Бременна,но объркана

• 9 561
  • 169
  •   1
Отговори
# 105
 Щом ви се ражда, раждайте. Всяко дете е дар.Трябва да се мисли ,обаче преди да се вземе едно такова много важно решение. Тук не става въпрос за игра на кукли и утре не можеш да се откажеш. Ние, изкуфелите дъртофелници също сме били на 18 и все още си спомняме какви мисли са ни минавали през главите на тази възраст. Работете върху себе си - сега му е времето и това ще ви помогне да станете едни страхотни майки. Образовайте се, улегнете, реализирайте се професионално. Майчинството няма да избяга.
Прекалено лично някой от нас приемат спора в тази тема.

# 106
  • София
Да подкрепя "колежките" дъртофелници. Деца пазете се като правите секс бе, не е толкова трудно. За мен е безотговорно да раждаш на тази възраст, защото се е случило да забременееш.

Последна редакция: вт, 29 дек 2009, 21:28 от eddy6

# 107
  • Ботевград
А вие от къде сте толкова големи философки,че да твърдите,че детето ми е станало случайно?Да съм казвала"Еми случи се и ще раждам"..

# 108
А вие от къде сте толкова големи философки,че да твърдите,че детето ми е станало случайно?Да съм казвала"Еми случи се и ще раждам"..

Момиче спри се бе  Shocked Авторката на темата явно е забременяла случайно... Не те виждам да си много зряла. За да станеш майка (родител) се изисква да си много търпелива.

# 109
Ами с такива хора,които не спират да обиждат и най-търпеливия човек ще се изнерви...то верно не се спряхте и вие Crossing Arms

# 110
  • Ботевград
Аз никой не съм обидила с нищо(а ако има такива който са се засегнали да ме извиняват).Нямам никакви намерения да обиждам никой.

# 111
Та по темата.За мен ученичка да живее с мъж на тези години си е направо абсурдно Rolling Eyes и то чак пък с разрешението на родителите...разпусната работа. Какво възпитание да има тя относно сексуалната култура,като техните гледам не им пука за нея щом са позволили такова нещо. Хубаво нещо са децата,ама на тия години дето нищо не си видяла от живота и тепърва ще се развихряш незнам. После и ти ще пишеш в тоя форум.

# 112
Да подкрепя "колежките" дъртофелници. Деца пазете се като правите секс бе, не е толкова трудно. За мен е безотговорно да раждаш на тази възраст, защото се е случило да забременееш.
Според мен няма значение на колко години си забременяла при положение,че и ти и бащата искате детето.Това,че бебето е станало непланувано няма никакво значение.Факта ,че родителите искат да го задържат говори добре за тях.Значи мислят ,че са готови..доколкото някой може да е готов да стане родител.Аз родих на 20год. и смятам ,че си гледам детето много по-добре от други майки по големи от мен.Това колко акъл имаш не зависи от годините..колко хамави майки "дъртофелници" има  Laughing
Бременеей си спокойно(независимо,че не разбрах от кого е пусната темата Laughing) и по спокойно Peace

# 113
  Айде стига сте подскачали на тема собствената ви родилна възраст! Има си отделна тема за това.
  Ако авторката иска ценни житейски съвети да вземе да се включи най-сетне!

# 114
Това колко акъл имаш не зависи от годините..колко хамави майки "дъртофелници" има  Laughing

Зависи, моето момиче, зависи. И живетйският опит от годините зависи.

# 115
  • в моя гьол
Колко от вас ще натиснат случайно забременялата си дъщеря да направи аборт, за да не "пропилее и съсипе" буйната си младост, а?
И то при положение, че ясно и категорично ви е заявено, че детето е желано.
Като гледам мнозинството биха...
И хич не ми излизайте с номера - това на мен няма да се случи, щото дятетУ е възпитано, израсло в стабилна семейна среда, подковано и дресирано кое е важно в жУвота.
Говоря хипотетично, но пък хипотетично, реално...на всеки може да се случи.

# 116
Това колко акъл имаш не зависи от годините..колко хамави майки "дъртофелници" има  Laughing

Зависи, моето момиче, зависи. И живетйският опит от годините зависи.
Прозвуча като прабаба ми Laughing Толкова навивни възрастни хора.
Защо реши,че зависи?
Знаеш ли какви патки на по 40 години познавам? Дето обясняват,че тяхното дете е най-исканото,най-обичаното,родили са го явно във вълшебната за този форум възраст=30+,а детето им прекарва 2/3 от времето си на село при баба и дядо. Мама не знае какво обича да яде детето й,какви оценки изкарва в училище,каква музика обича да слуша. НО ИНАЧЕ аз трябва да приема по дефаулт,че тая е по-добра майка от мен,защото е по-дърта?!
Госпожо,преди да ръсите бисери като този,първо се замислете защо съществува поговорката "Не питай старило,питай патило" и тогава ми обяснявайте за житейския опит и акъла,че зависел от годините!

# 117
Не казвам,че всички по -възрастни майки са "заспали Гани",но има и такива.Дето вика Miss мецанка
Цитат
"Не питай старило,питай патило"
Все пак всяка майка си отговаря за своето дете,но съм забелязала тенденция,че възрастните майки..имат по-"възрастни" разбирания така да се изрека.Аз родих на 20,защото тогава с почувствах готова да отгледам дете.Бях се наживяла предостатъчно и сега си гледам детето без да изпитвам нужда да си вея гъзЪ SunglassesВсичко си е до човека и неговата лична преценка.
RLZ   млади майки  newsm20

# 118
Мен майка ми ме е родила на 20, забременяла е на 19. След това се е развела с "баща ми" (някъде към годинка - две да съм била). И днес ако я питаш дали е било грешка ще каже само - бракът ми беше грешка, но раждането на дъщеря ми най-хубавото нещо, което получих от този брак.

Да, на тези години сме склонни да грешим. Но всъщност можем да сгрешим на всяка възраст.
Аз имам прекрасна майка, прекрасно детство, прекрасни спомени. А майка ми не съм чувала никога да казва, че си е пропиляла живота като ме е родила толкова млада. Убедена съм, че не го и мисли.

Само че има едно много важно условие - аз съм била планирана и абсолютно желана.
Но ако бременността е случайна, ако е нежелана, ако момичето не е сигурно в избора си, в момента, в желанието си - според мен по-добре да прекъсне тази бременност. Едно дете, за да бъде щастливо, най-вече трябва да е желано. И това момиче ако има и най-малко съмнение, че не му е сега времето, че й се дивее, че не е готова да стане майка, ако не е убедена, че точно той ще е най-добрия баща на децата й - по-добре да не ражда.

Няма правилна и грешна възраст за раждане на дете. Според мен.
Всичко опира до готовността да си родител. И до желанието.

# 119
На 20 години си мислех, че съм голяма и зряла с ехеее какъв опит зад гърба си в сравнение с 15 годишните.
На 30 години пак си мислех за голяма и натрупала опит и се смеех на акъла си от преди 10 години.
Сега пък се чудя с кой акъл съм се имала за много опитна на 30 години ...  Tired

Но ме накарахте да се замисля какво бих направила ако моята щерка се прибере на 18 и каже, че е бременна. Мисля си, че един родител не може да вземе решение, може само да подкрепи детето си и да му представи плюсовете и минусите и на двете възможни развития на нещата. Лично аз не бих искала детето ми да стане родител толкова рано. Знам, че ще се справи чудесно, че ще е добра майка, но живота на 20+ с дете е един, а без дете друг ...

Общи условия

Активация на акаунт