Шестгодишно кърмаче

• 19 148
  • 290
  •   1
Отговори
# 240
От написаното разбирам, че проблемът се крие в гърдите или по-скоро сексуалния елемент на кърменето в такава възраст. А не е ли странно, че няма закони, забраняващи това, както няма психиатърски изследвания за вредата от такова във физически и в психически аспект?

# 241
Яко.. кърменето стана вече сравнимо с алкохола и цигарите  ooooh!

# 242
  • SA
мдам.. ама млечните зъби се сменят точно на 6-7г. нали Simple Smile
До тогава са си млечни.. значи са за мляко  Sunglasses
Интересно защо трябва да се дьвче млякото? newsm78

# 243
  • Стара Загора
Не...потребителката по-скоро искаше да покаже границите.
За мен 6 годишно кърмаче...ама какво ти кърмаче..дърто магаре да суче Crazy идва ми в повече...да ме прощавате.

# 244
В природата , както е нормално станат ли самостоятелни малките ги отбиват.

Кога детето става самостоятелно? Определено не е на година Simple Smile Тогава?

# 245
  • Варна
цитирам едно сериалче " когато се научи да разкопчава само сутиена на майка си"  Joy

# 246
  • София
Ето и още един линк. Ще ми е интересно да коментирате

"a clinical psychologist argues that lengthy nursing may satisfy the mother more than the child"

http://www.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/health/features/article388487.ece
Хайде, дай линк към нещо, което не е журналистика, а наука /Може и без линк, а само име на автор и в къде може да се намери текста му по темата/. Мога да ти намеря вестникарски статии подкрепящи или отхвърлящи каквото се сетиш. Още сега мога да отида и да взема интервюта от поне пет психиатри и да ги моделирам както си реша и го знаеш много добре. В едночасово интервю няма начин да не получа поне две изречения, които точно да ми пасват на концепцията.

Пак повтарям, не взимам отношение по ползите и вредите, защото освен статиите на Бу не съм чела нищо сериозно по въпроса. Под сериозно разбирам научен текст с данни, позволяващи и на други да стигнат до същият извод.

# 247
  • Варна
Не...потребителката по-скоро искаше да покаже границите.
За мен 6 годишно кърмаче...ама какво ти кърмаче..дърто магаре да суче Crazy идва ми в повече...да ме прощавате.
  202uu

# 248
Бу, хайде слагай ключа, че тона пак отиде не точно където трябва... ooooh!
Бу ще си прецени кога да слага ключа. Няма нужда да  се месите в работата на модераторите и да им давате наставления какво да правят.
Аз нямам намерение да кърмя 6 години, поставила съм си други срокове и се надявам малката да е съгласна с тях. Но, явно с времето така ми се е променил мирогледа по този въпрос, че никак не ми се струва шокиращ такъв кърмачески стаж. Само преди две, три години и аз щях да се пуля в тихо изумление. А сега ми е интересно, от гледна точка на това, че бих могла да науча нещо повече.

# 249
  • София

"a clinical psychologist argues that lengthy nursing may satisfy the mother more than the child"

http://www.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/health/features/article388487.ece
Хайде, дай линк към нещо, което не е журналистика, а наука /Може и без линк, а само име на автор и в къде може да се намери текста му по темата/. Мога да ти намеря вестникарски статии подкрепящи или отхвърлящи каквото се сетиш.

Много ще ме извиниш, но ако беше написала Дороти Роу в Гугъл щеше да видиш, че тя далеч не е просто автор на статията и журналист от Таймс, а клиничен психолог - working at Sheffield University and was the head of Lincolnshire Department of Clinical Psychology

P.S Нали не мислите, че Таймс биха дали поле за изява на когото и да е? ooooh!

# 250
  • София

Хайде, дай линк към нещо, което не е журналистика, а наука /Може и без линк, а само име на автор и в къде може да се намери текста му по темата/. Мога да ти намеря вестникарски статии подкрепящи или отхвърлящи каквото се сетиш.

Много ще ме извиниш, но ако беше написала Дороти Роу в Гугъл щеше да видиш, че тя далеч не е просто автор на статията и журналист от Таймс, а клиничен психолог - working at Sheffield University and was the head of Lincolnshire Department of Clinical Psychology

P.S Нали не мислите, че Таймс биха дали поле за изява на когото и да е? ooooh!
Таймс не е научно списание. Не споря със статията, а търся нещо, което е научно. Пример- толкова на брой деца кърмени до 6 годишна възраст са развили следните отклонения благодарение на кърменето. Кърменето до късна възраст доказано / метод, данни и прочее/ влияе на психиката по следният начин. Аз съм социолог и мога да напиша статия, но тя ще изразява моето мнение, освен ако не съдържа данни, които да дадат възможност на всеки друг да достигне до идентични на моите изводи. Разбираш ли какво искам да кажа?

# 251
  • София - Рим и обратно
Е не мога да се удържа, пък ако ще на някой да му приседне кафето със захар  Crazy

Бояна Ламбер, стига с тия научни статии, бе жена. Ние само според научни изследвания ли живеем, само по научни статии разбираме кое е редно и кое не? Хайде намери ми една научна статия, която изследва правилно ли е или не, 7 годишно дете да заспива, само ако държи гърдите на майка си (понеже имам съседка, която ми се е оплаквала от това, затова го коментирам). Или и това е нормално, знам ли и аз вече  newsm78
Научна статия за това, редно ли е един баща да спи гол до порасналата си дъщеря (имаше такава тема) и т.н.?

"Не разбирам боклука, който се пробутва на масите като "мнението на учените".".
Цитат от лЮбима моя книга

# 252
Ние само според научни изследвания ли живеем, само по научни статии разбираме кое е редно и кое не?

Кое е редно и кое не всеки решава сам, когато се отнася за него самия и собственото му семейство, не мислиш ли?

# 253
  • София
Ние само според научни изследвания ли живеем, само по научни статии разбираме кое е редно и кое не?

Кое е редно и кое не всеки решава сам, когато се отнася за него самия и собственото му семейство, не мислиш ли?

Е, хайде моля.
То по тази логика и действията на Йозеф Фрицъл са си негова работа, така ли?  Sick

# 254
  • София
Бояна Ламбер, стига с тия научни статии, бе жена. Ние само според научни изследвания ли живеем, само по научни статии разбираме кое е редно и кое не? Хайде намери ми една научна статия, която изследва правилно ли е или не, 7 годишно дете да заспива, само ако държи гърдите на майка си (понеже имам съседка, която ми се е оплаквала от това, затова го коментирам). Или и това е нормално, знам ли и аз вече  newsm78
Научна статия за това, редно ли е един баща да спи гол до порасналата си дъщеря (имаше такава тема) и т.н.?
Създала съм погрешното впечатление, че се опитвам да дам тон на темата. Не, просто търся информация, а тук срещнах хора, които твърдят, че имат такава. Милион пъти казах, че няма да взема отношение по въпроса.

По двата ти въпроса мога да намеря не една научна статия, но ще ми трябва време, за да ти дам точните референции. Личното ми мнение е, че ако твоята съседка реши да откаже тази "близост" детето ще се научи да заспива и без нея, а за отношенията им, както и за развитието на детето това ще бъде много важна и необходима стъпка. По отношение на спането на родителите с дете над определена възраст вредите са безспорни и без родителят да е гол.

Общи условия

Активация на акаунт