ОСМОКЛАСНИЦИ в коледно настроение

• 27 744
  • 749
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Госпожичка Клавел - добре дошла, тук си на мястото си  Hug Hug Hug Не се притеснявай за детето, ще се оправи. Моя приятелка живя в Канада, САЩ, България и сега е в Австрия и през цялото време детето учи в различни училища. Резултатът е че сега говори свободно 3 езика и не е лош ученик.
Момичета, нали една лада спря в моята кола,така че и аз съм с влака - ще бъда на срещата - мястото и часът на срещата са същите... Предполагам че в Перник ще се струпат много хора с коли, така че най-добре за тези които не са семейно - с влака.
Кажете ще водите ли децата, моето момиче много иска да дойде и мисля да я взема с мен.
Лейди Б- ти нали ще дойдеш - ще се видим на гарата.
Франческа Джонсън - за театър освен Нощна птица и Хетерета е много полезна. Аз имам билети за Шведска защита в Зад канала, много ми го похвалиха, но ще ти кажа за него другата събота.
Благодаря на страхотните мами в Перник, вие сте невероятни. Значи ще се видим на гарата в Перник с вас или където кажете в Перник. Имаме телефони ще се оправим.
София - наистина се надявам да успееш да бъдеш с нас, стискам палци.

# 706
Момичета, благодаря ви за предложенията. Hug
Ще помисля и после ще докладвам какво съм избрала за майка и татко!

Искам да ви питам следите ли какво учат децата ви през деня, дали са написали домашните, дали са научили новия урок , въобще участвате ли някак в процеса" как се подготвят за следващия ден в у-ще"?
Не, учебен процес аз не следя! Naughty Вече е голяма за да й се мотам из стаята и да надничам дали и какво е научила.
Иначе срока ще завърши с отличен по всичко. Беше много горда, че по математика ще има /6/ .Защото предишни години все  с 5-ци завършваше първия срок по този любим неин предмет.
За третокласничката съм решила същото. Участвам в учебен процес до 4-ти клас.После евентуално и в седми клас, но по-скоро  тогава ще следя подготовката за самото кандидатстване и трещенето около изпитите. После и тя да се оправя.
За дребния обаче имам други планове. Изчаквам още известно време да порасне, да го науча на някои елементарни хигиенни навици, а и не само...и го връчвам на баща му. Да си се водят, да си учат и да се оправят по мъжки. Аз ще си почина известно време от деца и  домакинска работа.Мечти. Whistling Whistling Whistling
Направо ви завиждам как с лекота си организирате срещи, пътуване и забавления.
На мен даже мисълта вече ми е зациклила. Whistling

# 707
  • България
За дребния обаче имам други планове. Изчаквам още известно време да порасне, да го науча на някои елементарни хигиенни навици, а и не само...и го връчвам на баща му. Да си се водят, да си учат и да се оправят по мъжки. Аз ще си почина известно време от деца и  домакинска работа.Мечти. Whistling Whistling Whistling
Звучи чудесно!   bouquet
.... А таткото уведомен ли е?  Joy Joy Joy

# 708
  • София и там където не се пуши
Който се застяга за насам да свирка за да оправям стаята за гости  Flutter
Искам да ви питам следите ли какво учат децата ви през деня, дали са написали домашните, дали са научили новия урок , въобще участвате ли някак в процеса" как се подготвят за следващия ден в у-ще"?

Ееее няма да те притесняваме, само някоя пицария поже да ангажираш час .   bouquet

Иначе за домашните, аз лично никога от първи клас не съм го погледнала. Моя отговорност беше само воденето и взимането, а от 5 клас само воденето - не винаги, но учи далеч и няма удобен транспорт, но ако ме питаш за второто ми дете - яко ми отмъсти господ за почивката и приятното гледане на първото. Имам чувството, че така ще сме си до последния клас, ако издрапа дотам  Joy . Та си зависи от детето - има си деца, които си имат нужда, наши са си ще си ги гледаме и помагаме като се наложи.

Маргарита, взимай я разбира се . Ще и е приятно с нас, сигурна съм.

А София не вярвам да не успее да бъде с нас.  Hug

Последна редакция: ср, 27 яну 2010, 08:20 от Dorothy

# 709
Моето Гаргане е болно. Стискам палци да е умора и да се възстанови до събота, щото ще ми се мръщат много, ако се отвея към Перник и зарежа горкото дете  Twisted Evil
Силна група за влака се събрахме. Може да си вземем карти, бира и голям касетофон с хитове на Азис  Joy
Ще предложа отново на Лили да дойде с мен.

За ученето: ми то е написано на друг език  Rolling Eyes, а миналата година имаше едни купища цифри.... аз не мога да различа вчерашното домашно от днешното  Joy Никога не съм следила. От време на време (през 2 месеца примерно) питам "написа ли си домашните?"  - "да" - "ОК"
Но при дребната нещата отиват на към то падарска работа  Tired Мързи я да пише, лъже, ужас... има вече 2 забележки за неподготвено домашно.
Но ще я зарежа да се оправя сама.

Красиви тела е по-скоро женска пиеса. Сексистка. Мъжете не я харесват (сигурно има изключения) Ама не съм запозната с тазгодишния афиш  Embarassed

# 710
  • София и там където не се пуши

Но при дребната нещата отиват на към то падарска работа  Tired Мързи я да пише, лъже, ужас... има вече 2 забележки за неподготвено домашно.
Но ще я зарежа да се оправя сама.

Недей, а помагай и ще свикне да те пита, когато има нужда. Каката също може да помага, при нас баткото помага, макар, че го хванахме, че веднъж два пъти е писал домашното му по английски, да ама баткото пише грозно, а малкия красиво.  Joy Joy Joy

# 711
  • София/Осло
И аз не следя, но се зачудих дали не постъпвам грешно....така го тресе пубертета ,че вече на няколко пъти не си пише домашните- забравил, няма време, тъпо било..тук системата е такава ,че уведомяват родителите  Mr. Green
Дори в понеделник имам среща в у-ще да видим какви ще ми ги надробят.
Абе явно вашите деца са си добрички, моето много се промени ....особено от тази учебна година.

# 712
  • Sofia
Момичета, да ви разкажа докъде може да доведе невежеството... В случая моето!
Гледам си аз сайта на БДЖ - рубрика Перник. Там пише, че участъкът Кръстец-Плачковци е в ремонт и пътниците се извозват с автобуси. Малко ми призля, като си представих картинката при зимни условия и звъня веднага по телефона с надеждата, че това се е отнасяло примерно за миналата или по-миналата година, но са забравили да го махнат.
Да ама не!
Пътят наистина се ремонтира, пътниците наистина се извозват с автобуси, само че ..... Кръстец и Плачковци се намират на другия край на България!

Трябвало е да наблягам повече на географията, явно.

# 713
  • София
Момичета, здравейте! Simple Smile

За Перник - сигурно ще съм с отсъствие,.. Blush

Знаток, и фотоапаратите да си вземете освен всичко друго! Wink

Госпожичка Клавел, Осло и на мен ми се струва добра идея за следващата форумска среща  Joy
За ученето - само в първи клас следях материала по всички предмети, учех с него, показвах и т.н..
След това - нямам никакво понятие какво изобщо учат,..
Миналата година, когато се класира на Олимпиадата по химия, знаете ли кой беше първия ми въпрос: "Ама какво учите по тая химия?" hahaha
Отговор: "Ми, мамо, ти като не се интересуваш - Менделеевата таблица учим да ти кажа..!"
Майка му: " #Crazy Нима..?"
 hahaha

Кабо Алма, не споменавай такива топли и култови места като Индия, че пак се размечтах,.. Wink

Франческа, да ти е жив и здрав татко!    bouquet

# 714
  • През девет земи в десета
 Hug

Добре дошла на Госпожичка Клавел  welcome

Ние засега сме 100% сигурни за събота,дребното е болно,но ще си си стои при баба.Може да вземем осмокласника с нас,има желание този път.За пицарията,разбрах в колко часа,направо там ли ще се видим или има уговорка и за преди това.Уж четох внимателно,но нищо чудно да съм пропуснала нещо.
Засега се очертава да сме с кола,обаче моята се счупи,а на мъж ми са камионче и голям джип,все кофти за паркиране.Имаме и малка стара джипка,днес някакъв кабел щял да се запали,та така от 4 коли.............ще видим ooooh!
Обмислям вариант да ме остави на влака с вас и те с Гого да се придвижват с кола като искат Laughing

За вечерният час,нямаме такъв защото в повечето случаи се чудя как да ги изкарам двамата големи от къщи.каката е на 18 години поне глоби няма да има,но тя излиза предимно из Чепинци вечер и няма от какво да се притеснявам.

