Шестгодишно кърмаче

• 19 186
  • 290
  •   1
Отговори
# 150
Браво на Светлана!! Честит рожден ден на порасналото кърмаче!! Да сте живи и здрави!! Лека бременност ти желая!!

п.п. обикновено хората, в злобата и завистта си най-често вредят на себе си, а не на този, на който им се иска  Laughing

# 151
Няма нищо по хубаво от това да си кърмиш детето дълго време,но в един момент кърменето придобива други функции-определено не хранителни.В един момент кърменето става най-малкото един навик както за детето така и за майката.Няма лошо това да продължи дълго стига майката да има нерви за това.Вярвайте ми казвам ви го от личен опит.Дъщеричката ми я кърмих до 1год. и 9мес.Докато не я отбих, тянито прояде нито пропи вода,бих казала че разчиташе само и изцяло на кърмата.Но за съжаление нейните хранителни качества вече не й бяха достатъчни и ме търсише на всеки час,а дори и на половин.Не спеше по цели нощи а съответно и аз....Та така всеки нека действа според своя случай

# 152
Поздравления Светлана - да е много здрава и щастлива дъщеричката ти !

Може би е извратено, че не се шокирах Laughing

За мен впрочем много по-травмиращо за психиката е отчаяно да се опитваш да убедиш другите, че  трябва да живеят така както ТИ смяташ за правилно. Убедена съм, че дори и на преклонна възраст  това се отразява мноооого зле. Нямам пряк опит, но имам наблюдения и съм чела много проучвания и анализи  Mr. Green

# 153
  • София
http://www.kak-da.info/topic678.html
Ето нещо за дългото кърмене.Интересно ,че само тук повечето майки са на едно мнение... Rolling Eyes
Понякога си мислим,че правим добро на децата си,а по-късно се оказва тъкмо обратното.
Разговорите от този форум сме ги коментирали в една друга тема, а тя е Номинация за най- абсурдна реплика свързана с кърменето. Моля, някой да даде линк или референции към нещо по- научно от разговор между няколко студентки по психология. Наистина ме интересува.

# 154
фетишизъм

# 155
# 156
жалко, че има толкова ограничени хора. ако всички подхождаха към света с търпението и любовта на майката, пуснала темата, нещата щяха да изглеждат по много по-различен начин. ясно е, че всеки си говори от собствената камбанария, но едно е да изкажеш  мнение по въпроса, друго е да заклеймяваш нещо за 'извратено' и 'фетишиско' без дори и да имаш представа за какво става въпрос. приемете, че има и различни от вашите методи и че те също могат да бъдат почти толкова успешни, колкото и вашите такива. това вас не ви застрашава с нищо, повярвайте ми.

# 157
  • София

Фетишизъм -обожаване на веществени предмети. Като психично отклонение сексуалният фетишизъм е болезнено сексуално влечение към предмети, собственост на определени хора (чанти, обувки, чорапи и др.). Някой да забелязва нещо общо с кърменето или просто ви се иска да минете границата на допустимото поведение в желанието си да се противопоставите на чуждите избори? Stop

# 158

Joy Твоите постове все повече ме удивляват. Визирам и изказванията ти в една друга тема....
Колкото до дългото кърмене, мисля че в едни не много далечни времена децата са се кърмили колкото може по-дълго, пък надали развитието на човечеството е пострадало от това. Даже мисля, че  това е естествено поведение на всеки бозайник, включително и човекът.
Така че цитирания на модерната философия и психология само ме развеселяват. Единствената причина, поради която дългото кърмене се обявява за "вредно", е че излиза от "наложените рамки на обществото" в тази държава и в този момент. Да не би децата на африканките, индийките и т.н. да са с повредена психика заради дългото кърмене?

# 159
Тук, в Банско съвсем до скоро е било нормално да се кърми дълго. Съответно покрай кърменето на децата ми доста хора споделиха с мен докога са били кърмени/са кърмили децата си. Мъжа ми е кърмен година и половина. Бабата на мъжа ми сподели че едното си дете (на свекър ми брат) го кърмила "съвсем малко"- година и няколко месеца, защото имала проблем с гърдите. Свекър ми го кърмила "повечко"- не помни точно, но си играел сам на улицата и се прибирал да суче. Доста от по-възрастните дори си спомнят че са сукали... Явно се е смятало за нормално кърменето до 3-4 години и понякога до към 5-6. Година- година и половина минавало за "съвсем малко" Simple Smile
Това е съвсем "не представително" проучване, но на мен ми беше интересно колко бързо са се променили нагласите на хората...

# 160
Да ти е живо и здраво порасналото момиче Peace Пък психоаналитиците могат спокойно да си заврат мненията именно там, където си мислят Whistling

# 161
Даже мисля, че  това е естествено поведение на всеки бозайник, включително и човекът.

Факт е, че всички бозайници кърмят бебетата си. Те и затова са бозайници. Но (имам преки впечатления от котки), в един момент, когато малките станат на на 4-5 месеца,  майката започва да ги гони и да не ги допуска да сучат. 4-5 човешки месеца на колко се равняват  Thinking На 2-2,5 годинки  Laughing

# 162
  • До хладилника, който обичам
Ами, котенце над 2-3 месеца може вече да си осигури прехрана поне частично. Точно като 2-2,5 годишно дете? Хммм Simple Smile
Което не пречи повечето (но не всички) деца да се отбиват между 2 и 4 самостоятелно.

# 163
Изчетох всички 11 страници .
Освен , че ми е леко смешно как всички се прехласват и ахкат и охкат за голямото постижение , не намерих отговор на въпроса " Защо е нужно и полезно да се кърми дете до 6 г. ? Какво получава от това / този акт , така да го наречем / ?
И каква е целта на темата ? Да се съберат 1000 мнения браво , супер и т.н.  Rolling Eyes Кой изпитва нужда от това ?
И Честит рожден ден на детето !  bouquet

п.п. Не се заяждам . Много моля да получа отговор на зададения въпрос  Praynig

# 164
А защо пък не? Simple Smile Плюс това никой не иска чуждо мнение, особено на тези, които не виждат по-далече от носа си. Детенцето просто има рожден ден. Още веднъж, честито!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт