Цена на следдипломна квалификация

• 4 786
  • 14
  •   1
Отговори
  • Italia
Ровех, търсех... По-подходящо място във форума не открих да попитам...

Искам да се запиша за следдипломна квалификация в Техническия. Говорих с ръководителя, оказа се, че точно такава, каквато искам - няма. Обеща да ми състави план с необходимите дисциплини. До тук - перфектно. Получавам плана - 6 дисциплини за 6 месеца - точно колкото един задочен семестър. Продължавам да чета мейла - "Цената на такъв курс е от порядъка на 5000 лв."  Shocked
Професора ли се гъбарка с мен, толкова богати ли са студентите, че една следдипломна квалификация да струва 5000 лв.? Магистратура да запиша по специалността, която искам - по-евтино ще излезе.
И още нещо - иска да подпишем двустранен договор  newsm78 ?

# 1
На мен ми звучи абсурдно скъпо, но може би не съм наясно какво е то следдипломна квалификация.

# 2
Определено се опитва да те преметне.  ooooh!
Не знам как вървят цените на тези квалификации в момента, но 5000лв е фантастична сума за подобно обучение. Може би най-много до 500лв да стигат таксите.  newsm78

# 3
Миналата година завърших следдипломна в УНСС, 2 семестъра, 14 дисциплини, 780 лв.
Договор не съм подписвала, програмата беше обявена официално на сайта им ( на ИСК към УНСС всъщност). Има определени изисквания, които кандидатите трябва да покрият, след което се приемат молби до запълване на определената бройка. Има утвърден учебен план и се учи по него.
Това с индивидуалния план ми звучи несериозно. Нали трябва да има акредитация за да ти е призната дипломата после.

# 4
За т.нар. център за непрекъснато и следдипломно обучение ли става дума?

# 5
И други университети предлагат следипломни квалификации за семестър с индивидуален план с подписване на договор, но цените поне преди време бяха доста поносими.  Rolling Eyes

# 6
КАкво се има предвид под индивидуален план? Да учиш по индивидуален график вече утвърдени предмети или изцяло да ти се изготви индивидуален списък с предмети, които трябва да учиш?

# 7
  • София
КАкво се има предвид под индивидуален план? Да учиш по индивидуален график вече утвърдени предмети или изцяло да ти се изготви индивидуален списък с предмети, които трябва да учиш?
По принцип е първото, но май авторката говори за второто.  Rolling Eyes

# 8
  • Italia
Специалност такава утвърдена няма. Аз поне не видях. Като цяло става въпрос за ядрени централи. Мислех да записвам втора магистратура в СУ, но от там ми казаха, че е по-добре да се свържа с ТУ. Свързах се, приказвахме си и това получих в отговор. Незнайно защо в началото професора говори за следдипломна квалификация (изрично се интересувах от такава), към края на писмото вече се споменава "курс със специална диплома, подписана от Заместник Ректора по учебно-изследователската дейност".
Питам тук, защото завърших магистратура преди две години, ясно ми е, че цените са се променили, но тогава семестъра ми струваше 500 лв.

От този магистърски план са избрани 6 дисциплини и обучението ще бъде на индивидуален план, защото работя извън България.

# 9
Мен ако питаш, изобщо не се захващай с подобно занятие. Знанията са хубаво нещо, но все пак и дипломата си е важна. А за да има легитимна диплома, трябва да има утвърден предварително план,акредитация и т.н. Може и да бъркам точните термини, но същността е еднаква,а именно че за всяка образователна степен трябва да има утвърден хорариум, програма.

# 10
Ха-ха. Питай ректора дали има такъв курс и тези 5000 лева за 6 месеца официална тарифа ли са. Чакай да позная отговора. Не.

(Между другото, защо не провериш в Испания какво има?)

# 11
Аз карам следдипломна квалиф. в МУ-София също така на индивидуален план и на година ми е 3500лв. Според мен 5000 на семестър са много, дано твои колеги споделят мнение относно цената.    Peace

# 12
  • Italia
Благодаря ви, момичета   bouquet

В Испания няма как да се запиша, защото след месец-два заминавам на друг проект, а и още не знам в коя държава ще е. Идеята да уча в България е заради езика (другия вариант е английски (подобен курс с международен сертификат беше от порядъка на 1800 £ и ми се стори скъпичко), цената (тук май съм била в грешка  newsm78 ) и си мислех, че е по-добре да имам диплома от ТУ, вместо от някаква организация.

# 13
Мятай се на английския, изобщо не го мисли. По добре 1800 за нещо смислено, отколкото  5000 на вятъра.
Всъщност зависи от огранизацията де. Ако е накоя професионална и международно призната- мисля че би имало смисъл. За съжаление с тази материя ( енергетика) не съм запозната изобщо, но за икономисти сертификати от професионални организации са много ценени.

Последна редакция: ср, 09 дек 2009, 09:48 от Рокси

# 14
  • Italia
Свързах се с господина... Ама то не било международно, даже в България тоя курс бил по споразумение между една агенция и между една фирма... Когато казах, че не ми е толкова за дипломата (т.е че имам вече една магистратура, държа на знанията, които ще придобия), сметнали, че курса ще бъде подходящ, никой не предполагал, че аз имам нужда от сертификат за това обучение. Със същия успех мога да прочета учебника по физика + малко доклади в интернет и да си напечатам сама дипломата  ooooh!

Иначе беше сговорлив и ми предложи да провери как стои въпроса с магистратурата... Мерси. Няма нужда.
Още ме е яд, като се сетя  #Cussing out .

Благодаря ви за съветите и подкрепата още веднъж.

Общи условия

Активация на акаунт