ОСМОКЛАСНИЦИ в коледно настроение

• 27 758
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
  • Sofia
Мойто джи пи ме посъветва да изчакам , каза че засега не е на 100%  сигурен ефекта,и тъй като и тя има дъщеря,  когато е убедена че е добре за нея  ще ме информира да го направим.

# 661
  • България
 Аз съм скептично настроена поради посочените от dessislavas причини.

# 662
Прекрасна честит празник (не съм просрочила 40 дни)  newsm51

София - честито и на твоето момиче  newsm51

Клипчето е   hahaha

Никога не съм се замисляла за ваксините. Ако е задължително, ще сложим. Предпочитам да имам вяра в медицината, колкото и противоречия да има.

Вечерен час - нашият е 8 за сега. Но при нас е тъмно и страшно. Намира се понякога някой да ни изпрати, но основно си правим ДжиЕсЕм-компания. Лили звъни като навлезе в тъмното и си говорим докато не влезе във входа. Не е защита, ама поне, ако прекъсне връзката, ще хукна по навреме да я търся.
Кошмарно е това постоянно напрежение. Но имат право и на малко личен животец.
За автобусите нямам думи.

За Перник - кой с какво ще ходи? От колко часа? Кога и къде да се явя за да бъда транспортирана до Перник? Ако става с влак от централна гара - кои ще сме?
Прекрасна май ми е най-близко за комбиниране.

# 663
  • Sofia
Амидала, много съм се интересувала от тази ваксина.
Няма и не може да стане задължителна, защото е скъпа и нашата бедна държавичка няма да я поеме.
Аз лично няма да ваксинирам дъщеря си по няколко причини.
   - Едната е, че има давност и влияе само в първите 5 години. За това не се говори, а сигурно и доста фармацевти ще подскочат, ако го прочетат, защото такова твърдение им бърка яко в джоба.
   - Прекалено отскоро се предлага на пазара, за да съм сигурна в липсата на странични ефекти.
   - Най-добрият гинеколог /онколог/, когото познавам не е ваксинирал дъщеря си и няма да го направи.
   - Залагам на профилактичните прегледи.

# 664
  • София
Не знаех, че е само за 5 години.
Това наистина не го казват  Tired
Да, и моето джипи каза, че още не са изучени страничните ефекти в дългосрочен аспект, понеже е съвсем прясна-прясна.

София, честито и на твоята рожденничка, да ти е жива и здрава, и много щастлива   bouquet

# 665
  • София
Аз вече съм абсолютно сигурна, че ще видим най-после кукерския празник. Дори оформям групичка засега от 5 човека...Целокупното ни семейство и една приятелка с детенце.
Знаток, нашата кола обяви абсолютен бойкот - в този студ не иска да мърда изобщо #Cussing out Ако размисли (колата) до петък ще сигнализирам, но май иска нов акумулатор и няма да я огрее толкова скоро. За всеки случай ще обмислям алтернативни варианти. Синоптиците предвиждат затопляне, така че има надежда все пак.
Не съм сигурна за присъствието на after party-то.

За ваксината - малко съм скептична също, макар че в събота гледах по Станция Нова една лекарка, която разясняваше за човешкия папилома вирус, ваксината и пр. Ако наистина тази ваксина е само за 5 години няма смисъл от нея - профилактиката е по-добрия метод. При това нашата възрастова група е сред най-рисковите, а на дъщерите ни трябва да изградим здравна и сексуална култура. Не че аз знам как - удрям на камък при подобни беседи.

# 666
  • София и там където не се пуши
Аз лично съм против ваксините вече и лека полека проучвам да съм убедителна. Отказах ги вече при личната.
Пример за профилактика - от мен не могат да вземат - прекалено съм ходила по лекари и съм отвратена.

За Перник, аз съм твърдо с влак на отиване. На връщане може и с маршрутка, зависи от ситуацията.

За клипчето - много ме развесели. Няма да съм такава, ако искат веднага ги отделям в другия апартамент  Joy Joy Joy .

# 667
Клипчето е направо  Flutter Crazy Shocked страхотно
Възхищавам се от девойката, в случая    hahaha Joy Laughing, мнооого самообладание трябва в такъв момент
Дано никоя от нас    Praynig , майка на момчета, не е толкова досадна     Crossing Arms , но като познавам част от вас съм сигурна, че няма да има такива навлеци между нас

# 668
  • Sofia
Попрлавям се. Не е само за 5 години, но след 5-тата ефектът започва да отслабва. Т.е., когато дъщерите ни навършат 20 ?!  Thinking

# 669
Клипчето е върха! hahaha
Добре, че жената се е ограничила да държи само ръката на момчето.

Що се отнася до ваксината...хм...аз се отказах.
Преди две и повече години, когато бях бременна с малкия, често посещавах моята гинеколожка и много сме си говорили по този въпрос..
Да, вярно ваксината е скъпа, но това бих го пренебрегнала в името на това, децата ми никога да не ги спохожда тази коварна болест.

Преди две-три години ваксината беше от скоро на нашия пазар и беше прекалено рано да се говори как реагират децата при поставянето й.
Но за сметка на това много популярна в САЩ, където имаше ОБАЧЕ два смъртни случая и доказани странични ефекти.
Освен това, тази ваксина не е срещу всички щамове на този вирус ..... а те са наистина много. Срещу най-срещаните, но не и всички. Което всъщност и категорично ме отказа.
Истината е в редовната профилактика.

# 670
Здравейте честит празник на всички празнуващи.
От мен кафенце следобедно за ободряване.

Относно вечерния час и на мен 22,00 ч ми се вижда много късно особено за зимата. Ако ме питат мен само че мен никой не ме пита  Joy за зимата 20,00 ч , за лятото 21,00 ч. е добре докато станат пълнолетни.
А относно ваксината незнам  newsm78 ето ваксините против шарки и други които са задължителни са ефикасни и предпазват, но тази наистина е нещо ново и човек не знае дали да се довери.

# 671
  • There I was on a July morning
prekrasna и детенце на sofiaV, - сърдечни благопожелания и от мен, макар и със закъснение.    bouquet

И аз, като майка на момиче, съм проучвала въпроса за горецитираната ваксина, но не съм убедена в безспорната полза от нея и не сме я слагали.

Последна редакция: пн, 25 яну 2010, 21:02 от Скубиду

# 672
  • България
 Момичета, направих резервация за събота - пицария "Рагаци", 13.30ч.
 При мен днес се разбърка програмата и ме изстреляха в друга посока, но DI.VA и Четяща мама са налични.
 Ако не успея да дойда, пийте по чаша вино за мен и ме очаквайте на следващата среща Simple Smile.   Wine Glass

# 673
  • София и там където не се пуши
   Ако не успея да дойда, пийте по чаша вино за мен и ме очаквайте на следващата среща Simple Smile.   Wine Glass

Ааааа ще дойдеш трябва да успееш.

# 674
  • Sofia
За Перник - кой с какво ще ходи? От колко часа? Кога и къде да се явя за да бъда транспортирана до Перник? Ако става с влак от централна гара - кои ще сме?
Прекрасна май ми е най-близко за комбиниране.

Запазете място във влака и за мен!
Колко ще сме фенките на влака?

Общи условия

Активация на акаунт