Къде в София прахосмукачка Керхер?

• 57 412
  • 216
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря много на narcisa за компетентното пояснение и за любезната помощ на ЛС. Уредът е поръчан. Grinning  Когато го получа, ще споделя впечатленията си от него.

# 151
  • София
някой има ли информация кой модел на керхер има ниво на шума под 70 dB? искам много тиха прахосмукачка с воден и сух филтър; най-тихите, които гледам са на ровента (62 dB), това е единственото, което ме привлича в ровентата иначе не ми вдъхват доверие като дуракоустойчивост и качество на материалите; благодаря предварително на отзовалите се

Последна редакция: нд, 25 авг 2013, 07:52 от Dao

# 152
 Записвам се да следя темата, тъй като е актуална в момента за мен.

# 153
Керхерът пристигна още в началото на миналата седмица, но чак уикенда имаше време да го "запалим" за пръв път.  Както обещах, ето и моите впечатления от първата работа. Надявам се да са полезни за тези, които обмислят.

Многото приспособления и джаджи в кашона в първия момент те стряска. Жената ме бъзикаше, че трябва да си завършил висше образование да работиш с тази машина.  Joy Но в действителност, когато се запознаеш с нещата, е много просто. Има и някои неясни описания в книжката с инструкциите, като това, че преди първа експлоатация резервоарът трябва да се зареди два пъти. Това означавало, че се налива 0.5l вода, и когато се пусне машината, помпата си изтегля това количество и се налива още толкова след това. Тялото на парочистачката изглежда малко по-голямо и тежко, ако досега си ползвал конвенционална прахосмукачка, но за сметка на това си има добре разположени колелца отдолу, също като на табуретка примерно, и затова е много маневрена за бутане във всички посоки без особено усилие.

Първо я пуснахме само на сухо прахосмучене на воден филтър.
Два-три дни по-рано жена ми нарочно беше почистила старателно с нормалната ни прахосмукачка и после със стирка с препарат, за да видим какъв ще е ефектът от новата машина. Притеснявах се, че ще е прекалено шумна, но се оказа, че шумът не е толкова голям, дори на максимална мощност, поне мен не ме дразни, пък и нямам навика да спя на прахосмукачка.  Laughing На дюзата се поставят приставките с косъм, като тази с дупките е отпред. Почистването в този режим е общо взето бързо и лесно и въпреки че тръбите не са телескопични, може да се свали едната в по-тесни пространства и да се работи само с нея. Наистина, малко е трудно да се бориш с маркуча в тесните пространства, но може би с времето се свиква. Дори при продължителна работа с уреда въздухът около теб е нормален за дишане и я няма тази характерна смрад, която ухае от нормалните прахосмукачки. Мога да отбележа само едно особено неудобство: въпреки богатия набор приставки, главна дюза е много дълга и няма как да я вкараш в някои малко по-тесни пролуки между мебели, стени и прочие. За моя изненада установих, че в комплекта за сухо прахосмучене няма по-малка приставка с мека четка или косъм накрая, каквато има във всяка нормална прахосмукачка за такива цели. Има други две пластмасови, но с тях трябва да се действа много внимателно по деликатни участъци и стенни ръбове. Приставката с четка в комплекта на парочистачката е с прекалено твърд косъм и би наранила ламинат или латексно покритие. Има ли някаква допълнителна приставка от този сорт?
Решихме да почистим  филтрите след сухото полево действие, понеже беше за пръв път и не знаехме какво се беше събрало. В крайна сметка, след смъкването на филтърното отделение, не е за вярване каква мръсотия имаше там и откъде се беше пръкнала, при положение че апартаментът уж изглеждаше привидно чист.  Sad Още тогава стана ясно колко чисти добрата ни стара прахосмукачка. Изчистването и измиването на мръсните филтри и казанчето отне около 10-15 минути, но това е, защото беше за пръв път. Нататък, когато се знае кое как, ще става за два пъти по-бързо време.

Следваше втория тест като парочистачка.

Сипва се вода в резервоара, препоръчително 50/50 дестилирана/чешмяна, след натискането на втория бутон, за около 5-6 минути индикаторът за пара светва. На дюзата се поставят гумените приставки. Следваха налучквания и няколко опита, но бързо се установи, че теракот и гранитогрес чисти най-ефективно на 4-а, 5-а степен, като с две-три минавания се отстраняват и видими петна от замърсявания. Плочките бяха изчистени без проблем, а те са светли, бежови. После направихме опит в едната стая на ламинат на минимална пара 1 и до момента не виждам проблем, но на пара 1 се чисти много трудно, да не кажа почти никак, а не посмяхме да усилваме. Вие как процедирате с ламината? Тестът на стъкла също мина много добре, като приложихме съвета на M_BR по назад в темата първо с максимална пара да се напръскат стъклата и след това  да се минат на пара 2 със специалната приставка и с включена прахосмукачка. Почистването е бързо и много добро, във всеки случай много по-бързо и лесно от обичайното чистене с кофи, парцали и препарати за стъкла. На единия прозорец има нормални алуминиеви хоризонтални щори. Тъй като бяха доста замърсени, се опитахме да чистим и тях, но тази интервенция не мина много добре, тъй като дори на максимална пара мръсотията се размазваше, а прахосмукачката не можеше да я засмуче ефективно, а само частично. Но все пак и това беше нещо, защото след това минаването с парцал е по-лесно от обичайното за дообиране на мръсотията. Иначе трябваше да се смъкват целите щори, да се мият, съхнат и прочие по-времеемки действия.
Следваха тестовете в банята. Тук обаче резултатите са малко разочароващи, защото само с парата не става да се отстраняват упорити замърсявания по мивки, душкабини и т.н. Опитите да се махне варовика по душкабината или наслагвания по мивка само с пара се провалиха, дори с четката с твърд косъм. Може би нещо не сме правили както трябва или трябва да се комбинира с някакъв препарат. Вие как процедирате? Ако имате работеща практика, ще сме благодарни да споделите за обмяна на опит.
Дотук приключихме с първата експлоатация. По-нататък ще са пробите върху мека мебел и килими и едновременно минаване с пара и прахосмукачка с цел спестяване на време, за което допълнително ще добавим впечатления. Накрая мръсотията, която се беше „отчела” във водния филтър беше малко по-малко от първия път, но доволно голяма. Със сигурност машинката чисти много добре. Случайно забелязах нещо любопитно, за което съдя от пластмасовата полирана стойка на LED телевизора в хола. Вече четири дни по-късно по нея не се вижда прах, докато след „чистене” с другата прахосмукачка, още на следващия ден може да се наблюдава задоволително количество прах, а след два-три дни вече цял слой, и то отдалече. Бях свикнал с това и затова го забелязах сега, необичайно ми е.

В резюме моите оценки за различните видове дейности дотук са следните:
1. Сухо прахосмучене и качество на събиране на мръсотията – 6
2. Почистване с пара на повърхности от твърди настилки, стени с плочки – 6
3. Почистване с пара на ламинат – 4 ½
4. Почистване на стъкла и други подобни – 6
5. Почистване на щори – 4
6. Почистване на мивки, душкабини и прочие – 3 ½ (с уговорката, че може би технологията на чистене не е правилна).

Имам и още два въпроса към опитните:
Към края на работата обаче вече доста мирише на пара навсякъде. Възможно ли е да се ползва някакъв ароматизатор или препарат с цел избягване на това, както при Рейнбоу? Някъде по-назад бях чел, че някой ползва омекотител (не би трябвало да е пенлив). Ако се налее малко омекотител в резервоара с вода, може ли да се повреди нещо? Grinning Или нещо друго, ако знаете?

През почти цялото време, докато работеше парочистачката, от време на време уредът издаваше характерен кратковременен натрапчив сигнал, наподобяващ бръмчене. Също така, когато се премества тялото. Това нормално ли е или не? В края при разглобяването, забелязах, че сякаш маркучът не беше плътно прикачен до тялото, може би сме го измъкнали леко при местенията напред-назад по време на чистенето, следващия път трябва да се внимава. Но със сигурност го поставих в началото добре до клик. Това ли е била причината, или не…

До момента частичната ми оценка е сравнително висока, но не мога да изразя пълна такава, докато не е изпробван с всичките си възможности, с други идеи или обмяна на опит. Ако някой може да добави или каже нещо по въпросите, ще му бъдем благодарни.

