Египет - четвърта тема

• 72 738
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
Не, тези не стават.
Като намеря точния кораб ще ти го покажа - за съвсем друга класа става въпрос.
Знам, че ще е по-скъпо - почти винаги пътуваме индивидуално, а не в пакети или група.

# 646
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Ходил ли е някой в Египет за Нова година?

# 647
  • Beyond the Frontiers
Не, тези не стават.
Знам, че ще е по-скъпо - почти винаги пътуваме индивидуално, а не в пакети или група.
Честно казано при такава ситуация бих препоръчала да се пробвате при немските туроператори директно. Може малко да се оскъпи и с полет от/ до Германия, но пак е  по-добре.

Дейзи, мога само от ценова гледна точка да коментирам - вдигат цените жестоко за този период.

# 648
Ходил ли е някой в Египет за Нова година?

Да, супер е  Simple Smile
Водата на Червено море не пада под 20 градуса. Идеално за плаж беше.
Вечерта преди новата година бяхме в пустинята на вечерно джип сафари, после програмата в хотела също беше много хубава с дервиши и бели денс.

# 649
Не, тези не стават.
Честно казано при такава ситуация бих препоръчала да се пробвате при немските туроператори директно. Може малко да се оскъпи и с полет от/ до Германия, но пак е  по-добре.

Защо да ходя до Германия, при условие че мога да ползвам Бг чартъра?

# 650
  • Beyond the Frontiers
- не съм сигурна, че нашите туроператори ще се съгласят да ви качат, на кораб по ваш избор;
- българските програми са с 3 нощувки на кораба;
- ако не сте на "техен" кораб, не е ясно как ще ви съдействат, ако има проблем;
Това са ми доводите. Естествено това не пречи да се пробва.

# 651
А, няма проблем - досега не са ми отказвали. Почти винаги взимаме хотел по наш избор (който е извън пакетите), агенцията пак си взима комисионната, а добавя само чартъра.

# 652
  • Beyond the Frontiers
А, няма проблем - досега не са ми отказвали. Почти винаги взимаме хотел по наш избор (който е извън пакетите), агенцията пак си взима комисионната, а добавя само чартъра.
Мен повече ве притеснява, че при круизите има навързани повече трансфери, влак и т.н.

# 653
Доколкото знам на Луксор има летище - какво пречи оттам да се върнем или тръгнем?

Вариант ще се намери.
Да стигна до там..))
Въпросът беше за детето - защото Египет му е мечта и май само на крузи ще го види почти целия.

# 654
  • Beyond the Frontiers
Доколкото знам на Луксор има летище - какво пречи оттам да се върнем или тръгнем?

Вариант ще се намери.
Да стигна до там..))
Въпросът беше за детето - защото Египет му е мечта и май само на крузи ще го види почти целия.
Ами мисля, че няма такава програма с тръгване от България. Вижте Алам тур,че пускат разни по-разчупени програми напоследък.

# 655
Галактик, ти нали работиш в ТА??
Учудваш ме - не искам да ползвам готова програма, освен прим. чартъра Сф- Кайро. Оттам напр. с вътрешен полет до Луксор и после с кораб нагоре по Нил. После наобратно-пак на чартъра.
А точно големите агенции адски ги мързи да мислят нещо по-различно от готовите пакети. Crossing Arms Никаква гъвкавост нямат. Naughty

# 656
  • Beyond the Frontiers
Галактик, ти нали работиш в ТА??
Учудваш ме - не искам да ползвам готова програма, освен прим. чартъра Сф- Кайро. Оттам напр. с вътрешен полет до Луксор и после с кораб нагоре по Нил. После наобратно-пак на чартъра.
А точно големите агенции адски ги мързи да мислят нещо по-различно от готовите пакети. Crossing Arms Никаква гъвкавост нямат. Naughty
Да де, ама то пак става същото като да летиш до Германия и да ползваш техните програми. Нямате директен полет /което ми беше идеята, че търсите/. И до колкото разбрах искате самостоятелно да се движите, демек да прескочите колкото може повече българските фирми.
Не се учудвайте, турпораторите имат договорен контингент и т.н. по корабите и хотелите, ползването на друг такъв означава по-малка печалба и нормално не им се занимава, особено на големите. Друг е въпросът ако пътувате в период, когато няма голям наплив, можете абсолютно сами да сглобите програма, защото пускат за продажба места по чартърите. Например:цени за самолетни билети за Египет за дати 02.10.2010 и 09.10.2010:

125 евро - двупосочен билет

90 евро - еднопосочен билет

95 евро - летищни такси

02.10.2010 - 09.10.2010, полет София - Кайро // Хургада - София 125 евро

09.10.2010 - 16.10.2020, полет София - Хургада / / Кайро - София - 125 евро

Последна редакция: вт, 28 сеп 2010, 15:42 от Galactic Voyager

# 657
[quote author=Galactic Voyager link=topic=452554.msg16439236#msg16439236
Не се учудвайте, турпораторите имат договорен контингент и т.н. по корабите и хотелите, ползването на друг такъв означава по-малка печалба и нормално не им се занимава, особено на големите.
[/quote]

Да де..ама и пакета като цяло ще е в пъти повече като пари отколкото стандартните.

Темата малко се разводнява с коментирането на агенциите - но затова и писах, че не харесвам големите, защото поради липса на гъвкавост, изпускат платежоспособния клиент.
Аз не искам да ги прескачам, а просто да ми сглобят (и съответно да си вземат комисионната) от хотела и местата, които аз искам да видя. Знам, че са извън пакетите, но и цените са им доста по-сериозни, така че комисионната им не намалява. Ама някой трябва да се поразмърда там.
Всички лукс хотели имат в системата си за резервация код за агенции - регистрираш се и при пратен клиент си взимаш отстъпката (т.е печалбата). Но и това им се струва тежък труд извън наготово спуснатите пакети.
Другата драма при агенциите е, че повечето служители никога не са излизали извън офиса. Малцина са тези, които ходят вее на инфотурове, а единици са тези, които наистина разбират, че искам нещо различно..
Айде отплеснах се..
Горното не се отнася за теб, защото не те познавам лично..Wink

# 658
  • Beyond the Frontiers
magarcho, разбирам напълно гледната ви точка, но нещата не са толкова прости.  Peace  Наистина се уляхме.  Embarassed
Ако имате нужда от помощ, свиркайте....

# 659

Общи условия

Активация на акаунт