Какви изследвания ви назначиха след 2 -ри мисед аборт

• 78 718
  • 417
  •   2
Отговори
# 150
И при мен беше така - НК клетки повишени, а Т-лимфоцити под норма. Когато я попитах доц. Конова ми каза, че тези показатели са взаимосвързани, т.е. когато НК клетките растат, Т-лимфоцитите понижават стойността си, ако НК влязат в норма и Т-лимфоцитите ще влязат, т.е. разглеждай го като един единствен проблем.  Peace
Аз имах и антифосфолипиден синдром, но с терапия всичко мина добре.  Simple Smile  Изпращах всеки месец кръв по куриер в Плевен, за да следя тези показатели, когато не можех да пътувам. Ако можеш да ходиш редовно на изследвания по време на бременността би било добре. Помня, че накрая се оказах и с увеличени тромбоцитно-левкоцитни агрегати (PLA), въпреки че преди това бяха в норма, та ми увеличиха фраксипарина профилактично за последните два месеца.
Желая ти успех!  Hug Както и на всички момичета, които сега тръгват по този път! Тревогите са много, но накрая е прекрасно! Grinning

# 151
И при мен беше така - НК клетки повишени, а Т-лимфоцити под норма. Когато я попитах доц. Конова ми каза, че тези показатели са взаимосвързани, т.е. когато НК клетките растат, Т-лимфоцитите понижават стойността си, ако НК влязат в норма и Т-лимфоцитите ще влязат, т.е. разглеждай го като един единствен проблем.  Peace
Аз имах и антифосфолипиден синдром, но с терапия всичко мина добре.  Simple Smile  Изпращах всеки месец кръв по куриер в Плевен, за да следя тези показатели, когато не можех да пътувам. Ако можеш да ходиш редовно на изследвания по време на бременността би било добре. Помня, че накрая се оказах и с увеличени тромбоцитно-левкоцитни агрегати (PLA), въпреки че преди това бяха в норма, та ми увеличиха фраксипарина профилактично за последните два месеца.
Желая ти успех!  Hug Както и на всички момичета, които сега тръгват по този път! Тревогите са много, но накрая е прекрасно! Grinning

При теб колко бяха NK и каква терапия ти бе назначена ?

# 152
Здравейте!Преди 3г. и половина правих инвитро с още едно момиче. И при двете беше неуспешно, но аз после забременях, а тя за това време има 5 стимулации с инвитро и още 2 трансфера на замразени ембриони. При последните два опита /след лапароскопия са и отрязали тръбите, за да се застраховат срещу хдросалпингс, а при хистероскопия са отстранили преградата разделяща матката на две/ е имало бременност първо едноплодна, втория път от един ембрион се развива двуплодна с еднояйчни близнаци, но и в двата случая след втори месец спира сърдечната дейност на бебчетата. Вливали са й фраксипарин по схема. Правила е генетични и имунологични, но няма установен проблем при тези изследвания. Мъжа й отказва да си направи генетични, даже й прави спънки за следващ опит инвитро /а имат право на още два опита със средства от фонда/. Много ме боли за нея и много искам да й помогна. Моля помогнете със съвет. Доколкото разбрах рядко влиза да чете във форумите и затова си позволявам да потърся помощ от нейно име. Момичето е много изстрадало, а нямам идея какво да я посъветвам да направи, за да открият причините за абортите. Нейната лекарка /бившата моя/ явно също няма идеи, а и от моя личен опит знам, че не във всички случаи прави всичко което може да се направи, за да се стигне до раждане на бебе. Затова във вас ми е надеждата да помогнем. На всички желая успешна бременност и раждане на живи и здрави бебчета!  Hug

Последна редакция: нд, 01 авг 2010, 01:15 от Dji-djo

# 153
Момичета, да ви питам някоя от вас пускала ли е микоплазма,уреаплазма и хламидия в КИРМ Плевен или задължително трябва да отида в София.
Благодаря Ви! Hug

# 154
Аз моите изследвания навремето съм ги правила във Варна в една частна лаб-я, която вече неработи, доста пъти ги правих, докато излязат отриц., бяха точни, т.к са ДНК, нищо, че не бяха правени в София.

# 155
Zdraveite na vsichki az imam podoben problem i tarsia otgovora sred maiki i jeni kato men pochystvali razocarovanieto na poredica aborti ,iskam da vi popitam ? imam dve jivo rodeni deca bez nikakvi problemi povreme na bremennostta sled vtoroto imam mnojestvo aborti pojelanie okolo7pieh protivozachatachni no vse gi propyskah imam edin spontanen no se izchistih sama smisal bez abrazio  sled tova zabremeniah normalno no vaznikna problem /finansov/poradi koeto se naloji da napravia abort po-jelanie v 13g.s i tova beshe poslednia pat v koito iamh normalna bremenost   sega ot minaloto liato na sam se opitvame da imame treto i rezyltata e dva poredni miseta edinia kyxo iaice v 6-7g.s a drygia mised v 10-11g.s kakvo da pravia i na men kato i na vas mi predpisaha dejyrnite lekarstva folika ,dyfaston, i niakakav xormon progesteron ako ne se laja. I taka poslednia mi abort beshe na 26.02.2010 doki me posavetva da izchakame pone 6 meseca do sledvashtia opit ot tova koeto chetoh po-temata moje i da ne se chaka no molia vi ako niakoi ima podoben slychai ili nablydenie da mi pomogne mnogo mi e machno mnogo iskam oshte edno detence sega sam na 29g. i neznam tova ima li znachenie  neiskam da si mislite che sam negramotna ili bezotgovorna prosto taka se slychvashe mojebi losh kasmet organizma mi othvarliashe postavianite spirali a xapchetata zabraviax Molia pishete shte vi bada mnogo blagodarna
Пиша ти на лични с молба да споделиш кои са тези 5-6показателя, които си изследвала.
Момичета от форума ме посъветваха да направя микоплазма, уреаплазма и листериоза.
Всеки следващ път си казвам край - спирам до тук, но толкова ми е болно и все нещо ме човърка от вътре - къде точно е причината, та това да се случва вече трети път... просто ембиона спира да се развива в самото начало 5-6г.с.
Благодаря ти!  bouquet

