Египет - четвърта тема

• 73 238
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Но не пробвайте да снимате военни обекти, полицаи или военни- абсолютно забранено е.

Ле,ле! Колко военни, полицаи, караулки и подобни сме снимали  Mr. Green! Добре,че не са ни видяли  Mr. Green! Доколкото знам в гробниците, както и в нашите църкви и на др. подобни места забраната е, заради развалянето на стенописите и е добре да се съобразяваме с това. Всъщност светкавиците са вредните, но явно няма как само тях да забранят.

# 121
Хехе, ами ОК, реших се на 1000% да се ходи до Луксор. Явно е неизпускаем Wink

Колкото до апарата, дано да няма проблеми, че ми ценен. Аз си падам снимам военни, танкове или някви такива строги режими, в Турция дори имах проблем с това, но в Египет ще отбягвам на 100% да правя това.
За дрехите - ще са всякакви, то е ясно вече.
Колкото до банските - отдавна не ползвам такива, на места в Турция има забрана както е и във Франция - мъжете не могат да се къпят с шорти.. не знам защо!?! Така и не схванах.. уж от хигиенна гледна точка не може с шорти да се къпеш само с бански тип слип.. Слипове не нося от много отдавна, само ластични боксерки, които май минават за бански.. Интересно ми е това обаче защо не може с шорти? Ама доколкото знам пък в Египет има много мюсюлманки с буркини и едва ли шортите ще са забранени.
До парите, мислех да си обменя 1000 лв, все още живея с мисълта, че курса на щатския долар е 2 лв, и викам - тръгвам с 500 долара.. Курса на долара обаче е 1.35 и обменени 1000 лв са си 750 долара.. виждат ми се много за един човек и горе долу с тази сума ще тръгнем аз и сестра ми. храната и пирамите ни са подсигурени - дайвинг, луксор и сафари за 2мата ни са около 320 долара, т.е. остават ни разположение 400 долара за сувенири и .. нз още какво Wink

ами остана само багажа да стегна Wink Много се радваме с каката, нямаме търпение вече да литнем! Simple Smile

# 122
  • Beyond the Frontiers
Но не пробвайте да снимате военни обекти, полицаи или военни- абсолютно забранено е.

Ле,ле! Колко военни, полицаи, караулки и подобни сме снимали  Mr. Green! Добре,че не са ни видяли  Mr. Green! Доколкото знам в гробниците, както и в нашите църкви и на др. подобни места забраната е, заради развалянето на стенописите и е добре да се съобразяваме с това. Всъщност светкавиците са вредните, но явно няма как само тях да забранят.
При гробниците отвън няма проблем снимането. Въпросът е да приберете фотоапарата, като влизате вътре, ама някъде на скрито, за да не ви го вземат.
Форски, развалете си тук долари на 1 -2, няма смисъл да сменяте повече от 50 долара според мен.

Аз лично съм фен и на джип сафарито - ако Аква нямат, вземи го от Тез тур - те имат представител във вашия хотел. Във всъщност нищо не пречи и всичките екскурзии да си ги вземете от Тез тур и така екскурзоводите ще са на български. Списъкът е тук екскурзии от Хургада http://www.teztour.bg/program.php?pid=11.
На аватара ми е снимката точно от сафарито.

# 123
Екскурзията до ЛУКСОР - не се чудете хич - заслужава си и още как!
Много неща ще видите, интересни места ще посетите - все пак, ако
в Луксор не идете, все едно не сте били в Египет!  Peace Ще видите
долината на царете (да, забранено е снимането, както и се пазете на
излизане от продавачите, спускат се като оси, хаха). Храма на Хатшепсут,
ще ви заведат във фабрика за алабастър, папирус, ще се возите по Нил,
ще посетите и Карнак - е те това вече никак не е за изпускане!

А обиколката на Хургада - не е кой знае какво. Все пак за около 3 долара в
едната посока може да го разгледате и с такси.

