ОСМОКЛАСНИЦИ в коледно настроение

• 27 778
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Prekrasna, сега говорих с дъщерята на моя приятелка - тя кандидатства 2008г - каза  ми, че за някои ВУЗ-ове се взима И цялата диплома, а за други - само оценките по съответните предмети.
Напр за медицината, за Химическия - само оценките. Тя се опита  да си спомни къде са искали цялата диплома - в УНСС, но не е сигурна, кара по спомен, защото не е кандидатствала там

Относно кандидатстването в университетите, не го мисля сега, защото непрекъснато правят промени и след няколко години, кой ли може да знае как ще бъде.  Thinking
+1    Peace
Ще променят 100 пъти нещата! Дано са в полза на децата ни Wink

Последна редакция: сб, 16 яну 2010, 18:04 от Lady-B

# 556
  • Sofia
Прекрасна, волейболът и на нас ни е проблем. Сякаш за моето дете си писала!
От трети или четвърти клас - само волейбол! Моята дъщеря, обаче, вече е свикнала с ниските оценки по физическо и това за нас не е новина.  Mr. Green
Това, което знам е, че от осми клас никои оценки не влизат в дипломата.
Имаме цяло лято да изучим волейбола!  hahaha
Можем да направим отбор на `изоставащите`(шегувам се)

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 19:01 от noshtna_ptica

# 557
  • София и там където не се пуши
Лейди ме подсети, нали съм леля, та нямат племениците ми дипломи със среден успех. Поне диплома общ успех не са им искали.

И точно се сещам, че това ми обясняваха, че моя малкия дислексик, можело и висше да завърши дори да не получи оценки по някои предмети. До сега мечтата ми беше да завърши 4 клас, сега от следващата година мечтата ще ми бъде да завърши 8 клас. После ще ви уточня следващите мечти. Пиша ви го за да ви успокоя.  Joy .

# 558
Или аз нещо не разбирам, или вие се притеснявате напразно. Мисля, че балообразуването не е с оценки от осми клас. Дори и да се вземе цялата диплома, то това става на база на оценките от последната година, в която съответния предмет е бил изучаван. Преди време отправих този въпрос по отношение на предмети като музика и изобразително изкуство, защото не бях сигурна дали в следващите години се изучават, но за физическото - то нали е до 12 клас?!?
Не твърдя, че е така, но така мисля. Аз също ще го проверя, защото за мен осми клас е за знания, а не за оценки, но ако греша, ще се окажа с неправилна стратегия.
Що се касае до физическото - и ние не сме шампиони. Моят син беше много пъргаво дете, но с навлизане в тази специална възраст, понапълня и стана доста тромав. Естествено това не му се прощава по физическо, макар да твърди, че за килограмите си е страхотен (аз се  правя, че му вярвам  Wink)

# 559
  • София
Момичета, ще ви изпратя на лични актуализиран списък с инфо за всички майки, които до сега са били на поне една от срещите ни! И са написали координатите си в 'моя'списък! Mr. Green

Предлагам да се потърсим и в  skype!  Hug

heterata,   да, така е - при нас също от 8-ми клас НЕ влиза нито една оценка в дипомата  Peace

(х) Dorothy, мечтите са затова - за да се сбъдват! Пожелавам ти да се сбъдат всичките ти - до една! Hug

# 560
Лейди, благодаря, неуморна си!  bouquet

Осми клас не влиза в дипломите, не се впрягайте излишно.
Колкото до оценките, които са балообразуващи - за различните университети е различно. Някъде са само предмети, някъде - и цялата диплома. Но докато нашите завършат, кой знае какво ще е.

Днес с децата ходихме да поскачаме на онези машини за танци, не ги запомних как се казват - дето следиш стрелките и скачаш в ритъм с музиката напред-назад-ляво-ляво-ляво-назад-напред-дясно-дясно-дясно... Wink Камен, дето винаги съм го смятала за скаран с двигателните умения, ме смая с координация и рефлекси. Що ли така си подценяваме децата... newsm78

# 561
  • Sofia
При нас се заформя някакво министерско контролно по английски в петък, заради което няма да учат. #Crazy
Предполагам, че при всички чуждоезикови паралелки ще го има.
И понеже това е всичко, което знам, някой да има повече инфо?

# 562
Моя е болен и нищо не ми казал, но знам, че в края на годината ще имат външно оценявате по езика.

# 563
  • Sofia
министерско контролно Joy Joy Joy

# 564
Здравейте, за много години, живи здрави и успели в начинанията си.

Аз ли бъркам, но ми се се струва, че добре съм запомнила.. На нас ни казаха, че основния език в езиковите гимназии се включва в бала - дипломата от 8 до 12 клас.
В края на осми клас има външно оценяване, което важи и за нашите деца. Външното оценяване по езика май беше и до 12 клас, но за това несъм съвсем сигурна. Предмети като рисуване, музика - влизат в дипломата от осми клас защото по-нататък не се изучават.

Матурите важат при кандидатстване само в годината на завършване.

# 565
  • Там, където ме обичат
Момичета, ще ви изпратя на лични актуализиран списък с инфо за всички майки, които до сега са били на поне една от срещите ни! И са написали координатите си в 'моя'списък! Mr. Green

Предлагам да се потърсим и в  skype!  Hug

heterata,   да, така е - при нас също от 8-ми клас НЕ влиза нито една оценка в дипомата  Peace

(х) Dorothy, мечтите са затова - за да се сбъдват! Пожелавам ти да се сбъдат всичките ти - до една! Hug
За какви срещи става въпрос, нещо съм изпуснала Embarassed

# 566
  • София

Ами,.. май си изпуснала и трите срещи,..  Thinking

Дано не греша,..

# 567
  • България

Става въпрос за поредната ни форумска среща. Този път ще бъде в Перник, съчетана с кукерския празник.

# 568
Сега погледнах в сайта на МОМН, ми децата само на 29-ти ще почиват в междусрочната ваканция. Абе защо толкова много учат нашите деца. Не считам че имат и Коледна, защото и възрастните тогава почиват  #Crazy . Имам чувството, че навремето аз имах по-голяма  newsm78

# 569
  • Там, където ме обичат

Става въпрос за поредната ни форумска среща. Този път ще бъде в Перник, съчетана с кукерския празник.
Ще се постарая да дойда. А предишните къде бяхте?
Май наистина доста съм пропуснала ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт