Графика на БТ. Моля за мнението ви ! 1.2

• 15 866
  • 785
  •   1
Отговори
# 60
bebe26 и аз от този месец меря ректално и също мога да кажа, че графиката ми изглежда доста различна от предходните месеци. Все още е рано за О, но ще чакам и ще видя дали има нещо по-различно от оралното мерене.
Виждам, че имаш положителен овулационен тест, така че няма какво да му мислиш...действай.
А ако може да споделиш каква марка тест ползваш, ще съм благодарна, защото аз този месец почивам от бебеправеното, заради правена цветна снимка (която показа проходимост на тръбите), и ще чакаме заради ренгена да не стане фал. Но от следващия смятам отново да атакувам и искам да я хвана таз овулация и с тест за по-сигурно.

Успех ти желая!!! Hug

# 61
Искам да си сложа графиката за мнения обаче не знам как се прави Embarassedнякой ще може ли да ми кажи  bouquet Rolling EyesПредварително  благодаря!!!

# 62
  • Манчестер
Ела79, и аз съм за ову на 26-ти ден  Peace . Гледай ти  newsm78 много интересна стана тая твоята  Thinking . Имаш моите палчета  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed давай смело  luvbed

# 63
Момичета, здравейте,

От известно време кликам на графиките Ви и Ви чета в тази темичка. Аз за първи път меря БТ и графиката е в подписа ми. Меря орално - така ми е най-удобно и съм много стриктна, всяка сутрин в 7.00 се събуждам и меря.
Моля Ви, погледнете ми графиката - наслагала съм всичките възможни - и кажете как ви изглежда. Имам дълъг цикъл - средно 40 дена.
Много мерси предварително.
Поздрави,

# 64
neti85 върни се назад в темичката, където вече обяснявах на някоя съфорумка как да си сложи графиките в подписа...

mausidreams, добре ти изглежда графиката. Ову тестовете от другия месец почни да ги правиш по-раничко и отбелязвай и церквилната слуз. Успех!  Peace

Lili86, пиши на кирилица  Naughty И въпросът ти изобщо не е за тая тема... Потърси във форума, има много теми за ранни признаци на бременност и кога най-рано да се прави тест за бременност...  Peace

# 65
Разрових се заради спада ,който имам днес и ето какво намерих:

"Терминът имплантационен спад е често използван за обясняване на спада в лутеалната фаза около периода на очакваната имплантация (7-10 ден след овулацията). В същото време този пример не е винаги реултат от бременност, терминът е често използван защото е подходящ за обяснението на спада и защото този пример по-често се появява по графики с бременност, отколкото при липса на бременност.  Има няколко фактра, които ще ви помогнат да разберете защо това спадане или покачване на температурата е по-често срещано при графики, завършили с бременност.
1. Жълото тяло нормално достига върха на  продукцията на  прогестерон и започва да се редуцира в средата на лутеалната фаза. При цикъл, в който е настъпило оплождане това е спасено когато ембриона се имплантира и продължи производството на прогестерон, докато плацентата не започне сама да произвежда хормони.
2. Естрогенът обратно на прогестерона намалява температурата. Вторичното повиашаване в средата на лутеалната фаза може да е причина за рязко понижаване на БТ. Това може да обясни защо понижаването на БТ  около средата на лутеалната фаза при цикъл без настъпило оплождане. Нивата на естроген при настъпила бременност са по-вискоки от тези при един овулаторен цикъл.
Когато видите такова покачване/понижаване на температурата в средата на Вашия цикъл, това не дава 100% гаранция, че е застъпила бременност. Докато сте имали полов контакт във фертилните дни имате шанс да сте бременна без значение как изглежда графиката Ви"

Сега вече си обяснявам защо почти след всяка О на 5-ти ден имам спад на температурата.Досага си мислех,че температурата спада само при бременност
Лек ден момичета

# 66
   Здравейте мили момичета ! Ела , много хубава информация , Благодаря  Hug  bouquet

ВИжте моята ОТКАЧЕНА графика този месец , според мен това е в резултат че спрях всички лекарства , без фолиевата и витамините ! Вие какво ще кажете , как мислите  Hug

# 67
  • Манчестер
Шуши, вярно много откачена  newsm78 . Не знам какво да ти кажа,  не съм компетентна  Sad .
Момичета не се старайте, графиките ви да са перфектни  Peace Фертилити казват че няма перфектна графика, важното е да се нанасят редовно стойностите. каквито и да са те  Peace . Има и по-откачени графики от тази на Шуши и пак бременни. Има графики които като ги погледнеш 100% бременни, да ама цикъла настъпва и няма бременност, а има и шантави и пак бременни  Peace
Успех на всички  Praynig Praynig Praynig fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

