Тровят ни с генномодифицирана царевица! Докога ще спим? Няма време!

• 35 733
  • 700
  •   1
Отговори
# 210
Цитат
Хеликаза, Zvezdichko,
Искам да разбера- явно допускате ГМО- до каква степен и дали също и в земеделието?!?!
Защото тук става дума за царевицата.....
И друго нещо- вие ядете ли такава или възнамерявате ли някога да консумирате ГМО?!

Нямам никаква идея дали ям ГМО. Знам, че купувам царевица, знам че купувам много храни, но нямам навик да гледам етикетите - освен за да видя срока на годност. Имам обаче подозрение (без да съм проверил), че гигантските маслини, които ям и много обичам, са ГМО. Много ги харесвам и не смятам да се откажа от тях Simple Smile

Цитат
И аз съм с научно образование.
Но имам коренно различаващо се от Вас мнение!
И борбата с глада /който е доказателство за човешката материалистична машина/ може да бъде съвсем успешна и с други методи.
ВСИЧКО Е ПАРИ И ИНТЕРЕСИ
Защо едните грешки на човечеството, довели до глад,  да се замазват с други/въвеждането на ГМО/?
Та това е затворен порочен кръг!!!Производен на меркантилни, комерсиални и не морални интереси.........
Значи има пари за въвежданене на  ГМО в гладуващите страни, а няма пари просто да се прекроят материалните матрици, така че да няма глад!!!!!

Искам да кажа: За мен това не са аргументи, издържани с научния метод. Дори ми лъхат на идеология в стил "колко е лош капитализмът".

# 211
Влизам да кажа да си пуснете Re:Tv. Точно за ГМО дават в момента.

Как АХЛ само на принципа на "еквивалентността на субстанцията" е приела, че ГМ растенията са безвредни без да се правят допълнителни изследвания.

realist  Hug

# 212
Re:TV - свободната телевизия - вече не се излъчва - само за сведение.

# 213

Абе ти добре ли си? Я пробвай да си я пуснеш. Това, че са "затворили" телевизията го знаем всички. В момента излъчват само публицистични филми.

# 214
Zvezdichko,

Цитат
Нямам никаква идея дали ям ГМО. Знам, че купувам царевица, знам че купувам много храни, но нямам навик да гледам етикетите - освен за да видя срока на годност. Имам обаче подозрение (без да съм проверил), че гигантските маслини, които ям и много обичам, са ГМО. Много ги харесвам и не смятам да се откажа от тях Simple Smile

Значи сте НЕМЪРЛИВ И БЕЗХАБЕРЕН......
поне не се опитвайте с невежеството си да ни петните и нас!

Цитат
Искам да кажа: За мен това не са аргументи, издържани с научния метод. Дори ми лъхат на идеология в стил "колко е лош капитализмът".

На колко години сте??
май мозъкът Ви качествено е  промит с идеологии  ooooh!..........

# 215
We share the planet with 6 billion people. If one could stand all the people in the world, men, women and children two feet apart, how much of the world would they take up? All of Africa? All of North America? New York state? If every person alive today stood two feet apart they would fill less than the area of Dallas County! And there would still be room for all the buildings! If the world's people were put together into families of four living on 50' by 100' lots, they could all live in the state of Texas, with more than seven thousand square miles left over. So the total number of people is not the real problem, at least at this point.
Нямало какво да ядем ли?Щели сме да умрем от глад значи...
Кой ги вярва тези глупости днес?
Генетично променени храни има мнооооого отдавна в скрита форма.
Всичко с "нишесте", "глюкоза" и др.може да е от такъв произход.Соев лецитин във всеки шоколад и тн,и тн.По добре да не знаете.

# 216

Я си пусни да видиш как правят интервю в момента на някакъв - който преди е бил адвокат на Монсанто, а сега е на пост в АХЛ по одобрение на точно ГМ растенията и изобщо биотехнологиите.

Чудничко, чудничко - виж сега за волския хормон на растежа. Ще коментира ли някой за Прозилака (rBGH) на Монсанто?

Последна редакция: нд, 13 дек 2009, 14:21 от Grace'

# 217

Значи сте НЕМЪРЛИВ И БЕЗХАБЕРЕН......
поне не се опитвайте с невежеството си да ни петните и нас!

Не, не съм немърлив и безхаберен. Имам изкаран курс специално по растително генно инженерство, сега със същото се занимавам - растителна физиология, решил съм, че от това, което съм изучавал, не мога да заключа, че ГМО са вредни. Точно.

И като ме обвиняваш в невежество - кажи ми - от какво научно образование съдиш, че ГМО са вредни? Висше биологическо, висше медицинско? Ако нямаш такова, нямаш право да обвиняваш точно мен в невежество.

# 218
Цитат
Абсолютно погрешно по всички параграфи.
И защо това което казвам аз е грешно,а трябва да се вярва на теб newsm78

# 219
Защото параграфът ти не съдържаше нищо конкретно. Лаладжийство.

Аз поне имам научно образование. Не ме слушате. Окей, не вярвайте на мен. Ми и Хеликаза има научно образование. И нея не я слушате. Ми слушайте някакъв световен учен. И него няма да слушате, нали?

Установено е, че едва 7% от хората работят с научния метод и благодарение на тях светът се развива. От останалите ... мога да очаквам всичко - дори и "ти си немарлив и безхаберен" Simple Smile Само че ние сме надраснали това Stuck Out Tongue

# 220
Цитат
Аз поне имам научно образование
И за това трябва да ти вярвам Shocked
Извинявай но такива некадърници съм срещала с научно образование,че ти е бедна фантазията.Не мисля че това е критерий. Peace Ако благодарение на такива като теб се развива светът ooooh!Горко ни.

И от къде си сигурен че това което си научил е правилно,може о теб да са те подвели Mr. Green

realist-че Hug  bouquet

# 221
 Bergkristall : Ами.... дори и да не е критерий, поне знам какво е да се потиш над дебели учебници, защото, вместо да си бъркам в носа и да правя петиции, съм положил някакви усилия.

Просто за информация реших да прочета първите няколко страници от темата и се хванах за главата. Бога ми, вие правите елементарни грешки - не знаете каква е разлика между генно инженерство, хибридизация, третиране с хормони  Sunglasses Вие не знаете основната терминология, а петиции сте тръгнали да правите.

Като ви слушам - не мога да разбера покритието и наглостта на някои хора, които си позволяват да окачествят опонента отсреща, който изразява различно мнение. Искам да попитам тези : вие морал имате ли?

# 222
Bergkristall : Ами.... дори и да не е критерий, поне знам какво е да се потиш над дебели учебници, защото, вместо да си бъркам в носа и да правя петиции, съм положил някакви усилия.

Просто за информация реших да прочета първите няколко страници от темата и се хванах за главата. Бога ми, вие правите елементарни грешки - не знаете каква е разлика между генно инженерство, хибридизация, третиране с хормони  Sunglasses Вие не знаете основната терминология, а петиции сте тръгнали да правите.

Като ви слушам - не мога да разбера покритието и наглостта на някои хора, които си позволяват да окачествят опонента отсреща, който изразява различно мнение. Искам да попитам тези : вие морал имате ли?

Нещо си се объркал, момче... Laughing Темата е за ГМ- царевица МОН810.  Wink
Другите неща сме си ги приказвали между другото. Не си чел внимателно.

Не се кахъри за нашия морал. Явно имаме, щом сме се събрали тук. Peace

Ако имаш нещо важно да казваш, давай по същество.

И от къде си сигурен че това което си научил е правилно,може о теб да са те подвели Mr. Green[/color]

Това със сигурност се случва....

# 223
Хеликаза, Zvezdichko , моля ви, оставете ги. Те няма да видят какво се опитвате да им обясните, както не видяха и това, което аз се опитах да им обясня. Това тук е "частен клуб" с извинение за израза.
Преди време, човек когото познавам  изключително добре, се опита да разсее някои неточности по въпрос, който изискваше солидно образование в сферата на човешката физиология и метаболизма на определени хр. вещества. Та ето какво получи в отговор на написаното от него :
"Tочно твоите мнения и на още един-двама запознати с материята са наистина ценни в смисъл, че обясняват нещата такива, каквито ги познава науката. Радвам ви се на търпението ви да обяснявате, но сте (няма да пиша "сме" защото не участвам по същество в дискусията) малцинство. Няма нищо по-страшно от мозъци промити от жълта преса, знахари, дилъри на био храни, псевдоеколози и други идиоти, така че ще ви е ужасно трудно да прокарате научно знание там където властва невежеството.
Така че... прав си, има ценни мнения, но те са удавени в морета от предразсъдъци, заблуда и откровенна глупост. Това имах предвид...."

Това е от форум, в който прекаленото чесане на езици не се толерира. Както и посочването на линкове, целящи създаване на публичност, чрез популистки методи.
Какво очаквате тук...

# 224
Аниш, благодаря за подкрепата. За сведение има и сериозни научни форуми, където не можеш да напишеш едно изречение, без да последват въпросите: "Как?", "Защо?", "Има ли данни в списания с импакт фактор?". Ако не е възможно да отговорите на контравъпросите и да го защитите умело с научния метод, ще бъдете помолени да преразгледате възгледите си. Ако отново откажете - темата ви се трие.

Това тук не е научен форум, така че ... какво да очакваме?

Общи условия

Активация на акаунт