# 154
Здравейте! Купихме си екстрактор KARCHER SV 1902
http://borotrade.com/products.php?product_id=101
 Искам да изпера кухненския ъгъл вкъщи, но не зная какви препарати трябва да използвам. Някой може ли да ме насочи?  bouquet

# 155
Здравейте! Купихме си екстрактор KARCHER SV 1902
http://borotrade.com/products.php?product_id=101
 Искам да изпера кухненския ъгъл вкъщи, но не зная какви препарати трябва да използвам. Някой може ли да ме насочи?  bouquet
Здравей, честито за страхотната машинка- имам и аз такъв от близо година. Аз ползвам този препарат- http://karclean.bg/bproducts4.php?product_id=54&start=0& … amp;id_subgroup=0. Важно е за тази парочистачка препаратът да не образува пяна. С него пера килимите и дивана в хола.

# 156
 И аз имам въпрос. Вкъщи сме на ламинат, парата е на 5-та степен, но ламинатът стои залевосан след чистене. При вас случва ли се?

# 157
И аз имам въпрос. Вкъщи сме на ламинат, парата е на 5-та степен, но ламинатът стои залевосан след чистене. При вас случва ли се?
Какво значи "залевосан"?

# 158
 Стои на петна.

# 159
При мен става малко на черти. Забелязала съм, че когато мина няколко пъти  първо с пара и след това с прахосмукачката на най - силната степен не остават замазани черти.

# 160
  • Varshets
Здравейте, преди няколко дена съпругът ми ми подари екстрактора. Успях да го ползвам 3 пъти, и с всяко следващо чистене с него съм все по-доволна. Но днес установих, че от маркуча се разнася доста лоша миризма  Sad В инструкцията не е указано как се чисти маркуча, и въобще може ли да се чисти. Някой притежател на тази машина има ли такъв проблем и как го разрешихте? Моля да  споделете опита си с мен.

# 161
  • Бургас
Galya Velinova, след чистене с машинката е хубаво да измиете маркуча отвътре под течаща вода, има и една дълга четка с която се почистват тръбите вътре. Мирише защото машиннката засмуква боклуци и пара едновременно, а не както при перящите прахосмукачки боклук и доволно количество вода. Въпреки всичко аз на перящата прахосмукачка винаги мия тръбите след употреба и оставям да изсъхнат. Съвет от мен - не оставяйте боклуци да престоят в манишката. Ако се забравят по-дълго и после се вмирисва цялата прахосмукачка. 

# 162
Здравейте, преди няколко дена съпругът ми ми подари екстрактора. Успях да го ползвам 3 пъти, и с всяко следващо чистене с него съм все по-доволна. Но днес установих, че от маркуча се разнася доста лоша миризма  Sad В инструкцията не е указано как се чисти маркуча, и въобще може ли да се чисти. Някой притежател на тази машина има ли такъв проблем и как го разрешихте? Моля да  споделете опита си с мен.
Някъде бях чела, че маркучът се изплаква с чиста вода след всяка употреба. И е близко до ума - нали смуче мръсна вода, тази мръсотия трябва да се измие, иначе ще засъхне и ще мирише. То това е и една от причините, поради която се отказах от такава машинка. Недоумявам обаче защо това не присъства към указанията за работа  newsm78

# 163
  • Varshets
Да веднага щом разбрах, че маркучът мирише го измих, но се боя да не се повреди нещо по ръкохватката или щепсела на маркуча. Все пак след всяко ползване трябва да се мие като всички останали части. Ще продължавам да го мия, пък дано не се повреди. Вие всеки път ли го миете и как точно? Аз го пъхнах в чучура на мивката, напълних го с вода и я излях в тоалетната чиния - така няколко пъти.  Много внимавах да не намокря ръкохватката и щепсела, но колкото и да съм внимателна пак имаше някоя и друга капка върху тях.

# 164
 Нашият марку4 не мирише и не го мия

Общи условия

Активация на акаунт