Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 55-та тема

• 117 996
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
  • пак на Рив Гош
Ох, пак вкусно тук ! Grinning
Дидибу, Лабрекс, Цецето, Pety  и magi71, вдъхновихте ме за супа  Grinning.
Magi71, да ти е жив и здрав рожденникът!  nbirthday
Краси.мира, ирланското задушено има ли рецепта?

И аз днес съм на ирландска вълна - спретнах един "барм брак" (с малко влияние от tea brack  Laughing), че отдавна му се бях наканила. Според учените книги, "barm" е "мая", а "brack" - петнист. На вкус е като козунак, със стафиди и захаросани лимонови и портокалови корички, хапва се с масло. "Tea brack" пък е вариантът с бакпулвер, при който стафидите се накисват 1 нощ в чай. Аз направих смес между двете, която кръстих "Дворецът в Бангалор", ама това е дълга история, която ще разкажа при подходящ случай  Laughing.
Ето и снимката:

# 121
Роца, моля те, дай рецепта за тоя барм/тий брак, че ще се удавя в рова пред Дворецът в Бангалор от слюноотделяне. Joy

# 122
♥♥рина     моля за рецептата за портокаловия ти кекс,много вкусно изглежда Heart Eyes

# 123
  • София
Може ли рецептата за това  Praynig

Запечени картофи с много лук и сладко от дюли

Разбира се. Рецептата е показана от Ути, а на мен надлежно продиктувана по телефона от мама  Laughing

5 средно голями глави лук се режат на 4 след което се отделят получените полумесеци едно от друго. В по- дълбок тиган или тенджера се сипва малко олио, около 3 с.л. и кафена чашка вода. Слага се лука да се задуши. През това време се обелват 5  или 6 картофа, зависи от големината, и се режат също на 4, може и малко по- малки. Лука се задушава, като се бърка, но не много, трябва да си остане твърдичък. Прибавя се към него 50-60 гр. масло и картофите. Пак се разбъркват няколко пъти, просто да се омешат хубаво с мазнинката и лука. Слага се с.л. с връх сладко от дюли. Майка ми е сложила един път от кайсии и един път от череши. Пак е станало супер. Така, че каквото има в къщи. Сол и черен пипер на вкус, 2 щипки сминдух. Ако няма сминдух, може и шарена сол , в нея има такава подправка. Слага се в тава и се залива с още една чаша вода. По време на печенето се разбърква два или три пъти. Пече се докато картофите станат златни с коричка, а лука се разтече по тях. Страшно вкусно  Hug

# 124
Роца ,   заповядай!
Ирландско задушено...

Не е лошо да споделиш рецептата за този Барм брак... Hug

# 125
  • Пазарджик/Лондон
Няма да ви хваля, вие си знаете, че сте ненадминати Hug Hug Hug.

Роца , и аз искам рецептата на това нещо със сложното име, разкошно изглежда  bouquet.

abet , копирах си рецептата на Ути, ще пробвам тези картофки Wink.

♥♥рина , нареждам се на опашката за рецептата за портокаловия кекс Hug.

tracy_t, телешкото ти  е станало чудесно, и у нас много се хареса бьофа Wink.

esy, сега ще ходя да чета за надиплената баница, много вкусна изглежда Hug.

Цецето, много апетитно ти изглежда зеленчуковата супа  bouquet.

bliznacite2004, очите ми останаха в мъфините ти с праскови, мисля , че съм си копирала вече тази рецепта, благодаря ти , че ме подсети за нея Hug.

labrex
, питката ти много ме изкушава, има ли я в Любимите?

Ах, нямаше да ви хваля, а тя каква стана ooooh!.

Вчера правих кекс с канела и локум,много вкусен, следващият път двойна доза, че не стигна ooooh!.Без яйца е, така че е подходящ и за диетата на unadaptable  Wink.Ето снимка :

# 126
Аелис, заинтригува ме сладкишът, може ли рецептата?

# 127
Разрез на шареният хляб от снощи и пак .

# 128
  • Пазарджик/Лондон
Gаlkа , заповядай Hug :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=447977.msg13421185#msg13421185

# 129
# 130
labrex[/i], питката ти много ме изкушава, има ли я в Любимите?

Аелис, питката е с тестото на мах-мама, а оформянето е  като на розичките от темата ми в Любими. Влюбена съм в това тесто, напоследък всичко от него правя, страшно ми допада и за работа и на вкус.

# 131
  • Пазарджик/Лондон
labrex , аз си копирах рецептата за това тесто преди няколко дни, но не съм го пробвала още, сега отивам да прочета за оформянето и тези дни ще завъртя една питка ала labrex  Wink.

# 132
  • Пловдив
Ще се запиша с няколко снимки, за да ми е по-лесно да следя темата.
Питка:

Пълнени гъби:

Крем:

# 133
abet, благодаря  Hug ще пробвам картофките, че имам точно сладко от дюли  Peace

# 134
Здравейте магьосници!!!
Правите страхотни неща!!!

Много Ви моля ако някои може да ми даде рецептата за сладките и солени лодки!!!
МНОГО,АМА МНОГО ВИ МОЛЯ!!!
 Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт