Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 5

• 53 109
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
Търсих подобна тема , но неуспешно. Има ли желателни изследвания които трябва да се направят през бременността , които ЗК не поема  newsm78 Казаха ми че в една от частните болници тук предлагали допълнителни изследвания ( по желание са ) които повечето гинеколози даже не казвали че съществуват. Вече не си спомням какви изследвания са ми правили с първата - кръв , урина -  в началото 1 път и за албумин към края, няколко ехографа . Вероятно когато всичко изглежда наред лекарите не предлагат допълнителни изследвания.

Мда,феталната морфология е добре да се направи-не се поема от касата.

Както и БХС-то в 18 г.с.. Peace

# 166
Търсих подобна тема , но неуспешно. Има ли желателни изследвания които трябва да се направят през бременността , които ЗК не поема  newsm78 Казаха ми че в една от частните болници тук предлагали допълнителни изследвания ( по желание са ) които повечето гинеколози даже не казвали че съществуват. Вече не си спомням какви изследвания са ми правили с първата - кръв , урина -  в началото 1 път и за албумин към края, няколко ехографа . Вероятно когато всичко изглежда наред лекарите не предлагат допълнителни изследвания.

Въпреки че съм раждала даже не съм ги чувала тези изследвания  Embarassed Предния път чаках гинеколога ми да каже, но ...

# 167
  • София

Въпреки че съм раждала даже не съм ги чувала тези изследвания  Embarassed Предния път чаках гинеколога ми да каже, но ...

Ами миличка има достатъчно информация в нета. Чети. Все пак ти си бременна, не гинекологът и никога не можеш да разчиташ на някого на 100 процента.

# 168

Цитат
Чети. Все пак ти си бременна, не гинекологът и никога не можеш да разчиташ на някого на 100 процента.
   Абсолютно! Peace

С минала си бременност,докато разбера в интернет за измерването на нухалната гънка в 12 г.с.,вече бях влязла в доста по-напреднали седмици.Добре поне,че за феталната морфология не закъснях. Rolling Eyes
   Все-пак е желателно гинеколозите да са малко по- заинтересувани и по-информиращи.
   Във форума постоянно се пръска със сарказми,по повод това,че мамите се правят на по-знаещи от лекарите,но на практика.....пациентите често наистина разполагат с много повече информация от медицинските лица по доста въпроси.Няма как,поне ще се стремим към това,иначе..... ooooh!

# 169
Здравейте , имам от три дни разстройство и едно странно пукане в червата - като къркорене , бременна съм в 6 месец.въпроса ми е да званя ли сега по празниците на следящия ме лекар или не е нещо плашещо.на вас случвало ли ви се е.

# 170
  • Велико Търново
Аз не бих звъннала.Спри да ядеш и евентуално Ентерол,Смекта и така.Дано ти мине бързо.

# 171
Сок от дренки също помага и пове4ко ориз  Peace.Ако положелието се влоши звънни на док.ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИ4КИ  Close-mas: santa2

# 172
  • Пловдив
Аз в началото на бременността имах сериозно разстройство. Оправих се с Ентерол и пробиотик Лакто 4, който възстановява нормалната чревна флора.

# 173
Благодаря ви , и аз отначалото кажи речи съм с разстройство , после стана запек и от там се почна със сини сливи и мед с топла вода , може би от там се е получило и разстройството - незнам дали е от значение , но пия и магнерич , мен повече ме притеснява пукането на червата , моята майка вика , че може би бебето ги претиска и затова така пукат понякога.по някакъв начин опасно ли е разстройството за бебето , знам за обезводняването , но за друго не.мерси още веднаж и Весели празници на всички.

# 174
Печена ябълка с ориз и сухар. Вкусно е и запича. Не знам дали пречи на бебето, може би е важно да се разбере причината. Ако е някоя бактерия... 3 дни не знам дали са за подценяване. Особено ако нямаш подобрение. Аз съм получавала разстройство, но за ден и половина всичко е отшумявало. Скорошно оздравяване и весели празници.

# 175
Само да уточня , че разстройството ми е по 2 - 3 пъти на ден и даже сега не е точно разстройство , а малко по - добре.чудясе само от , какво могат да пукат червата.утре ще си направя чай от кора на нар , казаха ми , че много помагала , неиска да стигам до лекарства и без това до сега , съм изпила сумати заради други проблеми.

# 176

Весели празници и лека  и безпроблемна бременост на всички в тази тема

# 177
Печена ябълка с ориз и сухар. Вкусно е и запича.
  Ориз и сухар ,да.Но печена ябълка?В ябълките има влакна,които по-скоро разхлабват червата.... Rolling Eyes

# 178
  • София
evitota, червата ти пукат от самото разтройство. И аз имах такова нещо, и аз не исках да пия лекарства, затова ще ти кажа как се оправих - с пектин, натурален продукт е. Разбъркваш 1 лъжичка пектин в 1 лъжичка мед половин час преди хранене. Евтино, природосъобразно, ефикасно!

# 179
  Една лъжичка натурално нишесте с малко водичка,също много добре оправят нещата. Peace

Общи условия

Активация на акаунт