За липсата на желание за секс...да потърсим причините

• 46 944
  • 360
  •   1
Отговори
# 150
Марина,моят е същият като твоят TiredНо с разликата,4е спортува редовно и нищо нездравословно не приема.Нито като храна нито като питие.Може би просто си има такива хора.Ти казваш,4е няма да го оставиш или да си хванеш друг.Тогава защо просто не се примириш???Като мен.Ве4е не се и мъ4а да го разбера.Той е такъв и съм го приела за даденост!!
Ина4е някой ме беше попитал дали все без любов ще живея-еми не зная.Но за мен е по-важно детето ми да е добре и за нея да има любов Peace
В живота няма дадености.КОЙ се примирява с това,винаги ще го мисли.Аз не се примирих,и няма да го направя ако ми се случи отново.
Колкото и добър баща,да бъде един мъж.Аз съм жена,освен майка.

# 151
Тогава защо просто не се примириш???Като мен.Ве4е не се и мъ4а да го разбера.Той е такъв и съм го приела за даденост!!
Ина4е някой ме беше попитал дали все без любов ще живея-еми не зная.Но за мен е по-важно детето ми да е добре и за нея да има любов Peace
Примирението не е решение,а само отлагане на проблема.
Аз например ставам нервна,заядлива,карам се за всяко нещо...не знам защо,вероятно наистина организма си има химична нужда от такива преживявания.И когато липсват ,той реагира...

А ти задавала ли си си въпроса какво ще стане,ако срещнеш мъж,който изгаря от страст по теб и ти не можеш да устоиш?Според мен си прекалено млада и изобщо не си се и докоснала до страстта.Предполагам ,това е първия мъж в живота ти,и си приела такива отношения за нормални.Но ми се струва ,че все още не знаеш какво е страстна любов.И ако един ден разбереш,ще стане страшно!
Имах съученичка,която се омъже веднага след училище за първия мъж в живота си.Реши,че е влюбена,и сигурно за момента е била...той беше на 32,тя на 18.Е,ожениха се,роди им се дете...
уж щастливи,и хоп-след 5-6 години,тя с любовник.На въпроса ми Защо?- "Ами ,мъжа ми не обича секса,не ме желае...и както е приела, че може и без секс,среща мъж,който й подпалва и петите...
Е,разведоха  се и досега е с въпросния втори мъж...щастлива и доволна.  

# 152
Либидо: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%B8%D0%B1%D0%B8%D0%B4%D0%BE
Цитат
Либидо: (на латински: libido, желание) означава сексуално влечение.
...
Либидо и съвременна наука
Либидото е постоянна, макар и с променлива интензивност и зависеща от вътрешни (индивидуални) и външни (средови) условия, готовност за полова дейност, основно еротично настроение и самочувствие, което възниква през пубертета под влияние на ендокринни фактори и се прекратява със затихването на половата функция през инволуцията и старостта.

В началото либидото се проявява като общо повишен жизнен тонус и еротичен интерес. Специфична сексуална насоченост то придобива по-късно, когато вниманието се отправя и съсредоточава към определен полов обект. Тогава може да възникне и амурозната (любовната) мотивация, която психично се характеризира с появата на любовни чувства и влечения.
За мен, намалено либидо = малко секс = малко мастурбация. Не е важна толкова дефиницията, колкото това да говорим за едно и също нещо.

Не говорим за способността да извършиш желания акт, а за самото желание. И понеже у нас андролозите са кът, момчетата се насочват към уролозите. А може би и с тайната надежда проблемът им да е физиологичен. Но все по-често, след прегледи и изследвания, ги насочват към психолози и сексолози. Физиологичен проблем не се открива, желание за редовен секс - също. И, да, с мастурбацията и полюциите проблем нямат. Те това е тъжното.
Ако е в този смисъл, трябва да премисля отново. Най-лайшкият отговор би бил: "облечи се секси" -> "направих го" -> "не си го направила правилно". Но аз не разбирам -  разни хора, разни комплекси и натоварености - и аз си имам свойте си. Защо уролог, за мен си е за психолог.

# 153
Нищо НЕ нормално в него не виждам - всичко си му работи на човека - имало периоди на промяна, когато иска (когато се въздържа) - тогава може.

пп: привидно грубото изказване ми дойде от 2 неща: 1) очаквах да науча нещо ново; 2) според мен нормално нещо почти бе определено като болест. Съжалява, ако всъщност аз нещо не съм разбрал.
 Е кое му е нормалното бе човек newsm78, вместо да прави секс с нея той предпочита да си бие чикии 2-3 пъти седмично а секса 1-2 месечно със сто зора! Не би ли трябвало да е обратното- да си се чукат 2-3 пъти в седмицата а 1-2 месечно да си удря по една егоистична за собствено удоволствие.

# 154
Добре де, ама 1-2 еякулации на месец за един здрав 28 годишен мъж... струват ли ви се нормални, дори и чисто физиологически? Мъжкото мнение какво е?  JKS?
Babe factor - ето, ти си го писала. За втори път отговарям - какво и защо не съм разбрал и може би не съм в час с обсъжданото в темата. (И извинения   bouquet )

# 155
  • Варна
Защо уролог, за мен си е за психолог.
Именно - жената се чудеше защо все при нея идват. От там тръгна разговора - попита брат ми знае ли къдеда отиде, ако си го вдига, изпразва, но предпочита да го прави сам, а девойката до него линее. Та, казах, че тя забелязва точно тази гадна тенденция - мъже си могат, привличат ги жените, но не им се прави секс. Предпочитат бързо уединено облекчение. Определено много работа за психолозите.

# 156
# 157
Не знам..щом след толкова разговори няма промяна и ако липсата на редовен секс те прави нещастна-мисля, че е дошло време да се обърнете към специалист. Дали партньора ти е наясно какво ти е или ти от деликатност му спестяваш някои неща? Едната ми приятелка имаше подобен проблем-след раждането на второто дете секса просто внезапно секнал. Отрази й се на здравословното състояние без да разбере в началото каква е причината. На 33 години-проблеми с нервите, със самочувствието..депресии. Разговорите, които проведоха доведоха до признанието му, че просто не му се правело вече и й даде "карт бланш" ако желае да задоволява тази си нужда с друг, стига да го прави деликатно. И така я карат-тя се влюби в друг, получава каквото иска навън, а семейството им погледнато отстрани изглежда перфектно. Честно казано-тъжна картинка за мен.

# 158
Не знам..щом след толкова разговори няма промяна и ако липсата на редовен секс те прави нещастна-мисля, че е дошло време да се обърнете към специалист. Дали партньора ти е наясно какво ти е или ти от деликатност му спестяваш някои неща? Едната ми приятелка имаше подобен проблем-след раждането на второто дете секса просто внезапно секнал. Отрази й се на здравословното състояние без да разбере в началото каква е причината. На 33 години-проблеми с нервите, със самочувствието..депресии. Разговорите, които проведоха доведоха до признанието му, че просто не му се правело вече и й даде "карт бланш" ако желае да задоволява тази си нужда с друг, стига да го прави деликатно. И така я карат-тя се влюби в друг, получава каквото иска навън, а семейството им погледнато отстрани изглежда перфектно. Честно казано-тъжна картинка за мен.

Не виждам нищо тъжно, ако и тримата ги устройва.
Тъжно би било, мъжа й да я бие, защото тя му изневерява, но да отказва да прави секс с нея.
Тъжно би било нейното психическо състояние да се влошава, защото тя има проблем, който не може да разреши.
И все в тази насока.

# 159
Трещерица, много добре си описала онова състояние на ниско самочувствие - ами ей така се чувствам и аз напоследък, ама гледам да не го показвам. А и на нервите май започва да ми влияе.
Мира, факт е, че сексуалността на жената се увеличава с годините и в тази връзка аз не искам да се отказвам от секса. На няколко пъти съм била съвсем на косъм да кръшна, но здравият разум ме е спасявал(засега).
Ментова, тенденцията, която споделяш от опита на майка ти е доста плашеща. Какви са нейните разсъждения - защо се случва това според нея?

# 160
JKS, Winter Wolf, споделете моля ви, защо някои мъже предпочитат самозадоволяването пред секса с жена? Разбирам, че понякога е ок, когато искаш да е бързо и без особени усилия, но не може само това да е обяснението.
Въпросът е и към останалите мъже, разбира се.

# 161
  • Варна
Ментова, тенденцията, която споделяш от опита на майка ти е доста плашеща. Какви са нейните разсъждения - защо се случва това според нея?
Ми не знаеше, тя не е психолог. И брат ми не знае, и мъжът ми, и аз. Следя темата точно, защото я повдигна ден-два след споменатия ни разговор. Психолог?

# 162
и аз съм чувала за пристрастени чекиджии..... Thinking Whistling
 а стигнахте ли до някой извод или евентуална причина за положението,че нямам време да чета Rolling Eyes Blush Mr. Green Hug  bouquet
стигнали сте и до психолози newsm78
а като му казваш за пролема ,той какво отвръща? newsm78 "не искам и толкова"-така ли newsm78

# 163
JKS аз това с 'поработването' и тренировките упорито не го схващам, въпреки, че ти няколко пъти го писа.
Върху кого предалгаш да тренира, като мъжа й не го вади?
Нали това е проблема - не достигат до момент на интимност, който да прерастне в секс.
Като  й обърне гръб за 'лека нощ' или повъздъхне колко му е топло тя какво конкретно може да направи..

# 164
JKS, Winter Wolf, споделете моля ви, защо някои мъже предпочитат самозадоволяването пред секса с жена? Разбирам, че понякога е ок, когато искаш да е бързо и без особени усилия, но не може само това да е обяснението.
Въпросът е и към останалите мъже, разбира се.

Не съм мъж, но знам отговора - от мързел.

Общи условия

Активация на акаунт