Тровят ни с генномодифицирана царевица! Докога ще спим? Няма време!

• 35 600
  • 700
  •   1
Отговори
# 630

влюбена в живота, би ли редактирала постинга си:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=452630.600
Протестът е обявен за 13-ти. Така хората четат и се бъркат.
Благодаря ти! Hug

(Изчерпала си лимита си за ЛС, затова ти пиша тук.)

# 631
Защото това беше спорен момент в първоначалния вариант на писмото - че сме цитирали проценти без източник. За какво ли ти се обяснявам?

Защото като сте решили да протестирате, трябва да ДАДЕТЕ обяснения, понеже крайните решения касаят всички нас.

Плюс, текстът в темата на протеста с тези 0.1% е малко смехотворен. Не само заради това.

Плюс - да се изтърсим ли с колеги на същия този протест Simple Smile Да стане шоуто Simple Smile

# 632
Искам да попитам дали във фейсбук има пусната информация за петицията и събитието? Там инфото се разпространява светкавично!

# 633

Плюс - да се изтърсим ли с колеги на същия този протест Simple Smile Да стане шоуто Simple Smile

Заповядайте, тъкмо ще допринесете за числената маса. Теб точно ще те издокараме с плакат със снимка на студент в бяла престилка, гризящ царевица с едната ръка, в другата - пистолет, опрян в слепоочието. А на челото ти некви проценти и етикети. Направо ще се влюбя от кеф.

Доня, мисля че БНАП са пуснали във FB, но не съм гледала още.

# 634

Личи си, че ви е мила заплатката при "Монсанто" и подобни.
Забили глава в пясъка на комфортната зона по линията на най- малкото съпротивление.
Голямо шоу, дааааа.

# 635
Пак от форума на в-к "Сега" за информация:

Народните представители от ГЕРБ и Атака които са членове на Комисията по околната среда и водите към 41-вото обикновено Народно Събрание на Република България. С партийна принадлеждост и специалност.
ИВАН АТАНАСОВ АЛЕКСИЕВ ГЕРБ инженер
ОГНЯН АНДОНОВ ПЕЙЧЕВ Атака инженер
ДАНИЕЛ ГЕОРГИЕВ ГЕОРГИЕВ ГЕРБ икономист
ЙОАНА МИЛЧЕВА КИРОВА ГЕРБ педагогика
КОСТАДИН ВАСИЛЕВ ЯЗОВ ГЕРБ инженер
МИРОСЛАВ НИКОЛОВ ПЕТКОВ ГЕРБ машинен техник
МИТКО ЖИВКОВ ЗАХОВ ГЕРБ инженер строителен
НИКОЛАЙ ХИНКОВ РАШЕВ ГЕРБ инженер
ОГНЯН ДИМИТРОВ ТЕТИМОВ Атака минен техник
ПАВЕЛ ИЛИЕВ ДИМИТРОВ ГЕРБ юрист
ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ ЦЕКОВ ГЕРБ лекар
ФАНИ ИВАНОВА ХРИСТОВА ГЕРБ юрист

# 636
За какво ли ти се обяснявам?

И аз това ти се чудя!

Защото като сте решили да протестирате, трябва да ДАДЕТЕ обяснения, понеже крайните решения касаят всички нас.

Така ли, бреййй! Laughing И къде го пише това, пред кого сме длъжни да даваме обяснения?! Joy

Ти още малко ще промениш, пардон генномодифицираш и Конституцията на България, и правата на гражданите й.

# 637
Пак от форума на в-к "Сега" за информация:

Народните представители от ГЕРБ и Атака които са членове на Комисията по околната среда и водите към 41-вото обикновено Народно Събрание на Република България. С партийна принадлеждост и специалност.
ИВАН АТАНАСОВ АЛЕКСИЕВ ГЕРБ инженер
ОГНЯН АНДОНОВ ПЕЙЧЕВ Атака инженер
ДАНИЕЛ ГЕОРГИЕВ ГЕОРГИЕВ ГЕРБ икономист
ЙОАНА МИЛЧЕВА КИРОВА ГЕРБ педагогика
КОСТАДИН ВАСИЛЕВ ЯЗОВ ГЕРБ инженер
МИРОСЛАВ НИКОЛОВ ПЕТКОВ ГЕРБ машинен техник
МИТКО ЖИВКОВ ЗАХОВ ГЕРБ инженер строителен
НИКОЛАЙ ХИНКОВ РАШЕВ ГЕРБ инженер
ОГНЯН ДИМИТРОВ ТЕТИМОВ Атака минен техник
ПАВЕЛ ИЛИЕВ ДИМИТРОВ ГЕРБ юрист
ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ ЦЕКОВ ГЕРБ лекар
ФАНИ ИВАНОВА ХРИСТОВА ГЕРБ юрист

И няма нито един еколог?!?!?

# 638

Така ли, бреййй! Laughing И къде го пише това, пред кого сме длъжни да даваме обяснения?! Joy

Ти още малко ще промениш, пардон генномодифицираш и Конституцията на България, и правата на гражданите й.

Не. Просто няма да позволя неграмотни хора да взимат решенията вместо грамотните хора.

Това лято като бях пред щаба на С.К. преди изборите отвътре излезе един прилично облечен човек, на който не му знаех името. Той каза следното нещо: "Има моменти, в които няма как да се съобразиш с желанието на общата маса. Ако навремето бяхме направили референдум ЗА/Против влизането в Европейския съюз, сигурен съм, че повечето хора щяха да гласуват ПРОТИВ. Но ние направихме стъпките за влизането в Съюза, независимо от общото мнение".

Сега конкретно случая - мислите ли, че ще се опълчат хората срещу волята на Европейската комисия? Да имаме още санкции и прочие?

Аз не съм убеден, че на 13 ще излезнат хора с нужните познания, или с нужната подготовка.

# 639
И няма нито един еколог?!?!?
Ахм, ти учудваш ли се?! А тук се сипят обвинения, че създателите на петицията не били генни инженери.... ooooh! Ето за това говорим, ето такива хора вземат решенията в нашата държава.

# 640
Не. Просто няма да позволя неграмотни хора да взимат решенията вместо грамотните хора.
...
Сега конкретно случая - мислите ли, че ще се опълчат хората срещу волята на Европейската комисия? Да имаме още санкции и прочие?
Волята на европейската комисия, дали е диктатура и решения без информиране на хората, без допитване до хората, без вслушване какво искат хората? Ако беше диктатура, дали щяхме да сме в ЕС? А ти дали знаеш за какво точно се бориш?
Аз от генетика и политика не разбирам. Обикновен човек съм и си мисля кое е по-важно - нови промени или прилагане на текущите (старите) закони/правила? Ти какво мислиш? Ако текущите правила не се спазват, то тогава и новите няма да се спазват. Т.е. за мен е все едно дали ще има промени. (Разликата е само, какво ще стане когато правилата започнат да се спазват. А ако се отменят наказанията за кражба, тогава дори няма да има нужда да търсим крадци - според закона, те не са престъпници.)

Ако за ЕС това са различни процедури, ако в България това са различни служби или министерства, за мен, като гражданин, това е едно и също нещо. Аз искам на масата да се покажат всички карти и да се вижда прозрачно всичко и тогава въпросът е кратък - Гражданино, Вие какво избирате:
1) без ГМО, без етикети, без наказания, без отговорност?
2) ГМО, без етикети, без наказания, без отговорност?
..
16) ГМО, с етикети, с наказания, с отговорност?

Дали ще има наказание? Незнам, но се предполага, че държавата трябва да служи на нас, а не на ЕС.  Не уважавам оправданията - ако човек иска, винаги има начин, ако не иска, винаги си намира оправдание.

Да направим една аналогия (пример), за да видим по-ясно цялата картина: баща ми взима от банката кредит за 5 години, аз съм му поръчител. Когато му поискам да следвам, той ми казва - не може, имаме кредит. Какво правим?
Аз бих могъл да приема оправданията му, ако той ми обясни защо е решил кредита да е за 5 години. А той може ли да каже на банката: "Аз съм стар, той е млад - моля, удължете периода, за да може той да следва - нали той е поръчител, нали той ще изплаща кредита след мен!"?

И обратно в реалността: не ме интересува кое, как и от къде, просто искам резултат и имам приоритети. Новите промени далеч не са с водещ приоритет. Как ще се постигне - не знам, не съм политик. Вероятно държавата трябва да каже - "моля..." - и да каже, че хората не искат, да си признае, че все още се бори с беззаконието, че това е една от причините хората да не искат (примерно) и т.н., и т.н. От където следва въпросът - държавата ни, може ли да говори или тя си отваря устата само, за да прави свирки?

Аз от политика и генетика не разбирам, но да те питам - ползваш ли антивирусна програма или не? Ако "да", да ти докажа, че е излишно, а ако "не" да ти докажа обратното.

# 641
Аз от политика и генетика не разбирам, но да те питам - ползваш ли антивирусна програма или не? Ако "да", да ти докажа, че е излишно, а ако "не" да ти докажа обратното.

През по-голямата част от времето не - защото не ползвам операционните системи на Майкрософт. Използвам безплатна алтернатива и нямам нужда. Иначе, когато ми се наложи да ползвам Майкрософт системи, имам Нод32. Лицензирана, плащам - и ако нещо се случи на компютъра - има кого да обвинявам.

Цитат
6) ГМО, с етикети, с наказания, с отговорност?

Точно това е моята теза. Да има ГМО, но да има етикетиране и наказания, ако това не се спазва.

# 642
  • София
Цената за допечатка на  1000 брошури е 450 лв. При 500бр. се оказва, че пак е почти толкова. Вече имам банковата сметка на печатницата, който иска ще му я дам на ЛС.

Ако има желаещи за по-евтино отпечатване, да се обади на Светла Николова , координатите й са на сайта на Агролинк.

(не съм виждала брошурите)

# 643
И за да не бъдем голословни:

4. Под натиск на СТО, ЕС разреши ГМО храните, но въведе задължително етикиране, че съдържат ГМО за всички със съдържание над 1%.
Официално в България няма храни етикирани за ГМО, защото не са постъпвали такива заявки. Официално обаче има засечени продукти съдържащи ГМО соя над 1% без съответния етикет – кренвирши и вафли. Вярно е, че в България вероятно нелегално се внасят ГМО суровини, ГМО храни, вероятно се гледат и ограничени площи замърсени с ГМО култури. Но това се дължи на лош контрол и може да бъде коригирано чрез подобряване на контрола и санкции. Тоест поправимо е и се дължи на нелегален внос на ГМО суровини.
...През периода 2004-2009 г. са изследвани общо 1304 проби от хранителни продукти и в 448 (34.35%) е установено за наличието на ГМО, като в  94 (7.2%)  то е било два пъти над пределно допустимото. От анализираните 1304 проби само 2 са етикетирани, че съдържат ГМО.  През 2009 г. процентът на българските производители с превишено съдържание на ГМО спрямо чуждите вносители е 64 %, докато през 2005-2008г.  е бил 30%. В доклада липсва информация за санкциите на фирмите, които не спазват закона...
...Същевременно не искам да политизирам проблема. Към момента имаме 16 наказателни процедури, една от които е тази. Нямаме никакъв друг изход освен да съобразим нашето законодателств, в случая в частта за генно модифицираните организми с изискванията на ЕК. В противен случай страната търпи финансови санкции и може да стигнем до Европейския съд...

Всички цитати са от тази тема - форумът, за разлика от политическите полемики на живо, пази историята и си има функция "търсене". Та как точно искаш, моето доверие да е на "6"?
И между другото, в твоя отговор - номерчето не е "6" а "16" - 16 са възможните отговори в този случай.

# 644
...когато ми се наложи да ползвам Майкрософт системи, имам Нод32. Лицензирана, плащам - и ако нещо се случи на компютъра - има кого да обвинявам...
offtopic: "Да обвиниш" в смисъл - ще има кого да псуваш? Или ще можеш да потърсиш отговорност и да ти заплатят щетите?

Общи условия

Активация на акаунт