Бременна,но объркана

• 9 559
  • 169
  •   1
Отговори
# 60
Абе вие тука със всичко ли така драматизирате? Peace

# 61
Естествено, това е ДиС, все пак.  Mr. Green

# 62
Да станеш родител не е игра,не е експеримент,каквото стане...,а огромна отговорност.Когато си узрял,годов да създадеш дете,отговорността е сладка,приятна,а когато не си ,е доста тежка и непосилна.

Не драманизираме,но аз не виждам и нищо веселяшко в това да си дете и  родител едновременно.Има и изключения разбира се,когато хората узряват на много по-ранна възраст,но това най-често е точно поради такива случаи,когато са били принудени от малки сами да се грижат за себе си или са преживели загуби...

# 63
Вие пък на какво обърнахте темата!Момичето се чудеше какво да прави,а не дали приятелят и е подсъдим,че живеят заедно от 3 години.Не е много трудно да се изчисли,че ако завършва следователно задължително има навършени 18 години,а би трябвало и 19 да направи скоро.За сведение имах съучничка,чието гадже е 9 години по-голям от нея и от 15 годишна живееше с него в дома на родителите на момичето и с пълната им подкрепа.Имам приятелка,която от 5 години е с приятеля си(от септември съпруг).От 2 живее с него,бременна е в 8 месец,а завърши тази година.Това да родиш на тези години в никаквъ случай не е такава трагедия!Майка ми като ме е родила на 18 да не да си е съсипала живота?Имам съученичка,която роди на 15 и пак си ходи по дискотеки,пък и прекрасно дете си има.Като имаш бебе спираш да живееш така ли?Както си го направите е!

А всеки сам кове съдбата си.И това,че някои не са озрели до 30 години за дете,други са готови и на 18!

Както казах, изобщо не знаем годините на момичето - може пък и да е на 19 ...
То и майка ми е родила брат ми на 18г., ама дали е успяла да обърне внимание на себе си в тези крехки години? От както я помня все работи и отглежда деца и внуци.  И моля те не ми говори, че 18г момиче е готово да стане майка, че и чак узряло. Никой не е готов да стане родител. И аз се чудех в болницата след раждането, като ми казваха сестрите - почивай си тук, че скоро няма да можеш да го направиш.  Ма още първия ден в нас след изписването, схванах за какво са ми говорели.

# 64
Да станеш родител не е игра,не е експеримент,каквото стане...,а огромна отговорност.Когато си узрял,годов да създадеш дете,отговорността е сладка,приятна,а когато не си ,е доста тежка и непосилна.

Не драманизираме,но аз не виждам и нищо веселяшко в това да си дете и  родител едновременно.Има и изключения разбира се,когато хората узряват на много по-ранна възраст,но това най-често е точно поради такива случаи,когато са били принудени от малки сами да се грижат за себе си или са преживели загуби...
Аз за друго говорех,не за това дали е веселяшко да си дете и родител едновременно. А и не виждам тук да става въпрос за деца родители.... newsm78

# 65

Аз за друго говорех,не за това дали е веселяшко да си дете и родител едновременно. А и не виждам тук да става въпрос за деца родители.... newsm78

Joy Да де на 18 в личната карта ти пише пълнолетен, ама дали става дума за големи хора е друг въпрос.

# 66
Е всеки си носи глава на раменете и не всяко същество от женски пол на 18 години е жена в буквалния смисъл на думата.
Но има и много,които наистина са зрели и могат да гледат деца на тази възраст!

# 67
Е всеки си носи глава на раменете и не всяко същество от женски пол на 18 години е жена в буквалния смисъл на думата.
Но има и много,които наистина са зрели и могат да гледат деца на тази възраст!

Като цяло на 18 ти липсва опит,липсва ти рутина,тогава би трябвало да започваш да се учиш да гледаш сам себе си,а не и да се грижиш за бебе.Е става,ако тате носи,мама меси,но не мисля,че това трябва да е решението.Всеки трябва да си носи отговорността,и тази на децата е на техните родители,а не на бабите и въобще на чужда постоянна помощ.
Има и на 35,които не са готови да се разделят с безгрижието за да станат родители,но не говорим за частния,а за общият случай,пък и нали авторката не е пуснала тема-бременна ,но сигурна в себе си,а обратното,значи и тя спада към общият ...

