Уред за гладене Steam-O-Power

• 18 746
  • 11
  •   1
Отговори
От доста време гледам реклама на този уред за гладене,ама като Тома Неверни първо искам да попитам тук дали някой го е ползвал и дали наистина е толкова лесно гладенето с него... newsm78
Моля,споделете...

# 1
Аз го поръчах, нямам ютия в момента, та реших да пробвам с това. Дано да върши работа, поне на мъжа ми ризите (спортни, памучни) да мога да изгладя. Казаха, че до 10 дни ще дойде по куриер, цената му е около 85 лв. Като пристигне ще споделя. За пръв път взимам нещо от този сайт.

# 2
  • Paris, France
Този уред не може да замести ютия или преса за гладене тъй като без притискане между 2 плоскости няма как влакната да бъдат "фиксирани". Не може да изглади риза в никакъв случай. Удобен е при пътуване. Мъжът ми има такъв и го ползува за да заличи гънките от дрехите, престояли сгънати в куфара. Той не глади, това е като парочистачка. Със същия успех може да закачите дрехите да съхнат на закачалка, аз така правя. Много от дрехите изглеждат добре - дънки, тениски, някои рокли, плюшени дрешки, но не и ризите.

# 3
Невена, подозирах, че няма да е особено ефективен, но се полъгах по рекламата. Нищо, то и моят мъж все е в командировка, ще му го сложа в куфара.
А това гладене с пара, което е екстра в някои скъпи сушлни машини, всъщност само маркетингов трик ли е?

# 4
  • Paris, France
Здравей,

Аз нямам сушилня и почти не ползувам ютия, малък жест към природата. Функцията пара на сушилните е за изглаждане на гънки, примерно от простора, от щипка, от намачкване в пералня. Виждала съм функцията в действие на една сушилня LG. Бива, но в никакъв случай не замества гладене с натиск, преса, ютия, манекен.

Вярно е, че ютията захабява дрехите и не постига ефекта на пресата. Моят мъж си дава ризите на химическо чистене. Пак ги перат, но ги гладят на манекен и резултата е идеален. Ако си говорим честно, няма домашен уред, който да може да постигне ефекта на професионалните машини с които разполагат в ателиетата за химическо чистене. Те имат много екстри - заоблени повърхности, вакуум, подплата за копчета итн, но са много скъпи и обемни. Виж тук какво представляват, последния линк е видео:
http://www.fujistar.net/index.html
Забележи изгладения маншет с идеални плисета нагоре по ръкава на последната снимка!
http://link7.streamhoster.com/?u=fujistar&p=%2Ffujistarwmv.wmv&odaid=4739

Има и други преси за панталони, сака итн.

Има домашни манекени, които гладят с горещ въздух и щадят материята с доста добри резултати, но не могат да направят ръб на ръкава, например. Този глади добре с изключение на последния сантиметър долу, който е в панталона и не се вижда и ръба на ръкава, който също не се вижда под сакото.

http://www.innovations-report.com/html/reports/process_engineeri … report-29650.html

Има едни домашни сушилни, като хладилник, дето уж гладят, но ефекта е същия като ако закачиш дреха на закачалка. Моите чаршафи, които не гладя са същите като ги сгъна добре и сложа на парното или на закачалки с клипове на вратата.

Сушилнята е удобство, няма какво да се лъжем, но хаби страшно много ток. Ако няма, обаче друг вариант, върши работа, но трябва отделна, не комбинирана с пералня, защото те освен ток хабят и вода за едно пране, с нея охлаждат, което за природата е много зле. За сушилня трябва барабана да е голям. Това е.

# 5
Благодаря на Nevena Virolan за подробното разяснение.Явно този уред не върши много работа,но си мисля дали пък не е ефективно за бебешки и детски дрешки,защото май и дезинфектира с тази пара,пък е и удобно за голямото количество дрехи,които трябва да минат през ютия...
Моля Veniz да сподели като си го получи  Peace

# 6
  • Paris, France
Не, не е ефективно. Най-ефективно за дезинфекция е пране на висока температура, над 60°, но и то е ненужно всеки път. Гладенето не допринася с нищо за хигиената на дрехите, защото, въпреки високата температура, периодът, в който плата е подложен на нея е недостатъчен. Ако не ми вярваш, пробвай да изгладиш една миризлива хавлия вместо да я изпереш и сама ще се убедиш.

По време на първата бременност ме посъветваха, че гладенето е безсмислено. Синът ми е недоносен и лежа в кувьоз, но и в болницата не гладят дрешките. Не съм гладила ничии дрехи, освен за красота.

Сушилнята на високи градуси наистина дезинфекцира, но може да свие някои дрешки, а и дрехите се скапват по-бързо. Във всяко спално бельо и особено матраци и възглавници има кърлежи. Затова винаги слагай гумено непромокаемо покривало на матрака, независимо, че възрастните не се напикаваме Laughing. Моите всичките легла, включително матрака на разтегаемия диван са с такива покривала непрекъснато. Имам и едно голямо резервно. Аз имам алергия към кърлежи и ако има, като се събудя съм цялата в обрив и сърбеж. Случвало ми се е в хотели и къде ли не. Оправям се като слагам покривало, нямам проблем. Моята алергия не е тежка, но веднъж или 2 пъти годишно пера цялото легло без матрака - възглавници, юргани, гумено покривало. Пера ги веднъж със студена вода и веднъж на 60°. Има такива дето се перат и на 90°, но не ми се купуват нови. От опит, даже тези, на които пише 40° се изпират на 60 и нищо им няма Laughing.

Аз съм гледала 2 деца, едното на перящи пелени без да ползувам сушилня в малко жилище. Нищо не гладех. Важното е да са изсушени добре, от двете страни, да няма мухъл. Аз суша на закачалки и са като нови. Много стерилност не е добре за имунната система и в по-късна възраст предразполага към рак. И биберони не изварявах, нито стерилизирах.

# 7
Вчера ми пристигна този уред за гладене. За нищо не става обаче, грам не успя да изглади едни дънки. Мислех си, че поне леко намачкани дрехи ще глади, но не. Ще го дам на дъщеря ми да си играе с него, за друго не става.

# 8
  • Paris, France
Вчера ми пристигна този уред за гладене. За нищо не става обаче, грам не успя да изглади едни дънки. Мислех си, че поне леко намачкани дрехи ще глади, но не. Ще го дам на дъщеря ми да си играе с него, за друго не става.
- за тия пари ще и купиш друго за игра. Моят съвет - върни го и си вземи парите обратно! За тези пари ще си купиш хубава ютия.

# 9

Защо не го върнеш? За тези пари ще си вземеш 2-3 сносни ютии.

# 10
Да, ще прочета какво пише в сайта относно рекламации. Ама детето май скъса опаковката, това май е проблем.

# 11
Да, ще прочета какво пише в сайта относно рекламации. Ама детето май скъса опаковката, това май е проблем.

Да, опаковката трябва да я цяла, май е трябвало да я пазиш.

Общи условия

Активация на акаунт