Шестгодишно кърмаче

• 19 188
  • 290
  •   1
Отговори
# 135
...в тоя форум всички майки са кърмили до две-три години децата си....
че тук в интернет пространството можем да сме такива,каквито искаме да бъдем,да правим такива неща,които никога не сме правили но ни се иска,....интернет дава много възможности,но и много психики разконцентрира,а как завихря въображениетоооо... Wink Stop...

Вярвай ми, има доста майки кърмещи над 2 годинки (справка - беше пусната тема преди в този подфорум). Като се озърна и в тази тема присъстват доста такива  Grinning
Аз също предполагам,попадам в графата ти "извратено ми се струва /не точно,думата е много силна,но нещо такова/" с 4г5м кърмене.
И прекрасно знам с какво се занимава дъщеря ми на тази възраст (определено не псува) както и какво я вълнува. Както сме я възпитали със съпругът ми, такива са и възгледите. Дъщеря ми не псува, не се срамува от голотата си, нито от наличието на чифт гърди на екрана (то пък цици под път и над път вече, все да стиска очите ли  Wink ).
Та няма толкова лицемерие ми е думата, в тази тема. Това, че ти лично не познаваш ни една дългокърмеща, не ни прави изчезнал вид. Аз пък познавам цели 4 броя  Laughing

# 136
Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 25! ..
Ей тук надникни да видиш що за извращение лъха от всяка страница  Mr. Green  Twisted Evil

Що не си гледаде вашите цици.. ми се занимавате какво правят хората със своите  Crossing Arms

# 137
  • Sofia
Бях убедена, че ще има мнения, заклеймяващи толкова дългото кърмене. Това според мен обаче е позиция, идваща от незнанието им, за което  пък не мога да виня никого. Всички мами, които по някакъв начин са проявили разбиране са или просто толерантни или пък са били, или са дългокърмещи, т.е. вече са изпитали на собствен гръб какво е не само кърменето, но и всички съпътстващи го емоции и вълнения, защото както повечето тук знаете, кърменето не е просто един процес, а нещо много повече.
Още веднъж благодаря за всички прекрасни пожелания.
Желая успех на всички. Simple Smile   bouquet

Последна редакция: нд, 13 дек 2009, 21:47 от svetlana79

# 138
...в тоя форум всички майки са кърмили до две-три години децата си....
че тук в интернет пространството можем да сме такива,каквито искаме да бъдем,да правим такива неща,които никога не сме правили но ни се иска,....интернет дава много възможности,но и много психики разконцентрира,а как завихря въображениетоооо... Wink Stop...

Вярвай ми, има доста майки кърмещи над 2 годинки (справка - беше пусната тема преди в този подфорум). Като се озърна и в тази тема присъстват доста такива  Grinning
Аз също предполагам,попадам в графата ти "извратено ми се струва /не точно,думата е много силна,но нещо такова/" с 4г5м кърмене.
И прекрасно знам с какво се занимава дъщеря ми на тази възраст (определено не псува) както и какво я вълнува. Както сме я възпитали със съпругът ми, такива са и възгледите. Дъщеря ми не псува, не се срамува от голотата си, нито от наличието на чифт гърди на екрана (то пък цици под път и над път вече, все да стиска очите ли  Wink ).
Та няма толкова лицемерие ми е думата, в тази тема. Това, че ти лично не познаваш ни една дългокърмеща, не ни прави изчезнал вид. Аз пък познавам цели 4 броя  Laughing

Напротив-познавам дългокърмещи майки,но те не са чак толкова дългокърмещи.Не ми прави впечатление,ако някоя ми каже,че е кърмила до 4 годинки и нещо например,смятам го дори за най-нормалното нещо,ама до 6....струва ми се прекалено.Просто така мисля.Що не ги кърмим до като завършат средно?Лошо няма,кво... Rolling Eyes...Просто си мисля,че понякога много хубаво не е на хубаво...това е.И изказвам честно и откровено мнението си.Точно това,което мисля по въпроса.Струва ми се,че границата е прескочена и връзката майка -дете е станала вече толкова силна,че и за двете ще е много трудно отбиването...защото това дете вече разбира!  Peace...Да си призная честно толкова трудно ми беше,когато се отби,че не можеш да си представиш.Не,направо ми беше мъчно.Така бях свикнала,даже плаках,когато се отби,а първите месеци,голям инат и голям зор беше да го задържа на гърдата,но не се отказах.Щеше ми се да го кърмя поне до две годинки...Много трудно ми беше в първите дни,когато вече не го кърмех.Не мога да го обясня точно.Мисля си,че майката не иска да го отбива ,а детето не иска вече да спре да суче...Всичко е на психична основа-убедена съм.И идва точно от това,че кърменето не е просто процес,а нещо много повече...

# 139
Стига с толкова психология!

Светланка, приеми моето най - искрено възхищение! И безусловната ми подкрепа за точно толкова дълго кърмене, колкото и двете с Ели пожелаете! Защо не - в тандем?  Ние нямаме като твоя стаж, но много бихме искали такъв, имайки предвид моето усещане и това на детето ми за този невероятно нежен и смислен процес. Мога само да кажа, Дай Боже! Казвам процес, защото това е не само хранене, защита, общуване, взаиморазбиране, а много, много повече.