Еличка,  Hug нищо обезпокоително не виждам ако има спад. Нормално е  Peace

# 68
bebe26 и аз от този месец меря ректално и също мога да кажа, че графиката ми изглежда доста различна от предходните месеци. Все още е рано за О, но ще чакам и ще видя дали има нещо по-различно от оралното мерене.
Виждам, че имаш положителен овулационен тест, така че няма какво да му мислиш...действай.
А ако може да споделиш каква марка тест ползваш, ще съм благодарна, защото аз този месец почивам от бебеправеното, заради правена цветна снимка (която показа проходимост на тръбите), и ще чакаме заради ренгена да не стане фал. Но от следващия смятам отново да атакувам и искам да я хвана таз овулация и с тест за по-сигурно.
Здравей Лейди Ю, започнах да ползвам О тестове от 10-я ден, защото за миналия месец руския сайт ми показа О на 11-я ден, а ФФ си ми показва О на 13-я ден. Вчера вечерта и днес сутринта ме боляха леко яйчниците!
Вчера не сме действали, нещо бяхме изморени и двамата, тази вечер със сигурност ще действаме. Т още не се е повишила, надявам се утре сутринта да е поне 36.9, нали така? за да има О, трябва да е по-висока от досегашните Т....
Остава ми да чакам, и да видя този ректален метод дали ще ми помогне или изясни нещо!

# 69
  • София
Bebe26
гледам с теб заедно ловим, много са ни сходни нещата този месец Simple Smile давай да си стискаме палци и да бременеем заедно Hug

# 70
ШУШИ,аз мисля че не е  трябвало да спираш дуфастона. Мисля,че съм ти го казвала и ще продължавам, защото поред мен имаш нужда от това лекарство. Графиките ти го показват. Когато имаш О ,то лутариалната ти фаза е прекалено къса, което е показател за прогестеронов дифицит. В по дълъг план, дуфастона ще ти помогне и регулира цикъла ти. Hug
Знам,че ти е трудно да определиш О,тъй като дуфастона се пие след О. Знам и че е трудно , когато нямаш възможност да си правиш фоликуметрия всеки месец, а в нашия случай сигурно и по няколко пъти.
Ще ти кажа аз какво направих.Първоначално когато ми предписаха дуфастон (нямах О) го пиех по схема от 16-ти до 26-ти ден.Тогава все още не знаех много, вярваш на лекарите. Когато започнах повече да чета и прочетох,че дуфастона подтиска О се уплаших и веднага отидох при лекаря си.Той ми каза да не се притеснявам и че дуфастона ще ми помогне в дългосрочен план.Ще помогне да се нормализира цикъла ми, ще спомогне дори да имам О. Така,че аз може би около година и половина пих дифастона по схема.В момента в който( след отслабването ми) вече имах доказана О и определа от мен по метода на базалната температура започнах да го пия от деня следващ О до момента в който ми дойде.Дано да съм била от полза Hug

# 71
Благодаря много desitalee,
ще започна с ову-тестовете по-рано. С ЦС пробвах също, но не се получава - не мога да кажа това ЦС ли е или са течностите на мъжа (ние честичко се "наобичваме"). Почти през целия цикъл въобще не мога да разбера какво става. Но тестовете и БТ ще комбинирам и следващия месец, разбира се, само, ако има нужда - Надеждата не те оставя, докато не дойде Лелката.

Хубав ден, момичета и мерси за инфото, ela79!

# 72
Bebe26
гледам с теб заедно ловим, много са ни сходни нещата този месец Simple Smile давай да си стискаме палци и да бременеем заедно Hug

Hug Нюклиър, да, наистина графиките са сходни, аз за първи месец меря БТ ректално и нещо се обърквам, предишните 2 мерех орално, и на втория месец ми бяха ясни някои неща. Но ще изчакам да видя какво ще стане!
Стискам палци и за теб!!!  Hug

# 73
    Добра вечер ! Благодаря ви много за мненията по моята графика ! Ще те послушам Ела и още утре ще се взема дуфастон и ще го започна , дано се оправят нещата !  Hug

# 74
Ела, мисля, че цикълът е ановулаторен. Надявам се да не съм права, но за съжаление това показва графиката.  Confused
Шуши, за съжаление твоята графика също показва ановулаторен цикъл и не виждам смисъл да пиеш дуфастон.
По този повод - да, момичета /Ела и Шуши/ прогестеронът е важен, но дуфастона не е панацея. Когато яйцеклетката е некачествена жълтото тяло също е некачествено, а точно то произвежда прогестерона след овулация и в тези случаи дуфастона обикновено не помага, затова не мислете, че като пиете дуфастон всичко ще е наред с прогестерона и лигавицата и не си го изписвайте сами. Лекарите са затова.  Peace Преди време в темата пишеше едно момиче - Денис, тя е много запозната с целия цикъл и какво се случва по всяко едно време в половата ни система и пускаше едни много хубави картинки и обяснения за всичко. Мисля, че сега пише предимно в Зачатие и ако искате може да се консултирате с нея по въпроса, но най-добре е да се ориентирате към добър лекар по стерилитет.  Peace
mausidreams, ову на 20 ден. Много добра графика, успех!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт