Шестгодишно кърмаче

• 19 168
  • 290
  •   1
Отговори
# 180
# 181
Pipinka , никой тук не твърди че е нужно кърмене до 6г. възраст-прочете ли някъде това?

По-скоро "нуждата" е породена от желанието на детето за близост с майка си, усеща сигурност, закрила, топлина, обич..ей такива приятни емоции.
И при положение, че това е нормално да бъде двустранен процес-защо да не се кърми до 6г? С какво това вреди на детето?-напротив, то намира това което търси Peace
Колкото и на думи да обясняваш колко го обичаш-действията са доказателството за това.
Няма фанатизъм, празнини, реализации пък чрез кърмене newsm78...съвсем Stop

# 182
... толкова яростно се реагира на всеки изразил противополжно мнение ...

Вие не изразявате противоположно мнение конструктивно, а критикувате различния избор и то съвсем без аргументи. Най-често критикувате с презумцията, че е "вредно", но защо е вредно, никоя от вас не пусна линк, а уж сте чели студии и прочие...
Фройд? Хайде моля ви се... Вече писаха за него, но само да допълня, че много отдавна Фройд не е равно на психология.

Каквото и да ми отговорите , няма начин да промените мнението ми .
Просто защото , когато човек е толкова сигурен в това , което прави не изпитва нужда да получава подкрепа изразена в 12 страници "браво" и блеене в хор какъв герой е .

Никой не се опитва да ти променя мнението или нечие друго. А ти защо искаш да промениш мнението на майките, които искат да кърмят по-дълго?
В грешка си защо е пусната темата, даже не си я прочела ми се струва, защото щеше да прочетеш на няколко пъти, че авторката не я е пуснала, за да търси подкрепа, нито да търси слава...

Вери, мноооого хубав линк.  Hug

Светла, съжалявам, че темата се превърна в толкова грозна дискусия.
Честит рожден ден на Ели със закъснение, нека да е здрава и усмихната.   bouquet

# 183
Светле,едно голямо БРАВО от мен макар и със закъснение.Много се радвам за вас искрено.Едва ли ще достигнем вашата преклонна кърмаческа възраст.Не обръщай внимание на злобните коментари.

# 184
  • Виена
Възхищение и от мен! Страхотна история!  Hug Всичко хубаво за празник! Желая ти една прекрасна бременност и леко раждане, когато настъпи моментът!
Pipinka,
Все пак не можах да намеря отговор защо е нужно толкова дълго кърмене .
Само аз ли не разбрах след старателното прочитане на 12 страници, че темата изобщо не преследва отговор точно на този въпрос?  Thinking

# 185
  • Има много детски смях.
Вероятно дългокърмещите майки запълват някаква празнина .
С риск да си навлека доживотен бан бих казала , че смятам подобен род фанатизъм , че е нужен за да запълни някаква празнина в живота на нереализирали се по друг начин жени .
Самият факт , че толкова яростно се реагира на всеки изразил противополжно мнение показва известна доза вкопчване в идеята , без ясна представа защо точно се прави . Нямам предвид кърменето по принцип , а това до 6 години примерно .
Просто защото , когато човек е толкова сигурен в това , което прави не изпитва нужда да получава подкрепа изразена в 12 страници "браво" и блеене в хор какъв герой е .
Съжалявам за което .

202uu

На мен направо на извращение ми бие.  Tired

# 186
Само аз ли не разбрах след старателното прочитане на 12 страници, че темата изобщо не преследва отговор точно на този въпрос?  Thinking

Всъщност, това е много интересно.

Дали Светлето има сама за себе си отговор на въпроса защо "кърмя" шестгодишно дете / в кавички е кърменето, защото за мен толкова голямо дете не е кърмаче  Simple Smile/?

# 187
  • Smallville
Вероятно дългокърмещите майки запълват някаква празнина .
С риск да си навлека доживотен бан бих казала , че смятам подобен род фанатизъм , че е нужен за да запълни някаква празнина в живота на нереализирали се по друг начин жени .
Самият факт , че толкова яростно се реагира на всеки изразил противополжно мнение показва известна доза вкопчване в идеята , без ясна представа защо точно се прави . Нямам предвид кърменето по принцип , а това до 6 години примерно .
Съжалявам за което .
Благодаря,че си облякла мисълта ми с думи,не бих могла да се изразя по-добре.От снощи разсъждавам по темата и наистина споделям възгледите ти,зад всяко действие стои определена причина.Пък и мисля,че доста майки мислят така,но не биха посмели да се изкажат,за да не бъдат "изядени".
Честит рожден ден на детенцето,да е живо и здраво,това мога да напиша само,останалото е за майката.Останете си със здраве,не ми се спори с никого.

