Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 55-та тема

• 117 918
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
Бени, рецептата е на Ванчето, но аз не ги правя на топки, ами ги разточвам. А глазурата.... разбих един белтък мноооого хубаво на сняг. После почнах по малко да сипвам пудра захар, докато стана доста гъсто. И това е. Но отчитам, че може и по-гъстичко да беше, разтече се по някои сладки.

# 436
Леля Ог благодаря за комплимента имах неуспушни опити за питка и както си я сложа във фурната така си излиза същата и сега съм много щастлива че се получи  Crazy
Тортата крем а ля крем  по рецептата на Petty толкова вкусна стана, че снощи правих пак.

# 437
Благодаря, момичета! Много се радвам, че ги одобрявате! Hug
Краси, Трейси, Леля Ог,   bouquet

Поли, чудни са ти еленчетата, как се сети за рогцата... Hug

Леля Ог, правя си фунийки от пекарска хартия и ако се налага резвам връхчето, ако ли не така шприцовам...някои по-тънки, други не..как дойде...е, искам толкова тънки да ги докарам ама нмам си приспособления и тази година така  Simple Smile

# 438
suni4ka и аз съм така с питките, не ми стават много, но имам и някои късметлийски опити  Laughing
esy и аз така искам, но ми се струва, че и сместта трябва да е по-твърда, моята май не беше достатъчно гъста. Нищо, другата година по-добре  Laughing Или да зъбаркам още няколко дози все пак  newsm78 Joy

# 439
Хаха, и аз така се чудя....
Колкото повече гледам, толкова повече се чудя да забъркам, че те тези вече не останаха...само се молят за по още една  hahaha

# 440
  • гр.Златица
Е,макар и спам, не мога да не се включа с поздравление към Веси - ежкото е чуден и както малката каза: "Мамо,ежкото на тази леля е мацата на нашия Ежко!"  newsm10
И имам въпрос към Гелева,ако случайно прочете : Назад видях салата от ряпа,но рязана на филийки,а по нашия край ряпата само се стърже...та...въпроса ми е - класически ли се овкусява тази салата или има нещо специално и ...не люти ли?

....чудни бисквитки си направила, polin_a

# 441
Леля Ог ще можели линк към рецептата за меденките на Ванчето

suni4ka къде мога да видя рецептата за тази торта на Пети

# 442
Краси, близначе за меденките вижте тук. Рецепта - от медения ми линцер, после изкопах докато са топли като на Ванчето

Аз по тази рецепта правих и миналата година и стават страхотни  newsm10

# 443
Леля Ог ще можели линк към рецептата за меденките на Ванчето

suni4ka къде мога да видя рецептата за тази торта на Пети

ето го линка за тортичката
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=17465
само че в крема сложих два пудинга които разтворих в 2ч.ч мляко +4-5с.л. захар

# 444
didibu, по коя рецепта прави щолена? Правила ли си и друг път по нея? Питам заради вкуса дали знаеш какъв е. Аз още се чудя дали да се хващам, защото миналата година ядох едни мини щоленчета, донесени ми от Гърция, и като опитах от нашенското Метро преди месец, ми то няма нищо общо. Онези бяха превъзходни Heart Eyes.
polin_a,извинявай,за пръв път ми се случва да не видя питане към мен Hug......но тук такива работи пускат момичетата,че се омайвам направо Simple Smile

щолена го правя за пръв път - рецептата ми е сборна,от това което гледах,разучавах и т.н.
като го опитам ще мога да пиша за вкуса и въобще как е станал .....засега е твърд като камък,завит и спи Grinning
....причината да се пробвам да правя,е че много го харесвам,а пък  повечето от готовите са или с маргарин или с хидрогенирани мазнини Rolling Eyes.......миналата година ни подариха един от Германия,уж луксозен,незнам си какво,но в съдържанието нямаше и помен от масло - само хидрогенирани мазнини......

# 445
  • София
Благодаря, момичета! Много се радвам, че ги одобрявате! Hug
Краси, Трейси, Леля Ог,   bouquet

Поли, чудни са ти еленчетата, как се сети за рогцата... Hug

Леля Ог, правя си фунийки от пекарска хартия и ако се налага резвам връхчето, ако ли не така шприцовам...някои по-тънки, други не..как дойде...е, искам толкова тънки да ги докарам ама нмам си приспособления и тази година така  Simple Smile

Изи, Не,че ще открия топлата вода ,но може да не си пробвала и да  ти помогне  идеята ми  Peace ! Купих  дебела спринцовка (за по лесно пълнене) с  тънък край(за по -тънка линия) и  става добре! За съжаление  пробвах само върху едни мъфини вчера,който бяха за гости и  то пробвах рецепта измислена с налични продукти,че се сетих в последния момент  ooooh! .Станаха много вкусни,но нямам снимка  Sad ,защото  не ми остана време  преди гостите. Пробвай,поне не е скъп уред  Peace !

# 446
  • Варна
Момичета, страхотни кулинарки сте всички  smile3525
Моя милост много се възхищава на вашите творения, но днес иска да ви се похвали с едни красоти, заслуга голяма има за което Леля Ог.
Смятам много добре знаете за какво става въпрос - Голямо благодарско за цветната идея на страхотните сладки newsm51
Ето какво измайстори моя милост за днешния празник за Коледа, в детската градина на дъщеря ми

къщички в снега се гушат..., специално произвоство на татито  Grinning

а тук и цялата колекция
http://didnik.snimka.bg/cooking/vkusotiyiki.412939.16423433

Дъщеря ми беше очарована като ги видя сутринта - не спираше да им се радва и да казва как ще почерпи и как всички щели да ги харесат  Simple Smile

# 447
  • ВАРНА
За днес земелки- http://drozofila.multiply.com/photos/album/7#photo=41
 селски терин,че е бързо и вкусно- http://drozofila.multiply.com/photos/album/7#photo=43
 и тиквеник- http://drozofila.multiply.com/photos/album/7#photo=42

# 448
вклювам се пак,сега дочетох темата...
verabel,забулените яйца ги правя ето така-  щипките ги имам отдавна,но наскоро се присетих да ги ползвам за тези цели....хубавото е,че си имат и кукичка - закачам ги за ръба на тенджерката  Simple Smile..... наистина стават с по-хубава форма,особено ако вариш повечко (аз не ги харесвам със съвсем течен жълтък)
Леля Ог,мерси!  Heart Eyes....По принцип обичам да готвя и да се храня и с очите,...да имам интересни съдове и джаджи за кухнята...то кой ли не обича..... еее,в ежедневието особено ако ме ядосат вкъщи,не винаги получават завъртяни манджи   Mr. Green ....но остане ли ми време и реша да снимам,винаги ми идва вдъхновение  Crazy

на всички курабийките са много хубави   bouquet...аз се двуомя още да правя  ли и какви....

Последна редакция: ср, 16 дек 2009, 16:48 от didibu

# 449
Изи, Не,че ще открия топлата вода ,но може да не си пробвала и да  ти помогне  идеята ми  Peace ! Купих  дебела спринцовка

Кафенце, в нас спринцовки колкото щеш ама кой да се сети, благодаря ти, ще пробвам ако реша пак да рисувам тази година  Hug

Общи условия

Активация на акаунт