Ваксина засега не мисля да ѝ слагам,толкова време я опазих,да стане голям човек и не дай боже стане някой фал Crossing Arms Залагам на профилактиката и това е ,заега Crossing Arms

Фотоапарат ще нося,той по принцип не излиза от чантата ми Peace

# 715
ЗЛА ГАД- Ние ще чакаме на гарата пристигащите с влак в Перник, което ще е около 12.00 часа. Всички останали, предлагам като дойдат в Перник да звъннат по телефона, който ми няма телефона да ми пише на лични, за да кажат откъде да ги вземем или къде да се видим. Предлагам, преди да заседнем в пицарията да по обиколим заедно, защото е по-забавно.

Но ако някой иска индивидуално разходка, няма проблем.

Последна редакция: ср, 27 яну 2010, 14:04 от di.va

# 716
Здравейте всички - редовно пишещи, новодошли и мълчаливо четящи!

Влизам с едно уточнение към Франческа - ако си се ориентирала към Красиви тела - играе се в Сълза и смях. Пиша, защото препоръките за тази пиеса вървяха с текст за "Зад канала" и не разбрах дали се препоръчва тя и нещо от "Зад канала" или има неразбиране за мястото. Няма да се завирам с препоръки, само ще подкрепя Знаток - ако баща ти харесва "Сексът и градът" може да хареса и красиви тела. Коментарът е до тук.
Бих изразила собствено мнение и препоръки, но само ако нещо конкретно те интересува. Сещам се да кажа, че ако искаш да е "Вражалец" ще ти е трудно с билетите - трябва още в първия ден от месеца, когато пускат продажбите да си на опашката.

Приятно прекарване на всички в Перник. Сигурна съм, че ще се забавлявате. Лично аз ще помагам на приятели с преместването на жилището - защо са ни приятелите ако не ги използваме Wink.

# 717
Няма да се завирам с препоръки, само ще подкрепя Знаток - ако баща ти харесва "Сексът и градът" може да хареса и красиви тела. Коментарът е до тук.

Татко със сигурност харесва и сексът и градът..., но за филма съм сигурна, че не е чувал. Laughing
Аз определнено съм почитателка на филма.
Иначе родителите ми са много отворени, модерни и съвременни хора. Големи веселяци и купонджии са.

За сега съм се спряла на "Ножица-трепач".Мярнах, че се продават билети онлайн. Обаче не съм купувала по този начин и ще трябва да се разходя до театъра.
Благодаря отново на всички за пожеланията и съветите. Страхотни сте! Hug Hug Hug

Последна редакция: ср, 27 яну 2010, 14:57 от Франческа Джонсън

# 718
.....карти, бира и голям касетофон с хитове на Азис  Joy
Искам и аз  при вас smile3514 rotfImbo

Ако Лили дойде, ще я поверим на мъжете Гого на Дороти, моя Любо и Гого на Зла гад.

А сега за ученето на децата и намесата на родителите . Аз, като повечето тук, залагам на самостоятелност. Никога не показвам. Моето убеждение е, че щом това е за домашно, в клас са го учили и той трябва да го знае. Домашното е да го упражни и да го затвърди, а не да го научава едва тогава. (Дори и първокласника го въртя на шиш, докато сам се досети какво трябва да направи, но никога не му показвам наготово).  До седми клас намесата от моя страна беше на 2-3 месеца  да направя едно изненадващо изпитване по някой от предметите (под изпитване имам предвид – текущ урок и няколко урока назад, случайно подбрани или да проверя домашно и, ако открия грешки, да му дам да си провери цялото домашно, докато ги открие  сам newsm48). С това го държах в непрекъснат шах. В седми клас преминах на вариант само да казвам (по-скоро крещя) седни да учиш  и съответно той винаги отговаряше „Научих”.  Може би наистина e било така - годината беше успешна. Тази година реших, че вече е достатъчно голям и отговорен и би било обидно за него да му правя изненади.  Не съм доволна от това, което показва, но в никакъв случай не е провал.  Явно не е нито голям, нито отговорен  newsm62.

# 719
"Ножица трепач" е гледаемо за почти всички и рядко съм чувала някой да не го хареса. Аз също го препоръчвам на хора, които искат да се забавляват, без да се ангажират много, много. Моят съвет е също да се следи внимателно, защото е едно от представленията, за които билетите свършват със страшна скорост.

Общи условия

Активация на акаунт