# 68
Като цяло и ти си права,но както каза има жени,на които и на 35 им липсва опит и рутина,така че обобщенията са излишни.

# 69
Тъй де, ама авторката на темата явно си е решила проблема, щом не е драснала и ред повече...

# 70
  • Ботевград
И аз съм на мнение,че има и такива хора които и на 100 да станат са си пак безотговорни и не мислят за семейства.На днешно време е модерно да си поживееш до 30 и тогава да се сещаш за деца и то без да се жениш ами на "семейни начала".По-малко са тези които вземат решение на 17 или 18 да гледат дете като уж по този начин си "съсипват живота" и то защото нямат време за "ходене"...Ми по тая логика всички трябва да си "живеем" до към 30 и тогава да раждаме,че не сме имали време да испитваме удоволствията от живота..и на сватбите да децата ни някой ден да сме едва ли не по на 60-70 години бабички.Имам една позната дето все водеше теории,че като родиш млад ти отива живота и какво ли още не...и накрая какво..Роди на 30 и нещо и един прекрасен ден(нали вече си е поскитала),си завела детето на детска градина и учителката казала на детето"Леле каква млада баба си имаш".... newsm78

# 71
И аз съм на мнение,че има и такива хора които и на 100 да станат са си пак безотговорни и не мислят за семейства.На днешно време е модерно да си поживееш до 30 и тогава да се сещаш за деца и то без да се жениш ами на "семейни начала".По-малко са тези които вземат решение на 17 или 18 да гледат дете като уж по този начин си "съсипват живота" и то защото нямат време за "ходене"...Ми по тая логика всички трябва да си "живеем" до към 30 и тогава да раждаме,че не сме имали време да испитваме удоволствията от живота..и на сватбите да децата ни някой ден да сме едва ли не по на 60-70 години бабички.Имам една позната дето все водеше теории,че като родиш млад ти отива живота и какво ли още не...и накрая какво..Роди на 30 и нещо и един прекрасен ден(нали вече си е поскитала),си завела детето на детска градина и учителката казала на детето"Леле каква млада баба си имаш".... newsm78

Sick  #Crazy Абе момиче, ти от глупост ли написа последните редове ooooh!  Явно не се усети, колко момичета тук са станали майки на тази възраст... Crazy

# 72
Е и,какво като са казали на майката баба,чудо голямо!Както споменах,майка ми е детска учителка вече 30 години,и от нея съм чувала много пъти да казва,че деца на по-възрастни родители(за над 30) са по-умни,мислят по-логично,обръща им се повече внимание в къщи и като цяло са по-напреднали от останалите и това е съвсем нормално да е така.Това пак в общият случай,не говоря за изключения.Една майка на 30 може да даде много повече на детето си,от една такава на 18,която сама не е стигнала до много истини.

# 73
 Thinking
  Леле, направо ме накара да се замисля... Wink
 Защо толкова егоистично разсъждаваш? При раждането на едно дете има поне трима засегнати - майката , бащата и най-вече детето.
 На колко години ще бъда на сватбата на синовете си и дали ще изглеждам като бабичка не са най-добрите аргументи за вземането на решение да се роди един човек. Този човек ще има нужда от много неща , които на 18 е трудно да се предвидят и подсигурят.

# 74
  • Ботевград
Ами точно това казвах и аз(без да засегна някой),че повечето жени раждат късно на днешно време.А тези които са забременяли по трудно са изключение разбирасе.Аз говорех за тези които започват да мислят за деца в по-късна възраст.И точно поради тази причина,че почти всички както казваш сте на тази възръст ,не удобрявате раждане на 18 или 19!!Това е извода от всичките тези страници писане на едно и също.

Общи условия

Активация на акаунт