Египет - четвърта тема

• 72 761
  • 747
  •   1
Отговори
# 405
enrique зависи кой вариант сте избрали, ако кацнете в Кайро (обикновено към 20 ч) на следващият ден разглеждате пирамидите и един куп досадни магазинчета, след обяда е запазен за музея някъде към 16 ч. тръгвате  за Хургада прехода е около 6 часа  Crazy  Последния ден т.е събота хотела се освобождава в 12 на обяд чантите ви стоят на рецепцията на хотела (няма опасност нещо да ви изчезне ) а вие ако искате стоите в фоайето или на плажа или обикаляте магазините както си решите и кум 18 часа идва екскурзовода и ви взима и ви води на летището полета е към 21.50 ч. Ако първо кацнете в Хургада в петък освобождавате хотела в 12 часа на обяд и към 13.30 ч ви взимат за прехода Хургада -Кайро. в общи линии това е. Ако имаш и други въпроси питай  bouquet

# 406
Предлага ли се още Шарм ел шейх?
Никъде не виждам оферти за там. newsm78

# 407
Има http://www.hermesholidays.net/i.php/egypt_summer_09/view.html?oid=187968 Не че ще хода, но ми е толкова любимо място....... само си гледам и си мечтая  Rolling Eyes

# 408
Хубаво, че побутнахте темата, но защо ми трябваше да отварям линка...направо се размечтах генерално, пък колко работа имам още за днес  Crazy

# 409
Има http://www.hermesholidays.net/i.php/egypt_summer_09/view.html?oid=187968 Не че ще хода, но ми е толкова любимо място....... само си гледам и си мечтая  Rolling Eyes

Благодаря   bouquet
Но ме интересуват полет на 1-2.04 за да мога да се върна до към 9.04
Ако някой попадне на нещо подходящо,нека пише.

# 410
  • Egypt
Привет. Искам да се извиня на писалите ми с въпроси на лични, че не съм отговорила навреме, но се местихме и нямах нет.
И да попитам, защото не съм ходила по много туристически места, следното: от къде е сигурно да се купят сувенири от алабастър, нефрит, лазурит и пр. полускъпоценни камъни- пазара в Кайро, в Луксор или тамошната алабастрова фабрика, как са ориентировъчно цените, има ли някой впечатления?
За да побутна и аз темата- днес ходихме в Зоологическата градина в Кайро. Като опиша подробно впечатленията си и кача снимките, ще метна линк, но още съм бясна, дето вместо един паунд ме одраха с 20, дето не говоря египетски  #2gunfire

# 411
  • Beyond the Frontiers
Странен на(ин за ценообразуване Shocked Ако говориш египетски 1 паунда, ако не 20...Ей, страшни са. Confused

faima, не съм кой знае какъв спец, но смятам, че е най-добре от алабастровата фобрика. Доста скъпи бяха нещата според мен. Родителите ми си взеха купа от алабастър и ми демострират честа, как светлината минава през камъка  Mr. Green, по спомен струваше около 60- 70 долара.
Може би адашката обаче ще даде най-точна информация.

# 412
Мда, тя зоологическата градина и без друго едва ли има много посетители чужденци (според това, което се споделя от очевидци в нета), така че гледат хората да се възползват, когато могат. Иначе политиката египтяните да плащат по-ниски цени на Пирамидите и на други исторически места аз лично я подкрепям. Фаима, просто учи езика, това е  Peace
За сувенирите - и аз мисля, че от фабриките е най-добре, макар че и на базарите със сигурност има качествени неща. Най-добре е местен човек да провери и да те посъветва според мен. Peace Както каза и Галактик - оригиналните неща следва да са по-скъпи...евтино ли е, значи сигурно е менте.

# 413
  • София
Това със сувенирите си е доста сложно  Grinning. След като на две места ни бяха "учили" как да разпознаем истинския камък от ментето/тежест, горящи косми и т.н.  Mr. Green/ взехме да се пазарим за статуетки на котки. След едночасов пазърлък ни каза, че ако си вземем и ето тази ваза ще ни направи отстъпката, която искахме. И така взехме всичко. Вазата не е лоша и наистина е от камък, но.... в основата си е имала някакви дефекти - кухини и са били запълнени с гипс  Grinning. Изобщо не личеше. Сега, 2 години по-късно, гипса се разпада и се рони. Като я вдигна и от дупчицата тече прах  Mr. Green. Не и пречи, защото си е масивна и водата не изтича, но мястото, където стои винаги е побеляло от фин прах. И да добявя - не беше евтина  Wink.

# 414
Именно, няма как да знаеш единствено по цената колко е качествено нещото...аз имах приятел-търговец, който ме беше светнал за всичко, което исках да купувам и ги разбивах из базарите, но половината неща вече не помня, а камъните не ми бяха сред приоритетите, затова не мога да дам компетентен съвет. Най-добре е местен доверен човек, който е нясно да се слуша  Peace

# 415
Здравейте!

Много хубава тема с много полезна информация! Браво!  bouquet

Ние също мислим към 27март да ходим до Египет и така да се заредим с хубаво време и положителни надявам се емоции.

Спрели сме се на хотел Алф Лейла.
Тъй като разбрах, че доста от ваъ познават хотела, ще съм благодарна за повече инфо - каква е обстоновката, как са стаите, чисто ли е, как е обслужването, как е храната...
Доколкото разбрах няма собствен плаж - колко време е пеш до плажа? Има ли на този плаж и риф, където може да видиш чудния воден свят на Червено море...

Хайде, професионалистите са на ход  bouquet

# 416
djaja , добре дошла!  bouquet Ако върнеш няколко страници назад, ще намериш снимки и продобрен разказ на последните, ходили там. В линковете на 2стр. също има инфо за 1001 нощ  Peace

# 417
Олд Спот - благодаря сърдечно!  bouquet
Точно тази информация от втора страница търсех - безцинна е! Hug
Аз уж изчетох цялата тема, но беше късничко снощи Embarassed
Запомних само, че сестрата на Ники нещо не била много впечатлена от хотела въпреки иначе прекрасните им изживявания в Египет.
Ники, ако имаш време - пиши пак! Много хубаво разказваш Peace Хайде, дай и втора част на разказа си за Египет! Blush
А иначе впечатленията, които изчетох от препратките на втора страница наистина са приказни!
Олд Спод справила си се страхотно!
  bouquet

# 418
Мерси  Blush, имам си добри помощници  Peace

# 419
Някой има ли впечатления от Carribean World Soma Bay - 5 * ?
На 35 км. от Хурхада бил.

Общи условия

Активация на акаунт