Целувки на Ели, радвам се, че детето е толкова умничко и знае кое е най - вкусничкото мляко!

Здраво бебче другата година!
Ще се радвам да продължиш да пишеш в темата.

# 140
"Наскоро ми попаднаха изследвания, провеждани в продължение на над десет години, от Бостънския институт, и още 2-3, едно на холандска психично-здравна организация и друго, мисля, на една изследователска група от Ню Йорк... "

SAULE, а дали би могла да споделиш повече за тези изследвания? Линк към тях? Заглавие на книга? Наистина ме интересува въпроса, а досега не съм намирала подобна информация. Ще ти бъда много благодарна, ако го направиш!

# 141
...защото от 100 майки ,които познавам ни една не е кърмила повече от от седем-осем месеца /докато тръгнат на кухня/,две-три от тях са захранили на 5 месеца/ не след 6-ия/...
От този ти пост се подведох, че не познаваш дългокърмещи майки.

Границите си ги слагаме и налагаме ние. За едни е 6 месеца, за други година, за трети ... трето Simple Smile
А защо е нужно да се слагат граници? Защо е нужно да налагаме ограничения и срокове? На кой пречи, че една майка кърми детето си? И по какъв точно начин пречи?

# 142
Защото хората са свикнали да живеят в рамки поставени от обществото.

# 143

Що не си гледаде вашите цици.. ми се занимавате какво правят хората със своите  Crossing Arms

Като чуя думата цици, съчетана с кърмене на малко и невинно бебче (е, в случая почти тийнейджър) ми иде да повърна. Цици се размятат под път и над път, не ви ли е срам да използвате жаргон за гърдите си? Циците имат сексуален подтекст, кърми се с гърди.
Това не е баш по темата, но винаги ми боде очите.

Защото хората са свикнали да живеят в рамки поставени от обществото.

Убедена съм, че ти не се съобразяваш с рамки!!! Никога, нали!?!
Обаче какво общо има кърменето на ученик с обществените рамки  newsm78 Не мога да си отговоря.

Последна редакция: нд, 13 дек 2009, 12:44 от елиас

# 144
http://www.kak-da.info/topic678.html
Ето нещо за дългото кърмене.Интересно ,че само тук повечето майки са на едно мнение... Rolling Eyes
Понякога си мислим,че правим добро на децата си,а по-късно се оказва тъкмо обратното.

# 145
Да, Елиас, бих казала, че не се съобразявам в повечето случаи. Избягвам да използвам думата "никога".
Аз пък не мога да си отговоря какво ви бърка вас професорките по изкривяването на детската психика кърменето на ученик. Може би говорите от собствен опит и сте усетили негативите от толкова дълго кърмене.

# 146
Без истерии, моля  Hug Не съм професор, в момента все още подготвям дисертация.

# 147
Разбрахте ли сега: "От гледна точка на психоанализата кърменето до 3-тата годинка е НАПЪЛНО ПРОТИВОПОКАЗНО за доброто психично развитие."  Joy
Додиники, мерси за линка. Посмях се.

Истерии?! Мисля, че други истерясват.  Laughing

Всъщност ми се искаше да видя някое и друго изследване в подкрепа на всичките тези твърдения- колко е опасно дългото кърмене, дори и в дадения по-горе психо форум. Но отново празни приказки.

# 148
Кърмете децата си докато се задомят!Така връзката ви с детето ще е сигурна,а и няма да го травмирате,защото отбиването по "неестествен " път било травмиращо.После да му мислят партньорите им.Някои деца не искат да сядат на гърне до 4 години...ами не ги слагайте-също е травмиращо-да си акат в памперсите и в гащите,що ще ги травмирате,оставете ги по естествен начин да си ходят сами до тоалетната и да се забърсват.Ама ,ако запитате,повечето майки ще кажат,че рано,рано са научили децата си да акат и пишкат където трябва..Имам си в обкръжението човек дето е кърмен до две години и половина и разбрах за какво става въпрос,като казват,че влияе на психиката.Той вече е на 50 години между другото и едва преди малко разбрах,че толкова е кърмен и едва сега си обясних поведението му.Повече няма да коментирам. Peace
За мен толкова дълго кърмене е нищо повече от болезнена привързаност на майката към детето и обратното,когато детето не иска да се отбива само.Или прекалено "пристрастяване" към уроците по кърмене преминаващо /плавно и неусетно/ в прекаляване.
Още дъъъълги ,дъъъъълги години да се кърмите ви пожелавам!
Няма какво да кажа повече по темата. Hug...Останете си със здраве!   bouquet
http://www.estestveno.com/node/684

Последна редакция: нд, 13 дек 2009, 13:39 от dodyniki

# 149
Гнездо от змии! Всяка съска и плюе.
Ако тука има някой трезво мислещ това е dodyniki. Абсолютно споделям нейното мнение.

Общи условия

Активация на акаунт