Силно препоръчвам ексурзията до Ел Гуна - разглеждане на аквариума, после
с лодка то корабчето, от там до рифовете за малко шнорхелинг, после ловене
на риба, а ако имате късмет ще дойдат и делфини - аз адски много се изкефих,
защото много ги обичам.

Препоръчвам и екскурзията до Райският о-в. Ние пропуснахме, защото не догледахме
и не изчислихме времето. Но, определено е имало за какво да съжаляваме - бели
пясъчни плажове, палми, това - онова.

Ние първо ходихме до Ел Гуна и на другият ден направихме Луксор. Живи сме.
Чак толкова реанимация не е необходима. Все пак Египет не е близо като Гърция,
че да си кажеш другия път. Кой знае кога ще е, все пак  Mr. Green

Някои казват, че и гмуркането не е никак за изпускане, но ние нямахме толкова пари,
а и мъжа ми се е пробвал като беше в Китай и не е успял, не може да диша само през
устата милия  Crazy

Много ни похвалиха и екскурзийката - Бялото слънце на пустинята - джип, сафари и после
малко ATV -та, посещение при бедуините, танци, хапване, камили - на такива разнообразия Simple Smile

Между другото имам листовката с актуални екскурзии и цени, ако някой иска може да напиша
всички екскурзии с цени и малко инфо.

И там където е забранено да се снима не е само заради светкавиците, а защото няма как иначе
да те накарат да си закупиш изданията, които се продават на излизане. Логично е Simple Smile

# 124

ами остана само багажа да стегна Wink Много се радваме с каката, нямаме търпение вече да литнем! Simple Smile
Много ме кефиш колко си ентусиазиран  Wink!Напомняш ми на мен преди да заминем. Четири месеца живеех само заради това, че ще посетя Египет!

# 125
  • София
Олеее, хора, много ме навихте Simple Smile Аз почивката в Египет си я представях като в Турция - ядене на корем, плуене на плажа и 1-2 разходки, колко да не е без хич Laughing А то като се разчетох - сафарита, дайвинг, чудеса!!!
От тази гледна точка какво ще ме посъветвате - петзвезден скъп на АI или четиризвезден по-евтин на НВ, плюс повече екскурзии? Аз сякаш клоня към второто, но пък ме е страх извън Европа да ям извън хотела Confused
А кой друг има хубави оферти за БГ, освен Акватур?
И като съм тръгнала да ви тормозя, направо ми препоръчайте й хотел в Хургада Laughing Hug

Много, много благодарско Hug Ейй, как се зарибих значи...Още довечера започвам да обработвам съпружеското тяло Mr. Green

# 126
За хотела - зависи от бюджета ти, но дори четеризвезден пак може да си на AI. А и не мисля, че разликата в цената на  AI и НВ е толкова голяма. Всички екскурзии са със осигурен обяд. Ние бяхме на три - Кайро, Луксор и Райския остров, направехме ги през ден, че да не се пренатоварваме много  Wink.  Както казват съфорумките най-добре да се пътува с фирма, която е представител на Тез тур - имат там представители българи, което не е малък плюс. Ние пътувахме с Алфатур.

# 127
  • София
Ами на сайта на Алфатур не мога да намеря оферти за след НГ Rolling Eyes А на сайта на Акватур, макар че не го гледах чак толкова старателно, ол инкл. видах само за петзвездните, а май не ми се дават толкова пари, ще ми се да имам повече за джиткане насам-натам, щом има къде и какво да се прави. Ще видим де, не съм решила още...
А и за по-прилична сума ще ми е по-лесно да убедя съпружеството  hahaha

# 128
  • Beyond the Frontiers
belinda, ето тук http://www.teztour.bg/program.php?pid=11. Цените са същите, по които работят и Алфатур.