# 188
Може би доста майки мислят така, просто защото не са го правили Simple Smile Или не са го правили и на половина.. или дори на 1/10 част...
Няма как да разбереш нещо преди да си го опитал сам.. Колкото и да ти обясняват и да те убеждават в него..

Нима за всяко нещо на този свят имате разумно обяснение и го приемате ако има такова.. или не го - ако не може да си го обясните..

И за мен е супер абсурдно и необяснимо да тъпчиш шише с биберон на няколко дневно бебе.. Ама за повечето е напълно приемливо..

Като не ви харесва - просто не го правете - защо трябва да ровите в чуждия живот? И защо изобщо някой трябва да ви дължи обяснение за нещо толкова интимно между майка и дете..
Гледайте си собствените деца и толкова.. Не всеки може да перфектен като вас  Laughing

# 189
  • Има много детски смях.
Ооооо, ама аз от никой не искам обяснения.  Stop
Нали сме тук за да си "споделяме", не само да се дърляме  Laughing
И да, кърмила съм. Малко. Спрях, защото за мен специално чувството беше отвратително. Колкото и да се прехласват всички колко е прекрасно и неповторимо.
Хайде да не обобщаваме и да не слагаме под един знаменател.

И за да ме заплюете окончателно- с второто си дете директно си спрях кърмата след раждането.  Whistling

# 190
Може би доста майки мислят така, просто защото не са го правили Simple Smile

Според теб, до каква възраст детето е  кърмаче?

# 191
Може би доста майки мислят така, просто защото не са го правили Simple Smile

Според теб, до каква възраст детето е  кърмаче?
Докато суче  Laughing
Моето все още е.. и съм оставила на него да реши до кога да продължи това Simple Smile

# 192
Дебатът тук ми напомня на нещо, което прочетох в една книга. Ще перифразирам доста свободно, тъй като не помня дословно доказателството: 

Знаете ли колко са опасни морковите за вашето здраве? Това може да бъде доказано много лесно. Повечето хора обичат моркови, за удобство нека приемем, че 99% от световното население ги консумира под някаква форма. Тъй като морковите действат с натрупване, смъртоносният им ефект се забелязва за съжаление едва след дълги години консумация. Привидно здравите преди хора започват да страдат от сърдечни, ставни, белодробни и т.н заболявания, докато се достигне до летален изход. Средната продължителност на живота при консумиращите моркови е около 70 години, а смъртността сред 100 годишните е приблизително 100%!!!
Има сериозно научно основание да се вярва също така, че консумацията на моркови има изключително вредно въздействие и върху на психиката – повечето военни и политици, отговорни за най-големите военни конфликти в човешката история, са консумирали моркови под някаква форма поне веднъж в живота си.

Така, да зарежем морковите и да минем към ориза. Аз имам сериозни опасения, че яденето на ориз също обуславя психични проблеми. Представителната ми извадка е поне един милиард души на приблизително еднаква географска ширина и дължина, които са известни именно с консумацията си на ориз и съм абсолютно убедена, че сред тях има някакъв процент хора с поведенчески отклонения. Сигурна съм обаче в следните факти, а предполагам и вие ще се съгласите с мен:
1. Самият ориз като храна не предизвиква психични проблеми
2. Чинията, в която се сервира ориз и приборите за хранене не предизвикват психични проблеми
3. Това, че детето обича ориз, също не е психичен проблем
И тогава ни остава само едно, а именно номер 4:
4. Начинът на поднасяне е възможно да причини психичен проблем.

Схващате ли разликата? За да направиш от една нормална личност социопат, са необходими много и всеобхватни усилия. Самото отношение на майката към детето и ролята на бащата в семейството са определящите за това. Да не можеш да се отделиш от полата на майка си, да не можеш да правиш самостоятелен избор, да проявяваш всякакъв вид агресия, да не можеш да имаш нормална връзка с човек от другия или собствения си пол – това се случва и при хора, които не са кърмени и ден през живота си.
Проблемът би могъл да бъде единствено в начина на поднасяне на храната. Не в самата чиния. Ние тук нямаме идея как се поднася храната - така че е безсмислено да се обижда чинията.

# 193
 Винаги съм смятала, че баланс и умереност трябва да има във всяко начинание. И най-хубавото и полезно нещо може да навреди във всеки аспект, когато е прекалено.

# 194

А защо не? Защо не е нужно? На кой пречи това?

Umma, въпрос на избор. Не е нужно да те оплюва някой  Hug. Ти си майка и решаваш кое е най-добро за детето ти.

Не считам, че трябва кърмене/некърмене да се съобразява с мнението на съседката/ съфорумката. Майката действа според нуждите и нагласите собствени и на детето си. Тъпо е да се кара майка да отбие заради представите на някой хора, както е тъпо и да се кара да кърми, въпреки нежеланието и.

Общи условия

Активация на акаунт