". И през фувруари отново видях двете чертички, но за кратко. Вчера отидох да се запиша на женска консултация и изненада, плода няма пулс, спрял развитието си в 7 г.с. и днес на кюртаж. Дано са ме изчистили добре и не се пвтаря процедурата.
Иначе за изследванията днес се чух с проф. Кременски и след Великден ще ходиме с мъжа ми. Дано се установи причината, че от сега ме е страх какво ще се случи при следваща бременност. Ако искате след консултацията ще споделя как е минало и какво са ни назначили.

# 81
и аз се записвам тук  Simple Smile
Имам два миседа вече - естествено след втория направих куп изследвания - генетични, умунологични, щитовидна жлеза, тромбофилии...........уж сме открили проблема, макар че аз си мисля, че съм пропуснала нещо.........всички резултати са добри, само намалена активност на ензима за фолиева киселина и хетерозиготна мутация (в момента не мога да посоча точно гена), според коята повишен риск от тромбоза 4-8 пъти. Хеми ми се иска да вярвам, че това е причината, хем не ми се вярва, а и генетичката каза, че вероятността два поредни пъти това да е причината не е голяма. Сега не знам какво да си мисля - пия аспирин протект и повече фолиева киселина и стискам палци - дано този път да успеем, че не ми се минава пак през всичко.

# 82
и аз съм с 2 мисед аборта. след втория направих генетични за тромбофилия и усвояване на фолиева киселина, антифосфолипидни антитела, нк клетки, полови хормони, хормони на щитовидна жлеза - излязоха проблеми...
може да си каже, че сама си назначих изследванията- съжалявам че не си ги назначих още след първия аборт

може ли да споделите при кои лекари ходите и дали сте доволни , защото аз все още съм в лутане на правилния лекар

# 83
  • София
На мен ми е трудно да препоръчам точен лекар, също много се лутах и ми отне повече от година да изровим проблема. Най-разумно ми се вижда ( в зависимост от кой град си) да потърсиш информация в сайтовете на клиниките за лечение на репродуктивни проблеми, там обикновено пише дали извършват диагностика и лечение на спонтанни аборти. Аз лично посетих веднъж клиниката на доц. Конова в Плевен и честно казано съм доволна (макар, че съм от София). Тя не се прояви като комерисиална личност и всичко, което ми препоръча ми каза, че мога да си го свърша в София.

# 84
botzy не знам какво да ти кажа с препоръчването на лекар - доста е трудно и аз не знам дали съм попаднала на точната лекарка, но поне се държи внимателно и поне те помни, защото ходих и при една друга от МД, от която не останах много доволна - имах чувството, че всички там са конвейр, а и тя все въртеше и сучеше към нейното си, макар да и казвам, че няма проблем да стане - проблемът ни е после. и затова се отказах да ходя при нея. При третата при която отидох за консултация ми каза същото, както и моята докторка и затова реших да остана при нея. Макар, че честно казано и аз съжелявам защо още след първия мисед не назначих изследвания. но ...минало...сега стискам палци този път да е наред..........вече нямам търпение до след обяд да видя какво става.........и не знам дали от нерви или.............като че ли почва да ме стяга корема и ...........много ми се иска утре да мога да извикам ДАААААААААААА

# 85
еми70, дано щом чакаш да имаш положителен резултат. Аз вече изпитвам ужас от това, че мога пак да видя двете чертички.
аз съм при андреева от клиника щерев, но засега нямам конкретни впечатления, защото аз си отидох с направени вече самосиндикално изследвания и нищо не сме действали повече, защото се оказа, че моя проблем е най-вече ендокринен и тя не там не може да помогне.
Но се чудя дали това, което тя предлага е правилната стратегия- при положителен тест почваме някакви терапии, и то не сме решили още какви, защото нямам тромбофилия а само високи нк клетки и то бяха високи преди 4 месеца сега не знам какви са им стойностите.
Та тя смята при положителен тест да пуснем пак нк клетки и да преценим дали има смисъл от вливания. Иначе задължително фолиева мета, аспирин протект и еутироксина. Чудя се дали да не я помоля да го почна аспирина още когато започнем с опитите- не че това ще е скоро newsm78