# 129
  • София
Благодаря ти! Много полезен линк!
Тези чаршафи на ТЕЗ винаги са ми били гадни за четене, изтичат ми очите, докато разгледам Crazy Успях обаче да видя две неща - че при тях нощувките в Кайро не са 2, а само една, останалото е Хургада. А също и че за един и същи хотел, за едни и същи дати, цената им е с 40 евро по-висока от тази на Аква Rolling Eyes
Стига ли половин ден за Кайро newsm78 Видах, че сутринта се предвижда обзорна екскурзия, а веднага след нея се хваща автобусът за Хургада...
Май по ми харесва вариантът с две нощувки с Кайро.

# 130
Ето тук, за който се интересува има снимани картуши, цените са височки, но поне да се придобие ориентир за различните модели  Peace

http://www.nilestone.com/cartouche.htm
http://www.jewelryegypt.com/

# 131
  • През девет земи в десета
Момичета спечелихме ето тази новогодишна екскурзия : http://www.aquatour.bg/02/981-31-33/NY_EGIPT/view.html?oid=82307
На Акватур е,още нямаме идея кой ще бъде хотела,но най основното ми питане е,въпреки,че се опитвам да изчета от два дни всичката информация тук във форума.Когато ни се обадят от агенцията за документите обиколката на Кайро до музея и пирамидите трябва да платим тук,а другите екскурзии в Хургада,на място ли се плащат или може и тях оттук?
Интересува ме още,който е летял скоро,какво ограничение има за багажа.И дали е по-добре да купим заключващи се куфари.Ние пътуваме повече с кола и имаме сакове,което май не е подходящо в случая Thinking
Ако все пак са оставили на нас избора на хотел,на кой да се спрем newsm78 За новогодишната вечеря ще трябва ли някакво по-официално облекло или не е необходимо,изобщо колкото повече се замислям........толкова повече въпроси изникват ooooh!

# 132
  • Beyond the Frontiers
Благодаря ти! Много полезен линк!
Тези чаршафи на ТЕЗ винаги са ми били гадни за четене, изтичат ми очите, докато разгледам Crazy Успях обаче да видя две неща - че при тях нощувките в Кайро не са 2, а само една, останалото е Хургада. А също и че за един и същи хотел, за едни и същи дати, цената им е с 40 евро по-висока от тази на Аква Rolling Eyes
Стига ли половин ден за Кайро newsm78 Видах, че сутринта се предвижда обзорна екскурзия, а веднага след нея се хваща автобусът за Хургада...
Май по ми харесва вариантът с две нощувки с Кайро.
Разликата в цената идва от различни неща, в пакета е не само цената на хотела в Хургада. Другата основна разлика е, че имат екскурзоводи на български език. Третото предимство е, че това е фирма с име в Египет - имат си представителство и са доста известни.
На ласт минит цените могат да бъдат доста изкушаващи. По напред в темата съм писала и за леките ми притеснения относно Аква, но това си е мое мнение.
П.П. не съм служител на Тез тур. Продавам, както техни продукти така и такива на Аквата, просто си имам наблюдения и пристрастия.

☼ Зла Гад-Пиги® ☼ , честито.
Обиколката се плаща тук, другите екскурзии на място. Багажа стандартно 20 кг, но може да ги питате тъй като това зависи и от договорката им с авиокомпанията. Куфари - не мисля, че има значение дали са заключващи се или не. В саковете, ако има чупливи вещи може да пострадат. Съвет - на летище предлагат опаковане с найлон - възползвайте се.  Peace

# 133
  • София
Разликата в цената идва от различни неща,
Какво например? Разкажи, когато имаш време, много ще ми е полезно Praynig
Ласт минит казваш...Ми да взема да почакам тогава с резервацията Thinking

# 134
  • През девет земи в десета
Galactic Voyager,много ти благодаря и още един много важен поне за мене въпрос,видях,че интернета там е проблем,мислех да нося нетбука,но май wi-fi няма да ни огрее newsm78

Общи условия

Активация на акаунт