# 156
Sisoni1 според мен не е от инфекциозни заболявания- те са инцидентни.  А за тромбофилията знам, че често се проявява по-късно, защото тогава кръвта на плода, се свързва с тази на майката.  Висока кръвна захар рядко допуска изобщо забременяване. Остават щитовидна жлеза, някакъв имунитет, нещо с лигавицата на матката и закрепянето на ембиона- но тук не съм запозната много. Единственото, което знам е, че трябва да има поне 12 дена, ако не се лъжа  newsm78 от овулация до МЦ, за да се закрепи добре.

# 157
Ами не знам и аз вече какво да изследвам - имам проблеми с ТСХ хормона, но беше влязъл в граници след година и нещо прием на еутирокс, НК клетките също от 27% бяха намалени до 9% преди вливанията. Кръвната ми захар е ОК. Бях чела, че тези микроорганизми убивали плода в ранна бременност - та за това реших да ги изследвам тия гадини - просто друго не ми идва наум Hug

# 158
Бях чела, че тези микроорганизми убивали плода в ранна бременност - та за това реших да ги изследвам тия гадини - просто друго не ми идва наум Hug
Вярно е, и аз съм чела доста по въпроса навремето по принуда.
 Ами аз имах и урея и микоплазма, но моят сп.а-рт беше по-късно към 10-11 с./доколкото помня от преди 10-на години/.  Третите гадини не съм ги чувала, но то има различни видове, така, че нормално е да не ги зная всичките.

# 159
Привет на всички . Общо по темата понеже имаме различни проблеми и аборти в различни месеци. Мога да споделя и аз имам два големи спонтанни аборта в 20 и 17 седмици . Знам само от прочетеното а и от проведени консултации че абортите през първите 3месеца до 12 г.седмица се дължат на имунологични проблеми ако всичко друго е наред . При аборт който е  след 12 седмица свързан с PROM -лекарите го отдават на бактериална или вирусна инфекция
Иследванията които ми назначиха бяха имунологични които вие вече знаете но и ДНК-вагинални секрети за Микоплазма Уреоплазма Цитомегаловирус Гонореа, Гарданела вагиналис ,Хламидия плюс бактериялна микробиология за бета хемолитични стрептококи, е коли и др които се правят стандартно
Руптурата на амниона най вече е свързана с навлизането на бактерии през влагалището към матката.

# 160
Вие намерихтели причината за вашите спонтанни аборти и решихтели го ?

# 161
Направи си генетични за тромбофилия в Генетичната лаборатория на Майчин дом. Не са скъпи, нито болезнени и поне ще отхвърлиш една вероятност.

# 162
При аборт който е  след 12 седмица свързан с PROM -лекарите го отдават на бактериална или вирусна инфекция
Моят беше преди 12 седм., но причината беше урея и мико-плазма /също безболезнени изследвания/.

# 163
Направи си генетични за тромбофилия в Генетичната лаборатория на Майчин дом. Не са скъпи, нито болезнени и поне ще отхвърлиш една вероятност.
[/
quote]
Направих си но бях в помалка седмица ,мислв 7 или 8 Др Дяволов ми ги беше назначил и според това иследване трвбваше да пия само аспирин протект , Това беше и според Катя Тодорова . Друго иследване което съм правила ,непосредствено след аборта -бяха хормони на щитовидната жлеза ТАТ и МАТ всичко беще в норма само имах много завищен ТАТ но и това според К.Тодорова не е причина за аборт в кисна седмица .Сега година и половина след аорта смятам да повторя същите иследвания за да видя когато няма бременност какво ще покажат . Ако не намеря причината ме е страх да забременя.

# 164
Сурела ,да възможно е ,бактериална инфекция да предизвика и в по малка седмица . Аз написах най-общо ,според това какво казват лекарите и какво съм прочела . Ще се опитам да намеря статията която съм чела и ще я отпечатам. При мен на вагинален секрет не се намери бактериална инфекция ,но въпреки това ми се пукат водите. Лекарите казват че проникват бактерии от влагалището  към матката а то не е стерилно както знаеш. просто бактерийките си живеят в някакво равновесие там . По незнайни причини проникват и атакуват амниона-а той е стерилен и така се стига до неговото разкъсване. Като например се сещам ако имаш хламидия или др от този сорт .Като хламидия може да е отрицателна на вагиналния тест а положителна на кръвен. И в този случей трябва да се лекува . Това е една от причините.

Общи условия

Активация на акаунт