Да ви питам тези, които сте с отклонение в усвояването на фолиевата - с 35% намалена усвояемост- по колко фолиева пиете

# 86
  • София
botzy аз съм с 35% неусвояване на фолиевата и д-р Сигридов ми каза да пия *1,обаче когато бяхме при генетичката за изследвания на кариотип на мен и мъжа ми,тя погледна изследванията от тромбофилия/което е ок/ и за фолиевата и ми каза да пия *2 неофолик +1 таблетка обикновена да ми се вържат 1000,например я има в общите витамини, но аз пия 2* неофолик мета в крайна сметка реших да послушам генетичката,но не пия още една обикновена
Относно стратегията при+тест,при мен е подобно,знаш имаме и сходен проблем: та: при +тест-ТСХ задължително!!! пак НК клетки изследване/ до сега не показаха проблем/, аспирин протект, още нещо си-там в клиника Надежда го правят,Утрогестан/ нормално/  и разбира се лтироксин -евентуално повишена доза

# 87
  • София
botzy аз съм с 35% неусвояване на фолиевата и д-р Сигридов ми каза да пия *1,обаче когато бяхме при генетичката за изследвания на кариотип на мен и мъжа ми,тя погледна изследванията от тромбофилия/което е ок/ и за фолиевата и ми каза да пия *2 неофолик +1 таблетка обикновена да ми се вържат 1000,например я има в общите витамини, но аз пия 2* неофолик мета в крайна сметка реших да послушам генетичката,но не пия още една обикновена
Хммм Thinking на мен защо нито генетиците нито АГ-то не ми каза нищо за тези 35%, от МД ме изпроводиха с изречението че нищо не било това  Twisted Evil

# 88
  • София
Хммм Thinking на мен защо нито генетиците нито АГ-то не ми каза нищо за тези 35%, от МД ме изпроводиха с изречението че нищо не било това  Twisted Evil
Нямам представа защо не са ти казали нищо.При мен още докато чаках изследванията от Геника ми се обадиха по телефона да ми кажат за 35% и че има начин да се намесим,като това ще ми каже генетика или АГ то.
Освен това фолиевата не се натрупва,така че не пречи да се пие особено когато има и проценти неусвояване-мое мнение.

# 89
botzy чакам да видя дали е пораснало  Praynig, защото предните два пъти приключвахме на този етап.
Аз пия по 4 табл дневно фолиева к-на обикновена - и аз има 35 % нам усвояемост. Предпочитам обикновената фолиева киселина, а не тази мета, защото не вярвам на прозводителя (лично мое мнение). Докторката каза, че две са достатъчни, но аз реших да си ги увелича - все пак е хранителна добавка, като всички витамини де, че поне половината от обявеното количество да се резорбира. Макар, че при втората докторка, при която ходих и вече казах, че не съм доволна от нея - та тя каза, че нямало смисъл от фолиевата киселина, изцяло отрече аспирина и фраксито (това ми беше казала генетичката евентуално че трябва да взимам), а каза само прегнил. Аз нямам проблем с хормоните - нито тези на щитовидната жлеза, нито половите хормони. Та вкрайна сметка сега съм на аспирин протект и досега съм сложила 4 амп прегнил 5000.  Аспиринът го почнах след като видях положителния тест.
А ти не се страхувай от двете чертички - горе главата, следващият път всичко ще е наред. Аз ти говоря така, но и мен си ме е шубе. В интерес на истината този път се изненадах, че е станало - бях решила, че този месец (когато е станало бебчо) съм го пропуснала, защото имах много пътувания и така.........

Общи условия

Активация на акаунт